Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie rozgrywki.

MAT0x2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem na tym forum, założyłem konto tutaj ponieważ chciałem się popytać paru rzeczy osób które już mają doświadczenie w tej grze i mogą się wypowiedzieć  ;)

Mianowicie:

1. W jaki sposób bronić się gdy akurat skończy ci się amunicja a wychodzisz na solo z jakimś przeciwnikiem ?

Sytuacja znana każdemu, tylko co robić gdy akurat taka wystąpi ?  :)  skakać ? no właśnie, przez to właśnie mam najwięcej zgonów  ;)

Jest to dla mnie najważniejsze pytanie bo przez takie właśnie sytuacje statystyki idą w dół  :(

2. Jaką broń polecacie do 15k ? najlepiej taka  by nie odrzucała mocno, np. SG 551 (nie kosztuje poniżej 15k ) nie było żadnego odrzutu i jak się wycelowało tak i tam się strzelało, tylko niestety trzeba było 3/4 magazynku władować w jednego

3. W jaki sposób grać ze znajomym przez czat głosowy ?

Wiem, że podobno nie ma możliwości czegoś takiego zrobienia w grze, natomiast czy wiecie może czy da się jakoś inaczej to załatwić ? obił mi się o uszy Skype, ale nie wiem czy to wypali biorąc pod uwagę to że komputer będzie musiał się skupiać na 2 rzeczach, co doprowadzi do spadku fps.

Z góry dziękuje wszystkim którzy odpowiedzą sensownie choć na jedno z owych pytań :) 

Pozdrawiam!

Opublikowano

1. Szybka zmiana na pistolet poprzez kliknięcie Q. Jeśli nie jesteś daleko to oczywiście możesz spróbować zaatakować przeciwnika nożem. Warto też poszukać jakiegoś ukrycia.

2. HK417 / K2. Ja używam HK417, ale polecam sprawdzić obie.

3. Sprawdź TeamSpeak 3.

Opublikowano

1. Szybka zmiana na pistolet poprzez kliknięcie Q. Jeśli nie jesteś daleko to oczywiście możesz spróbować zaatakować przeciwnika nożem. Warto też poszukać jakiegoś ukrycia.

I tu pojawia sie kolejne pytanie,  a co jeśli odsprzedałem pistolet ? mam 2 bronie główne, jest jakaś możliwość aby można było zmieniać między tymi broniami ?

Czy pozostaje już tylko odsprzedanie broni i kupienie pistoletu ?

Opublikowano

I tu pojawia sie kolejne pytanie,  a co jeśli odsprzedałem pistolet ? mam 2 bronie główne, jest jakaś możliwość aby można było zmieniać między tymi broniami ?

Zestaw wygląda tak : broń główna, pistolet, broń dodatkowa (np. kusza , tomahowk ) i do tego granaty.

Dam Ci taką radę  nigdy nie sprzedawaj broni bo to się nie opłaca lepiej dozbierać, a kasa szybko leci niż sprzedać broń i kupić inną :)

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem na tym forum, założyłem konto tutaj ponieważ chciałem się popytać paru rzeczy osób które już mają doświadczenie w tej grze i mogą się wypowiedzieć  ;)

Mianowicie:

1. W jaki sposób bronić się gdy akurat skończy ci się amunicja a wychodzisz na solo z jakimś przeciwnikiem ?

Sytuacja znana każdemu, tylko co robić gdy akurat taka wystąpi ?  :)  skakać ? no właśnie, przez to właśnie mam najwięcej zgonów  ;)

Jest to dla mnie najważniejsze pytanie bo przez takie właśnie sytuacje statystyki idą w dół  :(

2. Jaką broń polecacie do 15k ? najlepiej taka  by nie odrzucała mocno, np. SG 551 (nie kosztuje poniżej 15k ) nie było żadnego odrzutu i jak się wycelowało tak i tam się strzelało, tylko niestety trzeba było 3/4 magazynku władować w jednego

Wiem, że podobno nie ma możliwości czegoś takiego zrobienia w grze, natomiast czy wiecie może czy da się jakoś inaczej to załatwić ? obił mi się o uszy Skype, ale nie wiem czy to wypali biorąc pod uwagę to że komputer będzie musiał się skupiać na 2 rzeczach, co doprowadzi do spadku fps.

Z góry dziękuje wszystkim którzy odpowiedzą sensownie choć na jedno z owych pytań :)

Pozdrawiam!

1.Tak jak kolega wyżej pistolet najlepszy.

2.K2 prosta broń a dużo robi :)

3.Większość klanów używa team speak 3 do komunikacji głosowej.

Opublikowano

1.Pistolet/nóż

2.K2/FAMAS

3.gra niestety nie ma wbudowanego komunikatora więc pozostaje ci Team Speak 3.

sposób 1. odsprzedaj broń i kup pistolet

sposób 2. używaj "F" noża

sposób 3. jeśli wróg ma max 5hp to rzucając w niego granatem, zabijesz go :D

sposób 4. Tomahawki (special wepaons), grając survivale dostajesz kapsuły z których możesz je zdobyć.

Opublikowano

A mam takie jeszcze pytanie, czy jak level się zwiększa, to umiejętności (nie moje) również ?

Oraz co sądzicie o AK - 103 (zwanym również kamashnikovem, czy jakoś tak :D )

Opublikowano

A mam takie jeszcze pytanie, czy jak level się zwiększa, to umiejętności (nie moje) również ?

Oraz co sądzicie o AK - 103 (zwanym również kamashnikovem, czy jakoś tak :D )

Tak im większy lvl tym w miarę możliwości zwiększa się skill, zdarzają się wyjątki :D

Ak ? W SKILLU średnio się nią gra.

Opublikowano

Zakupiłem sobie pistolecik , teraz tylko nauczyć sie szybko go wybierać :P

No właśnie zauważyłem że nieco więcej mam zabójstw z poziomu na poziom :D

hmm .. przegrałem obecnie ok 50 godzin. i level 11 (no cóż, pamiętam level a nie pamiętam jak się ta ranga nazywa :D ) to dobrze ? :P jaki wy macie level ? :)

Opublikowano

Witam!

Mianowicie:

Pistolet w glowe lub noz nie skacz jak malpa , kucnij czasem , styl ruchu lewo , prawo , kucniecie albo jak slyszysz , ze ktos biegnie , a brak ammo to przyklej sie do sciany i wyskocz mu z nozem albo ci sie uda albo padniesz :D

Famas naucz sie nim grac lub k2. Sg nie strzela tam gdzie wycelujesz tylko rozrzut w dane miejsce ma ogromny czyli bron dla noobow i farciarzy jak i mg.

Team speak.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ogólnie to fajnie się mówi z tym przełączaniem jak się skończy amunicja, natomiast w praktyce jest to trudne, przynajmniej dla mnie :D trzeba będzie sie z tym oswoić :)

Opublikowano

1. Musisz umieć strzelać bronią a nie walisz full auto miejąc nadzieje że ustrzelisz jakiegoś heada :) Ja przeważnie zmieniam na jakąś broń leżącą na ziemi (sam gram bez pistoletu)

2. Najbardziej do 15k poleciłbym k2 lub hk417 :) (K2 celne leż mało zadaje dmg. hk417 duże dmg lecz troche rozrzutne )

3. Team speak 3, ventrillo (skype odpada bo strasznie muli komputer ) 

Opublikowano

To co wybrać ? K2 czy HK417 ? :) obecnie to nawet nie zastanawiam sie nad kupnem, mam jakieś 700 monet :P

Wybierz k2 :)

Wystarczy grać i zdobywać chociaż trochę pkt i szybko dosyć kasa leci :)

Opublikowano

Wybierz k2 :)

Wystarczy grać i zdobywać chociaż trochę pkt i szybko dosyć kasa leci :)

No trudno mi się z tym zgodzić, może na wyższych poziomach owszem, ja gram na Nowicjuszu , od wczorajszego dnia dnia bardzo często gram i na razie wbiło dopiero kilka monet :/ dopiero gdy jakieś osiągnięcia są to dostaje i za to bronie kupuje a tak to ...

Opublikowano

Kupuj k2 i idz trening rob sobie codziennie przed rozpoczeciem gry sam vs 5 botow na malym poziomie i staraj sie jak najlepszy wynik zdobyc raszujac je.

Celuj w leb :D

Jak sie rozgrzejesz i nauczysz grac z k2 idz na wyzszy kanal.

Czulosc myszki tez duzo pomaga ja u siebie 1mm rusze i mam 360 zrobione :D Wiec ogromna czulosc czasem 3 lub 4 jak mi wyskoczy i kazdy banie zgarnie to pisza , ze aimbot.

Opublikowano

No trudno mi się z tym zgodzić, może na wyższych poziomach owszem, ja gram na Nowicjuszu , od wczorajszego dnia dnia bardzo często gram i na razie wbiło dopiero kilka monet :/ dopiero gdy jakieś osiągnięcia są to dostaje i za to bronie kupuje a tak to ...

Powiem tak gdy gralem w wakacje to dziennie miałem 1 a czasami 2 wyplaty normalnie gralem i nie patrzylem sie na monety mimo ze bylo to monotone to duzy sie tej kasy uzbieralo.

Jesteś nowym graczem więc graj graj i jeszcze raz graj wtedy juz poznasz gre i wczujesz sie w to bedziesz tez mial fajne momenty jak kogos dziwnie zabijesz czy dzieki tobie druzyna wygra.

Nie załamuj sie jak bedziesz dedal po prostu graj.

Opublikowano

Według mnie, szybko zmieniaj na pistolecik lub uniki "ninja" czyli skacz tu tam kucaj rozumiesz, w między czasie naładuje Ci się broń i tututuututututut :D

Hmm :D - Bierz K2. Naucz się strzelować w łeb i chłopie rządzisz w SKILLU ! :)

Skype nawet nie patrz, użyj TS3 (TeamSpeak3) ponieważ zazwyczaj każdy klan w skillu ma wymóg posiadania Team Speaka oraz po prostu on jest taki do gier :D Skype do rozmów prywatnych np. z ciocią za granicą.

Pozdrawiam, Herexo.

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

K2, jak nauczysz się nim grać idź w magazynek (P90 i później wielostrzałówki)­

BONUS 200 POSTÓW !

Straszę już forum od

20 CZERWCA 2015r.

Blaaaaaarg*

*Lubię Isaaca, opis Shoopu Da Whoopu

Opublikowano

A wiecie co jest najśmieszniejsze ? że K2 miałem na początku, postanowiłem sprzedać, bo myślałem że dali mi jakiegoś gniota :D no cóż ... 

A co powiecie o broni famas ? 

Opublikowano

A co powiecie o broni famas ?

IMO dobra na krótkie dystanse. Z daleka ciężko trafić, gdyż ma ona niezbyt precyzyjny celownik. Głównym jej plusem jest szybkość.

Ogólnie rzecz biorąc polecam tą broń, ale musisz się w nią wczuć. ;p

Opublikowano

IMO dobra na krótkie dystanse. Z daleka ciężko trafić, gdyż ma ona niezbyt precyzyjny celownik. Głównym jej plusem jest szybkość.

Ogólnie rzecz biorąc polecam tą broń, ale musisz się w nią wczuć. ;p

Widzę że krotko grasz w tą grę.

Famas jest bardzo prosty do opanowania jak i na bliskie dystanse jak i na te dalsze. Wystarczy mieć dobrego aima w ręce i szybko robić quickscope. (Szybko celujesz i strzelasz). Famas jest ogólnie dobry, polecam. Jeden z najlepszych karabinów w grze :)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...