Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DDOSy a duże serwery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

na wstępie mówię, że to pytanie kieruje do doświadczonych ludzi a nie takich co nigdy nie mieli serwera i ich opinie opierają się na plotkach z gimnazjum

jaki hosting, typowo minecraftowy jest najlepszy pod względem ochrony przed ddosami ?

nie interesuje mnie jaki jest najlepszy pod względem ceny, wyglądu, łatwości obsługi, reklamy w internecie itp itd... chce wiedzieć gdzie jest najlepsza ochrona.

drugie pytanie - może ktoś wie gdzie stoją największe serwery ? na minecraftowych hostingach czy na dedykach w hosteamie ?

Opublikowano

cześć

na wstępie mówię, że to pytanie kieruje do doświadczonych ludzi a nie takich co nigdy nie mieli serwera i ich opinie opierają się na plotkach z gimnazjum

jaki hosting, typowo minecraftowy jest najlepszy pod względem ochrony przed ddosami ?

nie interesuje mnie jaki jest najlepszy pod względem ceny, wyglądu, łatwości obsługi, reklamy w internecie itp itd... chce wiedzieć gdzie jest najlepsza ochrona.

drugie pytanie - może ktoś wie gdzie stoją największe serwery ? na minecraftowych hostingach czy na dedykach w hosteamie ?

Największe? Dedyki.

Opublikowano

skończcie nabijać posty ok ?

po co cytowałeś cały mój post jeśli pisałeś od razu pod nim i dodałeś tylko słowo "dedyki" ....

nie pisze się "odeprzenie"...  i ataków się nie odpiera tylko blokuje dostęp jeszcze przed twoim dedykiem

pytam się w jakich firmach ?

wróciłem po 3 latach do robienia serwów mc ale jeszcze tak głupi nie jestem, potrzebuje wiedzieć jaki jest hosting z najlepsza ochroną bo już od maja wiem, że będę miał ddosy

ale panowie UP zerowe pojęcie mają, proszę kogoś z wiedzą o wypowiedź.

Opublikowano

cześć

To własnie widać jaką ty masz wiedzę na temat serwerów. Na duży serwer, po pierwsze nie kupuje się maszyn z "psełdo hostingów Minecraft" tylko VPS bądz dedyka. Po drugie, tak jak kolega wyżej napisał "Żaden hosting nie daje 100% ochrony!". I po trzecie moim zdaniem pchaj się w ovh jak robisz tak duży serwer :).

Opublikowano

@MAROSKiNG

kolejny znawca...

chyba nie wiesz ale sa hostingi nastawione na minecrafta które sprzedają również dedyki..

VPSa nie kupuje się na duże serwery bo nie mają tyle RAMu...

co z tego że nie daje 100% ochrony ? teraz to odkryłeś ? wyobraź sobie, że na hosting A dociera 95% ddosów a na hosting B tylko 5%

więc tak jak pisałem

Opublikowano

@MAROSKiNG

kolejny znawca...

chyba nie wiesz ale sa hostingi nastawione na minecrafta które sprzedają również dedyki..

VPSa nie kupuje się na duże serwery bo nie mają tyle RAMu...

co z tego że nie daje 100% ochrony ? teraz to odkryłeś ? wyobraź sobie, że na hosting A dociera 95% ddosów a na hosting B tylko 5%

więc tak jak pisałem

Tak, sprzedają dedyki, ale na tych ich dedykach stoją też serwery ich klientów. Co do RAMu to nie tylko on gra dużą wartość.

Opublikowano

jak kupujesz dedyka w firmie hostingowej to nie ma prawa nikt stawiać vpsów dla klientów na twoim dedyku

RAM odgrywa największą role lecz wiadomo, że na jednym podzespole komputer nie chodzi. ale w hosteamie najdroższy vps ma 2gb ramu więc vpsy nie nadają się pod duzą ilość osób..

Opublikowano

OVH ma słabą ochronę przed DDoSami doświadczyłem tego na własnej skórze, dlatego polecam Ci mintserwer, ich ochrona może nie odeprze każdego ataku bo jest to nie możliwe ale powiedzmy że 70% już tak. Najlepsze jest to że "pro ddoserzy" używająminutach blokowany. Oba hosty testowałem domowego IP a jak ddosują to kilkoma IP i taki atak długo nie trwa bo IP z ktorego atak został wysłany, jest po kilku min blokowany. Testowałem oba hosty. Co do hostingów nie mam pojęcia jak sprawa wygląda. Ale patrząc po wpisach na forum to kiepsko.

r9wfFzB.png

Opublikowano

@Diegool

ovh miałem pół roku i bez ddosów ta kupa się wyłączała

mintserwer ? chodzi ci o mintshost ? mam tam serwer teamspeaka od kwietnia i właśnie w tym miesiącu go przeniosłem na hosteam bo ddosa miałem co chwilę i serwer wyłączany na godzine-dwie po kilka razy na dzień

Opublikowano

OVH ma słabą ochronę przed DDoSami doświadczyłem tego na własnej skórze, dlatego polecam Ci mintserwer, ich ochrona może nie odeprze każdego ataku bo jest to nie możliwe ale powiedzmy że 70% już tak. Najlepsze jest to że "pro ddoserzy" używająminutach blokowany. Oba hosty testowałem domowego IP a jak ddosują to kilkoma IP i taki atak długo nie trwa bo IP z ktorego atak został wysłany, jest po kilku min blokowany. Testowałem oba hosty. Co do hostingów nie mam pojęcia jak sprawa wygląda. Ale patrząc po wpisach na forum to kiepsko.

OVH ma najlepszą ochronę przed ddosami, to, że jesteś osobą która nie zna się kompletnie na zabezpieczeniach, firewall etc. to masz jak masz.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@Diegool

ovh miałem pół roku i bez ddosów ta kupa się wyłączała

mintserwer ? chodzi ci o mintshost ? mam tam serwer teamspeaka od kwietnia i właśnie w tym miesiącu go przeniosłem na hosteam bo ddosa miałem co chwilę i serwer wyłączany na godzine-dwie po kilka razy na dzień

Tak minthost... Zapomniałem nazwy.

Tak jak mówie nie ma idealnego hostu.

Co do OVH, kiedyś go polecałem teraz odradzam.

r9wfFzB.png

Opublikowano

OVH ma najlepszą ochronę przed ddosami, to, że jesteś osobą która nie zna się kompletnie na zabezpieczeniach, firewall etc. to masz jak masz.

Ma rację, a szczególnie OVH z oferty GAME.

Te serwery dla polskich gimbusów są nieosiągalne do zddosowania, nie wiem jak to jest z większyyyyymi atakami.

Mogę polecić również Soyoustart z oferty GAME.

Opublikowano

tak ? a ile miałeś serwerów na kilkaset osób ?

myślisz, że zainstalowany firewall na dedyku z poziomu klienta ochroni cię przed ddosami ? heh proszę nie wypowiadaj się już w tym temacie :D

Tak minthost... Zapomniałem nazwy.

Tak jak mówie nie ma idealnego hostu.

Co do OVH, kiedyś go polecałem teraz odradzam. 

ovh też odradzam

ja też kiedyś polecałem ale mintshost, teraz również go odradzam

do małych projektów jest spoko ale do czegoś większego na skale topowych serwerów w czymkolwiek się nie nadaje

wiadomo, że nic nie jest idealne ale szukam czegoś co jest najlepsze na rynku

3 razy zmieniałem hosting ze względu na ddosy na serwer teamspeaka, wszędzie było lepiej ale dalej słabo, teraz mam na hosteamie, ponoć najlepszy do tego, póki co ddosy ustały

moim zdaniem hosteam -> mintshost -> kupa -> ovh

Opublikowano

myślisz, że zainstalowany firewall na dedyku z poziomu klienta ochroni cię przed ddosami ? heh proszę nie wypowiadaj się już w tym temacie :D

ovh też odradzam

do małych projektów jest spoko ale do czegoś większego na skale topowych serwerów w czymkolwiek się nie nadaje

3 razy zmieniałem hosting ze względu na ddosy na serwer teamspeaka, wszędzie było lepiej ale dalej słabo, teraz mam na hosteamie, ponoć najlepszy do tego, póki co ddosy ustały

Nie wiem czy wiesz ale @Trobol to właściciel MC4U.PL (rekord ok. 1000 online) i mają OVH.

Hosteam też dobry, ale ceny za duże w porównaniu do podzespołów.

Naucz się konfiguracji firewalla i tyle :) Wytniesz każdy atak.

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz ale @Trobol to właściciel MC4U.PL (rekord ok. 1000 online) i mają OVH.

Hosteam też dobry, ale ceny za duże w porównaniu do podzespołów.

Naucz się konfiguracji firewalla i tyle :) Wytniesz każdy atak.

Poprawka, rekord 1400 online B)

ovh też odradzam

W OVH mam kilka dedyków, i nie mam żadnych problemów z ddosami :)

Jeśli posiadasz mózg to zabezpieczysz sobie maszynę. - OVH NAJLEPSZE.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zawsze możesz poszukać ip panów 'bonzów' i skierować sprawę do sądu.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Podam Ci na podstawie dużego serwera. (Jak chcesz wiecej info to pw)

Mają oni serwer dedykowany na OVH. Kupiony sprzętowy firewall i dodatkową ochrone na CloudFlare. To powinno Ci na prawdę pomóc.

Btw. Mpcforum jest podpięte pod cloudflare.

Opublikowano

Podam Ci na podstawie dużego serwera. (Jak chcesz wiecej info to pw) Mają oni serwer dedykowany na OVH. Kupiony sprzętowy firewall i dodatkową ochrone na CloudFlare. To powinno Ci na prawdę pomóc. Btw. Mpcforum jest podpięte pod cloudflare.

Obecnie cloudflare gówno daje, metodą na jsbypass (warta z 200$) można wyłączyć mpc w pizdu na ile chcesz

Opublikowano

OVH ma najlepszą ochronę przed ddosami

Powiem to samo co @Trobol. Wszystkie polskie hostingi odpadaj 

Opublikowano

@koks009

przecież craftserve prowadzi dzieciak i jeszcze te parametry które podaje mają się nijak do rzeczywistości

przynajmniej tak było dość dawno temu

@Trobol

o której ofercie OVH mówisz, że ma dobrą ochronę ?

bo jak czytam co piszesz to się czuje jakbyśmy rozmawiali o całkiem dwóch innych firmach

moje doświadczenia po połowie roku z ovh nie są najlepsze. serwer padał bez powodu na kilka minut - godzin. support odpowiadał po dwóch dniach, żeby napisał jeszcze raz to samo tylko po angielsku i przez stary panel. angielski support nie widział problemu i odsyłał mnie do polskiego. polski support tworzył ticketa typu "klient napisał" i powymyślał coś sobie po angielsku, że to niby ja pisałem. Jednym słowem burdel i cyrk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...