Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska scena metina upada

DiabloXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że polska scena metina upada i to nie przez administracje (chociaż niektóre serwery padały przez administracje), i małą ilość nowości tylko przez youtuberów i ilość wychodzących serwerów. Oraz coraz mniej serwerów wychodzi.

Jedyny ratunek według mnie to po prostu padnięcie wszystkich serwerów metina na rok i zacząć wszystko od początku bo wtedy ludzie będą sami szukać serwerów do gry niż za pośrednictwem youtuberów i facebooka.

A jakie wy macie zdanie na ten temat ?

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem GF powinno pozwać wszystkie prywatne serwery za używanie ich plików. Powinien zostać tylko nasz kochany global, a nie jakieś gówna co wyciskają z nas nasze pieniądze i po tygodniu musimy szukać nowego serwera.

Opublikowano

Metin2 cały czas ma grono swoich fanów, a sugerowanie się licznikiem danych serwerów jest moim zdaniem beznadziejne.

Poza tym co się dziwić? Większość startujących serwerów jest stawiana głównie dla zarobku, a nie dla pasji - tak jako to było 4/5 lat wstecz.

Z punktu widzenia gracza, rozpoczynanie swojej "przygody" na serwerze który nastawiony jest na zarobek, gdzie w dodatku jego stabilność pozostaje pod znakiem zapytania, faktycznie nie ma sensu.

Na przykładzie Pandory, Administrator zamknął ją 11 lipca 2015 roku, po tygodniu masa ludzi rzuciła się na reworki, gdzie sam w sobie serwer nie ma racji bytu, a utrzymywał się dzięki pewnym wartościom, które zdobył przez lata. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem GF powinno pozwać wszystkie prywatne serwery za używanie ich plików. Powinien zostać tylko nasz kochany global, a nie jakieś gówna co wyciskają z nas nasze pieniądze i po tygodniu musimy szukać nowego serwera.

Twój kochany global wydoił od ludzi więcej hajsu niż te privy .

Opublikowano

Gdyby nie ta pieprzona społeczność, która napierdala, że robią wszystko dla hajsu (zapoczątkowane przez isamuxgówno) to było by tak jak dawniej #lepiej.

Opublikowano

Coraz mniej serwerów wychodzi ?

Powaznie ? Rozumiem co chcesz powiedziec , ale nie do konca jasno to opisales ...

Moim zdaniem upada klimat metina , masa serwerow , badziewne nowosci , eksperymentowanie , stawianie na $$$ ...

Nie wiem jak to jest z youtuberami czy FB , bo ja szukam serwerow tylko tutaj , na MPC <3

co zrobisz ... nic nie zrobisz ? życie idzie do przodu , a metin nie ch*j , nie stoi xD

ps. mysle ze brakuje prefiksa [dyskusja] ;)

Edit: mowimy tu o polskiej scenie , a tak na marginesie jak tam chociażby Niemiecka ? Nie wiem bo nie obserwuje , ale gdybym mial strzelac to zmierza w tę samą strone :D

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Coraz mniej serwerów wychodzi ?

Powaznie ? Rozumiem co chcesz powiedziec , ale nie do konca jasno to opisales ...

Moim zdaniem upada klimat metina , masa serwerow , badziewne nowosci , eksperymentowanie , stawianie na $$$ ...

Nie wiem jak to jest z youtuberami czy FB , bo ja szukam serwerow tylko tutaj , na MPC <3

co zrobisz ... nic nie zrobisz ? życie idzie do przodu , a metin nie ch*j , nie stoi xD

ps. mysle ze brakuje prefiksa [dyskusja] ;)

Edit: mowimy tu o polskiej scenie , a tak na marginesie jak tam chociażby Niemiecka ? Nie wiem bo nie obserwuje , ale gdybym mial strzelac to zmierza w tę samą strone :D

Może i zmierza ale zobacz chociażby w dział publikacji na epvp. Serwery nie maja reklamy u youtuberów a jakoś maja +10k w 1 dzień wyświetleń a na polskiej scenie metina to można pomarzyć chociaż o te 10k no i co najważniejsze większość serwerów niemieckich (z mojego doświadczenia) nie są pod kasę i są stabilne.

Opublikowano

Z mojego odczucia nie można znaleźć już porządnego serwera bez minusów, to znaczy:

• Z odpowiedzialną administracją znającą się na rzeczy,
  • Z odpowiednimi zabezpieczeniami DDoS,
  • Bez bugów utrudniających znacznie gry,

Każdy polski serwer posiada jakiś minus, nie wiem czym jest to spowodowane.

Spójrzmy na takiego WoM, czy tam są jakieś bugi? Nie wydaje mi się.­

­

Opublikowano

Po prostu :

Kiedyś. Serwery były stawiane z pasji a nie z myślą o zarobku. Pamiętam pierwsze serwery na hamachi, shenlonga, newlongujit i wiele innych to były serwery, które wyglądały na pozór tak samo jak global i tak samo jak global w tamtych czasach cieszyły się dużą rzeszom fanów.

Tereaz. Dostajemy dobre serwery, ale padają po tygodniu i to z wielu przyczyn jeszcze jakieś 2 lata temu rok 2013 cieszył się dużym wyborem serwerów ravia, imetin, balmora, ascarial nagle dostajemy tzn. s2 tych serwerów i co wychodzi większe nastawienie na IS i większa masa bugów.

Dzisiaj ciężko będzie spotkać dobry serwer i nie zgodzę się z tym, że serwerów dzisiaj startuje mało kiedyś jeden na 2 miechy startował i to było dużo :)

837371446280124127260.png
Opublikowano

­

Aha? GF nie jest właścicielem tych plików, tylko YMIR, który został kupiony przez Webzen'a :v Niby Webzen coś tam miał robić, ale nie robi.

"Oraz coraz mniej serwerów wychodzi." łot? Co tydzień wychodzi jakiś "nowy" serwer. Powinno być "Coraz mniej dobrych serwerów wychodzi".

Życie, ludzie chcą zarobić i robią jakieś gówna na miesiąc.

tenor.gif

Opublikowano

Nie nasza wina że ludzie w tym kraju z roku na rok są bardziej chujowi... Robią serwery na gotowcach tylko pod zarobek lub zrobią serwer i dają na nim dupy na prawo i lewo #Lourt 

Metek tak czy siak upadł już dawno temu..

Opublikowano

jak widać, niektóre serwery jeszcze stoją, np. Argentus, Virtual.

Są stabilne, graczy troszkę jest, no ale jak każdy inny serwer mają jakieś bugi.

Bądźmy dobrej nadziei, że wszystko się polepszy, wystartuje jakiś dobry serwer, coś w stylu Pandory, z dobrą administracją i jak osoby wyżej wspomniały, aby serwer był z pasji, a nie dla hajsu :>

Opublikowano

Ile razy mozna wam powtarzać że wlascicielem plików metina aktualnie jest webzen a nie żadne gf-y?

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

a ci znowu to samo.. wiecie ile jest globalnych serwerów? dużo, więc teraz sobie pomyślcie ile hajsu muszą dostawać za to.

nie chce mi się rozpisywać, ale jak global upadnie, to bardzo dobrze, tutaj chodzi o rywalizacje między serwerami (no i głównie reklame jak jakieś gówno zaspami ci pół youtube)

global odleci = mniej gadania o tym jaki z tego zarobek nie jest

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Problem wejść i grać na invori? xD jedyny serwer na tym marnym rynku godny uwagi, a co do tematu to hmm.. gracze z polski nastawili się bardziej na sezonowe granie, czyli startuje coś fajnego lepszego, gdzie pójdzie większość to porzucają/sprzedają to co mają na obecnym serwerze i uciekają na nowy, nie ogarniesz.

Świat, technologia idą do przodu, metin odziwo też.

Jest troche graczy lubiący oldschoolowy klimat metina, i jest w pindę graczy lubiących nowości, jeśli komuś nie pasuje jedno i drugie to proponuje zmiane gry.

A to że startuje mało serwerów jest to dobra oznaka, nie ilość a jakość.

Sprawa też dotyczy się "nowego pokolenia" graczy którzy zaczynali grę na privach, prawdziwi wyjadacze zrozumią klimat i cel tej gry.

Stay Trippin.

Opublikowano

Tak bo gf wyciaga mniej hajsu z ludzi niz privki :) (ironia)

P.S

Zostaja tylko ludzie ktorzy maja max lvl i pro eq bo wtedy jest zabawa na hardzie :)

Opublikowano

osoby inteligentne grają tylko na takich serwerach gdzie mają pewność że wszystko będzie picuś glancuś

mondzioły zmieniają serwery codziennie dlatego postanowiłem nazwać takie grono mianem ''zabłąkanych owiec''

w Polsce serwery godne uwagi można policzyć na palcach jednej nogi

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

metin2 to już stara gra i wiadomo, że coraz mniej osób będzie w to grało, poza tym jest masa lepszych gierek tego typu.

Opublikowano

metin2 to już stara gra i wiadomo, że coraz mniej osób będzie w to grało, poza tym jest masa lepszych gierek tego typu.

stara gra, ale privy odświeżają ją o kilka lat do przodu, nigdy nie będzie takiego mmorpg który pobije popularność metina

Stay Trippin.

Opublikowano

Chodzi mi o dawniejsze czasy, a nie teraźniejszość.

Stsrych smieci sie nie wyciaga ze smietnika :)

Opublikowano

To nie pliki gf elo 3 2 0 a temat z dupy i nie ma sensu

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Myślę, że to wina ludzi, którzy grają w metina. Ostatnio zacząłem grać na jednym z "świeżych" serwerów.... a po 3 dniach od startu widzę osoby, które piszą "dam eq tutaj za skin ...." "dam eq za sms" "dam konto/eq za psc", itd. Gdyby ludzie podchodzili do tego jak do zabawy, a nie do okazji zarobienia na inna gre to z pewnością wyglądałoby to inaczej.

Z drugiej strony startuje teraz pełno serwerów easy, easy/medium... a wy spodziewacie się, ze beda stały latami.... Serwery startujące dawniej (2010/2011 rok) to były serwery medium/hard i dzięki temu "trzymały" przy sobie graczy. Dzisiejsze serwery to "największe" bronie i najmocniej świecące się zbroje.. nie mówiąc o przesadzonych kostiumach i fryzurach, od których robi się niedobrze.

Myślę, że serwer w starych klimatach i z ogarniętą administracją ustałby troszkę na tej "polskiej scenie"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...