Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego aż tak bardzo obniżono poziom na MM'ach?

robak3210z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego aż tak bardzo obniżono poziom na mm'ach? Volvo chce żeby każdy wbił globala? Mam wrażenie że stare kałachy, to aktualne lemy ... Teraz na poziomie orła są takie gówna, że głowa mała, a i w supreme są silvery ... 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Nikt nie obniżał poziomu. Sam się obniżył po fali banów.

A nie przypadkiem po ilości sprzedawanych boostów czy dzieciaków które jadą na tzw. haxach?

Raczej poziom spadł ponieważ większa ilość osób zaczęła grać w cs'a, nie ma porównania co do rang, od s1 do szeryfa widzisz ciągle to samo, dopiero na poziomie LE - LEM'a widzisz różnice ale ta różnica jest zbyt duża żeby dać sobie tam rade (przeskok jest zbyt duży). Na smurfiku, na szeryfach wyciągam 35+ fragów a dawniej to w g4 było widać poziom. Pełne skupienie, każda sekunda na wagę złota i każdy flesh/smoke mógł być tym najważniejszym.

Owszem poziom spadł drastycznie.

graphic.png
Opublikowano

Masakrycznie sie obnizyl poziom juz 4 tygodnie temu. W lemach siedza osoby, ktore moze max wbily by kalacha kiedys.

Na smurfie na ktorym gralem 4fun dostalem orzelka po 10.. A gralem tak sobie.

Brat, ktory niedawno zaczal dostal po 10 kalacha.. Z takim graniem kalacha, teraz to niezle smiga ale wtedy... kiedys s5 by max dostal ;d

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

Opublikowano

A nie przypadkiem po ilości sprzedawanych boostów czy dzieciaków które jadą na tzw. haxach?

Raczej poziom spadł ponieważ większa ilość osób zaczęła grać w cs'a, nie ma porównania co do rang, od s1 do szeryfa widzisz ciągle to samo, dopiero na poziomie LE - LEM'a widzisz różnice ale ta różnica jest zbyt duża żeby dać sobie tam rade (przeskok jest zbyt duży). Na smurfiku, na szeryfach wyciągam 35+ fragów a dawniej to w g4 było widać poziom. Pełne skupienie, każda sekunda na wagę złota i każdy flesh/smoke mógł być tym najważniejszym.

Owszem poziom spadł drastycznie.

Nie, fala banów wbiła gówna do globali i innych wyższych rang, a później tylko zaczęło się to nakręcać. Boosty sprzedawane były zawsze i wcale nie ma na nie aż tak dużego zbytu. Myślę, za jeśli nie dowalą jakąś kolejną falą banów to poziom się wyrówna.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

ja tam bym wolał jak by dodali jeszcze rangi po globalu wtedy ludzie z globalami mieli by co robić jeszcze a nie tylko kisić range 

Opublikowano

Gadacie, że orły to gówna. Zagraj sobie z premade i po problemie. 

Ja tak gram od MG2, gdy zobaczyłem poziom graczy. Miesiąc albo dwa i zacząłem grać jako Supreme.

Co do boostowania to nic nie mam - sam boostuje. 

ja tam bym wolał jak by dodali jeszcze rangi po globalu wtedy ludzie z globalami mieli by co robić jeszcze a nie tylko kisić range 

Nie ma sensu, wbicie Globala i utrzymanie się w nim to duże wyzwanie. 

Opublikowano

Może po prostu tobie dobiera gowna w teamie, a w enemy goście mają 300fps, 144Hz, 6 pingu, komp za 5k, myszke za 300, sluchawki za 400, klawa za 500 i graja dobrze?

Opublikowano

Nikt nie obniżał poziomu. Sam się obniżył po fali banów.

Zgadzam się z tym. Co do boostowania to nie lubię takich ludzi bo jedyne co potrafią to albo wywalić kogoś do wyższej rangi albo lamić w wyższych rangach. Potem znów się spadnie i znów chce boosta. 

Co do tematu naprawdę coś we mnie wali gdy na mm gram sobie mecz z randomami lub z 1 randomem a typ ma 100-400 godzin i już wbity mg2, nie ogarnia gry ale i tak już ma tą rangę. Zresztą w sumie rangi nie grają ale jest to ważny system w cs go który powoduje że globale nie grają z silverami.

Opublikowano

Gadacie, że orły to gówna. Zagraj sobie z premade i po problemie. 

Ja tak gram od MG2, gdy zobaczyłem poziom graczy. Miesiąc albo dwa i zacząłem grać jako Supreme.

Co do boostowania to nic nie mam - sam boostuje. 

Nie ma sensu, wbicie Globala i utrzymanie się w nim to duże wyzwanie. 

to zdanko to chyba żart?

Opublikowano

­Poziom się zaniżył, nawet Supreme grają dziś jak Goldy ...

Wczoraj dobrało nam unrankeda na Nuku 8 winów, pierwsza styczność z CSem, 10 godzin w grze. Masakra... Kick po 2-giej rundzie

graphic.png

Opublikowano

boosting i bany

sporo osob nie moze dostac sie na le czy lema a gra naprawde dobrze

mam smurfa gdzie na dmg ludzie nie ogarniaja podstaw a jak sam na swoim mainie jakis czas temu bylem na tej randze to ciezko bylo sie tam utrzymac

Opublikowano

boosting i bany

sporo osob nie moze dostac sie na le czy lema a gra naprawde dobrze

mam smurfa gdzie na dmg ludzie nie ogarniaja podstaw a jak sam na swoim mainie jakis czas temu bylem na tej randze to ciezko bylo sie tam utrzyma

Zgodze się co do DMG ale z supremami - globalami jest podobnie, ile osób ma tam  boostowane konta? Nawet jakiś admin/moderator z tego forum ma przecież globala po 100h gry :).

Czysty skill - ofc.

Nie wiem co mogę tu szczerze dodać, gra się tak spartoliła że to masakra jakaś jest. Na tych niby wyższych rangach miał być TP a ja częściej tam widzę zażalenia się teamu czemu tak 'ssiecie'. Sporo osób z globalami nie ma nawet przegrane 150h a o tym że smurfami nie są da się dowiedzieć po obejrzeniu dema (movement).

graphic.png
Opublikowano

Po tej fali banów na serio wszystko się zmieniło. Nie raz grałem na orłach przeciwko typowi który do końca meczu staty 2:20, nie powiem darmowy win, ale samo to, że taka patola tam gra ;) Osobiście znam typa który ma krzyżaka grając tylko p90 z ak i m4 nie trafi nic, ale on ci i tak powie, że na krzyżaka zasługuje. Z takimi ludźmi nie ma co się kłócić. I tak wszyscy którzy dostali awans po banach spadną szybciej niż sobie to wyobrażają. Bo znajdą się tacy bądź może taki który ich porobi ;)

86226145013474567463.png

Opublikowano

Zgadzam się z tym. Co do boostowania to nie lubię takich ludzi bo jedyne co potrafią to albo wywalić kogoś do wyższej rangi albo lamić w wyższych rangach. Potem znów się spadnie i znów chce boosta. 

Co do tematu naprawdę coś we mnie wali gdy na mm gram sobie mecz z randomami lub z 1 randomem a typ ma 100-400 godzin i już wbity mg2, nie ogarnia gry ale i tak już ma tą rangę. Zresztą w sumie rangi nie grają ale jest to ważny system w cs go który powoduje że globale nie grają z silverami.

Żarty sobie robisz? Jeżeli ktoś grał w cs 1.6 to może i nawet globala mieć. Osobiście mam ok. 250h oraz dmg, aczkolwiek na tym poziomie gra wiele smurfów, i boostowanych kont. Czasami są też cheaterzy, przeważnie co 2/3 mecze. 

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

teraz ranga nie ma znaczenia, albo grają boostowane gówna albo smurfy z supremaglobala i robią sobie rozgrzewkę albo się  bawią, mało co graczy na le to gracze którzy wbili tą rangę sami

b6b78815.png

Opublikowano

Jak ja gram solo na LE-LEM to masakra.... nie umieja grac.... 

a jak juz zagram premade wlasnie z le-lem, to trafiaja sie nam smurfy z globala po 100h...

czyli po prostu mm sa do dupy...

Opublikowano

Gra na smurfie:

http://prntscr.com/89gi0a

http://prntscr.com/89gi3w

http://prntscr.com/89gi7v

http://prntscr.com/89gib7

W niektórych meczach zamykałem etc. chce tutaj uświadomić ludzi jak strasznie poziom spadł, a najlepiej pokazać to poprzez statystyki.

Gra na main'ie:

http://prntscr.com/89gjfx

http://prntscr.com/89gjib

http://prntscr.com/89gjmn

Wszyscy mają lepsze oraz gorsze mecze, ale nie wmówicie mi że typo z 20h napierdala jak global chociaż ma movement silvera. No proszę was..

Balans jest okrojony strasznie, albo kerrujesz albo będziesz kerrowany.

Nie jesteśmy w stanie grać w każdym meczu tak samo, mianowicie otwierać. Dlatego moim zdaniem rangi są strasznie złym pomysłem, powinno być ich o wiele więcej albo w ogóle.

Na przykładzie lol'a ile jest tam rang? Od c***a i jeszcze więcej. Dzięki czemu balans takowy istnieje chociaż jest dużo, bardzo dużo smurfów to da się grać. W csgo da się wykerrować w pojedynkę, ale jest to dość trudne. Czasem posiadając nawet najwięcej fragów z wszystkich graczy na serwerze nie da się wygrać a chyba o to chodzi, nie?

"...wróćmy do stylu grania... no i tak pan na koniec rundy robi wynik 40:0 i nieważne jest to, że on spędził cały mecz w jednym miejscu, bo w obecnym świecie, który przede wszystkim tworzycie wy, mówię tutaj o świecie gier, tak i mówię o was czyli o młodych ludziach. Ze statystykami się nie rozmawia... 
...przez to tracimy coś takiego jak zdrowa rywalizacja, która polega na tym, że chcemy pokazać, że innym, że jesteśmy lepsi, ale pokazujemy to poprzez refleks, dynamiczny styl grania i generalną kasację czaszek. Natomiast obecnie to wygląda tak, że liczą się przede wszystkim cyferki i jak to osiągniemy..." ~ John M1RRA ** 2012

graphic.png
Opublikowano

Beka pierwszy raz grałem na smurfie. Myślałem, że mi silvery dobrało. Nic nie strzelali, rashowali w ct longa czy coś. 1 head shota tylko dostałem. Masakra, a na końcu pokazało 2 goldy IV i reszta mg1. Oni powinni być w silverze. Powinni dodać nowe rangi z 2-3 żeby się wyrównało. Gram w cs'a pół roku, ale bez przesady. Poziom był większy. Ace można robić co rundę -.-

Opublikowano

Teraz grając na supreme/globalach w każdym meczu mam typa który robi coś koło 2/20 (nie, nie jest to zły mecz tylko po prostu jest gównem). Samo to że się popatrzeć jak ci ludzie strzelaja, jaki movement mają i jaki ogólny poziom reprezentują to można się tylko zastanawiać co się stało z tą grą. Kiedyś to g3-g4 to ludzie już grali jakoś, a teraz większość z dużymi rangami jest wyboostowana. Czesto tez enemy gra w 5, jeden typ na nowym koncie gra odpalony robi coś koło 40/2, gdzie reszta jego teamu nie może wyjść z 3 fragów grając only smg.

Opublikowano

Gram od przełomu marca/kwietnia... Po 10 wylądowałem w s4, teraz gram na poziomie orzełka którego wbiłem SAM. Spadłem z orzełka 3 razy ale za każdym razem po 1dnym dniu już wracałem. Tak poziom się może i obniżył ale my jako zwykli gracze nic na to nie poradzimy. Boosty nie mają aż takiego wpływu bo osobnik zboostowany i tak spadnie. Moim zdaniem Valve NIC z tym nie zrobi i jeżeli samo się nie naprawi to nie naprawi się wgl :)

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

Potwierdzam,miałem silvera 4 ale po fali banów po 30/40 meczach wbiłem DMG,w tym momencie gram jak stary gold 3/4 lecz siedze w DMG i nie zapowiada sie żebym spadł : D

Teraz w cs poziom jest tylko na LEM+ bo niżej jest cały czas to samo

79160594027661829163.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...