Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjście z koleżanką, a nauka

Argfor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

otóż mam pewien problem, mianowicie w poniedziałek biorę udział w konkursie fizycznym organizowanym przez moją szkołę. Niestety wczoraj napisała do mnie moja koleżanka i spytała czy nie chciałbym z nią pójść na jakąś tam imprezę, bo potrzebuje osoby towarzyszącej. No i właśnie problemem jest to, że nie chciałbym, ponieważ ta impreza ma trwać prawię całą niedzielę. Nie chodzi tutaj, że ona jest nie fajna, brzydka czy coś takiego, ale chciałbym sobie powtórzyć materiał, a jego jest sporo w przeciwieństwie do czasu i muszę się wyspać, bo jest na rano. Niby wszystko ok i wystarczy jej odpisać, że nie chcę, ale tutaj zaczyna się druga część problemu. Jakoś 3 lata temu w gimnazjum moja koleżanka (ta sama) pytała się mnie, a wręcz nalegała, żebym poszedł z nią na jakąś dyskotekę szkolną. Mimo, że jej pisałem, że nie mam czasu (również przygotowywałem się do konkursu) to ona dalej mnie prosiła. Ja (niestety) odpisałem jej, żeby się odwaliła, bo nie miałem nawet czasu z nią pisać. Potem ją przeprosiłem, ale była na mnie przez jakiś czas obrażona.

Pytałem się mamy czy powinienem iść, ale mama mówi, że na dziewczyny będzie czas jak skończe studia i właściwe też tak uważam, więc nie mam zamiaru z nią wychodzić.

A moje pytanie brzmi: Jak mam mojej koleżance łagodnie przekazać, że nie mogę iść? Nie chcę, żeby ta sytuacja się znowu powtórzyła, więc boję się w ogóle odmawiać. Jest jakiś sposób, żeby ominąć tą imprezę bez pisania jej, że nie idę?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Powiedz jej po prostu, że masz inne priorytety niż "imprezki", a jak nie chcesz, to użyszkodnicy poważnego MPC forum mogą to załatwić.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Powiedz jej, że teraz masz konkurs i nie możesz wyjść oraz spytaj czy chciałaby wyjść po konkursie, nie powinna się obrazić, bo i tak masz zamiar z nią iść tylko teraz nie możesz.

Rozumiem, że nauka jest ważna, ale baw się, póki możesz. Skoro jeździsz na konkursy to pewno masz dobre stopnie i ten jeden raz Ci nie zaszkodzi.

Opublikowano

­Powiedz jej, że konkurs jest dla Ciebie ważniejszy niż impreza. Imprezy nie uciekną, jak nie ta to inna, mało to ich jest? :) A konkursy rzadziej się pojawiają, więc to Twoja szansa.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

A nie możesz po prostu teraz zacząć powtarzać materiały, czy mama ci znowu powiedziała, że lepiej będzie jak powtórzysz w niedziele :)?

Czas na dziewczyny po studiach? No jak chcesz, żebyś się nie obudził kiedyś z ręką w nocniku  :((  ._.

#geek #nerd

Zresztą k***a, zapytaj matki jak masz koleżance przekazać tą wiadomość  ^^  ^^  ^^  ^^  xD  xD  xD  xD  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :O  :O  :O

Opublikowano

­Powiedz jej po prostu, że masz inne priorytety niż "imprezki", a jak nie chcesz, to użyszkodnicy poważnego MPC forum mogą to załatwić.

Powiedz jej że musisz się uczyć i się z nią nie przyliżesz a jak chce cie wyrwać to niech próbuje w inny dzień tygodnia boś zajęty szkoła albo idź z nią na tą imprezkę zalicz tą dziewczynę ((opcjonalnie)) i idź normalnie rano na konkurs wiesz ile razy spałem 3 godzin max i normalnie funkcjonowałem? kawka, energetyki i jeszcze kawka i będziesz jak nowo narodzony. 

Opublikowano

­"Przepraszam ale nie mogę iść z Tobą na tą imprezę bo bardzo mi zależy na tym żeby wygrać ten konkurs co powiększy moje szanse na to że będę mógł się w przyszłości lepiej edukować i dostać dobrą, fajną pracę. Nie smuć się i baw się dobrze."

Opublikowano

Dzięki wszystkim za rady, ale nie chce jej mówić, że nauka jest dla mnie ważniejsza, bo wydaje mi się, że ona teraz zaprasza mnie jeszcze raz, żebym mógł "odpokutować" za to co zrobiłem kiedyś i jest mi po prostu bardzo głupio jej tak po prostu odmówić. Nauki mam jeszcze naprawdę dużo i zależy mi na tym konkursie (fajna nagroda i duży plus u nauczycielki), a nie będę iść na imprezę z książką od fizyki. Myślałem też, żeby jej powiedzieć, że będę jechać na pogrzeb kogoś bliskiego, ale w sumie takie kłamstwo mogłby wyjść na jaw i byłoby jeszcze gorzej.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za rady, ale nie chce jej mówić, że nauka jest dla mnie ważniejsza, bo wydaje mi się, że ona teraz zaprasza mnie jeszcze raz, żebym mógł "odpokutować" za to co zrobiłem kiedyś i jest mi po prostu bardzo głupio jej tak po prostu odmówić. Nauki mam jeszcze naprawdę dużo i zależy mi na tym konkursie (fajna nagroda i duży plus u nauczycielki), a nie będę iść na imprezę z książką od fizyki. Myślałem też, żeby jej powiedzieć, że będę jechać na pogrzeb kogoś bliskiego, ale w sumie takie kłamstwo mogłby wyjść na jaw i byłoby jeszcze gorzej.

Przecież to na pewno nie pierwszy i nie ostatni konkurs w twojej szkole weź ogarnij, możliwe że ona chce cię wyrwać bo jesteś tak spowolniony i nie widzisz znaków :D

Opublikowano

Patrzysz z materialnego punktu widzenia, a sfera materialna =/= duchowa. Zrób coś dla duszy i idź na imprezę.

Opublikowano

Wiesz co jest dla Ciebie ważniejsze więc w czym problem?
Więcej odwagi, jak nie ta to inna poza tym jak tak bardzo chce się z Tobą gdzieś wyrwać to z pewnością jeszcze Cie kiedyś zaprosi.
Jak się obrazi... to Ty zaproś gdzieś ją-później. Jak jest to normalna dziewczyna to z pewnością zrozumie.

Opublikowano

Może zaoferuj jakąś rekompensate po tej imprezie ? Zaproś gdzieś, etc.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Bywalec
Opublikowano

Co się dzieje na tym świecie? Jeden student któremu Ojciec pokazuje drogę do szkoły i boi się, że nie zadzwoni do Mamy jak mu się telefon zepsuje, a drugi któremu Mama gada, że na dziewczyny przyjdzie czas po studiach.

Człowieku, studia są po to żeby przedłużyć młodość, jeżeli teraz nie skorzystasz to potem tym bardziej nie będzie czasu. Kiedy masz zamiar chodzić na imprezy jak nie teraz? Podczas pracy, czy jak wylądujesz na bruku?

Opublikowano

Idz na konkurs, elo. Dziewczyne mozesz w każdej chwili wyrwac, a konkurs nie, bo zawsze trzeba czekać rok, a po skończeniu szkoły już nie bierzesz w kuratoryjnych udziału. Czas liceum to nie tylko "zabawa w życie towarzyskie", bo nie każdy jest duszą oraz nie każdy imprezuje co sobote. Jeśli znajomi i dziewczyna tego nie zrozumieją, zmien ich.

Opublikowano

Zaproponuj wyjście w inny dzień i tyle, imprez będzie jeszcze dużo, a edukacja jest ważniejsza.

Opublikowano

Edukacja jest ważniejsza. Jeżeli dziewczyna Cię lubi to zrozumie. Jak nie ta to inna. ;)

Opublikowano

Idiotyzm.

Najlepiej do 25 lat wziąć ślub i postarać się o dziecko, bo potem się już tego nie chce (taka nasza natura)

Teraz uczyć się możesz nawet w wieku 40 lat jeżeli już sobie życie wystarczająco ułożysz, a chyba w takim wieku nie będziesz szukał dopiero miłości chyba, że babci.

Po to jest młodość żeby się wyszaleć.

Pierdol ten konkurs, bo dziewczyna jest chyba fajniejsza? No chyba, że jakiś homo jesteś lub typowym "kujonem", który się uczy, bo rodzice każą i zostanie sam po studiach z mamusią (znam takie przypadki xppp) i wtedy przegrasz życie :P

Weź się w garść chłopie,a nie w pizdę się bawisz -.-

@Edit

Po studiach nie będziesz miał czasu na imprezy, bo przyjdzie robota i będziesz zmęczony + rodzina inne rzeczy, które cię czekają w dorosłości.

Jeżeli w tym okresie się nie zabawisz to potem jedyną okazją będzie wieczorne piwo przy tv, bo cie szef w pracy wkurwi lub MPCforum bedzie bolala glowa i wiesz o co chodzi XDD

­

Opublikowano

Beke mam z takich ludzi :D.Jak matka ci powie zjedz gunwo to ty zjesz to gunwo? to masz same 1 ze musisz sie tak uczyc czy co? myslisz ze jak bedziesz mial lepsze oceny to w tych czasach znajdziesz lepsza robote :D? taki uj po studiach kfc :> albo mc donald xDD.Mam pare opcji dla ciebie 

1.Napisz ze jestes gejem napewno juz do ciebie nigdy nie napisze

2.Idz z nia na ta impreze co ci szkodzi?  matka cie zabije? 

3.Napisz ze konkurs jest ważniejszy bo chcesz przelecieć nauczycielke 

4.Idz na konkurs wygraj tableta za jakies marne 200 zl albo mp3 za 15-30 zl XDD 

Matka ci mowi ze studia na pierwszym miejscu bo poprostu zyje w cieniu 1960 roku gdzie byla katowana przez swoich rodziców do nauki

rzaiwg.jpg

Opublikowano

Chyba, że sam podejmuje decyzje o konkursie, to wtedy nie ma problemu. Bo kiedy ktoś ci doradza, jak żyć, to lepiej idź się wyszumieć na imprezę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...