Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Redakcje

escaperz.lordm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli redaktor jest "nikim", to może warto działać w kierunku poprawienia ich poczucia wartości. :) Na przykład poprzez organizowanie jakichś konkursów/wyróżnień całych redakcji lub poszczególnych redaktorów, tak aby mieli większą motywację do ambitniejszej pracy.

I tak, jak wspominałam, przydałby się ktoś "z góry" do rozliczania ich z pracy. Nie tylko z jakości artykułów, ale także ze stanu redakcji - czy przypadkiem nie zrekrutowano zbyt dużej/małej liczby redaktorów. Z pewnością obecnie redakcje nie są pozostawione na pastwę losu, ale chyba należałoby przywiązać większą wagę do nich.

Nie wiem, jaką rolę pełnią teraz "opiekunowie", ale wydaje mi się, że powinni zainteresować się tym tematem i podyskutować z nami.

Coś w stylu..

Błagam napiszcie coś, bo będę musiał was powyrzucać a fajnie mi się z wami "pracuje".

Jest nikim, bo rekrutacja jest na takim poziomie że ludzie bez ambicji wchodzą do teamu redaktorów. To dosyć oczywiste. 

lownfast

Opublikowano

Na tak, bo redakcje nie mają racji bytu. Jak na 5000 tyś osób, które siedzi dziennie na forum w jednej chwili to 60 wyświetleń przez tydzień to chyba mało. No, ale oczywiście sugestia zostanie odrzucona, bo wiadomo ile pracy kosztowały "metamorfozy" i nikt od tak tego nie usunie, chociaż większość wie, że to serio nie ma sensu. xD 

Opublikowano

Jak wchodziła ta nowa odsłona redakcji (to, że znajdują się w jednej kategorii) to proponowałem, żeby zrobić z tego 3 redakcje - MMO, FPS, Inne (IT, jakieś ewentualne ciekawostki itd.) - niestety, zostało to odrzucone. Aktualnie te redakcje moim zdaniem nie mają większego sensu, trzeba wchodzić w kilka działów, żeby zobaczyć czy jest jakaś nowość w grze (o jakości nie wspomnę), moim zdaniem lepiej wyglądałaby lista ze wszystkimi newsami (dodatkowo można wprowadzić przedrostki z nazwą gry/kategorii (smartphone, komputery itd.), coś na styl publikacji serwerów Minecraft [przykład w spoilerze]), widać ewidentny chaos, który w tej formie jest bardzo ciężki do ogarnięcia - jeżeli powstałyby takie 3 redakcje to zapewne znalazłyby się lepsze sposoby na wynagrodzenia, wiadome jest, że wtedy jest mniej osób, więc łatwiej każdego wynagrodzić za pracę, a nie tak jak teraz jest masówka. Ja jestem na tak. :)

RP6DMtH.png

Opublikowano

Jak wchodziła ta nowa odsłona redakcji (to, że znajdują się w jednej kategorii) to proponowałem, żeby zrobić z tego 3 redakcje - MMO, FPS, Inne (IT, jakieś ewentualne ciekawostki itd.) - niestety, zostało to odrzucone. Aktualnie te redakcje moim zdaniem nie mają większego sensu, trzeba wchodzić w kilka działów, żeby zobaczyć czy jest jakaś nowość w grze (o jakości nie wspomnę), moim zdaniem lepiej wyglądałaby lista ze wszystkimi newsami (dodatkowo można wprowadzić przedrostki z nazwą gry/kategorii (smartphone, komputery itd.), coś na styl publikacji serwerów Minecraft [przykład w spoilerze]), widać ewidentny chaos, który w tej formie jest bardzo ciężki do ogarnięcia - jeżeli powstałyby takie 3 redakcje to zapewne znalazłyby się lepsze sposoby na wynagrodzenia, wiadome jest, że wtedy jest mniej osób, więc łatwiej każdego wynagrodzić za pracę, a nie tak jak teraz jest masówka. Ja jestem na tak. :)

RP6DMtH.png

By było jeszcze gorzej, wielkie zamieszanie.

Ja bym zrobił specjalny skrypt do tego.

Są kategorie Gry MMO, Gry FPS, Inne etc. i w każdej wybór taki jak na giełdzie, co chce się przeglądnąć. 

Opublikowano

Moja wizja nie polega na tym żeby zrobić wykaz tematów tak jak wygląda to teraz, tylko po przejściu do danego działu (IT/mmo) masz spis ostatnich artykułów/newsów w formie kafelkowej (oczywiście np. zestawienia tygodniowe byłyby podpięte).

Jak nie ogarniacie o co mi chodzi, mogę zrobić WIZUALIZACJE :D

lownfast

Opublikowano

Moja wizja nie polega na tym żeby zrobić wykaz tematów tak jak wygląda to teraz, tylko po przejściu do danego działu (IT/mmo) masz spis ostatnich artykułów/newsów w formie kafelkowej (oczywiście np. zestawienia tygodniowe byłyby podpięte).

Jak nie ogarniacie o co mi chodzi, mogę zrobić WIZUALIZACJE :D

Wiesz, że tego tutaj nie przegłosujesz?

Napisz do makina czy do kogoś w zielonych, bo i tak ten temat nie przejdzie.

Jak się nie zgodzą to będziesz znał odpowiedź.

Ex Lider Counter-Strike

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro nikt poważniejszy się tym nie zainteresował, mam to w dupie i temat proszę kulturalnie wyjebać.

Myślałeś ze dostaniesz szybko odpowiedz? Przeciez tu sa sugestie z tamtego roku nierozpatrzone.

Co do sugestii dalej jestem na tak, gdyż niektorym odechcialo sie pisać i kopiują tekst z innych stron.

­

Opublikowano

Ale się wszyscy tak uczepili tych redakcji... Póki jest ktoś kto czyta te artykuły, redakcje mają prawo bytu.

abf45231ab24c2b5dc567454ca49755c.png

To jest akurat dobry pomysł. :)
5719814456868591400331.gif
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak dla mnie na nie. Wystarczy by osoba, która nadzoruje wszystkie redakcje w końcu to przejrzała i zobaczyła jaki syf powstał, a następnie ogarnęła to. Nie w jednej redakcji są dobierani ludzie na liderów "bo ich lubie", a nie dlatego, że coś robią. Tak samo często po odejściu jednej osoby redakcja nagle pada - tak nie powinno być. 

Opublikowano

Prosiłbym aby redaktorzy, którzy ostatniego newsa napisali miesiąc temu w ogóle nie wypowiadali się w temacie, dziękuje. 

Także tacy co sobie nabijają wyświetlenia.

Jestem na tak.

Ps. Itan nabij mi 50k wyświetlen profilu pls

Edit. @Ravoner za co kur** ja? Czemu zawsze ja? Weź to zdejmij.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Według mnie, to można by było zrobić redakcje "jedną, wielką", podzieloną na te trzy subfora (MMO, FPS, INNE), żeby troszkę ułatwić odnalezienie się czytelnikom. Dodać prefiksy (tak, jak są w "Giełdzie" (łatwiej wyszukać) czy nawet w dziale League of Legends (Champ/Skin, itp. - podzielić na nazwy gier)).

Proponowałem już kiedyś Blezurowi. :D Aktualnie nie jest to możliwe.

Dlaczego? :(

Opublikowano

Według mnie, to można by było zrobić redakcje "jedną, wielką", podzieloną na te trzy subfora (MMO, FPS, INNE), żeby troszkę ułatwić odnalezienie się czytelnikom. Dodać prefiksy (tak, jak są w "Giełdzie" (łatwiej wyszukać) czy nawet w dziale League of Legends (Champ/Skin, itp. - podzielić na nazwy gier)).

Proponowałem już kiedyś Blezurowi. :D Aktualnie nie jest to możliwe.
Opublikowano

Prosiłbym aby redaktorzy, którzy ostatniego newsa napisali miesiąc temu w ogóle nie wypowiadali się w temacie, dziękuje. 

Krytykować pracę redaktorów może każdy.

W tym dziale każdy użytkownik może się wypowiadać, a porównywanie mojej pracy pokazuje twoje podejście do osób, które pracują na rzecz MPCforum.

Wejdź w szeregi redakcji i pracuj na jej rzecz, wtedy wezmę pod uwagę twoją sugestie. 

Także tacy co sobie nabijają wyświetlenia.

Jestem na tak.

Ps. Itan nabij mi 50k wyświetlen profilu pls

Chciałbym zauważyć, że codziennie odwiedza mnie kilkadziesiąt osób w tym niektóre po kilka razy.

Co do sugestii, nadal podtrzymuje swoją wypowiedź, którą jest odrzucenie tego typu pomysłu.

­

Opublikowano

Krytykować pracę redaktorów może każdy.

W tym dziale każdy użytkownik może się wypowiadać, a porównywanie mojej pracy pokazuje twoje podejście do osób, które pracują na rzecz MPCforum.

Wejdź w szeregi redakcji i pracuj na jej rzecz, wtedy wezmę pod uwagę twoją sugestie. 

Chciałbym zauważyć, że codziennie odwiedza mnie kilkadziesiąt osób w tym niektóre po kilka razy.

Co do sugestii, nadal podtrzymuje swoją wypowiedź, którą jest odrzucenie tego typu pomysłu.

­

O czym Ty do mnie mówisz? Ja do pracy w redakcji się nie zobowiązywałem. Zrezygnowałem z niej bo brakowało mi czasu i Tobie też polecam to zrobić. 

Jak można w ogóle nazwać się redaktorem, pisząc artykuł raz na miesiąc. Wyskakujecie mi z tekstami, że to wolontariat, ale co z tego? To po cholerę dołączyłeś do redakcji? Taka praca oferuje sporo, ale niestety większość ludzi twojego pokroju siedzi tam tylko dla plakietki, żeby powiększać sobie e-fifloka. W zamian za sumienną i regularną prace masz: możliwość pracy z fajnymi ludźmi, uczysz się pracy w grupie, możesz doszlifować swoje umiejętności w pisaniu i masz jakieś zaplecze aby dostać się do poważniejszych redakcji. Tylko was to jebie, bo po co pisać minimum 4 razy w tygodniu - przecież można pierdolnąć artykuł raz w miesiącu i przytrzymywać sobie naklejkę!

lownfast

Opublikowano

Nie. Wydaje mi się, że np. w takiej redakcji gier mmo po pierwsze byłby ogromny chaos, a po drugie i tak pewnie byłoby wyznaczonych po kilka osób do pisania newsów z wyzaczonych gier.

Opublikowano

Po aktualizacji forum redakcje zostaną dosyć mocno zmienione. Wstępny pomysł to połączenie wszystkich działów i zmiana sposobu wyświetlania newsów. W ten sposób będzie można zredukować ilość rang, nagród i sprawić, że całość będzie bardziej przystępna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...