Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

arty i rng

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@BraciaMrok

nie rozumiem tego co napisałeś w edicie. Co mają skiny, betowanie, oraz RNG wspólnego ze sobą?

Wymyślono już lepszy system arty - patrz Armored Warfare.

Nie tyle co wymyślili tylko udoskonalili. 

Opublikowano

resized_winter-is-coming-meme-generator-

To powinno być zamieszczone w pierwszym poście.

Ile można wałkować jeden i ten sam temat... Nawet developerzy mówili, że arta jest nierozłączną częścią tej gry i zostanie w takim lub innym stanie.

Powiedzmy w prost, ludzie nienawidzą arty za:

1. jak sam gram artą to nic nie trafiam
  2. jak nie gra artą to ona akurat we mnie trafia

...i tu zaczyna się paradoks bo te dwa zdania wypowie każdy gracz. Więc jeżeli każdy nie trafia i jednocześnie każdy dostaje od arty to na czym ona polega?

Takie pierdolenie występuje na każdym forum gdzie jest poruszany temat mechaniki WoTa ale jakby to powiedzieć... nikt z was jak dotąd nie wymyślił lepszego systemu jakim mogła by się posługiwać artyleria "by każdemu było przyjemnie".

@ Edit

Wracajcie do betowania waszych skinów w Globalu bo tam na szczęście RNG nie występuje.

Jest wymyślonych chociażby przez graczy milion lepszych sposobów na rozwiązanie problemów w wocie, ale developerzy to po prostu ZJEBY, mają jakąś chorą wizje której się trzymają i c**j ich to obchodzi co gracze mają do powiedzenia bo oni nie grają i wiedzą lepiej( a jak grają to są masochistami )

Opublikowano

też nie lubie artyleri, ale jeszcze bardziej współczuje ludzom którzy tym grają.

A co do Spleshu arty to może nie jest za duży ale dmg arta ma za duże i ogólnie wkur**ia.

Opublikowano

@BraciaMrok

nie rozumiem tego co napisałeś w edicie. Co mają skiny, betowanie, oraz RNG wspólnego ze sobą?

Wymyślono już lepszy system arty - patrz Armored Warfare.

AW zerżeło pomysł przedstawiony dawno temu na forum WoT i dodali pociski kierujące (o których też była mowa).

Ograniczenie artylerii do 2 na stronę ograniczyło by problemy, bo mniejsza szansa że clicker wybierze akurat nas na cel, ale pojawia się problem w postaci mm.

Opublikowano

może AW wzięła sobie rozwiązanie problemu z forum WoT. Ale czy to jakiś problem? Moim zdaniem to super! Szkoda, że WG tego nie zrobiło.

Ograniczenie ilości art nic nie zmieni. Ludzie ciągle będą się denerwować bo nie trafili w czołg/dostali trafienie z kosmosu. Problem MM to już inna bajka, która też jest problemem.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

może AW wzięła sobie rozwiązanie problemu z forum WoT. Ale czy to jakiś problem? Moim zdaniem to super! Szkoda, że WG tego nie zrobiło.

Ograniczenie ilości art nic nie zmieni. Ludzie ciągle będą się denerwować bo nie trafili w czołg/dostali trafienie z kosmosu. Problem MM to już inna bajka, która też jest problemem.

To, że zamiast wymyślić coś swojego, zerżneli WoT'a i zastosowali to co radzili radzili WarGamingowi gracze uważasz za super pomysł? Moim zdaniem to chore.

Nawet gdyby dostali czasem z kosmosu, to znacznie rzadziej, bo mniej art. To że nie trafili to wina rng, które w AW jest w 100% takie same, bo po co wymyślać coś swojego, skoro oryginał który osiągnął mega sukces tak ma i jest dobrze..?

Nie ma takiej opcji, żeby AW osiągnęło chociaż połowę sukcesu WoT'a. Straszenie tą grą skończy się tak jak straszenie WT - miał być koniec WoT'a, a wyszła większa kupa niż ja sądziłem.

Opublikowano

Co jest złego w AW? Cóż, pozwolę sobie wymienić kilka moich spostrzeżeń:

Po pierwsze, zjebany balans rozgrywki. Piździki z 20mm działkami robią z takiego Leoparda 2 ser szwajcarski, będąc niewidzialnymi. Nawet podwójnie wzmacniana wieża (400mm na przodzie) ich nie powstrzyma.

Mimo próśb graczy, dalej tego nie naprawili i raczej ten stan się już nie zmieni.

Po drugie, tragiczny współczynnik zdobywanego doświadczenia i kredytów. Grind jest jeszcze wolniejszy niż w WoT-cie, ciągle też brakuje kredytów (nawet WT, w początkowych fazach bety był pod tym względem 2 razy lepszy)

Po trzecie, plastikowa grafika. Modele wyglądają tragicznie, są sztuczne i bezbarwne. Dla przykładu, porównajcie sobie modele czołgów w AW i War Thunderze. 

O wiele lepiej natomiast wypadają tekstury otoczenia (ale tylko w bitwach PVE!) są kolorowe, bardzo przyjemne dla oka. Tu widać, że komuś na prawdę zależało na wyglądzie tego "pogromcy WoT-a"

To tyle.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

unnJutW.png

Cofam to co wcześniej mówiłem, arta to spi***olone gówno które powinno być dawno wywalone z tej gry, a wszyscy co mają artylerię typu T92 czy gc powinni wylądować w łagrach. 

Opublikowano

unnJutW.png

Cofam to co wcześniej mówiłem, arta to spi***olone gówno które powinno być dawno wywalone z tej gry, a wszyscy co mają artylerię typu T92 czy gc powinni wylądować w łagrach. 

Jeszcze w pełnym biegu czy nie? :D

Siadło w silnik, proste. :P

6cluij.gif

Opublikowano

Jeszcze w pełnym biegu czy nie? :D

Siadło w silnik, proste. :P

A żebyś wiedział. Dałbym powtórkę, ale padło kilka określeń na tego artylerzystę. Pełna prędkość, ale i tak one shot... brakowało tylko żeby ten clicker był pomidorem.

Opublikowano

unnJutW.png

Balanced

Wgl. mam nadzieję że po wakacjach sytuacja w grze się troche ogarnie, po prostu ludzie grają jak popierdoleni i jest MASA CLICKERÓW.

W każdej bitwie mi losuje po 3 clikery i non stop pizdy z nieba za 1k(albo mam uber niefarta albo jakis buff rng był).

Robie dziennie 3-5 bitew, więcej nie daje rady tak mnie w*****a ta gra obecnie, 99% za sprawą arty.

Opublikowano

Balanced

Wgl. mam nadzieję że po wakacjach sytuacja w grze się troche ogarnie, po prostu ludzie grają jak popierdoleni i jest MASA CLICKERÓW.

W każdej bitwie mi losuje po 3 clikery i non stop pizdy z nieba za 1k(albo mam uber niefarta albo jakis buff rng był).

Robie dziennie 3-5 bitew, więcej nie daje rady tak mnie w*****a ta gra obecnie, 99% za sprawą arty.

No ja rano 9-12 is8 miałem mega mało art, czasem wgl, a zazwyczaj 1. Dzieciaki spały. ;)

Ale teraz to non stop minimum 1, ale 2-3 to 80% bitew.

I tak, ludzie tak grają. Czemu? Po 1 jeszcze wakacje. Po 2 jest misja x3 expa zwykłego przy zwycięstwie + x3 wolnego zawsze to i ludzie poprzychodzili. Jutro już 1 września więc po 11 zacznie się lamienie, ale potem spokój do tej 14-15. <3

6cluij.gif

Opublikowano

No ja rano 9-12 is8 miałem mega mało art, czasem wgl, a zazwyczaj 1. Dzieciaki spały. ;)

Ale teraz to non stop minimum 1, ale 2-3 to 80% bitew.

I tak, ludzie tak grają. Czemu? Po 1 jeszcze wakacje. Po 2 jest misja x3 expa zwykłego przy zwycięstwie + x3 wolnego zawsze to i ludzie poprzychodzili. Jutro już 1 września więc po 11 zacznie się lamienie, ale potem spokój do tej 14-15. <3

Rano i wnocy da sie grac, i tylko wtedy.

To jest przykre zwyczajnie.

@edit 

nie nie da się, własnie dostałem oneshota od t92 na himlu.

Opublikowano

W dzień też się da, ale ciężko. Wczoraj miałem rozegranych 18 bitew i z tego 44 procent bitew wygranych także nie wiem czym to jest spowodowane. Najlepiej się gra w nocy, bo dzieci śpią i jest x3 mniej klikerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...