Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka 2015

Turoczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kosztem kogo?

Kogoś z przodu jak jedenastka będzie w 4-3-3, będę się cieszył jak w ogóle się tam znajdzie, nie patrząc już kogo kosztem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kogoś z przodu jak jedenastka będzie w 4-3-3, będę się cieszył jak w ogóle się tam znajdzie, nie patrząc już kogo kosztem.

No właśnie, bo nie ma tam dla niego miejsca po prostu. MSN w tym roku było bezkonkurencyjne. Też chciałbym, aby Polak został tak wyróżnionym, ale trzeba patrzeć obiektywnie. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

­

No właśnie, bo nie ma tam dla niego miejsca po prostu. MSN w tym roku było bezkonkurencyjne. Też chciałbym, aby Polak został tak wyróżnionym, ale trzeba patrzeć obiektywnie. 

Miejmy nadzieję, że FIFA go doceni. Nieraz wstawiali do tej jedenastki zawodników, którzy według wielu osób nie zasługiwali na to.

Opublikowano

­

Nominowanie bramkarze do 11stki roku:

12249894_1191922644169749_67243630333374\

To jest żart? Casillas? Navas? Gdzie jest Bravo? :D

To właśnie jeden z takich wyborów.

Nie wiem za co Casillas. Pewnie za te szmaty, które wpuszczał pod koniec w Realu i teraz w Porto.

Opublikowano

­

To właśnie jeden z takich wyborów.

Nie wiem za co Casillas. Pewnie za te szmaty, które wpuszczał pod koniec w Realu i teraz w Porto.

Casillas to dziwny wybór, ale Navasem to r*******i. Przeciez on od września dopiero gra xD

hYYRv6d.png

Opublikowano

­Oceniają ich za przeszłość, a nie za teraźniejszość.

Skorumpowana organizacja. Navasa wybrali pewnie jeszcze za ten mundial w 2014r. xD

Opublikowano

A gdzie jest Bravo? Przecież to był najlepszy golkiper ubiegłego sezonu. Co do Roberta to nie ma szans by się znalazł w jedenastce, bo nie ma dla niego miejsca, wiadomo, że Messi > Neymar > Suarez > Cristiano > Zlatan > Lewandowski.

805491408806070489277.png

Opublikowano

­

A gdzie jest Bravo? Przecież to był najlepszy golkiper ubiegłego sezonu. Co do Roberta to nie ma szans by się znalazł w jedenastce, bo nie ma dla niego miejsca, wiadomo, że Messi > Neymar > Suarez > Cristiano > Zlatan > Lewandowski.

Może cofną któregoś z nich do tyłu. xD

Robbena wsadzili na ŚP w którymś roku, ale szansa niewielka.

Opublikowano

­

Casillas to dziwny wybór, ale Navasem to r*******i. Przeciez on od września dopiero gra xD

Już lepiej Navas grający od września niż kret.

Opublikowano

Zlatan? przestał świecić 2 lata temu, a Lewy zadziwił cały świat strzelając 5 bramek w 9 minut xD na dodatek strzela regularnie i jest numerem 1 we wszystkich możliwych klasyfikacjach strzelców.

Lewy będzie w 11

Opublikowano

Zlatan? przestał świecić 2 lata temu, a Lewy zadziwił cały świat strzelając 5 bramek w 9 minut xD na dodatek strzela regularnie i jest numerem 1 we wszystkich możliwych klasyfikacjach strzelców.

Lewy będzie w 11

Zlatan to chyba za błaznowanie w mediach, ba jest to dobry zawodnik, ale nie do jedenastu najlepszych na świecie.

Zgadzam się również, że Lewy powinien być w 11. Ale w moim odczuciu tak się nie stanie.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

­

Już lepiej Navas grający od września niż kret.

Mnie bardziej dziwi obecność Navasa niźli Casillasa. Casillas przynajmniej grał regularnie. Choć jego obecność też jest baaardzo zaskakująca...

Zlatan to chyba za błaznowanie w mediach, ba jest to dobry zawodnik, ale nie do jedenastu najlepszych na świecie.

Zgadzam się również, że Lewy powinien być w 11. Ale w moim odczuciu tak się nie stanie.

Nie powinien. Nie był lepszy od trio z Barcy, z Ronaldo porównywalnie.

hYYRv6d.png

Opublikowano

MAMY FINAŁOWA TRÓJKE: Messi, CR7, Neymar.

Gdyby ta nagroda była wręczana na starych warunkach to CR7 by nawet podium nie powąchał,, choć można było się spodziewać jego obecności. Szkoda Suareza. Gra świetnie cały rok, strzela w mega ważnych meczach, ma znakomite statystyki, asystuje, jest decydujący, ma 4 puchary, ale i tak nie ma go NAWET na podium. Medialność robi swoje, i tyle.

Co do trenerów: Enrique, Guardiola i... jakiś no name dla mnie. I tak wygra Enrique.

hYYRv6d.png

Opublikowano

­

1. Messi

2.Lewandowski

3.Ronaldo

napewno tak będzie ;)

Szkoda, że pierwsza trójka została już podana...

Messi, CR7 i Neymar.

Opublikowano

­

Szkoda, że pierwsza trójka została już podana...

Messi, CR7 i Neymar.

Myślałem, że Suarez. Ale to niestety było oczywiste, że Lewy nie bedzie, może za rok :)

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Według mnie bardziej niż Lewandowski zasługowal by na to Thomas Muller albo James Rodriguez . Lewandowski zagrał kilka dobrych meczy i wszyscy go już w trójce widzą.

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Znowu Messi i Ronaldo to już jest śmieszne, jest masa dobrych zawodników, którzy grają w słabszych klubach i nie mają szans na nominację...
sam jestem ogromnym fanem barcy ale złota piłka jest żadną nagrodą w tym momencie 

28txb0k.jpg

Opublikowano

Znowu Messi i Ronaldo to już jest śmieszne, jest masa dobrych zawodników, którzy grają w słabszych klubach i nie mają szans na nominację...

sam jestem ogromnym fanem barcy ale złota piłka jest żadną nagrodą w tym momencie 

Ale oni są najlepsi, potrafisz to zrozumieć? Strzelają 60 goli co sezon praktycznie. Messi po raz 9 w finałowej trójce Złotej Piłki mając 28 lat. Całą karierę gra na niesamowitym i rzadko przez kogo osiąganym poziomie. Według mnie jest w top2 piłkarzy wszech czasów. W tym roku nie było mocnych na Messiego, i tyle. Obecność Ronaldo mocno kontrowersyjna, niby strzelił 48 goli w sezonie ligowym, ale sezon ligowy 14/15 był też w 2014 roku. Według mnie powinien tam być Suarez, ale... Nie ma co rozdrabniać, zwycięzca jest już znany, choć miłym zaskoczeniem i odskocznią było by zwycięstwo Neymara. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Jak Lewy tego nie wygra za to co robi w lm i  w lidze niemieckiej , oraz co najwazniejsze za poprowadzenie repki do ME to już nie wierze w żaden cholerny plebiscyt.

Niestety to jest wielka polityka i biznes. Tam gdzie nie masz czarno na bialy kto jest lepszy, to wszystko mozna ustawic. Niech sie Lewy utrzyma w tej formie rok, moze dwa to na pewno zobaczymy go w 3  :D  

W tym plebiscycie trzeba byc mocno wykreowanym medialnie. 

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...