Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

G**********ie

Hinar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dobrze, że jest cenzura.   B) Przekleństwa są oznaką słabości i kiepskich nerwów. Nie wspominając, że nie najlepiej świadczą o danej osobie.   :ninja:

20140322193134uid339.gif

Średnia wieku użytkowników to 10-14 lat. Poważnie chcesz uczyć dzieci takich wulgarnych słów?

Te dzieci 10-14 letnie zapewne masturbują sie na sadolu w dziale hard >:) w szkole slysza co 2 slowo k***a .

Poprostu 60% moderatorów to 14-15 letnie gimby tresowane przez starych i gdy powiedza kur*a czy uj to dostaja po dupie gorącym żelazkiem po mordzie 

b53c9b011d5d0.jpg

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie, po prostu według mnie 15+ to jest wiek w jakim używanie przekleństw jest w miarę już dopuszczalne i nie jest niczym nowym dla młodego człowieka.

Zależy od sytuacji, moim zdaniem na forum można jednak sobie odpuścić.

Bywalec
Opublikowano

W naszym pięknym kraju jest już taka patologia, że 90% dzieci powyżej 7 (!) roku życia zna przynajmniej kilka przekleństw. 

Spowodowane jest to po pierwsze wychowaniem (przykładem są takie wizyty kolegów rodziców, zjedzie się 15 osób i jak sobie popiją to podczas ich rozmowy jest zazwyczaj 5 kurw na minute, a dziecko wszystko słyszy).

Kolejną rzeczą jest internet sam w sobie, powiedzmy sobie szczerze - kto robiąc coś na internecie chociażby przez godzinę nie doświadczył jakiś treści nieprzeznaczonych dla dzieci? Praktycznie wszędzie napotkamy wulgaryzmy.

To wszystko przenosi się na podwórko gdzie dzieci zaczynają takich słów używać cały czas. 

Przypomniała mi się sytuacja jak dzieci w wieku ~10 lat bawiły się na podwórku i jedno do drugiego powiedziało "Ty p********y debilu".

Wprowadzanie jakiejkolwiek formy cenzury na aktualne standardy jest bezcelowe - nie zobaczy tutaj to zobaczy gdzieś indziej.

Co do kultury - rozumiem, że można zabronić patologicznego języka, ale rzucenie jedną kurwą raz na jakiś czas nie powinno być "karane".

Opublikowano

niepotrzeban cenzura i tak wszyscy wiedza kto co chce napisaći prawdobodobnie znaja znaczenie tego słowa, a nawet jezeli nie wiedza co dane słowo znaczy to jak tak zobacza i powiedza w domu to chyba rodzic nie byłby zadwowolony i wybił mu to szybko z głowy XDD ja bym przynajmniej tak robił, niech sobie tam przeklina, ale jak usłysze to elo. swoja droga to jest niemożliwe zeby nie uzywac przeklenstw

co do 15 letnich modów: uwielbiam takich co mysla ze sa pepkiem świata i im wszystko wolno bo dostali możliwość dania % w internecie XDD tak sie rodza małe kozaczki które potem jak ktos sie do nich przysra "jezu, ale tak nie można", a co dopiero jak mod uzyje przekleńśtwa! łohohoh, przecież komuś kto jest taką ważną osobą w internecie nie przystoi

c**j k***a łełełe

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Przekleństwa wzmacniają zdania, w których występują i podkreślają jego ważność, a także niekiedy subtelnie wyrażają nasz stan emocjonalny.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, wiedzieć nie zaszkodzi.

Opublikowano

Przekleństwa wzmacniają zdania, w których występują i podkreślają jego ważność, a także niekiedy subtelnie wyrażają nasz stan emocjonalny.

Cenzura to głupota? Może trochę, ale Ja np. będąc tutaj na forum praktycznie wcale nie przeklinam (zdarzyło mi się z 5 razy) Nie czuję takiej potrzeby :lol: i wkurza mnie jak inni przeklinają nadmiernie (i jeszcze najlepiej jak taka osoba popełni z 10+ błędów w kilku zdaniach <3)

­

Opublikowano

CH‌UJ KU‌RWA DU‌PA C**A

PIERDO‌LIĆ

SPIERDA‌LAĆ

guwno

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Cenzura to głupota? Może trochę, ale Ja np. będąc tutaj na forum praktycznie wcale nie przeklinam (zdarzyło mi się z 5 razy) Nie czuję takiej potrzeby :lol: i wkurza mnie jak inni przeklinają nadmiernie (i jeszcze najlepiej jak taka osoba popełni z 10+ błędów w kilku zdaniach <3)

­

­

Nie zesraj się.

Zrozumiałbym, jakby był taki wymóg przez jakieś gunwniane stowarzyszenia, czy c**j wie co (dla np. Forów internetowych). W innym wypadku cenzura jest zbędna, jak zreszta wyżej pisałem. A użytkowanie ich nie jest wcale związane z brakiem wychowania.

Opublikowano

No, bo na mpc wchodzą małe dzieci i potem będą to na podwórku powtarzać. Cenzura jest żałosna i to sama w sobie, ludzie odzwyczają się ignorowania - jakoś kawoveciastko nie zdziczała przez widoczność wulgaryzmów, jakoś każdy tego przekleństwa się domyśla. To forum zaczyna być pomału dla małych dzieci - teraz zmiana emotek, a potem co jeszcze? Usuńcie działy C++, AutoIT'a czy CheatEngine, bo niedługo nie będzie się komuś podobać, że uczy się robić haxy. Ograniczcie dział Anime do samych dziecięcych bajek. Może piszę jakieś pierdoły od rzeczy, ale Makin (muj miszcz) zauważył, że sama społeczność programistów czy grzebaczy to za mało i chciał wszystkich - od czasu zmiany nazwy dzieją się takie rzeczy.

Pozostaje czekać aż wulgaryzmy będą wkrótce karalne, ale to jeszcze popularność forum musi spaść jeszcze bardziej. Może szukają nowych modów i dlatego wulgaryzmy są zablokowane? Kto wie?

CH‌UJ KU‌RWA DU‌PA C**A

PIERDO‌LIĆ

SPIERDA‌LAĆ

guwno

Racja.

Ps. Oto te jakże cukierkowe emotki:  :lenny:  :lenny:  :lenny:

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ps. Oto te jakże cukierkowe emotki:  :lenny:  :lenny:  :lenny:

K***a dopiero co jeden temat założyłem i już muszę kolejny? Widzę że administracja nie próżnuje <.<

Opublikowano

Okej jestem na tym forum już 6 lat, zmieniało się wiele rzeczy ale jedno zawsze zostawało takie same - i być może to była jedyna rzecz która tej zmiany nie potrzebowała - polityka względem przekleństw.

wcześniej każdy dobierał takie słowa jakie uważał za adekwatne, regulamin wspominał tylko o nadmiernym użyciu a jeśli ktoś nie potrafił skleić zdania bez jednej k***y to tylko pokazywał swój poziom.

Teraz nie mogę powiedzieć z*********e bo brzydkie słowo trzeba schować przed dziećmi za gwiazdkami, a ktoś kto czyta posta musi liczyć gwiazdki czy chodziło mi o z*********e czy zjebane. Czuje się jak w przedszkolu a z tego co pamiętam przy rejestracji na tym forum trzeba potwierdzić, że ma się 13 lat!

Pomijam fakt że taka pseudocenzura jest największym debilizmem na świecie, na swoją obronę mam to że robi to za mnie forumowy filtr - ale nie każdy czytający mojego posta o tym wie.

Ja jakos pisze Ku*wy, chu*e czy inne pie*dolenia i jak na razie nie dostalem warna (tu pewnie na zlosc dostane), ale jest w tym duzo racji. Kiedys idac ulica mijalem bande chlystkow, jeden, na oko 10 lat tak operowal lacina, ze innych slow bylo tam szukac jak ze swieca, cos w stylu ¬No i k*rwa mowie ch*ju je*any sie ku*wa ogarnij, ja pie*dole¬ ... Gdzie sie tego nauczyl? Moze od rodzicow, a moze podlapal w sieci. Zawsze bylem zwolennikiem netykiety, jednak w dobie (pozornej) wolnosci wszelakiej poziom intelektualny i merytoryczny spadaja na leb, mam tu tez na mysli Ciebie, poniewaz przeklenstwa oczywiscie, oddaja towarzyszace Ci emocje, i daja swoisty posmak wypowiedzi ale trzeba ich uzywac madrze. Nie wiem skad wzial sie trend na upychanie slow obrazliwych i niepoprawnych hurtowo do najprostszych nawet wypowiedzi.

Reasumujac - bez radykalow nic nie da zrobic sie z tym problemem wsrod dzieciakow, jednak mile widziane sa jednostki, ktore jednak pilnuja sie pod wzgledem kultury jak i zasad. Tylko te jednostki dziela cala spolecznosc przed totalnym marazmem. Cenzura na tym forum jak i w calej sieci wedlug mnie jest zbyt delikatna. Nie zapominaj, ze dyskutujesz tutaj z obcymi Tobie jak i sobie ludzmi.

P.S. Moze sie wydawac, ze uzywam takiego wyszukanego slownictwa tylko na potrzeby tego tematu, niestety, cenie sobie jezyk Polski i kulture osobista i wyrazam sie tak juz od czasow podstawowki, wybaczcie za sztywniactwo :P

TL;DR  -  To ze forum posiada cenzure to dobry znak, jednak moim zdaniem wypadaloby ja ulepszyc.

sygna.png

Opublikowano

TL;DR  -  To ze forum posiada cenzure to dobry znak, jednak moim zdaniem wypadaloby ja ulepszyc.

Hm, w sumie niezłe. Mogliby napisać skrypt, który kiedy wykryje że użytkownik dodaje post z wulgaryzmami, podmienia wulgaryzmy na coś milszego np. zamiast k*rwa byłoby kurna albo zamiast ch*j - fallus itd.

Taki pomysł z dupy.

Moim zdaniem cenzura jest bezsensowna bo i tak każdy wie o co chodzi. 

linki w górę

Opublikowano

Hm, w sumie niezłe. Mogliby napisać skrypt, który kiedy wykryje że użytkownik dodaje post z wulgaryzmami, podmienia wulgaryzmy na coś milszego np. zamiast k*rwa byłoby kurna albo zamiast ch*j - fallus itd.

Taki pomysł z dupy.

Moim zdaniem cenzura jest bezsensowna bo i tak każdy wie o co chodzi. 

Tak, ale potwierdzonym jest, ze czego oczy nie widza, sercu nie zal. Roznica miedzy forum z gwiazdkami/bez cenzury a z w pelni ocenzurowanymi przeklenstwami, nawet Twoja metoda blaby kolosalna.

sygna.png

Opublikowano

Sranie w banie

W tych czasach każdy przeklina nawet dzieci w 1,2 klasie podstawówki

6jnc40.gif

Opublikowano

Najlepiej miec wyjebane.

Na trzy strony bullshitu, jedyny post który dał mi do myślenia

podmienia wulgaryzmy na coś milszego np. zamiast k*rwa byłoby kurna albo zamiast ch*j - fallus itd.

Dopiero to by można było nazwać cenzurą, bo gwiazdkowanie to tzw. pseudocenzura

czego oczy nie widza, sercu nie zal

Nie o to chodzi w tym powiedzeniu
Opublikowano

Ja jakos pisze Ku*wy, chu*e czy inne pie*dolenia i jak na razie nie dostalem warna (tu pewnie na zlosc dostane), ale jest w tym duzo racji. Kiedys idac ulica mijalem bande chlystkow, jeden, na oko 10 lat tak operowal lacina, ze innych slow bylo tam szukac jak ze swieca, cos w stylu ¬No i k*rwa mowie ch*ju je*any sie ku*wa ogarnij, ja pie*dole¬ ... Gdzie sie tego nauczyl? Moze od rodzicow, a moze podlapal w sieci. Zawsze bylem zwolennikiem netykiety, jednak w dobie (pozornej) wolnosci wszelakiej poziom intelektualny i merytoryczny spadaja na leb, mam tu tez na mysli Ciebie, poniewaz przeklenstwa oczywiscie, oddaja towarzyszace Ci emocje, i daja swoisty posmak wypowiedzi ale trzeba ich uzywac madrze. Nie wiem skad wzial sie trend na upychanie slow obrazliwych i niepoprawnych hurtowo do najprostszych nawet wypowiedzi.

Reasumujac - bez radykalow nic nie da zrobic sie z tym problemem wsrod dzieciakow, jednak mile widziane sa jednostki, ktore jednak pilnuja sie pod wzgledem kultury jak i zasad. Tylko te jednostki dziela cala spolecznosc przed totalnym marazmem. Cenzura na tym forum jak i w calej sieci wedlug mnie jest zbyt delikatna. Nie zapominaj, ze dyskutujesz tutaj z obcymi Tobie jak i sobie ludzmi.

P.S. Moze sie wydawac, ze uzywam takiego wyszukanego slownictwa tylko na potrzeby tego tematu, niestety, cenie sobie jezyk Polski i kulture osobista i wyrazam sie tak juz od czasow podstawowki, wybaczcie za sztywniactwo :P

Ad.1

Pierdolenie - to czy dziecko przeklina czy nie zależy tylko od tego czy jest debilem - proste.

Ad.2

Mózg - mądre dziecko wie kiedy przeklinać, a kiedy nie, a taki gbur urodzony przez gbura będzie ciągle przeklinał.

Ad.3

Zgaduję, że nigdy nie robiłeś cenzury i łatwo tak powiedzieć, ale jak napiszę ch4j to przecież też wiadomo o co chodzi - sposób na przeklinanie jest mnóstwo, niestety z wyobraźnią nie wygrasz. Możesz iść się teraz gdzieś wypłakać, (bez urazy, po prostu tego nie da się wytępić) a i to samo dotyczy dyskusji, bo gów no mnie interesuje czy masz 15 lat czy 34 jeżeli post nie łamie regulaminu to masz go kur wa zaakceptować.

TO JEST ZŁY ZNAK. Kiedyś to była społeczność programistów czy speców od komputerów i wulgaryzmy im jakoś nie przeszkadzały, teraz nagle jest masa gimbusów i dzieci z podstawówki. No może max. technika informatyczne.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...