Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota Piłka 2015

Turoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kogo zobaczymy w pierwszej trójce koło Messiego i Ronaldo? I najważniejsze: kto wygra? Według mnie Messi. W tym roku nie miał konkurencji.

Do pierwszej trójki przymierzałbym Suareza lub Neymara. 

Dziwi brak Busquetsa. Jakby nie było najlepszy DM w 2015. To samo Buffon...

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

hahaha!!!

Busquets nr.1 DM? dobre..

1. Messi

2. Lewandowski

3. Ronaldo

Oczywiście, że tak. Pewnie zaraz wyskoczysz mi z Krychowiakiem. Busi to taki Neuer wśród pomocników if u know what i mean.

Opublikowano

Jak Ronaldo przyciśnie z formą to jeszcze wszystko możliwe, ale póki co moim zdaniem:

1. Messi

2. Ronaldo

3. Suarez

Moim zdaniem nie. W tym roku to wygląda tak póki co:

Messi: 45goli 24asysty
Ronaldo: 41goli 11asyst

Zakładając, że Ronaldo strzeli te 10 goli w miesiąc pod nieobecność Messiego to i tak nic mu to nie da. Rok temu była podobna sytuacja podczas mundialu. Do tego dochodzą tytuły, które Messi zdobył w 2015 z drużyną. W tym roku nie ma konkurencji. 
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Immoral

jeśli w dalszym ciągu będzie urządzał taki festiwal bramek to może uplasować się tuż za Messim

Z klubem nic nie wygrał poza bundesligą ale jest aktualnym królem strzelców tej ligi oraz el. EURO 16

1. Messi (przesądzone)

2. Lewy

3. CR

Opublikowano

@Immoral

jeśli w dalszym ciągu będzie urządzał taki festiwal bramek to może uplasować się tuż za Messim

Z klubem nic nie wygrał poza bundesligą ale jest aktualnym królem strzelców tej ligi oraz el. EURO 16

1. Messi (przesądzone)

2. Lewy

3. CR

Lewy obudził się dopiero teraz, nie ma szans na top3. 

Bekę mam z tych co piszą, że Lewnadowski zasługuje na ZP xD

W większości to cą Ci fani CR7, którzy nie chcą by Messi wygrał.  :s

Opublikowano

Zbyt zapatrzone w Barcelone nastawienie założyciela tego tematu dało mi raka, więc napisze tylko - gościu przejrzyj na oczy, masz też zawodników poza Barceloną. Sergio najlepszym defensywnym pomocnikiem? Mogę wymienić 10 lepszych.

Opublikowano

Lewy obudził się dopiero teraz, nie ma szans na top3. 

W większości to cą Ci fani CR7, którzy nie chcą by Messi wygrał.  :s

Kogo fanem jestem na pewno wiesz, a moim zdaniem Messi tą piłkę już wygrał. Jestem również zdania, że Lewandowski zrobił za mało żeby być w tej trójce, a co dopiero wygrać. 

Ludzie trochę ogaru z tym Lewym. ;)

denzel.png

Opublikowano

Zbyt zapatrzone w Barcelone nastawienie założyciela tego tematu dało mi raka, więc napisze tylko - gościu przejrzyj na oczy, masz też zawodników poza Barceloną. Sergio najlepszym defensywnym pomocnikiem? Mogę wymienić 10 lepszych.

No to słucham, wymień 10 lepszych ŚPD.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Kogo fanem jestem na pewno wiesz, a moim zdaniem Messi tą piłkę już wygrał. Jestem również zdania, że Lewandowski zrobił za mało żeby być w tej trójce, a co dopiero wygrać. 

Ludzie trochę ogaru z tym Lewym. ;)

Właśnie dlatego zaakcentowałem to "Ci". Są ludzie normalni, którzy potrafią patrzeć obiektywnie na świat futbolu.

Słucham w takim razie. Sergio był fundamentem do zdobycia triplete. To co on grał to poezja, wprowadził nowe znaczenie dla ŚDP do słownika. Poza tym Barcelona zdobyła triplete nie zdziwiłbym się gdyby większość zawodników z tej drużyny znalazła się w 11-stce roku. Suarez najlepszą 9 świata ubiegłego sezonu.

PS. Gdzie ja jestem niby zapatrzony w Barcelonę w tym temacie? Messi wygra - to jest pewne. Tak samo pewne jest to, że w pierwszej trójce będzie albo Neymar, albo Suarez. Gdybym był fanboyem to nie umieścił bym Cristiano w tym zestawieniu. 

1. Messi

2. CR7

3. Suarez

^i tak imo się to skończy. Suarez był w trójce najlepszych zawodników w Europie w ubiegłym sezonie, a do tego gra teraz lepiej niż Neymar. 

Opublikowano

Jak Lewy tego nie wygra za to co robi w lm i  w lidze niemieckiej , oraz co najwazniejsze za poprowadzenie repki do ME to już nie wierze w żaden cholerny plebiscyt.

Opublikowano

Jak Lewy tego nie wygra za to co robi w lm i  w lidze niemieckiej , oraz co najwazniejsze za poprowadzenie repki do ME to już nie wierze w żaden cholerny plebiscyt.

Na złotą piłkę składa się cały rok, a nie okres od września.

Opublikowano

A ja uważam ze Messi nie zasługuje na jakąkolwiek nagrode bo jest zwyczajnym gównem który z reprezentacją nie wygrał nic. W dodatku ponoc mają go zamknąc za oszustwa. Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanów Messiego oraz Barcelony.

Opublikowano

A ja uważam ze Messi nie zasługuje na jakąkolwiek nagrode bo jest zwyczajnym gównem który z reprezentacją nie wygrał nic. W dodatku ponoc mają go zamknąc za oszustwa. Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanów Messiego oraz Barcelony.

To twoje zdanie. A prawda jest taka, że jest najlepszym zawodnikiem w historii klubowej piłki. PS. Sąd go uniewinnił. 

Opublikowano

To twoje zdanie. A prawda jest taka, że jest najlepszym zawodnikiem w historii klubowej piłki. PS. Sąd go uniewinnił. 

Dlaczego uważasz ze Lionel Messi jest najlepszym zawodnikiem w historii klubowej piłki? A gdzie przeczytałeś ze go sąd unniewinnił? :)

Opublikowano

Dlaczego uważasz ze Lionel Messi jest najlepszym zawodnikiem w historii klubowej piłki? A gdzie przeczytałeś ze go sąd unniewinnił? :)

Już piszę. W wieku 28 lat:

1. Jest najlepszym strzelcem i asystentem w historii Primiera Division

2. Najlepszym strzelcem w historii Barcelony

3. Najwięcej goli w sezonie: 73 w tym najwięcej goli w jednym sezonie Primiera Division: 50.

4. Najwięcej goli w roku kalendarzowym: 91

5. Najwięcej goli w El Clasico

6. Nie wiem jak to jest w europejskich pucharach, ale Ronaldo ma na ten moment 3/2 gole przewagi nad Messim, ale weźmy pod uwagę fakt, że Ronaldo jest starszy o 2 lata. 

7. 4 razy wygrywał złotą piłkę i to 4 razy z rzędu co już jest absolutnym rekordem, a w styczniu na 99% dostanie swoją 5 złotą piłkę w karierze.

Nie mogę znaleźć obrazka na którym pokazane jest, że Messi zbliża się do rekordu strzelonych goli dla jednego klubu w 5 najlepszych ligach (chyba dobrze napisałem). A przed nim póki co takie nazwiska jak Gerd Muller i Pele. 

Puchary w wieku 28 lat: x7 mistrz Hiszpanii, x4 puchar Hiszpanii, x4 puchar LM, x6 Super Puchar Hiszpanii, x3 Super Puchar Europy, x2 Klubowe Mistrzostwo świata i szansa na 3 w grudniu. 

____

Oczywiście jest wiele więcej tego, ale starałem się wypisać te najważniejsze i nie brałem pod uwagę reprezentacji.

^Uniewinnienie.

Opublikowano

Już piszę. W wieku 28 lat:

1. Jest najlepszym strzelcem i asystentem w historii Primiera Division

2. Najlepszym strzelcem w historii Barcelony

3. Najwięcej goli w sezonie: 73 w tym najwięcej goli w jednym sezonie Primiera Division: 50.

4. Najwięcej goli w roku kalendarzowym: 91

5. Najwięcej goli w El Clasico

6. Nie wiem jak to jest w europejskich pucharach, ale Ronaldo ma na ten moment 3/2 gole przewagi nad Messim, ale weźmy pod uwagę fakt, że Ronaldo jest starszy o 2 lata. 

7. 4 razy wygrywał złotą piłkę i to 4 razy z rzędu co już jest absolutnym rekordem, a w styczniu na 99% dostanie swoją 5 złotą piłkę w karierze.

Nie mogę znaleźć obrazka na którym pokazane jest, że Messi zbliża się do rekordu strzelonych goli dla jednego klubu w 5 najlepszych ligach (chyba dobrze napisałem). A przed nim póki co takie nazwiska jak Gerd Muller i Pele. 

Puchary w wieku 28 lat: x7 mistrz Hiszpanii, x4 puchar Hiszpanii, x4 puchar LM, x6 Super Puchar Hiszpanii, x3 Super Puchar Europy, x2 Klubowe Mistrzostwo świata i szansa na 3 w grudniu. 

____

Oczywiście jest wiele więcej tego, ale starałem się wypisać te najważniejsze i nie brałem pod uwagę reprezentacji.

^Uniewinnienie.

A czy z reprezentacja coś osiągnął?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...