Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka 2015

Turoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma szans by Cristiano był top2, Neymar jest od niego zdecydowanie lepszy, mam nadzieję, że ten buc nie znajdzie się nawet w top3.

Messi > Neymar > Suarez

Visca El Barca!

805491408806070489277.png

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma szans by Cristiano był top2, Neymar jest od niego zdecydowanie lepszy, mam nadzieję, że ten buc nie znajdzie się nawet w top3.

Messi > Neymar > Suarez

Visca El Barca!

Nie ma szans? xD

Choćby za sam fakt wygrania złotego buta za największą ilość goli ;)

Messi > Neymar > Suarez

Visca El Barca!

Nie ma szans? xD

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Nie ma szans? xD

Nie ma szans? xD

Głównie strzelonych z karnych lub po podaniach od kolegów na pustą bramkę :v

Opublikowano

Nie ma szans? xD

Nie ma szans? xD

Ta? To ma być nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie najlepszego strzelca sezonu 14/15. Ronaldo dostał nagrodę, na którą sobie zapracował w mniejszym lub większym stopniu <odniesienie do wypowiedzi Immorala>. Nie wiem czy w Serie A nadal przyznają nagrodę MVP, ale Icardi na pewno jej nie dostał, a przecież był królem strzelców tej ligi :)))

Złota Piłka to konkurs popularności od dłuższego czasu. Co by nie zrobili (Messi i Ronaldo) to i tak będą w najlepszej trójce. No chyba, że grali by taki piach jak Ronaldo teraz przez cały rok. Na szczęście mimo tego zwycięzca póki co był wybierany słusznie.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Messi wygra w tym roku, bo o trofeach tego typu decydują głosy. Wygrywasz rozgrywki, wygrywasz Ligę Mistrzów… Ja mam za sobą prawdopodobnie najlepszy sezon na poziomie indywidualnym w mojej karierze, co jest dobre, byłem też najlepszym strzelcem w Europie… Ale o Złotej Piłce decydują głosy. Będzie ciężko. Nie martwię się tym za bardzo, już mówiłem wielokrotnie, że nigdy nie spodziewałem, iż zdobędę Złotą Piłkę trzykrotnie. Już to osiągnąłem.

- Leo gra dla jednego klubu, ja dla innego. On wygrał wszystko, co mógł. Ja zrobiłem to samo. Mamy dobre relacje i szanujemy się, choć nie jesteśmy bliskimi przyjaciółmi.

~Ronaldo. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Ło chłopie, skąd ty się urwałeś z tym Busquetsem? :D

Messi Suarez --

W dupie mam trzecie miejsce, aby Sronaldo tam nie było. On co najwyżej może złotego c***a na ryj dostać. Albo złotą chusteczkę, za bycie jebanym płaczkiem.

Opublikowano

Messi Suarez --

W dupie mam trzecie miejsce, aby Sronaldo tam nie było. On co najwyżej może złotego c***a na ryj dostać. Albo złotą chusteczkę,  za bycie jebanym płaczkiem.

Czyli? Chyba sobie sprawy nie zdajesz jak wielkim geniuszem jest Busquets. Po Messim to jest moim zdaniem najważniejszy zawodnik w Barcelonie. Ten GPS w głowie, spokój, technika, zastawienie piłki. Najlepszy pomocnik świata. I świadczą o tym chociaż by kwoty jakie Bayern był skłonny za niego wyłożyć.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Messi Suarez --

W dupie mam trzecie miejsce, aby Sronaldo tam nie było. On co najwyżej może złotego c***a na ryj dostać. Albo złotą chusteczkę, za bycie jebanym płaczkiem.

Widzę, że ktoś ma jakiś ból dupy. Możesz dokładniej wyjaśnić o co chodzi ci z tym płaczkiem? Bo jak o to, że wzruszył się na gali ZP w 2013 lub płakał po przegranym meczu, to się ośmieszasz, bo nie wiesz co to są emocje i smutek. ;)

Zresztą, po co będę się spierał z sezonowcem, który pewnie nawet nie umie wymienić składu swojej ulubionej drużyny, eh...

W trójce będzie Ronaldo, Messi i Neymar, a ostatecznie wygra Messi i tyle. Po co ciągle pisać to samo w tym temacie...

denzel.png

Opublikowano

@Chelioz Cóż, nie ma sensu spierać się z chłopcem, który ma tego płaczka na sygnie i nazwę jego klubu w hobby. Zapewne odwiedzając twój profil zobaczyłbym to samo, a w toalecie pewnie walisz do jego mordy. Zapewne nie znasz żadnego zawodnika Polski sprzed 10 lat, więc nie ma sensu spieranie się ze mną. :)

Aktualnie piłka nożna zeszła na psy, co roku to samo:

Barca, Real, Bayern + jakieś inne syfy.

Hiszpania, Niemcy, Brazylia itp + inne syfy.

Bez zmian od kilku lat.

Opublikowano

Jak dla mnie:

Messi

Ronaldo

Lewandowski

Nie wiem po co ci ten suarez neymar. Robertowi należy się miejsce w pierwszej trójce bynajmniej za osiągnięcia narodowe+ liga

837371446280124127260.png
Opublikowano

@Chelioz Cóż, nie ma sensu spierać się z chłopcem, który ma tego płaczka na sygnie i nazwę jego klubu w hobby. Zapewne odwiedzając twój profil zobaczyłbym to samo, a w toalecie pewnie walisz do jego mordy. Zapewne nie znasz żadnego zawodnika Polski sprzed 10 lat, więc nie ma sensu spieranie się ze mną. :)

Aktualnie piłka nożna zeszła na psy, co roku to samo:

Barca, Real, Bayern + jakieś inne syfy.

Hiszpania, Niemcy, Brazylia itp + inne syfy.

Bez zmian od kilku lat.

Co k***a? Ma swojego ulubionego zawodnika na avatarze, w czym problem? A że jest boiskowym chamem to sprawa drugorzędna. 

Co z tego, że te drużyny wygrywają? Może dlatego, że są najlepsze? United wydaje taki hajs, a i tak średnio sobie radzi. To samo PSG, Chelsea. Zobacz co się działo z Realem jak byli tam Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo - czyli Galacticos (nie, Raul nim nie był). Liczy się ideologia i taktyka, nawet z średniaka można zrobić jedną z najlepszych drużyn Europy, która w sezonie 13/14 karciła Real i Barce, czyli Atletico Cholo Simeone.

Era Hiszpanii się skończyła jakbyś nie zauważył, co było w sumie pewne wraz z odejściem kręgosłupa w postaci Xaviego i Iniesty (tak wiem, Iniesta jeszcze gra, ale to nie to samo). Brazylia? A co oni ostatnio osiągnęli? Niemcy wygrali, bo byli zespołem. 

Jak dla mnie:

Messi

Ronaldo

Lewandowski

Nie wiem po co ci ten suarez neymar. Robertowi należy się miejsce w pierwszej trójce bynajmniej za osiągnięcia narodowe+ liga

Czym zasłużył? Osiągnięcia narodowe rozkładają się na dłuższy okres niż na rok 2015. Za samą ligę się nie wygra ZP. Śmieszne jest to, że Ci co nominują Lewandowskiego nie potrafią tego uzasadnić. A ja ci przedstawię statystyki. Messi, Neymar i Suarez w 2015 roku razem mają więcej goli niż: Bayern, Real i PSG.

A teraz kanadyjka w 2015:

Messi: 45 goli, 23 asysty - 68.

Ronaldo: 45 goli, 12 asyst - 57.

Suarez: 35 goli, 21 asyst - 56.

Neymar: 42 gole, 11 asyst - 53.

.

.

.

Lewandowski: 43 gole, 4 asysty: 47.

Do tego Messi, Neymar i Suarez wygrali tryplet. To ma być nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie strzelca, powtarzam!

Lewandowski

Messi

Ronaldo

wierzę

beka.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Co k***a? Ma swojego ulubionego zawodnika na avatarze, w czym problem? A że jest boiskowym chamem to sprawa drugorzędna. 

Co z tego, że te drużyny wygrywają? Może dlatego, że są najlepsze? United wydaje taki hajs, a i tak średnio sobie radzi. To samo PSG, Chelsea. Zobacz co się działo z Realem jak byli tam Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo - czyli Galacticos (nie, Raul nim nie był). Liczy się ideologia i taktyka, nawet z średniaka można zrobić jedną z najlepszych drużyn Europy, która w sezonie 13/14 karciła Real i Barce, czyli Atletico Cholo Simeone.

Era Hiszpanii się skończyła jakbyś nie zauważył, co było w sumie pewne wraz z odejściem kręgosłupa w postaci Xaviego i Iniesty (tak wiem, Iniesta jeszcze gra, ale to nie to samo). Brazylia? A co oni ostatnio osiągnęli? Niemcy wygrali, bo byli zespołem. 

Czym zasłużył? Osiągnięcia narodowe rozkładają się na dłuższy okres niż na rok 2015. Za samą ligę się nie wygra ZP. Śmieszne jest to, że Ci co nominują Lewandowskiego nie potrafią tego uzasadnić. A ja ci przedstawię statystyki. Messi, Neymar i Suarez w 2015 roku razem mają więcej goli niż: Bayern, Real i PSG.

A teraz kanadyjka w 2015:

Messi: 45 goli, 23 asysty - 68.

Ronaldo: 45 goli, 12 asyst - 57.

Suarez: 35 goli, 21 asyst - 56.

Neymar: 42 gole, 11 asyst - 53.

.

.

.

Lewandowski: 43 gole, 4 asysty: 47.

Do tego Messi, Neymar i Suarez wygrali tryplet. To ma być nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie strzelca, powtarzam!

beka.

Po pierwsze chyba nie rozumiesz nominacji . Z tego co ja wiem wlicza się tylko ostatni rok a nie przeszłość piłkarza. 

Robert zdobył:

Lige Niemiecką 

No ligi mistrzów niestety nie :)

Wywalczył awans do Euro w tym Wyrównując rekord strzelecki.

Strzelał 5 goli w 9 min kolejne rekordy padły.

Obecnie lider strzelców ligi

Więc na pewno zasługuje na te trzecie miejsce, ale co będziemy się spierać pod koniec listopada się okaże :)

837371446280124127260.png
Opublikowano

Po pierwsze chyba nie rozumiesz nominacji . Z tego co ja wiem wlicza się tylko ostatni rok a nie przeszłość piłkarza. 

Robert zdobył:

Lige Niemiecką 

No ligi mistrzów niestety nie :)

Wywalczył awans do Euro w tym Wyrównując rekord strzelecki.

Strzelał 5 goli w 9 min kolejne rekordy padły.

Obecnie lider strzelców ligi

Więc na pewno zasługuje na te trzecie miejsce, ale co będziemy się spierać pod koniec listopada się okaże :)

Owszem, wlicza się rok. A eliminacje do euro były również w 2014. Neymar, Messi, Suarez od Lewego w 2015 są lepsi indywidualnie jak i klubowo. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Moim zdaniem bedzie Messi-Neymar-Ronaldo .

Ale wiem ze duze szanse jeszcze maja Mueller, Lewandowski I Suarez ;)

w tym roku jest pare kandydatow ;)

Opublikowano

Pojawiły się nominacje do drużyny roku i... beka. Gdzie jest De Gea, Busquets, Alba? Bravo? Marcelo? Drużyna, którą ułożyłem wygląda tak:

565466c2e81b8.jpg

Uzasadnienie czemu własnie tak:

Buffon - w tym miejscu był by Bravo. Ale jest legenda Włoskiej piłki i światowej bramki. Świetna postawa mimo wieku i świetny sezon z Juve pod względem pucharowym.

Alves - równa forma, 4 puchary. Nie widzę nikogo innego w jego miejsce. 

Chiellini - wojownik, ostoja defensywy Starej Damy. Świetny sezon z Juve.

Ramos - Cóż, tu się wahałem. W miarę równa forma i to zadecydowało czemu on, a nie Pique. Gerard był jak huśtawka. Raz był na szczycie, a raz w klasie B. 

Alaba - w jego miejscu postawił bym na Marcelo. Najlepszy LO świata według mnie. Gdyby Alaba nie był aż tak długo kontuzjowany to pewnie bym nie miał wątpliwości. Meeeeega dziwi brak Alby.

Hazard - musiałem go tu umieścić. Najlepszy piłkarz BPL. Świetny od stycznia do maja. Teraz gorzej, choć i tak zasługuje aby być w tej drużynie. 

Veratti - w jego miejscu być powinien wielki nieobecny - Busquets. Dziwi mnie to strasznie, że nie został nominowany. Pomocnik, którego chce każdy największy klub na świecie. OSTOJA Barcelony. Ale Veratti to też świetny piłkarz, nie ma się co oszukiwać. 

James - no powinien tu być. Mega zazdroszczę Realowi tego grajka. Szkoda, że miał kontuzje. Kiedy było potrzeba ciągnął klub. Stopa ułożona jak u Scholesa.

MSN - nie ma co tłumaczyć. Najlepsze trio świata. Piękne statystyki i do tego 4 puchary...

hYYRv6d.png

Opublikowano

­

Kosztem kogo i czym sobie zasłużył?

M.in. król strzelców eliminacji. Jako drugi obecnie na liście z największą ilością bramek w tym roku.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

­

M.in. król strzelców eliminacji. Jako drugi obecnie na liście z największą ilością bramek w tym roku

Ale, że liczysz, iż będzie w top3?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...