Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

IpOverUsbSvc problem

Damian

Pytanie

Opublikowano

Dobry, chciałbym zobaczyć jak działa projekt Astoria w Windows Phone.

Niestety przy próbie instalacji odpowiedniego oprogramowania a dokładnie "IpOverUsbInstaller.msi' występuje następujący błąd:

B4BqieF.png

Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będzie działało skoro telefon nie wspiera, bez sensu jest próba uruchomienia. To system ma wspierać projekt a nie być wymuszane wspieranie.

Nie masz nawet możliwości cokolwiek zmodyfikować w systemie. Na dzień dzisiejszy po prostu nie będzie działało wcale.

Jako opcję masz zmianę modelu telefonu w rejestrze  na kompatybilny tylko  pod w8.1 , zaktualizowanie systemu, potem dopiero aktualizacja do  w10 pilnując cały czas by wersja telefonu była zmieniona na kompatybilny. Oczywiście musisz zrobić unlock telefonu i systemu by cokolwiek dalej sobie dłubać 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ty chyba nadal nie wiesz co robisz, same bzdury publikujesz nie mając pojęcia o TELEFONIE  bo to problem dotyczący własnie jego a nie samego systemu na komputerze. 

Człowieku , zapoznaj się najpierw z tematyką projektu i urządzeniami kompatybilnymi by kit wciskany przez ciebie w poradach nie wprowadzał w błąd.Na szczęście autor tematu ma więcej rozumu i myśli bardziej przytomnie od ciebie by zrozumieć . 

Projekt aktualnie  jest wspierany TYLKO  na konkretnych modelach telefonu więc nie pierdol tu bzdur i nie publikuj żadnych tutoriali nie mających nic wspólnego z tematem zwłaszcza z niekompatybilnym modelem telefonu , nie wspieranym przez projekt  w oprogramowaniu. 

Nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, tym bardziej że nie posiadasz nawet wymaganego telefonu to widać że wiedza  twoja jest zerowa jeśli chodzi o oprogramowanie i system WP10

Opublikowano

Nazwa aplikacji powodującej błąd: wconnect.exe, wersja: 0.0.0.283, sygnatura czasowa: 0x55b0762a

Nazwa modułu powodującego błąd: MSVCR120.dll, wersja: 12.0.21005.1, sygnatura czasowa: 0x524f7ce6
Kod wyjątku: 0x40000015
Przesunięcie błędu: 0x000a7676
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x1674
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Users\***\Desktop\Nowy folder\wconnect.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\MSVCR120.dll

@Ktosiu A interop w Windows 10 mobile? na jednym z polskich for mi to poradzili.

Opublikowano

Możliwe że będzie działało, czytałem temat na XDA to chyba jedyna możliwość ale coś mi się obuło o uszy że szansa uszkodzenia fona wzrasta im bardziej fon niekompatybilny z modelem kompatybilnym najbliższym.  Na Lumiach to tak jak byś usiłował np Sony Xperie zaktualizować softem do LG Nexusa.

P.S. Może działać ale jak napisałem wcześniej zaczynasz od wersji windows 8.1 i pniesz się powoli w górę, odblokowując system itd . Jedyne co ci nie można to zresetować telefonu do ustawień fabrycznych bo skasuje podróbkę a bez tego jak wiesz w10 muli jak stara szkapa 

Zresztą zmiana modelu na kompatybilny nadal aktualna bo soft musi ściągać, próby wgrywania obrazów nie wyszły. Na twoim miejscu odpuścił bym sobie do czasu aktualizacji reszt telefonów, tak strasznie rewelacyjnie nie działają aplikacje z Androida , a autorzy aplikacji który chcą przejść na WP dopiero zaczynają poprawiać swoje programy by je dostosować 

Opublikowano

@kamil2321 Jakby to było takie proste  :v

mRv18KL.png

vcredit zainstalowany

IpOverUsbSvc ten sam problem.

Hm pobierz ten plik:

I wklej go do folderu system32 oraz do syswow64 znajdujący się w folderze windows rzecz jasna ^^
Później daj znać czy działa ;p

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Hmmm... Jak to aktualnie ma powodować tyle zamieszania to zastanawiam się czy warto się w to bawić.

Premiera WM10 Mobile już niebawem, może tę listę kompatybilnych urządzeń zaktualizują. Mi się obiło o uszy, że bez problemu zadziałało nawet na Lumii 520.

Opublikowano

Czy ja napisałem że nie jest wykonalne?  Napisałem że jest wykonalne po zmianie ID telefonu na model obsługujący, nawet dokładnie napisałem jak zrobić jak widać obydwoje ślepi i nie zauważyli.

Nie jest wykonalne na modelach nie i obsługujących wiec nie wmawiaj mi że piszę nie prawdę , skoro sam nie masz nawet pojęcia o systemach WP a tym bardziej o systemie wp8.1 czy WP10 nie wspominając że nie wiesz nawet jak wygląda system w telefonie, to jak ty możesz mieć w ogolę pojęcie o czym piszesz ? Nie pieprz że masz większą wiedzę kiedy nawet nie potrafisz z sensem  pomóc w temacie.

Zresztą sam autor opracowanego tutorialu uruchomianie projektu sam pisze ze w teorii powinien działać na każdym telefonie z WP który spełni warunki, on uruchomił Astorie  na HTC ONE M8

Ponadto nie daję żadnych tourtiali na temat tego owego tematu, gdzieś Ty to wyczytał to nwm xDDD idź się przespać bo chyba jesteś zmęczony :3

Jakbyś był taki pro elo kozak jak tu się wydaje, to byś jako pierwszy pomógł autorowi no nie? bo tak wiesz o wszystkim lecz w teorii a praktyka daleko ;)

Jak to nie podawałeś nic, a link do filmu który podałeś ?   Nie ma nic wspólnego z tematem bo to nie jest ten telefon którego  dotyczy problem bo to Lumia 730 na której działa projekt , jakbyś miał pojęcie wiedział byś że robi się całkowicie inaczej więc nie wciskaj kitu że wszystko w cmd będzie działało a potem program bez problemu. 

Damian , w dziale dla developerów XDA do którego mam dostęp pojawił się dziś tutorial dla wszystkich telefonów który mogą testować mający dostęp ale skoro nie jesteś zainteresowany pomocą odpuszczę sobie bezsensowne  pomaganie w tym temacie . Wystarczy że poczekasz  na zatwierdzenie i sprawdzenie działania na różnych telefonach,  ja niestety  nie mam prawa publikacji poza forum XDA . 

Narazie masz tylko aktualny  temat z Jailbreak z użyciem Interop Unlock który może jeszcze dziś będzie działał. 

Tak przy okazji, nie połączysz używajac innych sposobów się bo pliki odpowiedzialne za połączenie masz w swoim obrazie systemu i nie masz żadnej możliwości podmienić ich na wymagane do połączenia, trzeba zaopatrzyć się w odpowiedni bulid systemu który ma wymagane działające pliki.  Odwiedź XDA i poszukaj jaki build na dzień dzisiejszy dla twojego telefonu spełnia wymagania. 

Opublikowano

@kamil2321  http://prntscr.com/8ou5mw

Zaraz to się skończy tak jak z drugą ofertą pomocy na tym forum w dziale komputery - formatem. xD

Nie formatuj, nic to nie da ;p

No nic to git że został załadowany, teraz tak w wierszu poleceń ale wszystko rób w trybie administracyjnym, więc wiersz odpal w trybie administracyjnym i wpisz polecenia:

regsvr32 /u api-ms-win-core-path-l1-1-0.dll
regsvr32 /i api-ms-win-core-path-l1-1-0.dll

I później wypróbuj tą instalkę xD 

Pamiętaj tylko by włączyć cmdka w trybie admina xD wolę powtórzyć kilka razy :P

Opublikowano

Ty chyba nadal nie wiesz co robisz, same bzdury publikujesz nie mając pojęcia o TELEFONIE  bo to problem dotyczący własnie jego a nie samego systemu na komputerze. 

Człowieku , zapoznaj się najpierw z tematyką projektu i urządzeniami kompatybilnymi by kit wciskany przez ciebie w poradach nie wprowadzał w błąd.Na szczęście autor tematu ma więcej rozumu i myśli bardziej przytomnie od ciebie by zrozumieć . 

Projekt aktualnie  jest wspierany TYLKO  na konkretnych modelach telefonu więc nie pierdol tu bzdur i nie publikuj żadnych tutoriali nie mających nic wspólnego z tematem zwłaszcza z niekompatybilnym modelem telefonu , nie wspieranym przez projekt  w oprogramowaniu. 

Nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj, tym bardziej że nie posiadasz nawet wymaganego telefonu to widać że wiedza  twoja jest zerowa jeśli chodzi o oprogramowanie i system WP10

Hahahaha okej xD jakbym miał zerową wiedzę na temat systemów to bym tu nie pomógł odpalić autorowi programiku ;) lecz tam CiasteczkoMen chciał pomóc znowu bezsensownie tak jak i Ty no ale cóż coś wam panowie nie wychodzi hihi

Ponadto nie wiesz jaką mam wiedzę, moja wiedza jest większa niż Ty a ja nie piszę bzdur oraz jeśli mówię że jest wykonalne to jest wykonalne.

Projekt Astoria jest testowany na większych i silniejszych fonach parametrowo bo tak najlepiej sprawdzać projekty, no i później wprowadzać do każdego mniejszego i słabszego fona ;p hueh

Ponadto nie muszę mieć fona by stwierdzić czy się da czy nie, lecz Ty musisz mieć dowody o których nie wspomnę z PW oraz dowody tutaj na to że jest to niewykonalne.

Ale tutaj masz problem bo nie jesteś wstanie mi tego udowodnić że nie zadziała na lumi autora ;p

Ponadto nie daję żadnych tourtiali na temat tego owego tematu, gdzieś Ty to wyczytał to nwm xDDD idź się przespać bo chyba jesteś zmęczony :3

Jakbyś był taki pro elo kozak jak tu się wydaje, to byś jako pierwszy pomógł autorowi no nie? bo tak wiesz o wszystkim lecz w teorii a praktyka daleko ;)

Pozdrawiam. 

Opublikowano

To tylko się obiło bo jakoś nikt nie potrafił udowodnić działania poza kilkoma pasjonatami z XDA że to możliwe. Niestety tylko wyższa klasa developera ułatwi zrobienie bez problemu w aktualnym czasie. 

Jak widzisz żadne poprawki czy aktualizacje Windows na kompie za cholerę w tym nie pomogą 

Opublikowano

Heh ech @CiasteczkoMen z googli trzeba umieć skorzystać i wykorzystywać wszystkie źródła.

@Damian proszę wpisz w "Uruchom":

regsvr32 api-ms-win-core-path-l1-1-0.dll 

A jeśli nie wiesz gdzie jest to uruchom to wejdź w menedżera zadań i "plik-> uruchom nowe zadanie" bynajmniej u mnie tak jest w win10 ^^

i powinno zadziałać.

Jeszcze polecam pobrać:

https://mega.nz/#F!8kxXURRQ!o2HlbJFPLfD-Zfyp_3kJ2A

Skany:

adb: https://www.virustotal.com/pl/file/17fa497d06276b1b2583d65e5746b228826b41790082797f7a2506d465c3ba38/analysis/

wconnect: https://www.virustotal.com/pl/file/f5d2bc0ba9bb66351af9e3b160a98b5146b18be6de87410ba33223c93caad7dd/analysis/

Skany nie są przeze mnie robione a tam malware nie jest groźny, te pliczki wydane nie przeze mnie.

I w folderze wconnect będą dodatki: IpOverUsbInstaller.msi oraz vcredist_x86.exe i to zainstaluj :)

A tym adb tam masz pliczki api których nie posiadasz i jak wywali jakiś problem z dllem to weź zainstaluj tamto adb.

Później przejdź do ustawień-> aktualizacja i zabezpieczenia-> dla deweloperów-> i aktywuj tryb developera i odnajdowanie urządzeń coś w ten deseń, nie wiem nie mam windows10 phone edition ale będziesz chyba wiedział co to jest, bo jak masz windows10 to tak będzie ^^

I później spróbuj zainstalować sobie projekt astorii ;p

Tutaj filmik: https://www.youtube.com/watch?t=1&v=DicpcHC1bgk

Może zadziała ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...