Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokój gracza, co kupić?

KrzysieK.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko 

Ostatnio robię remont mojego pokoju i nie wiem jak zrobić by nabrało to takiego efektu jak na screenie. Tzn. chodzi mi głównie o takie ledy itp. Co według was powinno być w takim pokoju?

post-806427-0-21622100-1443298895.jpg

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

Tak jak na zdjęciu - daj 3 monitory, za biurkiem i wszędzie poustawiaj jakieś pudełka po sprzęcie/grach (popytaj kumpli, na pewno każdemu kurzą się jakieś stare kartony), da to bardzo fajny efekt.

Według mnie bez sensu tak sobie odstrajać pokój.

Opublikowano

Co według was powinno być w takim pokoju?

Biurko, komputer, monitor i peryferia. Jak jesteś kolekcjonerem, to jakieś edycje kolekcjonerskie gier i ich zwykłe, pudełkowe wydania.

No i polecam zawiesić sobie półkę i poukładać na niej książki, żeby ludzie myśleli, że jesteś mądry.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Aktualnie mam 1 monitor. Jeśli podłącze jeszcze 2 to znacznie zmieni się rachunek za prąd?

Opublikowano

Aktualnie mam 1 monitor. Jeśli podłącze jeszcze 2 to znacznie zmieni się rachunek za prąd?

To zależy od dwóch rzeczy - od tego, czy ten monitor będzie włączony oraz od tego, jaki to monitor. Do tego nieco większe użycie GPU (karta musi rysować obraz na dwóch monitorach), co też przekłada się na większe zużycie prądu. Nie będą to miliony, ale niektórzy za te 5 PLN potrafią zabić.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Mam teraz dwa monitory. Jako główny jest LG 20m35A-B oraz Medion EZM19K. Ogólnie to będą chodzić oba włączone wtedy kiedy używam komputera. Czyli wzrośnie kilka groszy bądź złoty. 

Opublikowano

Moim zdaniem urządzanie pokoju w ten sposób to czyste szpanerstwo. Będziesz miał kupę sprzątania, wycierania kurzu, bo jeśli się to zasyfi, to efekt będzie lipny. Myśl praktycznie, pomyśl na co możesz sobie pozwolić w swoim pokoju. Nie zagracaj go zbędnymi gadżetami.

Moim zdaniem pokój typowego gracza może mieć kilka monitorów, jakieś schludne delikatne oświetlenie (bajerancko włączane przyciskiem na klawiaturze). Powinno być wyciszone, aby można było pograć na porządnym zestawie głośników z dźwiękiem 3d. Wygodny fotel, który można rozkładać. Do tego jeden z monitorów powinien znajdować się na ramieniu tak, aby można go było przesuwać, gdy będę chciał grać leżąc w tym fotelu.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Jeśli chodzi o podświetlenie to polecam taśmy LED. Jednak uważam że urządzanie pokoju w ten sposób to słaby pomysł. Chyba że się jest typowym graczem który większość życia spędza przed komputerem.

Opublikowano

Tak, to moim zdaniem można co najwyżej ładnie gdybać.

Daj może zdjęcie pokoju(tam, gdzie ma być to "stanowisko"), lub ew. rysunek, jak to wygląda. Myślę, że będzie się dało zrobić niezły efekt bez zbytniego szastania kasą i zagracania pokoju.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

A więc tak. Wszystko jest na screenie jak to teraz wygląda. Oczywiście w ogóle zmieni się ustawienie mebli oraz dojdą jakieś półki i coś się wywali też :D Nie wiem czy też nie kupić biurka innego. To które mam czyli narożne nie podoba mi się. 

post-806427-0-25506300-1443369150_thumb.png

Opublikowano

Hmm ciężko teraz określić. Trzeba też wliczyć to że na suficie mam kasetony (serio :x) Sufit będzie też podwieszany. Malowane na zielono będzie wszystko.  

Opublikowano

Najłatwiej efekt stworzyć właśnie w narożniku, czyli biurko narożne musi być. Zależy też jaki kolor - najlepszy moim zdaniem jest czarny matowy, nie drewniany. Pod biurkiem taśma LED fioletowa(dobrze łączy się z zielenią). Nad biurkiem półka, najlepiej, żeby kończyła się w tym samym miejscu co biurko. Zależy, co chcesz mieć na tej półce, ale jeśli mniejsze rzeczy, typu gry i drobne gadżety z tym związane, to możesz nad tym umieścić drugą, pustą półkę(upraszcza czyszczenie - sporo mniej kurzu się zbiera na "eksponatach") i pod nią kolejną taśmę fioletowych LEDów. Nad tym możesz wyeksponować plakaty z gier.

Natomiast na biurku za monitorami w narożniku wystarczy zwykła lampa nocna z czerwoną żarówką, lub z czerwoną przesłoną(nie wiem, czy to odpowiednia nazwa, w każdym razie widziałem podobne w Merkurym).

Co do samych monitorów - zużycie prądu wzrośnie, jednak nie będzie to jakaś ogromna liczba. Dużo też zależy od tego, czy to będą monitory nowszego typu i od wielkości ekranu(im większy, tym większe zapotrzbowanie)

To oczywiście moje zdanie i niekoniecznie musi odpowiadać twojemu gustowi.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Czyli dobrze rozumiem, jak podłącze mojego Mediona 19" to rachunek podniesie się o kilka groszy tylko? :D Półka wiadomo kupię po malowaniu. Taśma LED, jeszcze się zastanawiam ale chyba fioletowy to ładnie będzie wyglądać :D

Opublikowano

Zdjęcie z internetu też mogę wkleić :) Jestem za PC a nie konsolami :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...