Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brakuje dobrych serwerów, co o tym myślicie?

McEndy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak zapewne większość osób tutaj szukam dobrego serwera, ale takiego nie ma! Chyba, że mi się coś nie rzuciło w oczy,  ale wszystkie nowe prywaty są do bani i ludzie z nich odchodzą a ja mam pytanie gdzie!? Gdzie można pograć!?

9YbAX2Z.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No niestety nie ma i pewnie nie będzie. W tych czasach liczy się tylko hajs. Postawić serwer poudawać, że coś się robi, a gdy hajs się będzie zgadzał zwinąć manatki i się ulotnić. Nie czarujmy się - metin upadł. Trzeba znaleźć sobie inną grę mmo, albo po prostu przestać grać..

Opublikowano

No niestety nie ma i pewnie nie będzie. W tych czasach liczy się tylko hajs. Postawić serwer poudawać, że coś się robi, a gdy hajs się będzie zgadzał zwinąć manatki i się ulotnić. Nie czarujmy się - metin upadł. Trzeba znaleźć sobie inną grę mmo, albo po prostu przestać grać..

Wina leży po obu stronach.

Niektórzy administratorzy chcą tylko zarobić i mają wbite w bugi itp, są też tacy co poprawiają serwer aby stał jak najdłużej

Jest garstka graczy która zauważy, że serwer jest dobry i administracja pracuje nad nim i zostaje aby grać jak najdłużej

ale są też gracze pokroju "Youtuber poszedł na inny więc ten serwer jest c**jowy zbugowany, c**j spierdalam nara a admini to k***y tfu" - Niestety takich jest znaczna większość więc nawet dobre serwery są zamykane bo po prostu nie ma graczy a nikt do interesu dokładać nie będzie.

0LsM05U.png

Opublikowano

Wina leży po obu stronach.

Niektórzy administratorzy chcą tylko zarobić i mają wbite w bugi itp, są też tacy co poprawiają serwer aby stał jak najdłużej

Jest garstka graczy która zauważy, że serwer jest dobry i administracja pracuje nad nim i zostaje aby grać jak najdłużej

ale są też gracze pokroju "Youtuber poszedł na inny więc ten serwer jest c**jowy zbugowany, c**j spierdalam nara a admini to k***y tfu" - Niestety takich jest znaczna większość więc nawet dobre serwery są zamykane bo po prostu nie ma graczy a nikt do interesu dokładać nie będzie.

A jak odejdzie youtuber i dużo ludzi poleci za nim i odejdzie z serwera, to potem mało kto nowy wejdzie bo "ile online?". xD

Opublikowano

A jak odejdzie youtuber i dużo ludzi poleci za nim i odejdzie z serwera, to potem mało kto nowy wejdzie bo "ile online?". xD

A potem przez 5 lat + będzie ciągnęło się za Tobą jak smród po gaciach, że jesteś c*****y bo wyłączyłeś serwer który przestał zarabiać. ^^

0LsM05U.png

Opublikowano

A potem przez 5 lat + będzie ciągnęło się za Tobą jak smród po gaciach, że jesteś c*****y bo wyłączyłeś serwer który przestał zarabiać. ^^

Dwight-Schrute-Thats-Very-True.gif

Opublikowano

I tu mają racje Endy i Naid.

Serwery są dobre, tylko ludzie nakręcają tak że wychodzi na to że serwer gówno.

Tak samo źle robią Ci którzy stawiają serwa, zgarną kilka stów* i wywalone na bugi.

*nie ważne ile zarobi, ale będzie miał wywalone :D

Opublikowano

Moim zdaniem gracze są obecnie zbyt leniwi i chcieliby mieć wszystko podane na tacy ... niedawno grałem na serwerze gdzie spotkałem się z tym że jeden z graczy uważał za buga to że bossy zbyt długo się respią. Takich przykładów można by podawać więcej ale po co. 

Ale wina leży w dużej mierze po stronie osób tworzacych serwery są robione niechlujnie i wypuszczane z setkami bugów ... padają po kilku dniach/tygodniach co zniecheca wszystkich do gry. No i serwerów jest zbyt wiele jak na obecne czasy ( ogólna liczba graczy metina spada a liczba serwerów rośnie co powoduje że wszystkie nie mają racji bytu ).

Opublikowano

­' Postawić dobry serwer' pojęcie względne iż każdy ma inne upodobania, żeby dogodzić każdemu twórca serwera musiałby być samym Bogiem, jedni lubią nowości, drudzy nie więc przypodobać każdemu nie da się. Prawda jest taka że serwerów jest dużo pod każdego, lecz większość społeczności woli grać w inne gry i przez to dobre serwery upadają z braku ludzi z czym się wiąże brak pieniędzy na opłaty i zarobku. Na tą chwilę patrzy się na tematykę serwa a nie na 'fejm' serwera. Może powstanie coś nowego, i oby szybko nie padło :)

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Zgadzam się, że większość serwerów, które teraz wychodzą to kiła i mogiła. Administracja robi serwer na odwal się, piękna reklama, piekne słowa, a to tylko kolejne dziadostwo robione pod kasę. A co mam na myśli pisząc, że serwer pod kase? To, że pojawi się taki jeden czy drugi serwer, administracja zgarnie trochę kasy tak, że zwróci im się za to co włożyli i jeszcze jakiś dodatkowy, zadowalający zysk i serwer zamyka. Po co mają się przejmować naprawianiem bugów czy czegoś, skoro mogą wystartować z nowym projektem, znów zgarnąć trochę kasy i zamknąć serwer. I tak oto koło się zamyka. 

Ale nie tylko administracja jest winna tego co się dzieje. gracze przez te kilka lat zdecydowanie się zmienili, jeden wymaga jednego drugi drugiego. Nie każdemu da się spasować i przez to ludzie odchodzą z serwerów. poza tym gra metin już jest nudna, pomimo różnych zmian jakie są wprowadzane. Wszystko toczy się w okół jednego. Dlatego też się nudzi. 

Co zrobisz, nic nie zrobisz. Amę.

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Jest kilka dobrych serwerów, ale ciężko o "pewniaka". Trudno zaufać osobom, które dopiero zaczynają przygodę z tworzeniem serwerów, ale również takim, które już kilka ich miały i nie wypaliły.

c:

Opublikowano

W tym czasie trudno wybrać dobry, solidny serwer. Dzisiaj administracja leci na hajs, potrzymają trochę serwer, żeby $ mieć.

Nie powiem też, że jest parę osób, którzy mają, lub są w ciągu pracy nad serwerem, są naprawdę uczciwi, i nie robią dla $, serwery stoją, administracja świetna w kontakcie itd. 

1EPZ6G.gif

Opublikowano

W tym czasie trudno wybrać dobry, solidny serwer. Dzisiaj administracja leci na hajs, potrzymają trochę serwer, żeby $ mieć.

Nie powiem też, że jest parę osób, którzy mają, lub są w ciągu pracy nad serwerem, są naprawdę uczciwi, i nie robią dla $, serwery stoją, administracja świetna w kontakcie itd. 

Witam jak zapewne większość osób tutaj szukam dobrego serwera, ale takiego nie ma! Chyba, że mi się coś nie rzuciło w oczy,  ale wszystkie nowe prywaty są do bani i ludzie z nich odchodzą a ja mam pytanie gdzie!? Gdzie można pograć!?

I własnie dlatego serwery są do bani. Nie szanujecie pracy administratora danego serwera, tylko szanujecie to co zrobi youtuber, oraz jaką reklame załatwi administrator. To ma się wam podobać youtube oraz odcinki u osób, które nagrywają odcinki z serwera czy serwer? Jak chcecie lepsze odcinki - to proste dawajcie dobre rady osobom nagrywającym.

Własnie nie wiem dlaczego, ale ja takich ludzi nie szanuję. Na serwer wchodzi się po to żeby pograć, milej spędzić czas [wiadome pierdolenie o zarabianiu na metinie itp.... no coment].

Wiadome, że im więcej ludzi gra na danym serwerze tym lepiej, nawet jak jest dobry. Ale gdy wejdzie taka osoba [powyżej] i napisze później w prezce komentarz/opinie tego typu:

"serwer fajny, ale mało graczy lecz życzę powodzenia"

I tu nasuwa się pytanie, jak zwiększać taką liczbę, jeżeli co drugi gracz takie coś napisze?

Wiadome, są ludzie, którzy rozumują trochę inaczej i nie latają z serwera na serwer, no ale nie jest ich miliony jak widać.

Reklama - wiadome, pomoże. Ale co dalej? Osoba nagra odcinek, dwa, trzy administrator wyda pieniądze - wejdzie osoba na serwer zobaczy mało osób czy nie zobaczy miliona sklepów w m1 to napisze 'mało osób wiec nie zagram, wolę sro i tamto'

Takim tokiem myślenia żaden priv nie będzie miał prawa istnieć niedługo, bo nawet reklama c***a pomoże w takiej sytuacji.

Po prostu ludzie muszą zacząć myśleć, nie oszukujmy się w większej mierze gracze metina nie są jakoś dorośli, a różnicę między jednymi a drugimi widać ogromną.

Wniosku nie wywróżę, bo się nie da. Co będzie to będzie, ale porobiło się strasznie c*****o [jak napisałem coś co było u góry to przepraszam, ale napisałem co mi dusza kazała ^^]

pozdro

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Jeśli szukacie tego co ja, klimatu metina z lat 2009 to chyba już to moi drodzy nigdy nie wróci, kiedyś to ta gra mega wciągała a teraz już tak nie potrafi. Wtedy nie było tyle serwerów, ludzi którzy potrafią lepiej grać- kto tam wtedy znał jakieś perfekt eq :D serwery były inne, a teraz każdy prawie taki sam... Powoli robi się jak w rządzie aby się nałapać kasy zwijamy manetki i za miesiąc robimy nowy serwer obiecując znowu cuda...

Sam szukam serwera ale nawet jak zaczne grac to mysle ze wyjdzie jak zawsze, ta gra juz sie powoli konczy

Opublikowano

Jeśli szukacie tego co ja, klimatu metina z lat 2009 to chyba już to moi drodzy nigdy nie wróci, kiedyś to ta gra mega wciągała a teraz już tak nie potrafi. Wtedy nie było tyle serwerów, ludzi którzy potrafią lepiej grać- kto tam wtedy znał jakieś perfekt eq :D serwery były inne, a teraz każdy prawie taki sam... Powoli robi się jak w rządzie aby się nałapać kasy zwijamy manetki i za miesiąc robimy nowy serwer obiecując znowu cuda...

Sam szukam serwera ale nawet jak zaczne grac to mysle ze wyjdzie jak zawsze, ta gra juz sie powoli konczy

Jest sporo serwerów które stoją od dawna i które są pewne typu Invoria, Virtual, Dreikon, tylko Wam sie nie chce ruszyć i poszukać no i troche sie pomęczyć przy robieniu ekwipunku lub expie BO JEST ZA CIĘŻKO.

Macie swoje oczekiwania zawsze a jak zostaną one spełnione to i tak mówicie ze serwer to syf, pls. Stare czasy nie wrócą pogódź się z tym poza tym jak powstała Neria(chyba taka nazwa) to grało 10 osób wiec widać jak was ciągnie do tych starych czasów i klimatu z ~2k9

Opublikowano

A może po prostu ludzie kończą grę bo za 1 szkatą nie dropnął mu zatruty, gdy z żałosnego powodu odejdzie powiedzmy 300 graczy, pozostanie strzelmy sobie 150,

YouTuber zmieni serwer bo skończył nagrywać serie, pozostanie powiedzmy 50 osób. W takiej chwili prawie cały swój hajs admin wydał na reklamę a nie ma graczy więc zamyka serwer.

Ale Ty nadal będziesz twierdził, że admin nachapał się hajsu i zamknął serwer a tak naprawdę większość zamyka serwer bo po prostu przestaje się opłacać i nie ma zamiaru się użerać z takimi jak Ty za 50zł miesięcznie.

Przemyśl mój post, może dojdziesz do prawdziwych wniosków a nie takich z dupy jak napisałeś.

0LsM05U.png

Opublikowano

O czym tu wgl dyskutować, oceniacie serwer po tym  ile jest graczy w m1 na rynku, większość z was wchodząc do  działu z serwerami pyta się od razu o "SS z M1", ile jest a ile było dobrych serwerów którymi nikt nie był zainteresowany bo exp leciał za wolno, bo truta była tylko z ripa. Gracze chcą mieć wszystko na raz a potem standardowe argumenty " znudził mi się " . I zaczyna się skocznia z serwera na serwer.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Aby postawić dobry server trzeba w miarę ogarniętego technika od src. Reklamy! Głównie reklamy, czyli równa się to ze sponsorem, oraz w miarę możliwości nienagannej opinii na temat osób w team. ­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Aby postawić dobry server trzeba w miarę ogarniętego technika od src. Reklamy! Głównie reklamy, czyli równa się to ze sponsorem, oraz w miarę możliwości nienagannej opinii na temat osób w team. ­

Widać, że w worku śpisz i nigdy nie miałeś styczności z tworzeniem serwerów.

0LsM05U.png

Opublikowano

Dobry serwer sam w sobie jest reklamą. Source to tylko większy limit stacków i zakładek w eq więc i bez tego można przyciągnąc graczy. Jeśli chodzi o obecną sytuację związaną z metinem prawdą jest, że gracze nie chcą spędzać dużo czasu na jednym serwerze nawet gdyby był dopracowany i nie miał bugów a winią administrację o spadek online.

Srij9JT.png

Opublikowano

nie ma szans aby był jakiś dobry serwer który byłby pewny.

1. YouTube

Opcja która niszczy prywatne serwery metin2, YouTuber który kończy serie z danego serwera, przechodzi na inny a za nim widzowie. na 3000 widzów 1 widz zapomina o Prywatnych Serwerach.

2. Konkurencja

Są ludzie którzy pomogą a są tacy którzy będą robić wszystko aby Ci sie nie udało, mowa tutaj o Technikach serwerów metin2, którzy robią wszystko aby rozwalić komuś serwer i zarabiać na czymś nie farcie.

3. Technologia

Z dnia na dzień jest ulepszana technologia serwerów mt2, dość sporo techników nie jest w stanie temu podołać i wychodzą serwery z bugami/dziurami.

4. Metin = Zarobek 

Kiedyś robiło sie serwery metin2 z czystej przyjemności nawet po to aby pograć samemu na nim, licząc sie z tym że się kasę straci, od paru lat robi się serwery po to aby szybko zarobić i otworzyć nowy serwer np tak jak robi AZPRIME

46302966905014201006.png

Opublikowano

Kiedyś, z perspektywy tylko gracza na prywatnych serwerach oceniałem serwer po zawartości prezentacji. Wchodząc na serwery i po przegraniu 2 dni, dostawałem wkurwu bo serwery padały. 
Teraz z perspektywy osoby, która angażuje się współtwórstwo serwerów, patrzę na to całkowicie inaczej. Pierwszą rzeczą jaką robię po otworzeniu zapowiedzi, to szukam informacji kto "tworzy" ten serwer i jak widzę zbiorówkę id**tów z gimnazjum(np. Ca**ios), to prędzej wyjdę na dwór( :v ) niż zagram na takim syfie. Najlepsze w tym jest to, że serwer do końca jeszcze nie padł, a już jest zapowiedź s2/rework'u tych nieudaczników, albo całkowicie "nowy" serwer. 
Tak samo śmieszne jest to pier***enie o ilości graczy. Pomyśl głupi graczu, czy lepiej jest grać na stabilnym serwerze, w którym nie suną Cię w czoko, ale z mniejszą ilością graczy, czy na serwerze gdzie płacisz za to, aby cię sunęli, a na koniec kazali Ci się wynosić, bo zdecydowałeś się już nie płacić bo zaczęło Cię boleć?
Reasumując, to nie jest problem z serwerami, tylko problem z debilami, którzy robią serwer, oraz z większością(nie całością) głupich graczy, którzy nie umieją przejrzeć na oczy i nie patrzą na to kto "tworzy" serwer.

Opublikowano

­To ja też dołączę do dyskusji.

W obecnych czasach dla mnie, z racji tego, ile lat gram w metina jest to po prostu żałosne.

Wiem, ze wiele pseudo "techników" leci na hajsy itp. Z drugiej strony nie potrafię pojąc kwestię tych wszystkich graczy, co oglądają youtuberów i za nimi po serwerach latają.

Ogólnie rzecz biorąc, gdyby wyeliminować te dwa powyżej opisane powody to byłoby mało serwerów, ale za to na nich dużo graczy. Ewentualnie wywalić kwestię pierwszą.

Patrząc na to, ile nam się narosło serwerów, co stoją 2 tygodnie(tak Asfen o Tobie tutaj mówię) to myślę, że autorzy tych wszystkich poradników itp popełnili błąd. Gdyby nie było tych wszystkich poradników itp to byłaby mała grupa profesjonalnych techników, którzy postawiliby serwery wywalone w kosmos. Co tutaj dalej mówić, ale czasu nie da rady odwrócić.

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Nie chce mi się czytać gównopostów więc wypowiem się jak to wygląda z punktu gracza.

Nie ma już takich serwerów, jak były kiedyś. Nie chodzi już o to, że nikt nie umiał grać w metina i poznawało się grę. Chodzi o to, że metin stał się biznesem. Powstają serwery dla zarobku. Tzn. jakiś podrzędny youtuber stawia serwer na kilka tygodni, zarabia, serwer upada, a wśród graczy zostaje niesmak wobec nowych serwerów.

Dawno nie widziałem serwera podobnego choćby do starej tiverii (choć osobiście nie darzyłem administracji sympatią, to jednak do serwera podchodzili profesjonalnie). Trzeba się pogodzić z tym, że ta gra upada, co widać po update'ach do PLa.

Może problem leży w tym, że za tworzenie privów zabierają się gimbusy, które w czasach świetności metina nawet nie miały internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...