Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VIOR- Hosting www, pod gry, tribal, cms, ioncube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hosting wyrobi się przy IPB z 1k userów?

Który pakiet ewentualnie? :v

Nie powinno być z tym problemu. Zawsze administracja bez problemu pomoże ci w optymalizacji forum bezpłatnie.

No hosting podoba mi się. Możliwe, że kiedyś skorzystam z waszych usług.

Zapraszam serdecznie,

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hosting narazie zapowiada się dobrze.

Ticket wysłany.

Z przyjemnością mogę powiedzieć iż się nie zawiedziesz. Życzymy miłej i bez problemowej pracy

Opublikowano

@Marceli99 zgodze się z tobą w 100 procentach, lecz aktualnie wdrażamy styl pod panel występują błędy takie jak pokazałeś. Zgodzę się z tobą lecz lada dzień zostaną one wyeliminowane

Ojjjjj :)

Ktoś tu nie rozdziela produkcji od projektu :)

1. ! !BRAK POŁĄCZENIA SSL! !
  2. Design panelu rejestracyjnego
  3. Brak jakichkolwiek komunikatów o złym haśle/złych danych w rejestracji oraz logowaniu
  4. Ojjj, używacie X/HTML4 w <html> <!DOCTYPE......> <meta> a następnie widzę znaczniki t.j. <header>, <section>, <footer>
  5. "http://vior.pl/client/www_order.php?id=12"a gdzie "przyjazne linki"? (pomoże też to wam w SEO)
  6. Co tu się odtentegowało? http://prntscr.com/9mqwo1
  7. Kody JS powinny być na końcu body o ile to możliwe
  8. https://gtmetrix.com/reports/vior.pl/JwUqXVbx
  9. http://prntscr.com/9mr14f
  10. 3 żądania http są 404
Opublikowano

Ojjjjj :)

Ktoś tu nie rozdziela produkcji od projektu :)

1. ! !BRAK POŁĄCZENIA SSL! !
  2. Design panelu rejestracyjnego
  3. Brak jakichkolwiek komunikatów o złym haśle/złych danych w rejestracji oraz logowaniu
  4. Ojjj, używacie X/HTML4 w <html> <!DOCTYPE......> <meta> a następnie widzę znaczniki t.j. <header>, <section>, <footer>
  5. "http://vior.pl/client/www_order.php?id=12"a gdzie "przyjazne linki"? (pomoże też to wam w SEO)
  6. Co tu się odtentegowało? http://prntscr.com/9mqwo1
  7. Kody JS powinny być na końcu body o ile to możliwe
  8. https://gtmetrix.com/reports/vior.pl/JwUqXVbx
  9. http://prntscr.com/9mr14f
  10. 3 żądania http są 404

1. And?

2. And? I mógłbym tak w kółko..

Prowadzimy hosting na swoich zasadach każde z technologi jest wdrażane w sposób autorski i jest autorskim zastosowaniem, rzadko stosujemy gotowce. Mamy swoje zasady prowadzenia  oraz zaplecze młodych ludzi. Proszę wybaczyć i zerknąć sobie na inne hostingi www.

Może niektóre z tych zastosowań jest błędne lecz robimy to dobrze a wiemy to stad że każdego dnia z naszych usług korzysta co raz więcej użytkowników. i darzy nas czymś czym nie można obdarować każdego ZAUFANIEM. :)

Koniec końców jest taki że serdecznie zapraszam do korzystania z usług vior.pl na wysokim poziomie.

Opublikowano

1. And?

Prowadzimy hosting na swoich zasadach każde z technologi jest wdrażane w sposób autorski i jest autorskim zastosowaniem, rzadko stosujemy gotowce. Mamy swoje zasady prowadzenia  oraz zaplecze młodych ludzi. Proszę wybaczyć i zerknąć sobie na inne hostingi www.

Może niektóre z tych zastosowań jest błędne lecz robimy to dobrze a wiemy to stad że każdego dnia z naszych usług korzysta co raz więcej użytkowników. i darzy nas czymś czym nie można obdarować każdego ZAUFANIEM. :)

Koniec końców jest taki że serdecznie zapraszam do korzystania z usług vior.pl na wysokim poziomie.

Ad. 0. Rozdzielenie produkcji od projektu jest ogromnym błędem

Ad. 1. Chyba sobie żartujecie, i to poważnie żartujecie. Brak połączenia SSL to zagrożenie dla przechwycenia haseł i danych osobowych. Wyobraźmy sobie że mpcforum hostuje się na vior.pl, następnie administrator (członek firmy? ktokolwiek) jest publicznie znany, ktoś wyciągnął na podstawie jego danych adres zamieszkania, podjedzie sobie pod dom bo np. ma blisko, i widzi że jego router ma Włączony WPS..... resztę historii można sobie dopowiedzieć. Włamanie się do sieci, podsłuchanie ruchu, a to wszystko ponieważ nie ma certyfikatu który można kupić za 50pln/rok

Ad. 2. I nic. Po prostu jest bardzo nieczytelny i niefunkcjonalny

Skoro w kółko to...

Ad. 3. No chyba sobie żartujecie, doprawdy kilka linijek kodu aby pokazać błąd to za dużo? Skąd mam wiedzieć, że zahaczyłem o jedną inną literkę w haśle niż chciałem?

Ad. 4. I to, że strona może się niepoprawnie wyświetlać na niektórych przeglądarkach, jak chcecie używać HTML4/XML to go używajcie, a jak HTML5 o HTML5

Ad. 5. Również nic. Ale zwracam uwagę, że nie ma tu Friendly Links i to mogło by pomóc również przy SEO, ale nie to nie

Ad. 6. Nie znam się za bardzo na NoScript, ale mu ufam. I wywala mi HTML Injection więc coś tu nie tenteguje się.....

Ad. 7. Również nic. Ale oberwie się to w wydajności i wygodzie korzystania ze strony.

Ad. 8. Zwracam wam wynik działania narzędzia które może wam pomóc w optymalizacji strony, za dużo HTTP, nie ma Expire Hedaers, nie ma CDN, dołączane skrypty i szablony posiadają cookies (?), nie zminifikowany CSS i JS oraz HTML, robicie żądania HTTP do bardzo małych szablonów które można by połączyć(np. ovveride.css)

Ad. 9. Jest to ewidentny błąd bezpieczeństwa serwera, o ile nie zmylacie

Ad. 10. Po co robić żądania HTTP 404???????

1. And?

Ogólnie wypowiedź nie zaczyna się miło, a kończy formułką z "szablonu PR".

Oczywiście że państwo mają prawo prowadzić hosting "na swoich zasadach", tak samo jak ja mam prawo wytknąć pewne nieciekawe sprawy które zauważyłem. Oczywiście duży plus, że są to autorskie zastosowania, lecz są one, lekko mówiąc, niedopracowane.

Inne hostingi? Proszę bardzo: Ovh.pl używa SSL non-stop, CDN, nie występuje na nim alert o HTML Injection

Może niektóre z tych zastosowań jest błędne lecz robimy to dobrze + PR

To co robię jest złe, ale robię to dobrze. (grammarnazi pls?)

Koniec końców dużo rzeczy jest złych, ale zapraszamy, jesteśmy na wysokim poziomie!

Naprawdę podziwiam państwa, że startujecie z takim projektem w obliczu np. ovh, 1&1, zenbox, home, ale strona jest po prostu bardzo (bardzo!) niedopracowana, czy nie lepiej byłoby dopracować wszystko do perfekcji, i uruchomić hosting za miesiąc, dwa, i wtedy nie znalazł by się taki burak cody co by mu nic nie pasowało? :)

Opublikowano

Aby coś było gigantem , najpierw musi być mrówką, za sugestie względem błędów dziękuję osobiście jak i w imieniu administracji vior.pl .

Jeżeli chodzi o SSL  porównanie  nas do ovh to nie lada wyczyn odwołam się do anegdotki w lince pierwszej.

Jeżeli chodzi o desing strony a bezpieczeństwo to przyznam ci nie co racji w zakresie wyglądu strony, lecz jeżeli mówimy o bezpieczeństwie to trzymamy ją na bardzo wysokim poziomie.

Nie nazwałem pana burakiem, i nie mam zamiaru lecz pewne kwestie można było rozwiązać z rozmową z nami a za cenne uwagi nagradzamy naszych klientów. Bo to oni są najważniejsi.

Nigdy nie ocenia się książki po okładce czy obrazkach, warto wczytać się w nią samą zobaczyć jak jest napisana tak jest też u nas. Mamy naprawdę wiele zadowolonych klientów a działamy na rynku od bardzo małego czasu ale nie spoczywamy na laurach tylko każdego dnia działamy uczymy się jednocześnie zadowalając jak i naszego małego klienta tak i dużego.

Koniec końców jest taki że zapraszamy do korzystania z naszych usług, a jeżeli chodzi o takiego kogoś jak ty to podziwiam choć z drugiej strony pamiętaj że swoimi sugestiami możesz wiele zdziałać lecz zawsze spróbuj zrobić to polubownie, i zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasowało. Taka jest ludzka natura i jej nie zmienimy.

Opublikowano

Aby coś było gigantem , najpierw musi być mrówką, za sugestie względem błędów dziękuję osobiście jak i w imieniu administracji vior.pl .

Jeżeli chodzi o SSL  porównanie  nas do ovh to nie lada wyczyn odwołam się do anegdotki w lince pierwszej.

Jeżeli chodzi o desing strony a bezpieczeństwo to przyznam ci nie co racji w zakresie wyglądu strony, lecz jeżeli mówimy o bezpieczeństwie to trzymamy ją na bardzo wysokim poziomie.

Nie nazwałem pana burakiem, i nie mam zamiaru lecz pewne kwestie można było rozwiązać z rozmową z nami a za cenne uwagi nagradzamy naszych klientów. Bo to oni są najważniejsi.

Nigdy nie ocenia się książki po okładce czy obrazkach, warto wczytać się w nią samą zobaczyć jak jest napisana tak jest też u nas. Mamy naprawdę wiele zadowolonych klientów a działamy na rynku od bardzo małego czasu ale nie spoczywamy na laurach tylko każdego dnia działamy uczymy się jednocześnie zadowalając jak i naszego małego klienta tak i dużego.

Koniec końców jest taki że zapraszamy do korzystania z naszych usług, a jeżeli chodzi o takiego kogoś jak ty to podziwiam choć z drugiej strony pamiętaj że swoimi sugestiami możesz wiele zdziałać lecz zawsze spróbuj zrobić to polubownie, i zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasowało. Taka jest ludzka natura i jej nie zmienimy.

Tylko co ma SSL do ovh? Ale mniejsza z tym, mam nadzieję, że błędy zostaną rozwiązane, i nie będą już popełniane, może również skorzystam z hostingu :)

Oczywiście nie nazwałeś mnie burakiem, tylko ja sam siebie dla żartu

Opublikowano

Tylko co ma SSL do ovh? Ale mniejsza z tym, mam nadzieję, że błędy zostaną rozwiązane, i nie będą już popełniane, może również skorzystam z hostingu :)

Oczywiście nie nazwałeś mnie burakiem, tylko ja sam siebie dla żartu

Cieszy mnie to iż doszliśmy do pięknego zbędnego zakończenia dyskusji :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki uptime hostingu za darmo / 1zł? Działa 24h, nie wywala stron co chwilę (jak na innych darmowych hostingach)?

SLA na przełomie 99,95 % w czasie teraźniejszym , nie nie wywala.

Tylko mi nie przychodzi email potwierdzający rejestrację?

Poczta wp.

Ponowna rejestracja naprawiła problem :)

Jeżeli jest jakiś problem napisz na [email protected] w ciągu kilku minut masz odpowiedz.

• 1 rok później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...