Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnosnie technikum informatycznego, a raczej pracy po tej szkole

RoyalvFULL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie ucze sie w technikum informatycznym. Czy po tej szkole mozna znaleźc jakąs prace? Nie chce miec wcale duzo pieniędzy, chce mieć po prostu niezbyt wymagającą prace, która gwarantuje mi utrzymanie się.

Niby lepiej by bylo pojsc na studia, ale nie chce mi sie, bo nie lubię się uczyc i ogolnie ponoc na studiach związanych z tym kierunkiem, czy moze ogolnie po tych kilku latach, slyszalem, ze ludzie juz tym rzygają i jest to męczące.

Więc jak jest?

6108514433687761429644.png

Opublikowano

no pewnie, moj kumpel wyslal zgloszenie do pierwszej lepszej pacy zwiazanej z tym zawodem i bum 1800 na reke spokojnie, jezdzi i montuje internety, latwo znalezc wystarczy chciec pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Zawsze możesz iść do pracy wgl nie związanej z Twoim zawodem ;>

Np. jakiej? Chcę, żeby praca sprawiała mi przyjemnośc, gwarantowała rozwój i nie była męcząca.

Opublikowano

bo nie lubię się uczyc

Biedronka zaprasza.

I nie była męcząca.

Zawsze możesz mieszkać pod mostem.

Praca jest, ale dla tych którzy coś umieją. Z takim podejściem nie masz szans na żadną pracę z godnymi zarobkami tzn. powyżej 4k

Opublikowano

Biedronka zaprasza.

Zawsze możesz mieszkać pod mostem.

Praca jest, ale dla tych którzy coś umieją. Z takim podejściem nie masz szans na żadną pracę z godnymi zarobkami tzn. powyżej 4k

a po cholere mi powyzej 4k. Nie chce miec duzo pieniędzy, nie mam potrzeby posiadania jakichs drogich rzeczy. To co mam mnie zadowala, wazne, zeby móc przezyc.

I to chyba nie dziwne, ze nie lubie sie uczyc, szkola mi obrzydzila nauke. Co do biedronki to tez myslalem, ale to chyba zbyt męczące..

Opublikowano

I to chyba nie dziwne, ze nie lubie sie uczyc, szkola mi obrzydzila nauke. Co do biedronki to tez myslalem, ale to chyba zbyt męczące..

Nie masz szansy na sukces w życiu bez nauki. To prosta logika. Trzeba mieć trochę pojęcia o świecie żeby coś osiągnąć. Szkoła nie obrzydziła ci nauki tylko twoje lenistwo. Sam nie jestem orłem, ale zdaję sobie sprawę że nauka wywiera gigantyczny wpływ na moje przyszłe życie.

Posiadanie dużych pieniędzy to nie tylko kupowanie drogich rzeczy, ale wywieranie ogromnego wpływu na inne życie. Nawet nie wiesz jak możesz wpłynąć na świat wpłacając co miesiąc przykładowo 2 tysiące na cele charytatywne.

Opublikowano

Nie masz szansy na sukces w życiu bez nauki. To prosta logika. Trzeba mieć trochę pojęcia o świecie żeby coś osiągnąć. Szkoła nie obrzydziła ci nauki tylko twoje lenistwo. Sam nie jestem orłem, ale zdaję sobie sprawę że nauka wywiera gigantyczny wpływ na moje przyszłe życie.

Posiadanie dużych pieniędzy to nie tylko kupowanie drogich rzeczy, ale wywieranie ogromnego wpływu na inne życie. Nawet nie wiesz jak możesz wpłynąć na świat wpłacając co miesiąc przykładowo 2 tysiące na cele charytatywne.

szczerze mówiąc g****o mnie obchodza cele charytatywne. Jakbym mial pieniądze to wydawalbym je tylko na swoje potrzeby.

Zdaję sobie sprawę, że zeby zarabiac duzo w jakiejs funkcji, czy jakby to okreslic, np. jako informatyk, musze być dobrym informatykiem, czyli musze miec umiejetnosci, ale ja pytam po prostu o prace informatycznie nie wymagajace ukonczenia studiów.

Opublikowano

Zdaję sobie sprawę, że zeby zarabiac duzo w jakiejs funkcji, czy jakby to okreslic, np. jako informatyk, musze być dobrym informatykiem, czyli musze miec umiejetnosci, ale ja pytam po prostu o prace informatycznie nie wymagajace ukonczenia studiów.

Wystarczą ci dobre umiejętności, ale patrząc na twój charakter. Ciężko będzie ci je zdobyć. Wymagają cierpliwości i spokoju, a ty jesteś bardzo wybuchowy.

Opublikowano

Np. jakiej? Chcę, żeby praca sprawiała mi przyjemnośc, gwarantowała rozwój i nie była męcząca.

Aaa to powodzenia w szukaniu, też bym taką chciała mieć :P

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Aaa to powodzenia w szukaniu, też bym taką chciała mieć :P

To chyba normalne, ze kazdy taką chce, na tym polega praca, zeby robic to w czym jest sie dobrym i w czym mozna sie rozwijać.

Wystarczą ci dobre umiejętności, ale patrząc na twój charakter. Ciężko będzie ci je zdobyć. Wymagają cierpliwości i spokoju, a ty jesteś bardzo wybuchowy.

Po czym stwierdzasz, ze jestem wybuchowy?

Opublikowano

o c**j, skisłem, jeżeli jesteś typowym przeciętniakiem który poszedł na inforamtyke bo gra w gry to już możesz iść daleko 

ogólnie ten temat to sprzeczność bo żeby praca nie była męcząca musisz ją lubić z tego wynika że robisz coś aby poszerzać swoją wiedze na ten temat, tak to jest nauka, ale tego tak nie traktujesz ponieważ to lubisz. Jeżeli nie lubisz programowania, robienia stron, obróbki grafiki, niczego co jest związane z informatyką (nie z graniem w gry) to zmień ten kierunek, o ile nie jest za późno.

Nie znajdziesz takiej pracy

ae1d1005fe.png

Opublikowano

o c**j, skisłem, jeżeli jesteś typowym przeciętniakiem który poszedł na inforamtyke bo gra w gry to już możesz iść daleko 

ogólnie ten temat to sprzeczność bo żeby praca nie była męcząca musisz ją lubić z tego wynika że robisz coś aby poszerzać swoją wiedze na ten temat, tak to jest nauka, ale tego tak nie traktujesz ponieważ to lubisz. Jeżeli nie lubisz programowania, robienia stron, obróbki grafiki, niczego co jest związane z informatyką (nie z graniem w gry) to zmień ten kierunek, o ile nie jest za późno.

Nie znajdziesz takiej pracy

Wybralem informatyke, bo nie mialem innego pomyslu. Niby na co innego moglem pojsc? Ale nie jest tez tak, ze informatyki nie lubie. Sam nie wiem.. W kazdym razie źle interpretujesz moje slowa. Mowiac nauka mialem na mysli nauka w szkole, czy na studiach. Nauka empiryczna polegajaca na wykonywaniu tego co sie lubi - jak najbardziej.

Opublikowano

Wybralem informatyke, bo nie mialem innego pomyslu. Niby na co innego moglem pojsc? Ale nie jest tez tak, ze informatyki nie lubie. Sam nie wiem.. W kazdym razie źle interpretujesz moje slowa. Mowiac nauka mialem na mysli nauka w szkole, czy na studiach. Nauka empiryczna polegajaca na wykonywaniu tego co sie lubi - jak najbardziej.

Niestety ale technikum informatyczne to gówno ;/

książki > internet > technikum informatyczne

Pewnie będziesz mnie hejtował, że to nie prawda itd. rozumiem cię, ale niestety taka prawda i każdy kto skończył technikum informatyczne to powie.

Akurat wg. mnie najlepiej iść do:

Technikum Elektryczne

Technikum Mechaniczne

Zawodówka Mechaniczna

Zawodówka Stolarska (chyba ślusarz w to wchodzi chociaż nie wiem)

Zawodówka Budowlana

Zawodówka/Technikum Gastronomiczne

Z takimi skończonymi szkołami najwięcej przyjmują do roboty, uwierz mi.

Opublikowano

Niestety ale technikum informatyczne to gówno ;/

Gównem można nazwać człowieka, który oczekuję od szkoły że będzie pro informatykiem po jej skończeniu, bez wkładu własnego.

Chodzę do jednego z najlepszych Techników w Polsce i nie narzekam. Poziom jest masakrycznie wysoki i nie jedno liceum się chowa. Ok. 17 przedmiotów. Nie zrównuj każdego informatyka do odchodów, bo to że ty chodzisz do meliny nie znaczy że inni też. Nie lubię czegoś takiego albo jeśli chcesz podtrzymać tezę to chociaż jakoś ją potwierdź argumentami.

U mnie w szkole większość absolwentów wybiera UK, DE, USA, niektórzy nawet do Japonii wyjechali ( czo te anime robią z człowiekiem ) w każdym razie rozmawiałem z nimi i naprawdę byli zadowoleni. Oczywiście bez wkładu własnego ani rusz.

Akurat wg. mnie najlepiej iść do:

Technikum Elektryczne

Technikum Mechaniczne

Zawodówka Mechaniczna

Zawodówka Stolarska (chyba ślusarz w to wchodzi chociaż nie wiem)

Zawodówka Budowlana

Zawodówka/Technikum Gastronomiczne

Z takimi skończonymi szkołami najwięcej przyjmują do roboty, uwierz mi.

Muszę przeklnąć. Wybieranie szkoły pod względem przyszłej pracy, a nie pasji to j****a bieda umysłowa i lenistwo.

Opublikowano

szczerze mówiąc g****o mnie obchodza cele charytatywne. Jakbym mial pieniądze to wydawalbym je tylko na swoje potrzeby.

To skomentuję bardzo wartościowym filmikiem.

niech ktoś połączy posty

Opublikowano

Z samą szkołą, bez żadnego wkładu własnego moim zdaniem znalezienie jakiejś sensownej pracy jest praktycznie niemożliwe.

Serio nie znajde po technikum pracy, w ktorej bede dostawal okolo 2000 zl?

Opublikowano

Serio nie znajde po technikum pracy, w ktorej bede dostawal okolo 2000 zl?

Najpierw powiedz czym byś chciał się zajmować . Tworzenie sieci,programowanie,grafika,web-mastering,montaż ?

nostaleh.png
Opublikowano

Hehe czytając ten temat cieszę się, że 4 lata temu postanowiłem nie iść do technikum informatycznego :) Mimo, że lubię, myślę, że nie odnalazłbym się w tym w przyszłości.

Jeżeli jesteś w trakcie uczenia i nie podoba Ci się ten kierunek to go zmień, bo akurat informatyka jest takim kierunkiem w którym posiadanie wiedzy i umiejętności jest niezbędne do znalezienia jakiejkolwiek pracy w tym kierunku.
Zawsze może po szkole kształcić się dalej, zmienić kierunek (szkoła policealna-2 letnia) na taki, który Cie interesuje, później zdecydować... uczyć się dalej czy szukać roboty, ale myślę, że Ty już zdecydowałeś :p

Opublikowano

2k to dość dużo jak na 1szą prace, nie wiem kto Ci tak naopowiadał, ale najczesciej to wyglada tak że dostajesz gdzies 1100-1300 na ręke, jeżeli nie wykażesz sie czymś dobrym to ta płaca bedzie rosnąć, ale powoli. Własna inicjatywa, pomysłowość zapał zwłaszcza jeżeli masz kogoś znajomego w jakiejś średniej korporacji, jeżeli uda Ci sie tam zatrudnić i pokażesz coś wiecej to juz masz spokojnie 2k jak nie wiecej

ae1d1005fe.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...