Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takim serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę serwer PvP na którym jest ChestPvP, KitPvP, HardcorePvP, 1vs1, BowPvP, SkyWars.

Opis:

ChestPvP - tradycyjny ChestPvP z dwoma zestawami startowymi dla VIP-a i Gracza. Możliwość zakupienia "Mega ochrona" po którym nie traci się ekwipunku gdy się zginie.

KitPvP - znany i lubiany KitPvP z możliwością ulepszania klas na wyższe poziomy dzięki temu gra się nie nudzi :)

HardcorePvP - zbroje Ochrona 10, miecze Ostrość 7, koxy, refile, mikstury.

1vs1 - klasyczna klepa 1vs1.

BowPvP - gra polega na strzelaniu z łuku, którego mażna ulepszać, strzały samonaprowadzające, magiczne strzały.

SkyWars - klasyczna minigra z możliwością głpsowania na typ skrzyń, skok, pogode i pore dnia. Możliwość kupna przedmiotów stałych.

Co myślicie o takim serwerze i czy nie upadnie po tygodniu. Mam kontynułować prace nad serwerem czy zająć się czym innym.

Opublikowano

wszystko zależy od dobrego wykonania i dobrej reklamy.

Jeśli oba te warunki będą spełnione, to wszystko powinno się udać.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Powiem ci ,że dobry pomysł, lecz aby robić serwer z wieloma MiniGrami potrzebujesz naprawde dobrej reklamy - czemu? Ponieważ jeśli 1 gracz ci bedzie grał na serwie ,to nie będzie miał co robić :/ a jak 2 to też słabo będzie ,bo rozgrywka nie będzie emocjonalna.

A co do serwera z mini grami ,to też trzeba umieć to opanować bo jak jest dużo mini gier to pluginy mogą się zmieszać i dużo szkód narobić :).

Pomogłem? Daj Like! :):lenny: <.<

Opublikowano

Nasza ekipa czyli 7 osób próbowała zrobić serwer minigames, ale najlepiej zrobić takie coś na BungeeCord, a nasze fundusze nie wystarczają na kupno kilku serwerów. Dlatego zdecydowaliśmy się zrobić PvP. W naszej ekipie jest 3 youtuberów, a jeden z nich ma 96 subów więc reklama joko taka za darmo na yt będzie. Ja też postaram się zrobić reolamy na forach. A i jeszcze jedno czy to przeszkadza, że będzie serwer oparty w 30% na skryptach, bo dopiero od tygodnia uczę się pisania pluginów więc chwipe to potrwa zanim zrobie jakiś autorski plugin, który będzie nadawał się na serwer. Dla graczy dostępne będą 2 tryby a dla VIP wszystkie tak na początek.

Opublikowano

wszystko zależy od dobrego wykonania i dobrej reklamy.

Jeśli oba te warunki będą spełnione, to wszystko powinno się udać.

Większość ma takie duże plany a co wychodzi to można znaleźć w dziale publikacjach serwerów.

Co do tematu... :)

Co myślicie o takim serwerze i czy nie upadnie po tygodniu. Mam kontynułować prace nad serwerem czy zająć się czym innym.

Czy nie padnie po tygodniu to zależy tylko od Ciebie.

Jeśli serwer będzie zrobiony na "odwal się" to na pewno padnie.

Znów jeśli załatwisz dużą reklamę, dobrą maszynę pod serwer to połowa sukcesu :)

Życzę powodzenia.

Pozdrawiam.

4692515714.png
Opublikowano

Ostatnimi czasy pełno jest serwerów minecraft i żeby się wybić serwer musi być naprawdę dobrze zrobiony i zareklamowany.

teamspeak-2-11.jpggramy.ts3s.pl

Darmowe kanały TS3!!!

Opublikowano

zareklamować ciężko, 90 subów to jest tyle co nic.

ile z tych subów to gracze minecrafta ? ile z tych subów to aktywne konta ?

serwer w tydzień może się nie rozwinąć a ty nie chcesz, żeby już upadał.

na graczy trzeba czekać dłużej niż tydzień, a każdy który wejdzie musi być dobrze traktowany

więc moim zdaniem wykup maszyne na minimum 3 miesiące, jak w nic tym czasie się nie zmieni na plus to możesz się poddać.

a tak w ogóle to teraz już ciężko o gracza, mało kto wchodzi na inne serwery niż te 3 które są pierwsze pod względem licznika graczy.

Opublikowano

A ja nawet nie zrozumiałem nic z opisu. Robisz to dla adminów serwerów, czy dla ludzi?

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Ktoś wspomniało o kupnie maszyny na 3 miesiące :)
Jest to nawet dobry pomysł, odłóż trochę pieniędzy na maszynę i na reklamę (YouTuberzy, Listy serwerów) :)

Pozdrawiam

4692515714.png
Opublikowano

Moze kolego bys dolaczyl sie do mnie i zrobile ze mna i kilkoma osobami serwer UHC polski nonpremium itp :) oczywiscie tez beda inne tryby :) Jesli bedziesz zainteresowany to napisz na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...