Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kultura w Metin2 w Metin2

MultiGTAMISSION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie zachowania adminów privów:

po części rozumiem frustrację adminów serwerów. Postawcie się w ich sytuacji - macie 1k luda online (akurat :D) i z tego 200 osób pisze do Was głupoty w stylu 'daj fms+9 zapłace', a jak odmówisz to rzuca Ci tekstami w stylu 'ruham ci matke'. Każdy ma swoją wytrzymałość. Owszem, nie przeczę, wiele razy mi puściły nerwy i odpowiedziałem mniej grzecznie, ale zawsze staram się zachować jako-taką kulturę wypowiedzi (według przyjętych powszechnie norm i reguł) i nie wrzucam na rodzinę/przyjaciół/znajomych. Zazwyczaj najpierw ostrzegam słownie za język, potem jest blokada czatu na godzinkę, żeby taki delikwent sobie troszeczkę ochłonął. Jak to nie pomaga to jest ban na 24h. Jeśli to nadal jest za mało to wysyłam takiego delikwenta na tygodniowy urlop od gry, a jeśli to dalej nie skutkuje to wysyłam go na permanentny urlop. Inaczej się po prostu nie da. Z privami jest o tyle lepiej (z punktu widzenia graczy), że jeśli serwer jest DOBRY (zaznaczam, DOBRY) to GM/SGM/Admin zazwyczaj jest w grze i wtedy gracze trochę się pilnują z językiem. Na takim PLu to jest czysty wolontariat poparty zaświadczeniem od Gameforge, więc nie każdy jest online. Oni tam mają liczbę godzin do wyrobienia, rozliczają z tego postać (np. w ciągu miesiąca liczba godzin zwiększyła się o 40). Dlatego nie opłaca im się siedzieć on-line 24/7, zresztą większość z nich ma normalną pracę i zwyczajnie siadają do takiego adminowania o godzinie 22-23, gdy większość gówniarzy śpi smacznie, bo jutro kartkuwka z pszyry na usmom.

57199140501148694665.png

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odnośnie zachowania adminów privów:

po części rozumiem frustrację adminów serwerów. Postawcie się w ich sytuacji - macie 1k luda online (akurat :D) i z tego 200 osób pisze do Was głupoty w stylu 'daj fms+9 zapłace', a jak odmówisz to rzuca Ci tekstami w stylu 'ruham ci matke'. Każdy ma swoją wytrzymałość. Owszem, nie przeczę, wiele razy mi puściły nerwy i odpowiedziałem mniej grzecznie, ale zawsze staram się zachować jako-taką kulturę wypowiedzi (według przyjętych powszechnie norm i reguł) i nie wrzucam na rodzinę/przyjaciół/znajomych. Zazwyczaj najpierw ostrzegam słownie za język, potem jest blokada czatu na godzinkę, żeby taki delikwent sobie troszeczkę ochłonął. Jak to nie pomaga to jest ban na 24h. Jeśli to nadal jest za mało to wysyłam takiego delikwenta na tygodniowy urlop od gry, a jeśli to dalej nie skutkuje to wysyłam go na permanentny urlop. Inaczej się po prostu nie da. Z privami jest o tyle lepiej (z punktu widzenia graczy), że jeśli serwer jest DOBRY (zaznaczam, DOBRY) to GM/SGM/Admin zazwyczaj jest w grze i wtedy gracze trochę się pilnują z językiem. Na takim PLu to jest czysty wolontariat poparty zaświadczeniem od Gameforge, więc nie każdy jest online. Oni tam mają liczbę godzin do wyrobienia, rozliczają z tego postać (np. w ciągu miesiąca liczba godzin zwiększyła się o 40). Dlatego nie opłaca im się siedzieć on-line 24/7, zresztą większość z nich ma normalną pracę i zwyczajnie siadają do takiego adminowania o godzinie 22-23, gdy większość gówniarzy śpi smacznie, bo jutro kartkuwka z pszyry na usmom.

Jeśli chodzi o wolontariat, racja. Mają pewnie godziny do wyrobienia, a najczęściej wbijają wieczorem, by trochę na "/n", by ludzie pisali "Elo GM", po prostu jak grom z nieba.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Tak jak piszą up'y , to są właśnie polacy -.- . Wbiłem sobie ostatnio na World Of Metin 2 i tak kazdy praktycznie sobie pomaga :) . Dlaczego ? , bo to nie POLSKI SERWER ! :)

Pozdrawiam . 

:ninja:  :ninja: If you do what you love , nothing can't stop you !  :ninja:  :ninja: 

Jesli robisz to co kochasz , nic nie moze cie powstrzymac !

Opublikowano

Jak biegacie całe życie na mapach M1 / M2 / Orki to się nie dziwcie, w końcu żadne dziecko nie wbije 50+ levela bo bez IS'u sie nie da :)

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Jak biegacie całe życie na mapach M1 / M2 / Orki to się nie dziwcie, w końcu żadne dziecko nie wbije 50+ levela bo bez IS'u sie nie da :)

Da się skoro ja wbiłem 80 mentala bez isu eq  5b ... tylko na to potrzeba czasu .!!!!!!!

369011438114957985586.jpeg

Opublikowano

Da się skoro ja wbiłem 80 mentala bez isu eq  5b ... tylko na to potrzeba czasu .!!!!!!!

Czasu, niektórzy ludzie mają robotę i rodzinę, nie wiem, jak niektórzy użytkownicy MPCForum. Ja dużo czasu grom nie poświęcam, a jak już, to nie używam ich, tylko programuję dodatki. Dlatego na przykład, jak już włączę tego polskiego MT2, to idę raz dwa na Seungryong i pytam, czy mógłby łaskawie podexpić, a potem i tak pójdzie za hajsy. Metin jest grą, na którą trzeba uuu... może z miesiąc gry po 2 godziny, by wbić maksymalny poziom, a przynajmniej jest to moje zdanie.

Opublikowano

A co myślałeś że Polacy potrafią się zachować ? ( nie mówię o każdym ). Gdzie nie spojrzysz masz wszędzie ludzi nie tylko od 10-17 lat ale i też stare barany po 20 lat, co zachowują się jak stado bydła. Brak wychowania, bądź myślą że tym sposobem są fajnymi osobami. Przez to już nie gram w metina bo wszędzie spota się takich osłów nawet w lol'u są więc nic nie poradzimy na bydło. Zaproś takiego na ts3, to albo powie że nie ma mikro / ts3. Albo jak wejdzie to Cię zjedzie jak za szmat... 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

A co myślałeś że Polacy potrafią się zachować ? ( nie mówię o każdym ). Gdzie nie spojrzysz masz wszędzie ludzi nie tylko od 10-17 lat ale i też stare barany po 20 lat, co zachowują się jak stado bydła. Brak wychowania, bądź myślą że tym sposobem są fajnymi osobami. Przez to już nie gram w metina bo wszędzie spota się takich osłów nawet w lol'u są więc nic nie poradzimy na bydło. Zaproś takiego na ts3, to albo powie że nie ma mikro / ts3. Albo jak wejdzie to Cię zjedzie jak za szmat...

Ja na przykład naprawdę nie mam mikrofonu, zresztą, z nikim się nie kłócę, bo... boję się być obrażony. Ludzie chcą być fajni, ale nie wychodzi to im. Tak samo jest z memami - hejtowanie rzeczy, osób, wydarzeń.

Opublikowano

haha najwiekszą bekę mam z tych  którzy przeżywają jakiś chamów w internecie nie myślcie sobie ze tylko Polaczki takie są bo tak nie jest i juz nie musicie

na siłe obwiniać jaka to Polska jest zła i ile zjebów bo macie c***a do powiedzenia i tylko płaczecie a brzmicie przy tym jak idiota chcący powiedzieć coś mądrego

nie pozdrawiam 

Opublikowano

haha najwiekszą bekę mam z tych  którzy przeżywają jakiś chamów w internecie nie myślcie sobie ze tylko Polaczki takie są bo tak nie jest i juz nie musicie

na siłe obwiniać jaka to Polska jest zła i ile zjebów bo macie c***a do powiedzenia i tylko płaczecie a brzmicie przy tym jak idiota chcący powiedzieć coś mądrego

nie pozdrawiam

To nie pozdrawiaj, ponadto sam pokazałeś swój poziom, niestety na JP Armię.

Nie chodzi o to, że wyzywam rodaków, ale niektórzy po prostu przechodzą ludzkie pojęcie. Nie ma ludzi idealnych i tego należy się trzymać, bo sam uważam się za okropnego. Chcę po prostu, by ludzie powspominali i podyskutowali trochę o czasie Metin2. Mam pytanie do innych: na jaki przedział wiekowy obejmujecie ten czas "buntowania się" w grach online? Czasem mi też nerwy puszczają, ale staram robić się to najłagodniej.

Opublikowano

Nic z takimi nie zrobisz. 

Ludzie tacy będą i ich się nie zmieni.

Sam pamiętam jak sobie grałem, biłem spota na V2 i jakiś gość wchodzi od razu bije na wolnym, przegrywa i ten klasyczny tekst '' zaraz przyjdę wojem'' :D

Co prawda nim nie przyszedł, ale z M1 na pw musi wyzywać.

Brakuje mi czegoś takiego jak przycisk zgłoś, po którym zostałby wysłany screen z rozmowy.

Ale to byłoby zbyt piękne, gdyż na dużym serwerze będzie za duży nacisk.

­

Opublikowano

Czepiasz się kur*a dzieci...

A sam grasz na modzie co widać na SS'ach

Żałosne pozdrawiam...

Kolejny... Nerwy mi puszczą niedługo, nawet dobry Polak ma jakąś granicę. Czy każdy zły człowiek musi lecieć na słabszego? Nie ma ludzi idealnych..

Wcale, że nie gram na modzie, wiem, że go widać, ale gdy go nie mam, nie mogę uruchomić gry, bo te filmiki na początku się nie otwierają.

Temat: Widzę, że niektórzy pokazują swoje "rogi" w innych państwach i to widać. Ale tu chodzi o charakter. Każdy ma inny, jednak Ci, którzy mają po no powiedzmy.. 14-16 lat - mają okres buntu i ich "mózgi" "szaleją". Gorzej jest z tymi po osiemnastce, którzy myślą, że mogą wszystko. No cóż... Czekam na dalsze wypowiedzi lub jeśli nie będzie, temat można zamknąć.

Opublikowano

Najbardziej kulturalnym privem w polsce, była PandoraMt2, GM zawsze odpowiadał, każdą skargę rozpatrywał..Gracze życzliwi, pomagali Sobie nawzajem...oh wait.

Przyznam rację - była tu miła atmosfera.

Opublikowano

Pozostaje tylko czekać, aż czas coś przyniesie - byle na dobre. Ja powielam własne zdanie - kiedyś to pracownicy będą rządzić szefem. Ba - wulgaryzmami nie pogardzą. Kolejna sprawa to nowi Youtuberzy, za te 10 lat to oni będą mieli już rodziny. Zapewne też skończą z nagrywaniem filmów. Na scenę polskiego internetu wejdzie nowa rzesza Youtuberów, którzy na pewno będą naśladować poprzedników. Oczywiście wszystko za pieniądze. Pieniądze, które ciężko zarobić. To w sumie jak Yangi w Polskim Metin2. Nikt nie podzieli się Yangami. Dlaczego? Dlatego, że chcą ludzie kapusty, kapusty i jeszcze raz kapusty. W Niemczech chleb kupisz taniej w większym zarobku niż u nas, w Polsce. Właśnie dlatego ludzie emigrują zarobkowo, a gracze, no.. w sumie także, by Euro przemienić na złotówki. Trochę zmienię temat - prywatne serwery w Metin2 dawniej nie były nastawione na pieniądze. Dawniej grało się na hamachi ze znajomymi na biednym rainie, może z Hwangami i jakimiś epikami. A teraz? Kupę gówna za przeproszeniem, ponadto wszystko nastawione na hajs. Gracze zmieniają miejsce zabawy, więc taki serwer - musi mieć jakieś kity, a, że właściciel pewnie wydał wszystkie pieniądze, to albo zamyka serwer licząc pieniążki, albo zamyka go z powodu brak perspektyw na przyszłość. Obecnie powstają "S2" różnych serwerów. Youtuberzy Metin2 dorabiają sobie za nagrywanie serwerów, a, że gracze lubią iść za tym, co modne (czasami tak sobie modne, bo ktoś po prostu chce pograć sam, bez ingerencji Youtubera), to pieniążki lecą raz-dwa. Kolejne zdanie które popieram - kiedyś i powietrze będzie kosztować. Z tego co mi kolega mówl, to nawet gdzieś płaci się za tlen. Paranoja! Metin2 od początku był grą MMORPG, darmową, chociaż miał IS, który trochę pomagał graczom rozwinąć się szybciej. Teraz, Metin2 staje się tzw. "zapłać, by wygrać", czyli wygląda na to, że Gameforge złotóweczki się kończą.

Opublikowano

To wszytko dlatego że robienie loda kojarzy się każdemu z masturbacją ustną to wszystko dlatego że dropią lody jak by dropiły wafle to by było lepiej z kulturą.

Opublikowano

To wszytko dlatego że robienie loda kojarzy się każdemu z masturbacją ustną to wszystko dlatego że dropią lody jak by dropiły wafle to by było lepiej z kulturą.

No tak, na wołaju "kto podexpi robię loda @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ PW" robi się denerwujące. Na Metin2 EN takiego czegoś nie piszą.

Opublikowano

Witamy w cebulandii, gdzie dzieciarnia przejmuje dowodzenie nad publicznym zrypaniem opinii serwera.

Piszesz o nas? Czy wyrażanie swojej opinii to już grzech? Proszę, pomyśl...

Antywarn (Topic)

A-tmo-sfe-ra! TO psuje i zniechęca graczy do Metin2. Nie, przepraszam, to nie jedyny powód. Prawdziwy jest dużo smutniejszy... nie ma już mody na Metin2, teraz rządzą gry 3d i HD z hiper-hiper cudami, które powodują większy zysk firmom, by na chleb starczyło.

Opublikowano

Piszesz o nas? Czy wyrażanie swojej opinii to już grzech? Proszę, pomyśl...

Antywarn (Topic)

A-tmo-sfe-ra! TO psuje i zniechęca graczy do Metin2. Nie, przepraszam, to nie jedyny powód. Prawdziwy jest dużo smutniejszy... nie ma już mody na Metin2, teraz rządzą gry 3d i HD z hiper-hiper cudami, które powodują większy zysk firmom, by na chleb starczyło.

Cumplu, nie wiem co wąchasz, ale Metin2 też jest grą 3D :v

Jeżeli wam nie pasuje kultura, to idźcie na serwery zagraniczne (także innych gier).

Wszędzie wiadomo, że tam gdzie Polacy tam i patologia kulturowa. Ameryki nie odkryliście.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...