Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VoidEls czy ze Steam?

Sandboxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam zamiar pobrać Elsworda tylko nie wiem czy ze Steam czy jednak Elsword Void ( jak pomyliłem nazwy to sorry xD ) na Gameforge odpada... Chyba każdy wie czemu :) Więc tak jakie są różnice w Elsword Steam a Elsword Void? Gdzie znajdują się serwery? I to wszystko xD

Za konkretne odpowiedzi dziękuje ^^

76561198146628072.png

Opublikowano

Elsword Steam inaczej Elsword NA (serwer północnoamerykański). Wersja językowa angielska, exp normalny, drop rate normalny, aktualizacje najnowsze i mili ludzie.

Void, priv stojący na plikach GFu, exp chyba tam był 3x większy od normalnego, to samo z drop rate, aktualizacje raz na pół roku/raz na rok, ciągłe wyzwiska na pvp (już mniej wyzwisk można usłyszeć grając na PLu), na głośnikach i pełno cheaterów.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Wiem, że zgłosiłeś temat do zamknięcia, no ale jasna cholera - wypowiedź pana wyżej jest w cholerę subiektywna.

Patch raz na pół roku/rok - i tak z contentem jest na takim samym poziomie jak NA, o ile nie wyższym. Było tak zawsze i podejrzewam, że nadal tak jest (nie obserwuję już Elsworda).

Mniej wyzwisk? No tak, bo to serwer sięgający na cały świat, jak można wśród tylu różnych społeczeństw oczekiwać kultury? Ponadto wyzwiska lecą głównie od strony Amerykanów, czyli kochanych graczy wersji Steam, którzy uciekli na Voida.

Void ma bardzo duże community i dlatego można dostrzec to, co na innych serwerach występuje w mniejszej ilości (ale nie aż tak bardzo mniejszej!). Na wersji Steam spotkasz zepsuty rynek i może Cię znudzić monotonne wbijanie poziomu - Void oferuje grę na wyższych poziomach. 

Wybór zależy od Ciebie - na NA wolniej zyskasz to, co możesz zyskać na Voidzie, bo to w końcu PRYWATNY serwer. Amerykańscy gracze są zepsuci do bólu, niestety na ich serwerach częściej spotykałem idiotów.

Nie kieruj się opinią Wendaxa, bo jest obrażony na cały świat, że z PLa ludzie poszli na Voida. Ciekawe czemu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Content na poziome NA, jak nie wyżej? Do kiedy? Pokaż mi gdzie masz eq na 80lvl, gdzie sekrety, gdzie henir, gdzie nowy (fajniejszy) wygląd ISu, gdzie notatki, gdzie nowe mounty, gdzie balans postaci? Jedyne z czym Void jest do przodu to roztopy skradzione z KRa. Nw na kogo ty trafiałeś na NA, ja przegrałem tam 2 lata i naprawdę mały % ludzi których spotkałem wyzywali. Natomiast grając na Vodzie, mogę spokojnie powiedzieć, że 9/10 graczy wyzywa. Void i gra na wyższych poziomach, jakby wbicie lvl capa to był jakiś problem... na spokojnie siedząc po 2h dziennie wbije się lvl capa na NA/EU w niecałe 2 tyg.. Void ma duże community? Ile osób tam gra? 3-4 tyś? NA radzi sobie z nawet kilkunastotysięcami graczy i jakoś z zbanowaniem cheaterów problemów nie mają. Jak widzę dla community Voida trudno wpisać 1 komendę i zbanować.  

Jeśli masz mnie nie słuchać bo "jestem obrażony na cały świat z powodu przejścia polaków z PLa na Voida", to równie dobrze możesz się nie słuchać KlauS'a, który jest zagorzałym fanboyem Voida i nie opuści go za wszelką cenę.

Opublikowano

Content na poziome NA, jak nie wyżej? Do kiedy? Pokaż mi gdzie masz eq na 80lvl, gdzie sekrety, gdzie henir, gdzie nowy (fajniejszy) wygląd ISu, gdzie notatki, gdzie nowe mounty, gdzie balans postaci? Jedyne z czym Void jest do przodu to roztopy skradzione z KRa. Nw na kogo ty trafiałeś na NA, ja przegrałem tam 2 lata i naprawdę mały % ludzi których spotkałem wyzywali. Natomiast grając na Vodzie, mogę spokojnie powiedzieć, że 9/10 graczy wyzywa. Void i gra na wyższych poziomach, jakby wbicie lvl capa to był jakiś problem... na spokojnie siedząc po 2h dziennie wbije się lvl capa na NA/EU w niecałe 2 tyg.. Void ma duże community? Ile osób tam gra? 3-4 tyś? NA radzi sobie z nawet kilkunastotysięcami graczy i jakoś z zbanowaniem cheaterów problemów nie mają. Jak widzę dla community Voida trudno wpisać 1 komendę i zbanować.  

Jeśli masz mnie nie słuchać bo "jestem obrażony na cały świat z powodu przejścia polaków z PLa na Voida", to równie dobrze możesz się nie słuchać KlauS'a, który jest zagorzałym fanboyem Voida i nie opuści go za wszelką cenę.

Być może są i teraz w tyle, jednak nie zmienia to faktu, że za jakiś czas do wszystkiego dojdą. Kiedyś byli na przodzie, może faktycznie masz rację - jak już wspomniałem nie interesuję się Elswordem od kilku miesięcy.

Na NA grałem do 61 poziomu z przerwami i większość graczy tam spotkanych to były chamy. Może i nieszczęście, kto wie?

Wbicie level capa =/= granie na wyższych poziomach. 

Może i nie mają problemu z banowaniem, bo tam poziom cheatowania jest wyższy, a serwer prowadzi firma, a nie prywatne osoby. Kto by się spodziewał, że firma działa efektywniej? 

I nie jestem fanboyem Voida, Void to nuda, wbiłem tam każdą postacią co chciałem w kilka miesięcy, co nie zmienia faktu, że lepszy jest od EU i - jak dla mnie - lepszy od NA. Kto co woli.

Ping na Voidzie u mnie był  wyższy niż na PLu, ale grałem bez lagów.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Różnice między Voidem a NA są takie, że Void jest łatwiejszym serwerem, gdzie dużo osób się wyzywa a NA jest serwerem typu PL, tyko że zdecydowanie lepiej zapełniony graczami (Void podobnie). Co prawda w każdej grze są osoby, które będą się wyzywać, ale na NA nie jest to odczuwalne. 

Dominika ♥

Opublikowano

+ udało mi się skontaktować z GFem i sami potwierdzili, że Void jest serwerem nielegalnym i podejmują już odpowiednie kroki prawne.Powiedzieli również, że serwer stoi na ich plikach, które zostały nielegalnie skopiowane. Trochę jednak to potrwa, bo jak wiadomo, do wszystkiego trzeba zebrać odpowiednie dowody, oraz jednak takie sprawy trwają dość długo jeśli chodzi o ich rozwiązanie.

Opublikowano

@lukaskspit + gówniane community, pełno cheaterów, zepsutą atmosferę... lepiej stać na pewnym serwerze niż na nielegalnym :3

PS.: Kogo ja zachęcam do PLa? Przecież mamy NA, PH, KR, JP, CN, TW, DE, IT, UK, BR, LA, FR, ES, HK, ID, IN. Wiele jest serwerów Elsworda :)

Opublikowano

Na NA większosc graczy to chamy ? No proszę Cię.. ja grałem tam do 62 lvl i ani jednego goscia nie spotkałem, który by wyzywał innych od cos tam.

Nie wiem czy już wybrałes, ale ja zdecydowanie polecam NA niż Void, na NA gra więcej ludzi, na NA grają normalni ludzie, na NA gdzie jest normalny exp i nie ma dziwacznych ułatwień, ma się satysfakcję z tego, że ciężko grałes. Mam nadzieję, że wybierzesz własciwy wybór ;) No i na serwerze NA grając w Europie, ma się normalny ping ;)

Opublikowano

Wendax z chęcią zobaczę wiadomość of GF, którzy się z Tobą niby skontaktowali XDDD Kurde jesteś tego świadomy, że GF podejmuje te "kroki" już od hmmm poczatku Void'a? No jak widać bardzo dobrze im to wychodzi. Prędzej ESEMU wyjdzie  (czytaj 76490730 lat, bo nigdy nie wyjdzie) A i teraz najważniejsze GF nic nie może zrobić Voidowi kompletnie nie ma to wpływu, ale dlaczego? A już mówie, ponieważ GF nie ma takich praw i jedyni którzy mogą zamknąć Voida jest kochany KOG, a jak wiadomo KOG'a nie obchodzi zbytnio co się dzieje po za ich serwerem (KR) to mają to po prostu w dupie i tyle :D

Podeślij tu, albo na pw wiadomość od GF, bo muszę to zobaczyć xD

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

@Breejg nie muszę pisać ci prywatnych wiadomości, poza tym, nie chce mi się tego z niemieckiego tłumaczyć + ty wg wiesz jak działa prawo? Zanim zamkną (waszego kochanego, ulubionego, najlepszego i uj wie co tam jeszcze mogą takie fanboye jak ty tam nawymyślać) Voida mogą minąć nawet jeszcze z 2 lata minimum. Ty myślisz, że pozwanie kogoś to takie raz dwa pstryk palcami? Poza tym nawet niektórzy sądzą, że Voida nie skasują, a dlaczego? Bo to darmowa reklama... Zrobienie wszystkich możliwych klas na 80lvl w niecałe 2 miechy jest po prostu nudne. A nikt nie widzi sensu w graniu na serwerze, który szybko się nudzi i idą na serwery, na których coś się dzieje.

Breejg osoba tak nienawidząca polskiego serwera i społeczności, a na oficjalnym forum elsa udziela się dość pozytywnie :)

Opublikowano

@Wendax to wyślij po niemiecku :) Akurat go potrafię NO CHYBA, ŻE ICH NIE MASZ :) Tak jak mówiłem może tylko KOG zamknąć. Na voidzie przynajmniej coś się dzieje niż na PL hehe

Owszem nienawidzę PL i jego pięknej społeczności, ALE POWIEDZ MI CO TO MA WSPÓLNEGO Z FORUM XDD Pozytywnie?> Ohoho niby gdzie jak już to zawsze mam jakiś hejt na PL, a pozytwynie udzielam się w temacie KR na TEMAT KR jak coś :) Proszę Cię nie wciskaj mi takich rzeczy śmiesznych.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

A nikt nie widzi sensu w graniu na serwerze, który szybko się nudzi i idą na serwery, na których coś się dzieje.

Widocznie nikt to w tym przypadku wszyscy, bo gdyby nikt nie widział sensu PL byłby pełen. :)

­

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

@Kubaman a kto ci powiedział, że trzeba iść na PLa? :) Tak jak pisałem wcześniej masz jeszcze NA, PH, KR, JP, CN, TW, DE, IT, UK, BR, LA, FR, ES, HK, ID, IN, do wyboru do koloru.

Opublikowano

@Sofiak LeL śmieszne jest wasze zapatrzenie w toksyczne privy. Tak jak to pisałem wcześniej, P2W jest tylko waszą wymówką, by dostawać wszystko za free. Na ofi raz dwa da się zarobić na tyle kasy, by wszystko kupić i to bez ładowania ani grosika w grę.

Opublikowano

+ udało mi się skontaktować z GFem i sami potwierdzili, że Void jest serwerem nielegalnym i podejmują już odpowiednie kroki prawne.Powiedzieli również, że serwer stoi na ich plikach, które zostały nielegalnie skopiowane. Trochę jednak to potrwa, bo jak wiadomo, do wszystkiego trzeba zebrać odpowiednie dowody, oraz jednak takie sprawy trwają dość długo jeśli chodzi o ich rozwiązanie.

Tak samo jak pięć lat temu mówili o prywatnych serwerach metin2. 

hehe, śmiech na sali.

Void jest dobry, stabilny i dużo polaków tam gra, z czego polecam a grałem tam dawno temu, i nie dawno, serwer stoi twardo! Jest niezłe ułatwienie, otrzymujesz mega ekwipunek na start, item shop jest bardzo tani. Jednym słowem Super. 

Zagrasz, nie pożałujesz (chyba) i nie patrz na innych. Jak ci mówię dobry serwer to dobry. A to że 9/10 graczy wyzywa i obraża to.. No cóż.. Nie spotkałem się z tym, bo grałem jakieś 3 tygodnie i gracze są bardzo pomocni. Nie raz jakiś 70lvl pomagał mi dungeon robić :P (na dużo niższym moim) wspomnienia są, eventy są bardzo często. Aktualizacje są ponad przeciętną. Bo u nich masz najnowsze, plus mają własne rozwiązania. 

Pozdrawiam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...