Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brakuje dobrych serwerów, co o tym myślicie?

McEndy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ciągu tego roku wystartował pewien serwer, którego nazwa jest cenzurowana na mpc... To był bardzo dobry serwer, który podupadł przez graczy, którzy pomimo, że mają wszystko podane na tacy i masę nowych rzeczy nadal marudzą. Nawet dlatego, że na forum moderacja trzymała poziom i nie pozwalała na naginanie regulaminu. Cóż, stare czasy nie powrócą, ale nadal jeśli się chce można osiągnąć wiele. Przykładem jest ten serwer, o którym piszę, a nazwę na pewno każdy doskonale zna.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W ciągu tego roku wystartował pewien serwer, którego nazwa jest cenzurowana na mpc... To był bardzo dobry serwer, który podupadł przez graczy, którzy pomimo, że mają wszystko podane na tacy i masę nowych rzeczy nadal marudzą. Nawet dlatego, że na forum moderacja trzymała poziom i nie pozwalała na naginanie regulaminu. Cóż, stare czasy nie powrócą, ale nadal jeśli się chce można osiągnąć wiele. Przykładem jest ten serwer, o którym piszę, a nazwę na pewno każdy doskonale zna.

A mógłbyś przynajmniej wygwiazdkować nazwę? Serio nie mam pojęcia o jaki serwer chodzi ;_;

Opublikowano

Czasy serwerów prywatnych to 2011/12/13 pandora,imetin,diamond,virtual,elite,cavalos, etc ;) fakt brakuje teraz dobrych serwów jeżeli sobie przypomnisz dobre czasy kilka lat temu jak siedzialo po 2k osob na serwie, o to było cos, niestety nie wróci ;) serwery nie są stabilne teraz ze względy na chęć zielonego, postawi zarobi zniknie, pozdrawiam starą gwardie metina!

Dokładnie,teraz nawet topowe serwery tyle nie ustoją co kiedyś.

W większości przypadków serwery padają po miesiącu,dwóch.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach na rynku metina jest kisiel, wszędzie gra 1-3k graczy max, nie ma obecnie nic fajnego. Chociaż dla mnie stare dobre serwery na których jeszcze warto grać to virtual i imetin oraz no ten na D ( nie divine wordl ) xD

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

­Moim zdaniem nastały bardzo złe czasy dla metina, wszyscy developerzy jak na moje oko widzą w tej grze tylko zarobek a nie zabawę i angażowanie się w jak najdłuższe życie serwera i to jest dla mnie jako gracza metina po prostu smutne.

fs4Hqh.gif

Opublikowano

Kiedyś robiło sie serwery metin2 z czystej przyjemności nawet po to aby pograć samemu na nim, licząc sie z tym że się kasę straci, od paru lat robi się serwery po to aby szybko zarobić i otworzyć nowy serwer np tak jak robi AZPRIME

Szybko zarobić i otworzyć kolejny, jeśli chodzi o moją osobę to troche nie masz tu racji. Przykład; Ascarial stał półtora roku, zaczynał od 50 online na starcie. Zdechł po moich błędach, tak samo zresztą jak i Santeria. Nie ma osoby nie omylnej. Tak czy inaczej, miło mi, że o mnie pomyślałeś, szkoda tylko, że wiele to ze mną wspólnego nie ma.​

Nawiązując jednak do samego tematu, Endymion z Naidem wyczerpali go już w paru postach na pierwszej stronie.

Opublikowano

Ogólnie dodając kilka słów, ja to bym na miejcu niektórych administratorów nie zganiał całej winy na graczy, bo niektórzy tutaj napisali posta ale zapomnieli że mając swój serwer przysłowiowo potrafili się opierdalać nie dotrzymując słowa i nie robiąc tego co obiecali na czas. Nie będę wskazywał palcem na serwery i administratorów  ale to śmieszne gdy się czyta taki post. Administrator całą winą obwinia graczy ale jak oni mają grać na serwerze gdzie słowo czasem nie równe.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

­Moim zdaniem nastały bardzo złe czasy dla metina, wszyscy developerzy jak na moje oko widzą w tej grze tylko zarobek a nie zabawę i angażowanie się w jak najdłuższe życie serwera i to jest dla mnie jako gracza metina po prostu smutne.

Tu się zgodzę w 100%, czasy dawnego starego PL-a z kilku lat to była magia, ponadto potem postały serwery jak Nexus, Pandora itp. Ludzie zaczęli się rozchodzić, zaczęły "rodzić" się nowe serwery, a to w dzisiejszych czasach na dzisiejszym rynku metina jest nierealne aby serwer który dziś wystartował utrzymał się tyle co np virtual.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

No cóż Nie oszukujmy się

1. Metin to stara gra więc winnien jest czas. Młodsi użytkownicy będą mniej o niej słyszęć

nawet sam zrobiłem test w innych grach np Minecraft i na 10 osób nikt nie wiedział co to Tibia/Metin2. Pozatym pokolenie młodszych graczy będzie leciało na takie marki jak GTA. Dlaczego ? Bo reklama w TV, Grafika i inne aspekty...

2. Youtube - największy problem. Youtuberzy po 10 - 20 k subach nakręca let's playe z tego serwera a po ( góra ) miesiącu przestaną i przeżucą się na następny ? Dlaczego ? O to następny problem.

3. Pieniądze - Teraz nie liczy się dobra gra.  Dzisiejsze serwery powstają na 1 - 2 miesiące i zostaną zamykane z powodu problemu powyżej. Wlasciciel jego płaci sumke Youtuberowi szepnie w reklamie dobre słówko i git. Z 1k graczy może być. A 1000 graczy napewno znajdzie się grupka która będzie kupywała coś z Item Shopa itd.

Nawet na dreikonie który odziwo przetrwał rok i tak  ( prawie ) wymarł Podobno robią s2

Serwery typu DragonMT2 i PandoraMT2 na których grałem już nie wrócą. Miały swój urok. Oczekuje że w przeszłości zrobią reworka Metina i stworzą  przybliżone serwery do Dragona/Pandzi. Bo ja jako gracz ich przeżyłem tam mnóstwo rzeczy. A szkoda . Pozdrawiam

Opublikowano

­

Tu się zgodzę w 100%, czasy dawnego starego PL-a z kilku lat to była magia, ponadto potem postały serwery jak Nexus, Pandora itp. Ludzie zaczęli się rozchodzić, zaczęły "rodzić" się nowe serwery, a to w dzisiejszych czasach na dzisiejszym rynku metina jest nierealne aby serwer który dziś wystartował utrzymał się tyle co np virtual.

Też tak myślę stary klimat PL'a już nie wróci.

fs4Hqh.gif

Opublikowano

Gdyby człowiek spędził nad tworzeniem serwera kilka miesięcy (codziennie) Czy ktoś by docenił?

Czy gdyby nie kupił reklamy na youtube.com, czy gracze by  się znaleźli?

A jeśli serwer był w porządku, ale fatalna prezentacja. (twoim okiem jak patrzysz) zagrałbyś?

Ok, więc jeśli wszystko byłoby okej, a gracze by się znaleźli. (kilku) którzy nie płacą, lub płacą 1/50 graczy, kupi walutę za 1talara. I to ma utrzymać serwer dedykowany na miesiąc? czy taki serwer będzie wypłacalny? Ale przecież są VPSy, tak. Fantastyczna oferta! 

Tyle że przez tylu kretynów, mamy w Polsce największą wojnę o to, kto ilu ma graczy. Jeśli w prezentacji jest przedrostek VPS i spore zainteresowanie, konkurencja atakuje.

Nowy czy staty?

Na pewno stary odnowiony. Nie przesadzajmy z grafiką! Te moby po kilkaset tysięcy hp za raz po pająkach duuużo z mniejszym hp. (ogólnie po innych mobach jakże) Tyle że hp i staty są robione na odwal się.

Ciągle nuda i zerowa kreatywność właścicieli serwerów co do przedmiotów.

Zazwyczaj każda klasa ma podobną zbroję. 

Powiem tak.

Zobaczcie na siebie! Wy sami nie wiecie jakiego serwera szukacie! A założyciele nie wiedzą, jakiego serwera chcą.

Tyle w temacie.

Pozdrawiam Serdecznie :)

Opublikowano

Gdyby człowiek spędził nad tworzeniem serwera kilka miesięcy (codziennie) Czy ktoś by docenił?

Czy gdyby nie kupił reklamy na youtube.com, czy gracze by  się znaleźli?

A jeśli serwer był w porządku, ale fatalna prezentacja. (twoim okiem jak patrzysz) zagrałbyś?

Ok, więc jeśli wszystko byłoby okej, a gracze by się znaleźli. (kilku) którzy nie płacą, lub płacą 1/50 graczy, kupi walutę za 1talara. I to ma utrzymać serwer dedykowany na miesiąc? czy taki serwer będzie wypłacalny? Ale przecież są VPSy, tak. Fantastyczna oferta! 

Tyle że przez tylu kretynów, mamy w Polsce największą wojnę o to, kto ilu ma graczy. Jeśli w prezentacji jest przedrostek VPS i spore zainteresowanie, konkurencja atakuje.

Nowy czy staty?

Na pewno stary odnowiony. Nie przesadzajmy z grafiką! Te moby po kilkaset tysięcy hp za raz po pająkach duuużo z mniejszym hp. (ogólnie po innych mobach jakże) Tyle że hp i staty są robione na odwal się.

Ciągle nuda i zerowa kreatywność właścicieli serwerów co do przedmiotów.

Zazwyczaj każda klasa ma podobną zbroję. 

Powiem tak.

Zobaczcie na siebie! Wy sami nie wiecie jakiego serwera szukacie! A założyciele nie wiedzą, jakiego serwera chcą.

Tyle w temacie.

Pozdrawiam Serdecznie :)

ztyrałeś mi tym banie  o.O

Opublikowano

@Heliors
Mi się wydaje, że teraz nikt nie wie czego oczekuje. Wszyscy chcą nowości, ale stary klimat. Jedno wyklucza drugie. Dodasz cośswojego to "to psuje klimat metina, bo tu nie pasuje". Ludzie to hipokryci, którym nie da się dogodzić. A moim zdaniem jak ktoś wyjdzie z całkowicie nowym serwerem, gdzie wszystko będzie zrobione to ma szansę się wybić.

Opublikowano

@Heliors

Mi się wydaje, że teraz nikt nie wie czego oczekuje. Wszyscy chcą nowości, ale stary klimat. Jedno wyklucza drugie. Dodasz cośswojego to "to psuje klimat metina, bo tu nie pasuje". Ludzie to hipokryci, którym nie da się dogodzić. A moim zdaniem jak ktoś wyjdzie z całkowicie nowym serwerem, gdzie wszystko będzie zrobione to ma szansę się wybić.

z Reklamą za 2000PLN oczywiście :)

Kogo stać tego stać :) Gdybym ja stawiał serwer, na pewno by się ludki nie nudzili :) 

Ale jak ludzie nie wiedzą czego chcieć, to co zrobić? 

To bez sensu. Zaprezentujesz swój serwer i opiszesz wszystko super. Wejdzie ci taki Random do tematu i napisze "Chu**wa prezentacja 2/10" ahaha :D 

Pozdrawiam :)

Opublikowano

z Reklamą za 2000PLN oczywiście :)

Kogo stać tego stać :) Gdybym ja stawiał serwer, na pewno by się ludki nie nudzili :)

Ale jak ludzie nie wiedzą czego chcieć, to co zrobić? 

To bez sensu. Zaprezentujesz swój serwer i opiszesz wszystko super. Wejdzie ci taki Random do tematu i napisze "Chu**wa prezentacja 2/10" ahaha :D

Pozdrawiam :)

Nie wiem, czy czytałeś moje poprzednie posty ;) Reklama... Jeśli chodzi o reklamę na YT, czyli popularni YT'berzy.. Jestem przeciwny tego typu akcjom! YTber skończy serię i graczy jak muchy do gnoju będą za nim latali do innych serwerów ;3

Opublikowano

Nie wiem, czy czytałeś moje poprzednie posty ;) Reklama... Jeśli chodzi o reklamę na YT, czyli popularni YT'berzy.. Jestem przeciwny tego typu akcjom! YTber skończy serię i graczy jak muchy do gnoju będą za nim latali do innych serwerów ;3

Dokładnie :D

Jeśli reklama przyciągnie 5000 graczy, 2000 zagra to ok 500 zostanie jeśli serwer dobry.

A takiego bez reklamy.. Cóż :) Można reklamować na stronach forach. Tylko to bez sensu :)

A fani będą chodzić za podsławnymi youtubami, z nadzieją że ich nick znajdzie się na filmie i będą sławni. Jakoś tak to wygląda :P

Swoją drogą, myślisz że opłaca się robić taki standardowy metin2 (miesznane easy/hard) bo taki byłby fajny. Ale flaki przyjdą i eee admin mam buga! pw 

w Czym mogę pomóc? Mam buga! Boss za dużo bije! Metin ma za dużo hp! Padam na skilla w pvp :D

Takie siury. I nie wiedzą czego chcą. Kiedyś take serwery.. Jak ktoś serwer postawił hard 100lvl i było dużo graczy to był serwer SKARB  <3 Taka prawda. Teraz to jest tak irytujące, że po pięciu miesiącach robienia plików, najlepiej je włożyć do kosza i opróżnić. 

Czasy metinowe nie wrócą.

Teraz najlepiej postawić własną grę na tym silniku. I wypromować jako "niezwykłe mmo" ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...