Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o dzisiejszych serwerach Minecraft i ich administracji?

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak zapewne niewielu z was zauważyło pewną sposobność, w publikacji serwerów wychodzi sporo gniotów i to najlepiej takich na które nawet nie wchodzić bo po co i czas marnować.

Lecz lepszą informacją byłoby tu to że owi właściciele nie znają nawet samych podstaw!

Wystarczy wejść na profil randomowego "Właściciela" z "autorskimi pluginami" które sam pisał i resztę którą sam skonfigurował [podawane w prezentacji serwera]

A przekonamy się że na jego profilu znajdziemy historię tematów:

1. Jak dodać permisje

2. Jak usunąć wiadomość

3. Nie działa mi plugin

Albo jeszcze bardziej banalne rzeczy.

80% tematów w Publikacji powinno zostać usuniętych właśnie z powodu zapychania forum byle czym.

Nie raz spotkałem nick osoby która tydzień temu pytała jak dodać permisje a dziś wypuszcza serwer który podobno jest "profesjonalny"

Może dodamy jakieś zdjęcia, w których jest opis serwera w liście tematów jest szukanie pomocy z obsługą pluginu

Nie mówię tutaj o osobach które szukały błahej pomocy miesiące temu bo jak wiadomo kiedyś zacząć trzeba, ale osoby które wczoraj pytały jak instalować pluginy a dziś wypuszcza "profesjonalny serwer z autorskimi pluginami" jest co najmniej komiczny

TEMAT

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zgadzam się z Tobą.

Modzi lub Admini na serverach nie potrafią dodać cuboidów lub nie znają podstawowych koemnd ;)

W końcu kiedyś trzeba się nauczyć xD. Lepiej zrobić serwer dla znajomych, uczyć się - a nie $$ tracić <:

banner.jpg

Opublikowano

W końcu kiedyś trzeba się nauczyć xD. Lepiej zrobić serwer dla znajomych, uczyć się - a nie $$ tracić <:

No tak :D

Ale mówie tu też o serverowniach na których są rekrutowani admini modzi którzy tego nie potrafią.

­

1RkW7od.png

Opublikowano

Niestety poziom serwerow upadl po becie. Od ponad roku nie bylem na zadnym polskim serwerze bo nie mam sily patrzec jak 10latek ktory dostal admina tylko dlatego ze znajomy jest wlascicielem nie potrafi cuboida zalozyc lub wyzywa graczy i banuje odrazu jak ktos cos odpowie.

Dzieki bogu znalazlem sobie maly serwer z modami na ktorym gram ze znajomymi bez zadnych takich problemow.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Nie chodzi o samą naukę, każdy kiedyś zaczynał, pamiętam moje problemy z Pexem na 1 w życiu serwerze :p

Ale nie chwaliłem się że jest to profesjonalny serwer na którym admin nie zna komendy z podstawowych pluginów.

Gdyby nie opis "profesjonalny" albo "dobrze skonfigurowany" to dałoby się żyć i nie śmiać z tego, ale jak widzę profesjonalny serwer gdzie sam właściciel szuka pomocy bo mu nie działa komenda albo dopracowany serwer gdzie tylko 3% pluginu są tłumaczone albo są błędy to nie wiem czy się śmiać czy płakać

TEMAT

Opublikowano

Też się zgodzę, większość serwerów w tych czasach jest zakładana przez osoby w wieku 12-14 lat za pieniądze, które dostają od rodziców. W opisie takiego serwera zwykle pojawiają się takie frazy jak "autorskie pluginy" "doświadczona administracja" "profesjonalny serwer" a jest dokładnie tak jak opisałeś. Brak znajomości PODSTAW, ortografia taka, gdzie po przeczytaniu 3 zdań ma się ochotę wyjść to cechy przynajmniej 60-70% serwerów publikowanych w dziale "Publikacje serwerów". Nie to, że to jakieś ostre hejty, działa i znęcanie się nad biednymi dziećmi, które dopiero się uczą jak prowadzić serwery, ale proszę.... bądźmy poważni.

Teraz taki mały apel,

Jeśli chcesz się pobawić, dopiero zaczynasz z serwerami czy coś w tym stylu to zrób sobie serwer mały, hamachi, dla kolegów gdzie będziecie się dobrze bawić i się czegoś poduczysz. Pakowanie kasy w 50-100 slotowe gnioty że tak powiem z dopiskami "autorski" nie mają sensu. No, to się napisałem. Ale takie jest moje zdanie no i zgadzam się z autorem tematu.

xKAm1xO.png

Opublikowano

Nie każdego stać na własny serwer, lecz on musi mieć pojęcie. Jak ma zdobywać doświadczenie skoro połowa graczy na niego nie wejdzie?

Dzisiejsze serwery czy to metin2,minecraft są robione tylko pod hajs..

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Dzisiejsze serwery są do bani. Każdy "gracz" już podłapał trochę angielskiego, który w zupełności mu wystarczy do gry na serwerach zagranicznych !

Serwery zagraniczne są robione bardzo profesjonalnie oraz z pasją, czasami wydaje się mnóstwo $$$ aby ekipa stworzyła fenomenalny serwer, ale to przynosi piękne rezultaty. 

Serwery polskie są robione na odwal, nawet te które mają po kilkaset graczy. Ale wina tego to nie same mapy i pluginy, ale myślę że dzisiejsze serwery MC oraz Administracja na nich, są złe z powodu "polskiej cebuli" czyli społeczności polskiej, która nigdy nie przebije kultury na serwerach zagranicznych.

Opublikowano

Dlatego ktoś musiałby stworzyć taki serwer gdzie obali tą tezę, stworzyć porządny regulamin a nie "nie reklamuj innych serferów bo ban"

Tylko porządne reguły, uwzględnić każdą możliwą anomalię.

I stosować się do zasad, porządnie.

Ale jak widać póki co nie ma kogoś doświadczonego bo i po co, skoro nie da rady się przebić przez tą masę gówna wyżej

TEMAT

Opublikowano

Sam jestem w trakcie tworzenia serwera skyblock, który robię z pasji. Razem z dziewczyną i paroma znajomymi już od paru tygodni staramy się zrobić go jak najlepiej, a zajmie nam to jeszcze trochę czasu. Nie jestem profesjonalistą, pluginów pisać nie umiem, ot mam niewiele ponad podstawową wiedzę z linuksa, średnio-zaawansowaną z prowadzenia i konfiguracji serwera. Mam jednak szczerą nadzieję, że znajdzie się grupa ludzi, którzy docenią trud i wysiłek i po prostu sobie wejdą i pograją. Martwię się tylko tym, że, jak użytkownik wyżej zauważył, mój serwer, nad którym ciężko, na tyle ile umiemy, pracujemy, utonie pod "tą masą gówna" - serwerami na hostingach, robione w 10 minut i otwierane, nic nie skonfigurowane, spawn można rozkopać, a admini chodzą, budują, banują za byle co, a jak się im znudzi ich własny serwer, to idą na inny - reklamować.

A administrację ciężko znaleźć. Mało ludzi ogarniętych jeszcze gra w mc.

W6iB9H1.png

Opublikowano

zgadzam się dzisiejsze servery to mania EasyHc . a Administracja nawet mute nie umie dać . Tragedi coraz mniej ludzi "normalnych"

stary Majkrafcie wracaj ! ;'(

zgadzam się dzisiejsze servery to mania EasyHc . a Administracja nawet mute nie umie dać . Tragedi coraz mniej ludzi "normalnych"

stary Majkrafcie wracaj ! ;'(

4.png

Opublikowano

Miałem kiedyś przypadek, że nudziło mi się i wbiłem na pewien nowy serwer, właściciel owego serwera pytał się na chacie czy ktoś zna może komendę na łączenie dwóch cuboidów razem bo chciał "dać" mi działke i chyba robił to pierwszy raz.. :/

@ Edit

Podał bym nawet nazwe serwera, ale nie chcę tworzyć reklamy ani pośmieliska z właściciela. :D (Chodziaż serwer pewnie już dawno nie żyje)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o dzisiejszych adminach to nie jest nagorzej ale jest dużo typowych dzieci z ADHD oraz w tych czasach jest o wiele mniej grających niż sprzed 3 lat gdzie MC było bardzo popularne :)

Opublikowano

Uwaga!

Już niedługo startuje nowy serwer:

Autorskie pluginy(skrypty naprawione przy pomocy użytkowników mpcforum.pl)
Autorskie (cudze) pluginy (skrypty)
Dużo nowości (to co jest na necie do pobrania, połowa nie sprawdzona nawet)
Nowy tryb gry (taki sam jak na 100 innych serwerach)
Dobrze dobrana administracja (ja, mój kolega z klasy i użytkownicy mpcforum.pl którzy zawsze pomogą)
Administracja 18+ (długość buta w centymetrach)
Dużo pluginów (masa skryptów która przy ticku serwera spowoduje gwałtowny spadek TPS)
Stabilność serwera (jak się coś popsuje to szybko nowy temat na mpc i gotowe)
Awangardowy system zabezpieczeń (Co to jest awangarda? eee tam, ważne że brzmi inteligentnie. System gromadzenia logów o których nikt nie ma pojęcia co znaczą)
Otwarta rekrutacja (bo nikt nie chce brać udziału w tej porażce)
Atrakcyjny sklep serwerowy (wystarczy że wydasz 10zł sms i masz to o czym inni mogą pomarzyć)
Mamy wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu serwerów! ( no może dwa dni ale kto to udowodni?)
Mamy zamiar wykupić reklame u Yutuberów ( jak kupicie dużo itemów w sms-shopie)

Brzmi znajomo? Nie? To zobacz posty i tematy tego użytkownika:

http://www.mpcforum.pl/user/914093-krzychul/

Co do tematu myślę że 10% serwerów jest godna uwagi reszta powstaje w podobny sposób jak napisałem wyżej.

Post nie ma na celu wyśmianie czy też obrażenie użytkownika krzychul lecz ukazanie prawdy z żywym przykładem. 

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzieci 10-12 lat....

Początkujący Programista // C# // JavaScript //

Twórca Gier // Android // PC - // unity

Aktualne Projekty:

DarkVision - Horror / hybryda 

Opublikowano

Masakra co teraz się dzieję, administracja musi zacząć takich dzieci banować. Ale nadal niektóry są ogarnięci i fajnie się gra. Chat można wyłączyć ;)

Opublikowano

Od dłuższego czasu udzielam się w dziale SK potem wchodzę na random serwer i nawet kolory od moich komunikatów nie są zmienione ;P
To co sie teraz dzieje w MC to porażka 
Dzieci się szczycą ze posiadają autorskie SK / PL które są autorskie ale nie ich autorstwa ;P

Opublikowano

Po prostu wstyd napisać, że robimy pierwszy raz serwer, jesteśmy nowi i w ogóle, ale właśnie takie osoby, które takie coś piszą faktycznie mogą zacząć robić porządne serwery.

Jednak debil nadal będzie debilem i jak ktoś po raz kolejny robi nowy serwer i zamiast uczyć się pluginów, co dana rzecz robi to będzie tylko copy-paste, a tak to, by faktycznie mógł zrobić coś w pewnym stopniu autorskiego. Jak ktoś nie zna się na robieniu serwerów to nie zrobi profesjonalnego i tyle, ale nie.

Jakieś dzieciaczki będą twierdzić inaczej, bo zlepiły pluginy, serwer, maszynę (pewnie 1% z 6 Xeonów :) ) i będą p********, że wszystko jest ich i w ogóle jakie to z nich samosie.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...