Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ochrona przed pijawkami

MistrzMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry droga społeczności MPC forum!

Pewnie każdy z was wie jak cenny jest czas. Jest na tym forum dużo osób, które ten czas przeznaczają nie tylko dla siebie, ale i dla innych (robią różne tutoriale, boty, programy, grafiki itp) całkowicie za darmo... i pewnie każdy z was spotkał się z czymś takim:

Liczba pobrań: 50

Odpowiedzi w temacie: 5

Liczba like: 1

Moją propozycją jest to zmienić, otóż jak pewnie wielu z was wie, istnieje wiele stron które mają dość rozbudowane zabezpieczenia przed pijawkami (np pewna strona z crackami) ja proponuje coś łatwiejszego do zrealizowania. Mianowicie jak pewnie wiecie gdy nie jesteśmy zarejestrowani nie widzimy żadnych linków ani informacji w tagu [.code]. Sugeruję aby utworzyć nowy tag, lub np. dodać opcjonalnie do tagu [.code] zabezpieczenie w postaci ukrycia treści np. do momentu nie polajkowania posta. Nie chodzi tutaj o lajki, tylko nawet o głupi gest podziękowania komuś za program, którego się używa a który równie dobrze mógłby być płatny. Oczywiście mój pomysł to nic w porównaniu do rozbudowanych zabezpieczeń typu liczby lajków w porównaniu z pobranymi rzeczami i tak dalej.

Zalety takiego rozwiązania:

1. Wiedza na temat unikalnych użytkowników używających twojej pracy

2. Wiele osób dowie się, że jest coś takiego jak "Like" i jeśli coś nam się podoba to miło by było w niego kliknąć

3. Możliwość tworzenia statystyk na temat liczby użytkowników (skoro reflinki są zakazane to chociaż tak można liczyć odwiedziny), wiele osób zaniecha udostępniania nowych wersji skoro nikt ich nie używa, a tutaj może okazać się że wcale nie jest tak źle, tylko nikt nie komentuje i nie daje nawet głupiego "lajka"

4. Pewna forma podziękowania twórcy (chyba każdy cieszy się, że ktoś używa jego pracy)

tl;dr: Dodanie do tagu [.code] możliwości wyboru czy chce się wyświetlać treść(linki) od razu czy dopiero po kliknięciu like.

Liczę na konstruktywną krytykę pomysłu.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Tak. Wiele razy poświęcam ze dwadzieścia minut na wypisanie ludziom bajek, które mogą im się spodobać, a oni nawet nie dziękują. :v

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Na Tak. Wiele razy spotkałem się z tym problem, aby coś pobrać. Podziękowałem, zostawiłem "like" i pobrałem to co musiałem. Jest to poważne forum i poważni użytkownicy! :/

@Ariness wtf, co to za sygna? xD

Opublikowano

Nie, aczkolwiek można pomyśleć nad podobnym pomysłem.

"Lubię to" jest - jak sama nazwa wskazuje - gestem dziękującym za daną pracę. //Nie wiem czy coś takiego istnieje. xD \\

Jak można podziękować, gdy nie wypróbowaliśmy?

W sumie nie mam lepszego pomysłu, ale i ten jest troszeczkę bez sensu.

Opublikowano

Wszystko okej, tylko bardzo dużo rzeczy w metinie czy w minecrafcie są kradzione (np. pliki serwerowe, pluginy etc.). Jeśli danie lajka za taką rzecz miałoby mieć miejsce i to liczyłoby się jako podziękowanie... Nie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wcześniej było jaranie się plusami i minusami. Nawet były ciągle wstawki "daj minusa"... Teraz to. Pomysł chybiony. Ja korzystam z kilku działów i za każdą treść, którą z ciekawości chcę zobaczyć, mam dać lajka? Póki poziom wypowiedzi użytkowników nie zmieni się, to takie rozwiązanie można o kant rozbić. 

Tak. Wiele razy poświęcam ze dwadzieścia minut na wypisanie ludziom bajek, które mogą im się spodobać, a oni nawet nie dziękują. :v

Patrząc na treść posta: http://www.mpcforum.pl/topic/1469878-szukam-dobrego-yaoi-i-shounena/?p=12453638nie zasługujesz na lajka. Za posty pisane na kolanie nikt nie będzie dziękował, czytaj brak argumentacji, uzasadnienia wyboru.

/edyszyn

Żeby nie było, to tylko przykład jednej z wielu wypowiedzi. Żaden atak. Każdy tak pisał, ale chęć lajków za takie coś?

Opublikowano

@Eftar

Ale to nie byłoby stosowane do wszystkich postów, tylko np do danych tematów lub kilku wybranych postów. Like zawsze można cofnąć a w drugą stronę to tak fajnie nie działa. Dziwnym trafem jak ktoś już da like i nagle coś jest nie tak/nie działa/jest złe to oczywiście like cofnie, jednak w drugą stronę gdy ktoś sobie już coś pobierze i działa prawdłowo to jakoś o nim zapomina. Coś w stylu "o wszystko działa fajnie to elo". :)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Może nie sam like, a coś innego? Nowy przycisk? Z drugiej strony to trochę za dużo, ale łącznie z "lajkami" też nie za bardzo pasuje.

Chociaż zawsze do treści chronionych zawsze można dać moderatorów, żeby pilnowali czy coś nie jest kradzione.

Opublikowano

Nie rozumiem, czemu mówicie, że na "poważnych forach" tak jest. Na wielu zagranicznych i poważnych są rangi VIP za sms, albo rejestracja tylko po inv. code od obecnych userów, tego też chcecie?

Jak dla mnie sugestia jest dziwna, jeśli ktoś chce podziękować autorowi projektu to kliknie like albo zostawi komentarz. Nie jestem zwolennikiem robienia tego na przymus. Ja osobiście nigdy nie patrzyłem na to, ile lajków dostałem za tuta, bo przecież nie wymienię 1000 lajków na powiedzmy 10 złotych :).

Ale jeżeli twórcy robią to dla lajków to wporządku, moge być na tak.

Opublikowano

Zamiast lajków może być wypowiedź zawsze, ale pewnie wtedy by się pojawiły wypowiedzi "thx" i tyle :D

Na tak ale do dopracowania.

Opublikowano

Kolejny sposób na bezsensowne powiększanie e-penisa.

Jeżeli piszesz jakiś poradnik albo komuś pomagasz, to satysfakcją powinień być sam fakt pomocy, a nie jakiś głupi like ;v

Nie

Opublikowano

Gdy ktoś tworzy cheata dla lajków, to niech ma taką możliwość - jestem na tak.

Czemu by tego nie wprowadzić? Topka od dawna nie świadczy o pomocnej zawartości użytkownika. 

Chętnie wprowadziłbym zabezpieczenie postowe - napisz posta w temacie, aby zobaczyć jego treść. Nawet taka fałszywa aktywność może spowodować rozruch w dziale.

QtiV6xY.gif

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...