Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam tłumacza do mang

HanRayS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co to kogo obchodzi, ze dotacje nie sa obowiazkowe? Tlumacz dostaje hajs i tyle mu starczy... (+hajs za reklamy oczywiscie)

t0zyp8.jpg

Bynajmniej dostają hajs, ale to nie leci do ich kieszeni tylko najpewniej na opłacenie serwera/domeny/kupno dodatkowej przestrzeni dyskowej. Przestań już więcej pisać bo się chłopie co post pogrążasz.

Opublikowano

Od kiedy server/domena/miejsce na dyskach jest drogie? Za takie cos nie placi sie pierdyliardow. No ja p******e z kim ja tu dyskutuje XDDDDDD

A to Tobie wydaję się, że oni zarabiają "pierdyliardy"?  xD 

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Kolejna gównoburza? Serio tak myślicie czy go tylko trollujecie? xD No nic. Pozwolę sobie na tego jednego posta. Uznałem, że muszę to napisać :D

Hajs za tłumaczenie mang? o.O Jeszcze się z tym nie spotkałem (może po prostu mało co widziałem) np. na Ningyo (jestem im wdzięczny za tłumaczenie Akame ga Kill) która istnieje od 4 lat jest napisane : Praca nad mangami jest wykonywana od fanów dla fanów, nikt nie odnosi żadnych korzyści. Wątpię, żeby z innymi grupami było inaczej. Jedna grupa trzyma się cały czas a druga upada zaledwie po kilku miesiącach. Tak już jest.

Zarąbiste porównanie. Zbieranie truskawek do tłumaczenia mang xD

My też nie płacimy tłumaczom za ich robotę (co do mang i anime)

Jakbym kiedyś znalazł się w jakiejś grupie, która istnieje już jakiś czas, gdzie jest miła atmosfera, oferowaliby w razie czego pomoc to już teraz mogę to napisać: robiłbym to za darmo i byłbym zadowolony ;)

Tak, płacę tłumaczom. Oglądam reklamy na stronach, na których są ich tlumaczenia, nawet jak shinden, czy inne strony im nie płacą to już wina grup, że dają się okraać.

Porównanie z truskawkami jest z*******e.

A co o zarabiania moderatorów na mpc to ja juz z was kisne przez 3 lata, ze wykonujecie ciężką prace, dajecie zarabiać administratorom, a nie bierzecie z tego ani grosza, no żenada, to jest smieszne w ogóle. Jak ktoś pracuje za darmo to jest idiotą i tyle w temacie.

Opublikowano

Tak, płacę tłumaczom. Oglądam reklamy na stronach, na których są ich tlumaczenia, nawet jak shinden, czy inne strony im nie płacą to już wina grup, że dają się okraać.

no k***a szkoda słów na ciebie

dostajesz reporta za spam i za obrazę mnie. Pożegnaj się z kontem.

ojojoj ale się tym przejmuje XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Nam to powinni płacić, że musimy z tobą przebywać na jednym forum...

Do autora. Odezwij się na PW, może jak znajdę trochę czasu to coś tam ci skrobnę - nie bój się, za darmo :)

@down

Tak... wybrańcem chyba leczenia psychiatrycznego...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nam to powinni płacić, że musimy z tobą przebywać na jednym forum...

Do autora. Odezwij się na PW, może jak znajdę trochę czasu to coś tam ci skrobnę - nie bój się, za darmo :)

To chyba wy powinniście mi placić, że daje wam zaszczyt gościć moją obecnośc na tym forum, gdyby nie ja to te forum by nie istniało, wszyscy się rejestrują dla mnie, zeby mnie podziwiać i masturbować się do moich postów, sorry, ale taka prawda. Mówie całkiem poważnie. Jestem z*******y. Czasami nawet sobie myślę, ze jestem jakims wybrańcem.

Opublikowano

hqdefault.jpg

Ludzie nie bądźcie rybą :D. Problem jest wtedy, gdy on tak na serio... :mellow:

Co do samego tłumaczenia, myślałem nad tym by wziąć za tłumaczenie LN Overlord lub jakiejkolwiek mangi  (bo w sumie czemu by nie). Jednak problem jest czas, niestety  :unsure: Ale mam nadzieję, że uda sie w drążyć ten plan w życie 

gfgdf

• 4 lata później...
Opublikowano
Dnia 12.11.2019 o 16:22, Janaka10 napisał:

Jest to jeszcze aktualne bo zaczęłam tłumaczyć mangę ale niewiem gdzie ja ją mogłabym wstawić?

2015 rok, więc raczej nie xD Jeśli chcesz tłumaczyć mangi bez problemu z hostingiem, to proponuję poszukanie jakiś mang po polsku w internecie i sprawdzenie ostatnich wydanych chapterów w kwestii obrazków z ogłoszeniami - tak zazwyczaj robią grupy, jeśli nie mają zbudowanego systemu ogłoszeń. Z bardziej mi znanych, mimo utraty ich sławy, Wanted Team od dawna szuka tłumaczy - nie wiem tylko czy chodzi im o ich serie, czy też akceptują ewentualnie nowe.

http://reader.onepiecenakama.pl

Oprócz tego znam jeszcze senpai.com.pl (spadkobierca starego animeon i jego wspólnych stron), tak to nie za bardzo jestem zorientowany w polskich wydaniach. 

Ach i żadna ze stron raczej nie zaakceptuje tłumaczeń oficjalnie wydawanych serii w Polsce, z reguły nie podejmują się takich zadań, a nawet usuwają swoje stare tłumaczenia. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano
Dnia 12.11.2019 o 16:22, Janaka10 napisał:

Jest to jeszcze aktualne bo zaczęłam tłumaczyć mangę ale niewiem gdzie ja ją mogłabym wstawić?

Złota łopata. :o Najprawdopodobniej senpai.com.pl lub wejdź na mangadex i szukaj polskich tłumaczeń, może znajdziesz jakąś grupę, która potrzebuje.

Dnia 19.11.2019 o 20:41, KlauS. napisał:

2015 rok, więc raczej nie xD Jeśli chcesz tłumaczyć mangi bez problemu z hostingiem, to proponuję poszukanie jakiś mang po polsku w internecie i sprawdzenie ostatnich wydanych chapterów w kwestii obrazków z ogłoszeniami - tak zazwyczaj robią grupy, jeśli nie mają zbudowanego systemu ogłoszeń. Z bardziej mi znanych, mimo utraty ich sławy, Wanted Team od dawna szuka tłumaczy - nie wiem tylko czy chodzi im o ich serie, czy też akceptują ewentualnie nowe.

http://reader.onepiecenakama.pl

Oprócz tego znam jeszcze senpai.com.pl (spadkobierca starego animeon i jego wspólnych stron), tak to nie za bardzo jestem zorientowany w polskich wydaniach. 

Ach i żadna ze stron raczej nie zaakceptuje tłumaczeń oficjalnie wydawanych serii w Polsce, z reguły nie podejmują się takich zadań, a nawet usuwają swoje stare tłumaczenia. 

2019 rok a Klaus nadal na forum, na dodatek z vipem. :O

Swoją drogą zaśmiałem się trochę jak zobaczyłem, że ktoś nie wierzy w tłumaczenie za darmo. Pomagałem w dwóch naprawdę dużych grupach angielskich i żadna nie płaciła (od fanów dla fanów), czasami tylko wypłacili jakieś drobne z reklam.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.11.2019 o 20:41, KlauS. napisał:

https://reader.onepiecenakama.pl

Była złota łopata, to ja aby plastykowe grabki zrobię.

Na senpaiu nie ma w ogóle sensu podejmować jakiekolwiek próby współpracy, bo manga raz dwa zleci z rowerka, bo ktoś się upomni o prawa autorskie, moderatorka ma już brązowo w gaciach i seria leci do Sztumu. Wanted Team bardziej bym się skłaniał, ale tak po prawdzie to polskich grup tłumaczących mangi na ojczysty to już praktycznie nie ma...

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...