Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xenobot sam sie updatuje

zxsap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam takie problem od 2 dni (wczesniej wszystko smigalo dobrze) gdy włączam xenobota pod tibie 10.76 (pod inne tibie dzieje sie tak samo ale głownie potrzebuje xeno na 10.76) xenobot sam sie updatuje do najnowszej wersji... mam podmieniony plik "hosts" Probowalem go usuwać i wklejać ponownie lecz nic to nie dalo, probowalem rowniez na wirtualnej maszynie i dalej nic... Ma ktos jakies sugestie co moge zrobic?

Ps.

zawartość pliku hosts

# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost

37.59.96.68 verify.xenobot.net
37.59.96.68 www.verify.xenobot.net

Opublikowano

ktos cos?

Rozumiem ze podmianke pliku hosts juz robiłeś by zablokować update? Bo ile się nie mylę podmiana tego pliku wiąże się z brakiem połączenia xeno z serwerem.
Opublikowano

Rozumiem ze podmianke pliku hosts juz robiłeś by zablokować update? Bo ile się nie mylę podmiana tego pliku wiąże się z brakiem połączenia xeno z serwerem.

mam nadzieje ze sobie tylko nabijasz posty a nie pytasz na serio...

Opublikowano

mam nadzieje ze sobie tylko nabijasz posty a nie pytasz na serio...

O sory mój błąd czyli moje niedoczytanie. Daj mi chwile pomyślę i zaktualizuje posta jak coś.

@edycja

Na moje oko coś z tym hosts nie tak jest. Próbowałeś może podmienić hosts na ten od pandorium?

@edycja2

Spróbuj usunąć to:

37.59.96.68 verify.xenobot.net

37.59.96.68 www.verify.xenobot.net

I sprawdź czy Ci się zaktualizuje.

Opublikowano

mam ten sam problem, dodam że windows to 8.1 

tak jak by plik hosts nie był czytany.

Pamiętam ze na win 7 plik nazywał się hosts.ics a na win 8.1 nie ma żadnego rozszerzenia 

Opublikowano

O sory mój błąd czyli moje niedoczytanie. Daj mi chwile pomyślę i zaktualizuje posta jak coś. @edycja Na moje oko coś z tym hosts nie tak jest. Próbowałeś może podmienić hosts na ten od pandorium? @edycja2 Spróbuj usunąć to: 37.59.96.68 verify.xenobot.net 37.59.96.68 www.verify.xenobot.net I sprawdź czy Ci się zaktualizuje.

probowalem juz na rozne sposoby modyfikowac ten plik... mysle ze zmienilo sie cos w adresie ip 37.59.96.68 O jaki plik od pandoriumx ci chodzi? link?

Opublikowano
1.Sciagasz to http://pandoriumx.co...enoBot10.80.zip i to http://www.mediafire.com/download/g5kjtn8uzzig2sq/XenoBot+10.80-81.rar1a. skan do pliku XenoBot 10.80-81.rar ( https://www.virustotal.com/pl/file/f2b90e6edf5381693422f4ac9cb6fe7bf37557a98e6fb40e4f36fc29c1003fbb/analysis/1439850223/ )2.wypakowujesz pliki do folderow (XenoBot10.80.rar zatrzymujesz, XenoBot10.80-81.rar mozesz usunac)3.teraz kopiujesz i podmieniasz pliki z folderu XenoBot10.80-81 do folderu XenoBot10.80, z Data do Data, z Versions do Versions,hosts.ics z hosts,ics w Windows/System32/drivers/etc4.wyciagasz plik hosts.ics z Windows/System32/drivers/etc na pulpit5.odpalasz XenoSuite w XenoBot10.806.czekasz az pojawi sie komunikat XenoBot was automatically updated! czy cos takiego7.wklejasz plik hosts.ics spowrotem do Windows/System32/drivers/etc8.podmieniasz wszystkie pliki tak jak w punkcie 3. oprucz XenoSuite i hosts.ics9.usuwasz pliki w XenoBot10.80 pod folderem Data i Versions konczonce sie na 962 w Data sa 3 a w Versions 110.wpisujesz fake passy jesli trzeba, odpalasz tibie 10.80 np. Hexera.net, inject11.minimalizujesz tibie z injektowanym xeno 10.8012.wylaczasz xeno ale NIE tibie z injektowanym xeno13.wlaczasz XenoSuite pokazuje sie komunikat ze juz xeno dziala ignorujesz ten komunikat14.wlaczasz tibie 10.77, inject, zamykasz tibie 10.80 z injektowanym xeno i to tylePS!!!!: gdy juz skonczysz grac i wylaczysz xeno kompletnie i bedziesz chcial znowu zagrac w 10.7715.wyciagasz hosts.ics z Windows/System32/drivers/etc na pulpit16. wlaczasz xeno, bot sie aktualizuje17.podmieniasz pliki z Data do Data i z Versions do Versions18.wklejasz plik hosts.ics spowrotem do Windows/System32/drivers/etc19.wlaczasz tibie 10.77 i inject
O te pliki mi chodziło które masz w tym poście. Dodatkowo tutaj masz instrukcje co i jak ale niektórym tez nie chodzi ta instrukcja także spróbuj najpierw podmienić plik hosts. I napisz jakie są efekty.@edycja Ja mam pliki z tego linku i na 10.81 wszystko śmiga ladnie:

Opublikowano

nie chodzi mi o xeno pod 10.81 bo ten mi dziala (standalone xenobot od pandoriumx w ktorym trzeba wpisac login i haslo z forum) ale chodzi mi o xeno pod 10.77 gdyz ten caly czas sie sam updatuje. Mysle ze powodem jest cos zepsutego w pliku hosts (nie dziala tak jak powinien czyli w ogole nie dziala -_-) i jesli ktos chce naprawde pomoc to niech poszuka jak sprawic zeby dzialal. Sam szukalem i duzo ludzi ma problemy z tym plikiem.

Opublikowano

nie chodzi mi o xeno pod 10.81 bo ten mi dziala (standalone xenobot od pandoriumx w ktorym trzeba wpisac login i haslo z forum) ale chodzi mi o xeno pod 10.77 gdyz ten caly czas sie sam updatuje. Mysle ze powodem jest cos zepsutego w pliku hosts (nie dziala tak jak powinien czyli w ogole nie dziala -_-) i jesli ktos chce naprawde pomoc to niech poszuka jak sprawic zeby dzialal. Sam szukalem i duzo ludzi ma problemy z tym plikiem.

Instrukcja podana przeze mnie działa pod 10.77 sprawdź dokładnie. Niektórym pomogło dlatego wrzuciłem. Co do samego pliku hosts to uważam że wystarczy zmienić IP tych serwerów xeno i nie powinien się zaktualizować lub chociaż powinien wyskoczyć failed. Zawsze można spróbować również dać plik tylko do odczytu żeby system tudzież bot sami czegoś nie zmieniali. Ale co ja tam wiem jako informatyk ;p
Opublikowano

Siema, gdy bot mi sie zaktualizował to go wyłączam i wrzucam plik hosts w dane miejsce, ponownie odpalam xenosuite i wyskakuje za kazdym razem komunikat "Xenobot is up to date! Chcę jeszcze przypomnieć ze kiedyś na starszych wersjach smigałem normalnie na rl więc wiem jak to sie robi ale nie wiem jak rozwiązać ten problem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Siema, gdy bot mi sie zaktualizował to go wyłączam i wrzucam plik hosts w dane miejsce, ponownie odpalam xenosuite i wyskakuje za kazdym razem komunikat "Xenobot is up to date! Chcę jeszcze przypomnieć ze kiedyś na starszych wersjach smigałem normalnie na rl więc wiem jak to sie robi ale nie wiem jak rozwiązać ten problem.

Mi wyskakuje to samo ale czekam do około 1 min i mogę wejść w bota i klikam Tibie i inject i działa. Korzystałem z cracka z pandorium. Czasami musze uruchomić 2 raz by zaskoczyło ;)
  • 2 lata później...
Opublikowano
9 godzin temu, huta1990 napisał:

pomoze ktos z xenobot wlaczam tibie 10.00 xeno z pandoriumx i pisze ze nie ten klient o co chodzi

To jest temat sprzed 3 lat typie, zrób nowy i tam opisz problem.

Opublikowano
9 godzin temu, huta1990 napisał:

pomoze ktos z xenobot wlaczam tibie 10.00 xeno z pandoriumx i pisze ze nie ten klient o co chodzi

Radziłbym zrobić nowy temat na forum w dziale boty, bo to temat sprzed 3 lat zapraszam na pw jeżeli potrzebujesz pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...