Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka 2015

Turoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy z reprezentacja coś osiągnął?

Dlatego napisałem, że w historii klubowej piłki. A z reprezentacją owszem: Mistrzostwo Świata u-20, mistrzostwo olimpijskie, wicemistrzostwo świata. Za najlepszego piłkarza wszechczasów ciężko go uznać właśnie przez tą reprezentację, ale i tak nie każdy może się pochwalić takimi osiągnięciami kadrowymi. 

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­W tym roku zdecydowanie Messi. Potrójna korona, w której miał ogromny udział. Lewandowski/Suarez drugie miejsce, trzecie Ronaldo.

Opublikowano

Lewandowski nie ma najmniejszych szans, nie oszukujmy się i bądźmy obiektywni. Miesiąc formy lub dwa to za mało na ZP.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

W tym roku tylko Messi. Nie ma innej opcji po prostu. Motor napędowy Barcelony oraz Argentyny. Kto oglądał Barcelonę w tym sezonie (nawet jeśli jest to fan Realu i CR7) to nie powinien mieć wątpliwości. Ronaldo dostał to na co sobie zapracował - złotego buta.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Messi i nie ma mowy o nikim innym. Ronaldo w porownaniu do Messiego moze mu piety lizac. Lewandowski z reszta rowniez. Lewandowski jest pokroju Ronaldo , ale Ronaldo umie kiwnac , oszukac , a lewy to jak kloda. Jak zespol nie zapracuje na sytuacje w zyciu sam nie wypracuje:)

syg2.png

Opublikowano

Messi i nie ma mowy o nikim innym. Ronaldo w porownaniu do Messiego moze mu piety lizac. Lewandowski z reszta rowniez. Lewandowski jest pokroju Ronaldo , ale Ronaldo umie kiwnac , oszukac , a lewy to jak kloda. Jak zespol nie zapracuje na sytuacje w zyciu sam nie wypracuje:)

Nie no, aż takim krytycznym co do niego to nie można być. Jest killerem, ale to ma być nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie strzelca. Ta nagroda i tak straciła prestiż w 2010. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

A ja uważam ze Messi nie zasługuje na jakąkolwiek nagrode bo jest zwyczajnym gównem który z reprezentacją nie wygrał nic. W dodatku ponoc mają go zamknąc za oszustwa. Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanów Messiego oraz Barcelony.

"Nie zasługuje bo jest gównem" No z*******y powód, gratulacje. No nie wygrał, ale mimo to i tak w 100% na ZP zasługuje.

To jest bardzo zabawne jak już Lewemu wszyscy ZP dają, choć wiadome że za miesiąc gry się nie dostaje, bo równie dobrze Neymar mógłby teraz to spokojnie wygrać. xD 

@ 1. Messi - Od finału LM było wiadome kto zdobędzie tą nagrode.

2. Ronaldo / Suarez - To już nie ten sam Ronaldo co kiedyś, wszystko powoli zatraca, no ale za ten rok na pewno się w pierwszej trójce załapie.

3. Suarez / Ronaldo - Raczej myśle że będzie taka kolejność (Ronaldo 2, Suarez 3) miałem wątpliwości czy wybrać jego czy też Neymara, ale Suarez był bardziej

decydujący i nawet teraz fenomenalna forma Neymara mnie nie przekona by zmienic zdanie.

Opublikowano

Suarez nie zasługuje na razie nawet na pierwszą trójkę ;)

A mogę wiedzieć dlaczego Suarez?

Skoro Suarez to dlaczego nie Lewandowski? Huh? Jakieś solidne argumenty?

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Za same nazwisko będzie w top3.

Wiem. Złota piłka straciła w c**j. Konkurs popularności, ale jakby nie było zasłużony wygrywa póki co.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Wiem. Złota piłka straciła w c**j. Konkurs popularności, ale jakby nie było zasłużony wygrywa póki co.

Media w dużym stopniu wywierają presję na jurorach, dlatego o kim głośniej w mediach, ten wygra.

Opublikowano

o 3 miejsce neuer/hazard/lewandowski/neymar/suarez pierwsza dwójka oczywiste :c

Neuer, Hazard, Lewy out. 3 miejsce to walka między Suarezem a Ronaldo moim zdaniem.

hYYRv6d.png

Opublikowano

o 3 miejsce neuer/hazard/lewandowski/neymar/suarez pierwsza dwójka oczywiste :c

Połowy z tych, których wymieniłeś nie będzie w pierwszej jedenastce nawet.

Nie zmieszczą się po prostu. xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kolejność będzie taka według mnie już na 100%

1.Messi

2.Ronaldo

3.Neymar

Moim zdaniem jeszcze Ronaldo jest nie pewny. I moim zdaniem nie na 2 miejscu. Jeszcze 2 miesiące.

hYYRv6d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...