Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kultura w Metin2 w Metin2

MultiGTAMISSION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio, pogrywając sobie w Metin2.co.uk zauważyłem, że kultura graczy jest lepsza. Chcę poznać Wasze opinie i zdania, dlaczego ludzie to robią. Poniżej zamieszczam parę zdjęć, które obrazują dokładnie sytuację na Metin2 PL. Proszę także wgrywać zdjęcia z różnych kłótni, by można było jeszcze lepiej zobrazować sytuacje Metin2PL.

Zapytałem się, jakie jest wydarzenie. Odpowiedź. post-309302-0-40102200-1439053987.jpgpost-309302-0-92151800-1439053987.jpgpost-309302-0-31265800-1439053988.jpg

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ponieważ to są Polacy.

Na zagranicznych serwerach jest większy poziom i kultura.

Na PL grają same teraz niewyżyte dzieciaki, które od razu jadą po rodzicach jak coś się nie podoba lub na siłę komuś chcą uprzykrzyć grę, bo taki mają kaprys ;x

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Ponieważ to są Polacy.

Na PL grają same teraz niewyżyte dzieciaki, które od razu jadą po rodzicach jak coś się nie podoba lub na siłę komuś chcą uprzykrzyć grę, bo taki mają kaprys ;x

Ja gram sam na PL, ale gra z tak nieuprzejmymi graczami woła o pomstę do Nieba.

EDIT: Gdy grałem w MT2 EN, wcześniej były wprowadzone te Lody i jakoś nikt nie pisał na wołaju zrobię loda za coś.... . Po prostu jest taka era. Wyobraźcie sobie, że minęło 15 lat. Teraz chodzicie do pracy i zarabiacie pieniądze. Osoby, które wyzywały są już dorosłe? I jaki z tego morał? Do szefa będą mówić "Dawaj [CENZURA] podwyżkę, bo [CENZURA] ci", a do innych sapali się i patrzyli tylko na własny nosek. No, świat.

Opublikowano

­

Ja gram sam na PL, ale gra z tak nieuprzejmymi graczami woła o pomstę do Nieba.

Metin upada...

A szczególnie społeczności polski spadła do dna.

Ja grając na takim World of Metin 2 - Global założony przez Polaków czułem się świetnie, bo serwer po angielsku i więcej graczy nieraz niż na globalu, a poziom o wiele wyższy.

Nigdy nie zostałem zwyzywany, a na pl-u wbijesz się komuś na BO to nagle dowiadujesz się, że całe ich PT ... ci matkę.

Kultury już nie ma i tyle.

Nie odbuduje się tego.

Patologia i tyle w temacie.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Ponieważ to są Polacy.

Wszędzie jest tak samo, nie tylko w polsce.

Opublikowano

Wszędzie jest tak samo, nie tylko w polsce.

Nie jest to aż tak obfite w krajach zagranicznych, tam szanują ludzi, a przynajmniej według mnie.

Opublikowano

Nie jest to aż tak obfite w krajach zagranicznych, tam szanują ludzi, a przynajmniej według mnie.

Nie mów już tak, bo zapewne znajdzie się duża część graczy, którzy tak się zachowują, tak każdy mówi, Polacy to nie kulturalny narób, a wyjedz sobie za granice.

Opublikowano

Kilka lat temu tak nie było, ale teraz jak napiszesz coś że kupisz na czacie to znajdzie się taki co z zazdrości napisze to samo i da więcej i jeszcze doda że jesteś oszustem, przez takich cymbałów odechciewa się grać. Chamstwo i zazdrość, natomiast jak GM wbije do gry i coś napisze to od razu wszyscy się robią aniołki i ELO GM.

Opublikowano

Kilka lat temu tak nie było, ale teraz jak napiszesz coś że kupisz na czacie to znajdzie się taki co z zazdrości napisze to samo i da więcej i jeszcze doda że jesteś oszustem, przez takich cymbałów odechciewa się grać. Chamstwo i zazdrość, natomiast jak GM wbije do gry i coś napisze to od razu wszyscy się robią aniołki i ELO GM.

A wiesz, z czego to wynika? Wynika to z tego, że gracze dawniej byli nieśmiali. Bali się, że "coś" źle zrobią. A teraz stał się nagły przypływ energii - wszyscy się kłócą. Dawniej expiono w PT, nawet za darmo, a teraz? Bez wyłożenia kk lub parę k, to nie ma. Źle mi z tym, naprawdę.

post-309302-0-56718600-1439145800.jpg

Wywiad z graczem załączam.

Opublikowano

Na kazdej grze jest ten sam poziom kultury,tego nie jestes w stanie uniknac...ilu ludzi tyle opini i podejscia do wielu spraw,zawsze czy to w grze czy zyciu prywatnym natrafisz na ludzi z bardzo niska kultura osobista

42342959474395707191_thumb.jpg

Opublikowano

najlepiej takiego kozaka zgasić i skończyć konwersacje

zapewne kozak będzie próbował cie sprowokować po raz kolejny :)

w takim wypatku należy zachować zimną krew i go olać, a być może po jakimś czasie zrozumie że popełnił błąd i przestanie kozakować w internetach

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

w takim wypatku należy zachować zimną krew i go olać, a być może po jakimś czasie zrozumie że popełnił błąd i przestanie kozakować w internetach

dokladnie "Milczenie jest zlotem " :)

Opublikowano

dokladnie "Milczenie jest zlotem " :)

Co to da w ogóle? W świecie Metin2 jest wiele takich osób, wiecie. Każdy członek grupy społecznej, która wyzywa, będzie robiła to do końca. Myślą, że świat kręci się tylko wokół nich. Każda gra online przechodzi przez to samo, nie tylko Metin2.

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety przyznam wam rację. Realia są takie jak mówicie i to nie tylko w metinie :) Dam przykład z cs'a, gdy zaczynałem grać w cs'a 1.6 np. na dr to starsi bardziej doświadczeni gracze wytłumaczyli mi o co chodzi jak mam coś zrobić itd. A teraz wejdzie ktoś bez mutacji i coś powie, no grzecznie spyta, to zostanie zwyzywany.

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Niestety przyznam wam rację. Realia są takie jak mówicie i to nie tylko w metinie :) Dam przykład z cs'a, gdy zaczynałem grać w cs'a 1.6 np. na dr to starsi bardziej doświadczeni gracze wytłumaczyli mi o co chodzi jak mam coś zrobić itd. A teraz wejdzie ktoś bez mutacji i coś powie, no grzecznie spyta, to zostanie zwyzywany.

Dokladnie malo kto jest zyczliwy i pomaga , jest tak spore skupisko najrozniejszych osob ze kultura wlasciwie zanika

Metin schodzi na psy.. Nie ma juz starego dobrego klimatu gdzie ludzie byli kulturalni..

Oj bardzo brakuje starego klimatu i ludzi , trzeba pamietac ze to juz nowe pokolenie gra wiec wszystko sie zmienia

Opublikowano

w polskim metinie praktycznie nie ma kultury.

Wbiją kretyni max levele biją non stop słabszych i jeszcze wyzywają.

Wjazdy na rodziców itp.

Jeśli zna się eng to wbijać na zagraniczne serwery.

mojasygnan.png

Opublikowano

Od kiedy pamiętam to chyba był 2007r fenix już taka patola była to sie nie zmieni :D , ale trzeba mięć dystans do tego 

Chyba zle pamietasz :) Jak sie nie myle to w 2007  w lipcu powstal metin :) 

Opublikowano

w polskim metinie praktycznie nie ma kultury.

Wbiją kretyni max levele biją non stop słabszych i jeszcze wyzywają.

Wjazdy na rodziców itp.

Jeśli zna się eng to wbijać na zagraniczne serwery.

a co z zagranicznych polecasz ?

Opublikowano

WoM2/SG

Co do tematu, porażka... Teraz ogólnie w każdej grze tak jest, czy to w Polsce czy to gdzieś indziej.

Dlaczego porażka? Chociaż możemy powspominać to, co było dawniej. To prawda - jest tak w każdej grze, w każdym kraju - wszędzie. Ale to pół biedy. Ktoś napisał parę postów wyżej, że osoby bez mutacji są no... nielubiane? Ludzie znacząco się zmienili, teraz jak młody gracz coś powie, to od razu lecą wjazdy... Obawiam się, że za 15 lat ludzie będą nawet w pracy nie tylko bardziej roszczeniowi, ale też niemili. Sam jestem młody, ale nie lubię "pyskować" do innych. Hmm.... Macie jakieś zdjęcia ze starego Metina, w którym pomagacie sobie nawzajem? Mi się nie zachowały, a miałem kilka..

Opublikowano

może gdyby był zaostrzony regulamin to dzieci by się ogarnęły

Nie sadze ;) dorosli ludzie zachowuja sie jak bydlo to co wymagac od dzieciakow..trzeba pamietac ze to gra rowniez dla nich, siwat sie zmienia i wszystko razem z nim...niestey na gorsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...