Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

IpOverUsbSvc problem

Damian

Pytanie

Opublikowano

Dobry, chciałbym zobaczyć jak działa projekt Astoria w Windows Phone.

Niestety przy próbie instalacji odpowiedniego oprogramowania a dokładnie "IpOverUsbInstaller.msi' występuje następujący błąd:

B4BqieF.png

Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Ktosiu To nie znaczy, że nie można zmienić ID urządzenia. Wystarczy zwykły interop. Więc jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to daruj sobie wypowiadanie się w tym temacie i komentarze do osób które na prawdę pomagają:)

Opublikowano

Hmmm... Jak to aktualnie ma powodować tyle zamieszania to zastanawiam się czy warto się w to bawić.

Premiera WM10 Mobile już niebawem, może tę listę kompatybilnych urządzeń zaktualizują. Mi się obiło o uszy, że bez problemu zadziałało nawet na Lumii 520.

Hm nie wiem czy mało zamieszania czy nie hihi

Ale owszem troszkę to zajmie fakt.. co do tego projectu to fakt kiedyś tam wyjdzie na każdą lumię.

To tylko się obiło bo jakoś nikt nie potrafił udowodnić działania poza kilkoma pasjonatami z XDA że to możliwe. Niestety tylko wyższa klasa developera ułatwi zrobienie bez problemu w aktualnym czasie. 

Jak widzisz żadne poprawki czy aktualizacje Windows na kompie za cholerę w tym nie pomogą 

Hm tutaj nie masz racji, dać da się, tylko trzeba poświęcić dużo czasu, jest to wykonalne ;)

Co do upgrade fona do win 8.1 itd to i tak nici z tego ;)

Nie będzie działało skoro telefon nie wspiera, bez sensu jest próba uruchomienia. To system ma wspierać projekt a nie być wymuszane wspieranie.

Nie masz nawet możliwości cokolwiek zmodyfikować w systemie. Na dzień dzisiejszy po prostu nie będzie działało wcale.

Jako opcję masz zmianę modelu telefonu w rejestrze  na kompatybilny tylko  pod w8.1 , zaktualizowanie systemu, potem dopiero aktualizacja do  w10 pilnując cały czas by wersja telefonu była zmieniona na kompatybilny. Oczywiście musisz zrobić unlock telefonu i systemu by cokolwiek dalej sobie dłubać 

Mhm oczywiście xD nie wiem gdzieś Ty to wyczytał xD jak z pamięci to lipnie xD

@Ktosiu A interop w Windows 10 mobile? na jednym z polskich for mi to poradzili.

Hmm..

Możliwe że będzie działało, czytałem temat na XDA to chyba jedyna możliwość ale coś mi się obuło o uszy że szansa uszkodzenia fona wzrasta im bardziej fon niekompatybilny z modelem kompatybilnym najbliższym.  Na Lumiach to tak jak byś usiłował np Sony Xperie zaktualizować softem do LG Nexusa.

P.S. Może działać ale jak napisałem wcześniej zaczynasz od wersji windows 8.1 i pniesz się powoli w górę, odblokowując system itd . Jedyne co ci nie można to zresetować telefonu do ustawień fabrycznych bo skasuje podróbkę a bez tego jak wiesz w10 muli jak stara szkapa 

Zresztą zmiana modelu na kompatybilny nadal aktualna bo soft musi ściągać, próby wgrywania obrazów nie wyszły. Na twoim miejscu odpuścił bym sobie do czasu aktualizacji reszt telefonów, tak strasznie rewelacyjnie nie działają aplikacje z Androida , a autorzy aplikacji który chcą przejść na WP dopiero zaczynają poprawiać swoje programy by je dostosować 

Hm nonsens xD

Teraz ogólnie mówiąc, spróbujmy zatem polecieć z instalacją przez cmdka jak to zrobił tutaj koleś:

https://www.youtube.com/watch?v=PGETjVlsQHU

Zatem musisz sobie pobrać Android SDK Tools jak widać na filmiku od gościa no i skorzystać z takiej opcji ^^

Och zaraz pewnie hejtami oberwię od kogoś xD

Jakbym miał lumię to bym się pobawił i zobaczył czy się da czy nie :3

Wiecie Microsoft jeszcze ma 2 projekty na głowie:

Project Islandwood

Project Centennial

Więc troszkę trzeba więcej poczekać na Astorie xD

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@kamil2321 Hmmm, teraz działać działa tylko niby instaluje aplikację w nieskończoność i nie wyskakuje żaden błąd http://prntscr.com/8ouhbu

Zastanawiam się czy to wina niekompatybilnego urządzenia czy też wina tych problemów z .dll

Hm, a sprawdź na fonie czy nie ma komunikatu zatwierdzenia instalowania aplikacji? nie wiem może gdzieś tam w lumiach jest taki pasek że z góry na dół musisz przeciągać i zobaczyć komunikaty? bo nie mam lumi i nie wiem :c 

Być może będzie to wina sterowników, wiesz włącz śledzenie ODBC, u mnie wygląda to tak: http://screenshot.sh/n7XjMF64uDZ1m tylko zaznacz tam żeby śledziło z każdego użytkownika, tam ścieżka będzie podana to mi np. prześlesz ten pliczek albo wstawisz tutaj co tam pisze ;p

Później jeszcze wpisz w "Uruchom" polecenie eventvwr i tam druga pozycja po lewej "dzienniki systemu Windows" i tam rozwiń i daj Aplikacja i znajdź cokolwiek o nazwie swojego programu i daj screena w trybie pełnym :D 

Później daj pozycję pierwszą po lewej stronie, to będzie "widoki niestandardowe" i tam rozwiń to i daj "zdarzenia administracyjne" i tam będą błędy fakt faktem, jakbyś mi podesłał jakie tam masz błędy to byłoby git, tylko polecam dać na cały ekran i zrobić screen by pisało wszystko :)

Dziękuje za like ^^

Teraz idę do Tesco i będę do 1h. :)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...