Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Update - 120 lvl - GLOBAL

white95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie updat-y będziemy widzieć cały czas i to nie jest tak, że z globala robi się prywatny serwer po prostu ludzie z większymi poziomami nie mają co robić oprócz stania w m1.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Takie updat-y będziemy widzieć cały czas i to nie jest tak, że z globala robi się prywatny serwer po prostu ludzie z większymi poziomami nie mają co robić oprócz stania w m1.

Nie mają co robić może to i fakt ale Gameforge zbija tylko na nich hajs po to oni najbardziej potrzebują przedmiotów z IS'u typu PD, jakieś wierzchowce i wszelakie wspomagacze.

Opublikowano

Nie mają co robić może to i fakt ale Gameforge zbija tylko na nich hajs po to oni najbardziej potrzebują przedmiotów z IS'u typu PD, jakieś wierzchowce i wszelakie wspomagacze.

No i co? Na czymś muszą zarobić.

A Wy cały czas pieprzycie o tym, że dodają bo nie mają już hajsu.

Hajs Gameforge ma cały czas bo jest pierdyliard ludzi, którzy ślą smsy, przelewy itp. także hajsu w opór mają.

A to, że dodają taki update to tylko szacunek dla nich bo Ci z maksem nie mają co robić i jest nudno. B|

201dzc.png

Opublikowano

Wkurza mnie narzekanie na zmiany. Daje sobie rękę uciąć, że osoby narzekające na zmiany nie miały nigdy więcej niz 75 lvl, nigdy nie dropiły na mapach 90 już nawet nie wspominając o 105 lvl i nowym eq. 

Ja miałem to wszystko nie inwestując złótówek - więc moż a wystarczy chcieć. 

Trzeba jedynie być uważnym i kupowac kupony sm itp

Opublikowano

­

Głupi to Ty może jesteś. Grasz pewnie na pl rok i mi tutaj pi3rdolisz głupoty. Sądzisz że to co zrobili w ostatnich miesiącach jest dobre dla Globala? Yangi w is np :). Weź się puknij w ten pusty czajnik 

No, akurat nie, bo na PL'u pierwszy raz zagrałem trochę po starcie s6, bodajże wakacje 2k8. Wtedy się dostawało na start broń+0 i 5 małych potek, tak dla Twojej informacji. Na te yangi i tak każdy ma wywalone, nikt ich i tak nie kupi. To tak, jakby na hardach dodawali do IS'u bronie na 75lvl 2x drożej, niż by się kupiło SM i za yangi z tych SM kupiło trutę. Ludzie by narzekali, a i tak nikt by nie kupił.

Zresztą, piszesz mi, że gram rok, a sama piszesz o kilku miesiącach. Wg. Ciebie przez update'y PL się stacza. Czyli najlepiej to powinni zaprzestać na pierwszej wersji gry, nie dodawać DT, broni na 75, atlantydy itp. Jakby tak zrobili to teraz nikt by nie grał na PL'u.

Granie z mniejszymi wartościami bonusów, bez broni ze średnimi, z expieniem w red lesie, z dropieniem stalek w krainie gigantów, z ulepszaniem u gildyjnych kowali byłoby fajne, ale przez chwilę i dla garstki osób. Większości i tak by się znudziło.

tenor.gif

Opublikowano

Aby Metin2.pl miał w chuy ludzi niech gameforge usunie wszystkie privy :> zobaczycie jak ludzie podbije 

Nie sądzę, ta gra może być dla niektórych za trudna, zbuntują się, uciekną do innych gier. Na pewno to nie podbije ludzi, większość graczy chce, by z Metin2 zrobić wielki easy. Moim zdaniem to zły pomysł. Dlaczego? Easy padnie szybko, bo się znudzi, a hard ma "coś" w sobie, więc wysiłek się opłaca.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Oczami wyobraźni widzę w 2016 kolejną fuzję, która złączy obecne 7 serwerów w 1 :D A gdzieś tak w 2018 kolejną fuzję, dzięki której powstanie jeden serwer dla całej EU :v

Z apdejtu na apdejt na globalu gra coraz mniej graczy. Sama wchodzę na globala tylko wtedy, gdy są jakieś większe eventy/wydarzenia, a i wtedy jest garstka osób, ciągle widzi się te same nicki. 120 lvl pewnie zostanie wbity w kilka dni (stawiam na 2, góra 3) po update, bo na becie całkiem sensownie leciał exp na tych nowych mapach, zdecydowanie lepiej niż w grocie. Nic dobrego z tego nie wyniknie.

who cares?

Opublikowano

Nie mają co robić może to i fakt ale Gameforge zbija tylko na nich hajs po to oni najbardziej potrzebują przedmiotów z IS'u typu PD, jakieś wierzchowce i wszelakie wspompd 

pd i rekawice można kupić lub wydropić

/niereg. sygna

Opublikowano

O nie tylko ja uważam, że pl przekształca się w priva :) 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dobrze by było jak by jeszcze raz wszystkie serwery połączyli w jeden ( Fuzja ) tak to grał bym dalej a np. na innych serwerach niż ten najnowszy nie opłaca się zbytnio grać

Co do Max Lv jest mi obojętny i tak tylko 90 mam ^

Opublikowano

Aby Metin2.pl miał w chuy ludzi niech gameforge usunie wszystkie privy :> zobaczycie jak ludzie podbije 

A co ma Gameforge do prywatnych serwerów? Oni nie stworzyli tej gry, tylko kupili licencje, zaszkodzić prywatnym serwerom może Webzen, bo ta firma jest właścicielem plików, ale i tak nic nie zrobi. Szkoda czasu i pieniędzy na latanie po sądach. Choć taka firma ma na pewno takich adwokatów, że zmiażdżyli by każdego właściciela prywatnych serwerów. ;p

Opublikowano

Nowy update, wyzyszy lvl i nowy set broni do tego wypuszczenie nowego serwa i metin wraca do łask :)

GM jednego z serwerów mówił, że na razie nie zapowiada się aby miał być otworzony nowy serwer.

Opublikowano

Oni nie mają żadnych informacji - przynajmniej mi się tak wydaje. Dostają informacje odgórnie o otwarciu i chyba na tym się to kończy :)

Opublikowano

Nie wiem jak na innych serwerach ale z tego co widziałem na Diumarze liczba graczy ciągle rośnie (mimo tego ze już mamy wrzesień, a może własnie dlatego?). Bardziej niż o ludzi chodzi tu o IS. Kolejne 15 lvl na wysokim poziomie = wiele pd z IS, kolejne rękawice na ulepki itd. Na globalu nikt nie patrzy na graczy którzy nie ładują w IS'a a w dzisiejszych czasach: bez tego jesteś daleko daleko.  

Opublikowano

Prędzej będzie fuzja teraźniejszych serwerów niż nowy serwer. Nie opłaci im się to, nawet jak zarobią dużo na poczatku to później i tak będzie musiała być fuzja. Wystarczy popatrzeć na teraźniejszą Tortugę - graczy co raz mniej, na innych serwerach jest znacznie więcej.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

jedynie co można by było zrobić żeby ludzie masowo wrócili na globala to brak priv serwerów.

Swoją drogą. Nie mogli wytoczyć sprawy posiadaczowi (bodajże rain) że rozpowszechnił pliki?

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Gdyby nic nie dodawali to by nikt w to nie grał.. 

KTOŚ CHCE MI ZROBIĆ SYGNATURKE I AVATAR JAKIŚ ŁADNY? <3 MOŻEMY SIĘ DOGADAĆ :D

Opublikowano

PL już umarł nie ma co się oszukiwać.Żadne update 120 lvl,nowe Dungeony,EQ,tańszy IS tego nie zmienią.Na privach jest o wiele łatwiej i ludzie dobrze się bawią grając.O to w sumie w tej grze chodzi.Sam kiedyś grałem przez dłuższy czas,ale to były inne czasy...

player.png

Opublikowano

PL już umarł nie ma co się oszukiwać.Żadne update 120 lvl,nowe Dungeony,EQ,tańszy IS tego nie zmienią.Na privach jest o wiele łatwiej i ludzie dobrze się bawią grając.O to w sumie w tej grze chodzi.Sam kiedyś grałem przez dłuższy czas,ale to były inne czasy...

Jakby umarł, to by nie istniał.

To, że PL ma mniej graczy niż kiedyś to maja nie wprowadzać żadnych zmiań, ulepszeń? Maja zysk, to gre urozmaicają.

Opublikowano

Przecież to logiczne, że jak ludzie odchodzą to trzeba coś zrobić, o co Ci chodzi?

To prawda ale dużo ludzi odchodzi przez te nowości wielu chciało by pograć sobie bardziej oldschool niż na tych nowych g*wnach. Ja np nawet na privach nie gram bo wszędzie są te nowe gówna które są nie potrzebne moim zdaniem i już nie ma tego klimatu co dawniej.

@Edit

A po za tym to europejskie serwery gameforge są robione jedynie pod kasę więc bardziej się opłaca na NA grać bo przynajmniej jakieś eventy są :)

Opublikowano

To prawda ale dużo ludzi odchodzi przez te nowości wielu chciało by pograć sobie bardziej oldschool niż na tych nowych g*wnach. Ja np nawet na privach nie gram bo wszędzie są te nowe gówna które są nie potrzebne moim zdaniem i już nie ma tego klimatu co dawniej.

Nic nie może stać w miejscu. Telefony, komputery wciąż są lepsze i nowsze, to samo jest z grami - trzeba dodawać nowości jak i je urozmaicać bo po czasie każdy by się już znudził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...