Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zedytowanie programu

d'emploi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

2 lata temu kupiłem od programisty aplikację. Dzisiaj potrzebuje ona drobnych zmian żeby znowu działała. W jaki sposób mogę ją zedytować?

Posiadam wszystkie pliki niezbędne do jej działania. Gdy ją otwieram przez program iLspy mam cały kod aplikacji, ale nie wiem co dalej zrobić, by jakoś to wykorzystać. Wyjaśni mi ktoś to?

Opublikowano

Jeśli masz cały kod to ściągnij sobie Visual Studio, wklej go do nowego projektu, zedytuj co tam potrzebujesz i ponownie skompiluj.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Mam plik exe, a nie cały kod. A czy takie rzeczy:

db1743cfe2.png

5b676bf83f.png

Równiez wklejać? Na starcie dostaje 102 errory bo jest choćby coś takiego:

0bb33987e2.png

Cały kod programu ma 7078 linijek, 323000 słów.

Opublikowano

Mówisz, że masz pliki exe, ale nie cały kod ? to ten kod co wrzuciłeś co to takiego...
Lepiej wrzuć to co wyrzuca ci kompilator przynajmniej urywek, żeby nie oglądać 102 problemów z AddressOf to nie mój język ale może jakoś pomogę.

Opublikowano

Mówisz, że masz pliki exe, ale nie cały kod ? to ten kod co wrzuciłeś co to takiego...

Lepiej wrzuć to co wyrzuca ci kompilator przynajmniej urywek, żeby nie oglądać 102 problemów z AddressOf to nie mój język ale może jakoś pomogę.

Mam plik exe, a to co wrzuciłem to zdekompilowany plik .exe przez program iLspy.

Opublikowano

Otwórz projekt w ILSpy, kliknij na File > Save Code i ci zrobi gotowy projekt do VS.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Otwórz projekt w ILSpy, kliknij na File > Save Code i ci zrobi gotowy projekt do VS.

Nadal nie dostałem outputa z kompilatora

Ale ja mam plik exe. Otwieram go w ILSPY a potem w Visual Basic i wyskakuje mi ponad 120 errorów.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...