Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z koleżanką, a nauka

Argfor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponownie dzięki za kolejne rady, ale:

1. To nie jest moja dziewczyna tylko koleżanka

2. Mama mnie do niczego nie zmusza tylko po prostu radzi mi co ona by zrobiła (jest moją matką więc ma takie prawo). Konkursy sam wybieram i biorę w nich udział, ponieważ lubię taką rywalizację.

3. Nie chodzi mi o pracę. Uczę się dla siebie.

Wracając do głównego tematu, to ja jej nie będę mógł zaprosić później na żadną imprezę, bo ani nie wiem gdzie takowa może być, ani nie lubię imprezować, a to wydarzenie, na które mnie zaprasza jest dla niej ważne (to nie jest jakaś tam zwykła potańców chyba). Dlatego też nie chcę jej wprost pisać, że "nauka ważniejsza, jak mnie lubisz to zrozumiesz". Znamy się od piaskownicy i po prostu wiem, że przez to, że kiedyś jej odmówiłem to teraz przez postawienie konkursu z fizyki ponad ją może się mocno obrazić na mnie. Nie mam oprócz niej żadnych znajomych, więc chcę tego uniknąć, ale bardzo chcę wziąć udział w konkursie. Nie ma opcji, żebym pozostały mi materiał przerobił w sobotę.

Dlatego proszę tylko o jakąś dobrą wymówkę. 

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie lubię imprezować xD

Czyli jednak nie masz jaj.

Powiedz jej, że jesteś pizda i wolisz się uczyć na konkurs niż iść na imprezę z fajną laską.

Tylko potem mamie nie płacz, że przegrałeś życie i nie masz żadnych wspomnień z młodości, bo tylko ksiązki, książki i ksiązki...

­

Opublikowano

Jak masz zamiar uczyć się czegoś co Cię i tak nie ominie i wygrać jakiś konkurs, który (nie wiem jakiej rangi jest konkurs) prawdopodobnie nie wiele zmieni w twym życiu zamiast przeżycia czegoś dla ciebie nowego to twoja sprawa.

Tak bardzo upierasz się przy swoim, dlaczego nie powiesz prawdy? Przecież jesteś przekonany o słuszności twej postawy, więc co ma druga osoba do tego, skoro już wcześniej ją olałeś. Zrobiłeś to raz, dlaczego nie zrobisz tego ponownie? W końcu nic nie tracisz, a możesz wygrać konkurs z fizyki.

­

Opublikowano

O stary. Piszesz, że nie chcesz iść na tę imprezę, to jej to powiedz wprost. I tak wypadasz w tej sytuacji jak turboprzegryw. Równie dobrze mogłeś się uczyć cały tydzień i powtórzyć sobie dzisiaj. 

c:

Opublikowano

Dzięki wszystkim za rady, ale nie chce jej mówić, że nauka jest dla mnie ważniejsza, bo wydaje mi się, że ona teraz zaprasza mnie jeszcze raz, żebym mógł "odpokutować" za to co zrobiłem kiedyś i jest mi po prostu bardzo głupio jej tak po prostu odmówić. Nauki mam jeszcze naprawdę dużo i zależy mi na tym konkursie (fajna nagroda i duży plus u nauczycielki), a nie będę iść na imprezę z książką od fizyki. Myślałem też, żeby jej powiedzieć, że będę jechać na pogrzeb kogoś bliskiego, ale w sumie takie kłamstwo mogłby wyjść na jaw i byłoby jeszcze gorzej.

To zakuwaj teraz cały dzień, idź spać, potem na impreze, śpisz 3h, kawa, energetyk, kawa i konkurs.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja bym poszedł, nauka nauką, ale bawić się też trzeba. Zresztą mogłeś zacząć się przygotowywać wcześniej, a nie wszystko na ostatnią chwilę.  :v Dziś się poucz, a jutro na zabawę.

Pytałem się mamy czy powinienem iść, ale mama mówi, że na dziewczyny będzie czas jak skończe studia i właściwe też tak uważam, więc nie mam zamiaru z nią wychodzić.

Skoro koleżanka Cię zapytała to znaczy, że chce żebyś z nią poszedł. Ale fakt, lepiej mieć dyplom z fizyki niż jakieś fajne wspomnienia z imprezy. 

gfgdf

Opublikowano

Ponownie dzięki za kolejne rady, ale:

1. To nie jest moja dziewczyna tylko koleżanka

2. Mama mnie do niczego nie zmusza tylko po prostu radzi mi co ona by zrobiła (jest moją matką więc ma takie prawo). Konkursy sam wybieram i biorę w nich udział, ponieważ lubię taką rywalizację.

3. Nie chodzi mi o pracę. Uczę się dla siebie.

Wracając do głównego tematu, to ja jej nie będę mógł zaprosić później na żadną imprezę, bo ani nie wiem gdzie takowa może być, ani nie lubię imprezować, a to wydarzenie, na które mnie zaprasza jest dla niej ważne (to nie jest jakaś tam zwykła potańców chyba). Dlatego też nie chcę jej wprost pisać, że "nauka ważniejsza, jak mnie lubisz to zrozumiesz". Znamy się od piaskownicy i po prostu wiem, że przez to, że kiedyś jej odmówiłem to teraz przez postawienie konkursu z fizyki ponad ją może się mocno obrazić na mnie. Nie mam oprócz niej żadnych znajomych, więc chcę tego uniknąć, ale bardzo chcę wziąć udział w konkursie. Nie ma opcji, żebym pozostały mi materiał przerobił w sobotę.

Dlatego proszę tylko o jakąś dobrą wymówkę. 

Skoro to Twoja jedyna znajoma i Ci na niej zależy, to pójdź z nią. A jak wolisz konkurs niż ostatnią osobę, która może kiedyś okazać Ci wsparcie, to napisz np. że jesteś gejem, albo że wtedy spotykasz się ze swoim chłopakiem. To rozwiąże Twój problem.

Opublikowano

Skoro to Twoja jedyna znajoma i Ci na niej zależy, to pójdź z nią. A jak wolisz konkurs niż ostatnią osobę, która może kiedyś okazać Ci wsparcie, to napisz np. że jesteś gejem, albo że wtedy spotykasz się ze swoim chłopakiem. To rozwiąże Twój problem.

Dokładnie :D

Mojemu kumplowi brzydka dziewczyna truła dupę to napisał, że jest homo i od razu miał spokój, więc działa w 100% ta wymówka XDD

Co do tematu to albo dobry troll, albo przegryw jak już powiedziałem ;v

­

Opublikowano

Jeśli to Twoja koleżanka "z piaskownicy", to tym bardziej powinna zrozumieć, że nie masz ochoty iść na tę imprezę.

Możesz zaproponować inny wypad, niekoniecznie na imprezę, ale np. do kina, aby jej po prostu dać do zrozumienia, że dbasz o tę znajomość.

I litości, nigdy nie mów dziewczynie "odwal się", gdy Cię gdzieś zaprasza. :D Naprawdę wystarczyłoby powiedzieć, że nie masz ochoty iść. :)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Rzut monetą powinien rozwiązać sprawę. To czy zostaniesz wybitnym naukowcem lub mega ruchaczem nie ma wiele wspólnego z tą decyzją, bo i tak wkońcu stanie się jedno. O_o

Opublikowano

Dobra, napisałem jej, że nie idę (w miarę łagodnie) jakieś 20 minut temu. Ok. 10 min temu mi odpisała, że impreza jest skrócona i nie będzie trwała cały dzień, a 5 min później, że wystarczy, żebym przyszedł chociaż na chwilę. Trochę to dziwne, bo mogła mnie poinformować zanim do nie wysłałem sms'a, ale skoro tylko na chwilę to mogę właściwie pójść. No i dzięki za podpowiedzi jeszcze raz.

Opublikowano

Ziomek, laska sama pcha Ci się na bolca, ale ty chyba wolisz nauczyciela od fizyki. Z pewnością matka powiedziała by Ci, że lepiej iść na imprezę niż się uczyć XDDDD 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

­Zamykam, bo tworzy się już zbędny spam, a dziś i tak niedziela, więc kolega najwyraźniej na imprezę nie poszedł.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Poszedłem i absolutnie nie żałuję  :)  Moja koleżanka, a właściwie już dziewczyna tak naprawdę nie chciała iść na żadną imprezę. Jestem super szczęśliwy, że teraz jesteśmy parą :D Dzięki wszystkim, którzy mówili mi, żebym poszedł! (a konkurs z fizyki też poszedł nie najgorzej)

Bywalec
Opublikowano

Poszedłem i absolutnie nie żałuję  :)  Moja koleżanka, a właściwie już dziewczyna tak naprawdę nie chciała iść na żadną imprezę. Jestem super szczęśliwy, że teraz jesteśmy parą :D Dzięki wszystkim, którzy mówili mi, żebym poszedł! (a konkurs z fizyki też poszedł nie najgorzej)

Sorry ziom, takie happy endy tylko w filmach.

btw. tak żeby warna nie załapać, gratuluję!

Opublikowano

Sorry ziom, takie happy endy tylko w filmach.

btw. tak żeby warna nie załapać, gratuluję!

Najwyraźniej nie tylko w filmach. No, ale nie zależy mi, żebyście mi uwierzyli ;) Ja już kończę temat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...