Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Wy widzicie w Anime?

Adder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś mam dość kontrowersyjne pytanie, i wcale się nie zdziwię, jeśli administracja je usunie. Od dłuższego czasu mnie interesuje - co Wy widzicie w tym Anime, że większość forum to ogląda? Mówią po japońsku, a duża część się uczy tego, żeby to zrozumieć (przynajmniej takie są moje spostrzeżenia). Mi się to w ogóle nie podoba. Dlaczego Wy to oglądacie?

Opublikowano

bynajmniej

Przynajmniej, zią.

Oglądam, bo lubię. Proste. Baje są jak filmy, tyle że animowane. "I już?". A czego się spodziewałeś? Eseju o tysiącu stronic? Nie ma w tym żadnego głębszego sensu. Wy oglądacie seriale, my chińskie baje. Jedno i drugie to bezkresne morze śmierdzącego gówna dla lemingów, ale czasem znajdzie się coś fajnego.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Mówią po japońsku, a duża część się uczy tego, żeby to zrozumieć (bynajmniej takie są moje spostrzeżenia).

dlatego ogląda się z angielskimi/polskimi napisami :) (bynajmniej to nie przynajmniej)

Dlaczego Wy to oglądacie?

ja oglądam bo jest dużo słodkich dziewczynek B) 

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

dlatego ogląda się z angielskimi/polskimi napisami :) (bynajmniej to nie przynajmniej)

ja oglądam bo jest dużo słodkich dziewczynek B)

Ja wolę oglądać ambitne produkcje takie jak Sword Art Online, które jest niezaprzeczalnie najlepszym anime jakie kiedykolwiek powstało.

A czego się spodziewałeś? Eseju o tysiącu stronic? Nie ma w tym żadnego głębszego sensu.

amumu potrafi pisać takie eseje xD

A co w tym widzę ? Nic 

Zwykły zabijacz czasu, jak mnie coś najdzie, to obejrzę.

s2c77Oa.png

Opublikowano

­Większość forum? No nie powiedziałbym ^^ Zainteresowań mam wiele - w tym oglądanie anime ( oglądam bo lubię ) Niekiedy jest to zwykłe anime ryjące banie, żeby się można było pośmiać a kiedy indziej - nieco ambitniejsza produkcja, która jest lepsza niż niejeden film ) .. i chyba tyle mam do powiedzenia :P

Opublikowano

Przynajmniej, zią.

Oglądam, bo lubię. Proste. Baje są jak filmy, tyle że animowane. "I już?". A czego się spodziewałeś? Eseju o tysiącu stronic? Nie ma w tym żadnego głębszego sensu. Wy oglądacie seriale, my chińskie baje. Jedno i drugie to bezkresne morze śmierdzącego gówna dla lemingów, ale czasem znajdzie się coś fajnego.

Ja w ogóle nie oglądam telewizji. Przepraszam za błąd.

Opublikowano

@GTAVOnline

Co to ma do tematu, ze nie ogladasz telewizji? :D

Chinskie bajki ogladam tylko dlatego, ze to zabija mi czas... chociaz juz nie mam co ogladac ;-;

Anime też się ogląda, to ma to do tematu.

Opublikowano

@GTAVOnline

anime=serial same s**t, po co Ci telewizja do tego?

Seriale też puszczają w telewizji, więc dlaczego też nie dadzą anime, skoro dość duża część społeczności to ogląda (jeśli puszczają, to przepraszam, ale po tym co piszecie, dochodzę do wniosku, że tylko jest dostępne na internecie). Na pewno jak bym przełączał kanały, to bym zobaczył anime, które mi by się spodobało, a w internecie nie mogę.

Opublikowano

Może i by puścili w tv animu ale kto będzie oglądał anime po japońsku bez tłumaczenia ?;d W sumie to nic szczególnego w nich nie widzę poprostu lubię sobie pooglądać by się odstresować ;d

IDcncno.png

Opublikowano

Ja oglądam bo lubię dobrą akcję a taka występuje w anime podczas wielu walk, bo taki rodzaj wybieram. W animacji łatwiej jest ukazać to wszystko niż w filmie, ale też je oglądam. Język japoński nie jest dla mnie przeszkodą, bo odcinki są z napisami i jak się przyzwyczaisz to przyjemnie się ogląda.

Opublikowano

Zabija czas, piękna muzyka,jak jakieś Anime dla kogoś jest ciekawe może się z niego czegoś nauczyć,w wielu Anime bardzo fajna kreska + Grafika,można poznać kulturę Japońską,jak ktoś lubi komedię-idzie się na prawdę pośmiać,i na Pewno to że w Anime zdarza się wiele scen gdzie w Filmach/serialach nie miały by bytu..według mnie nie można też stwierdzić tak od razu że Anime nie jest fajne..trzeba by było według mnie zobaczyć tak z 10 polecanych Anime i dopiero wtedy stwierdzić-czy jest dobre czy też złe ...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Ja lubie sobie ogladnac animca bo to taki serial w ktorym dopuszczalny jest duzo wiekszy absurd, przesada, super moce i inne takie ;)

Opublikowano

Od dłuższego czasu mnie interesuje - co Wy widzicie w tym Anime, że większość forum to ogląda? Mówią po japońsku, a duża część się uczy tego, żeby to zrozumieć (przynajmniej takie są moje spostrzeżenia). Mi się to w ogóle nie podoba. Dlaczego Wy to oglądacie?

Nie rozumiesz? Anime to obiektywnie rzecz biorąc najlepsze seriale i filmy animowane na świecie. Jeszcze się dziwisz, że są tak popularne i tyle osób to ogląda?

Forma przekazu (animacja) nie jest gorsza od filmów aktorskich, a nawet lepsza pod wieloma względami. Tutaj postacie nikogo nie udają, ale są jakie są bo wszystko zostało stworzone od początku do końcu. Anime są wielogatunkowe jak horrory, komedie, fantasy, S-F, romanse, dramaty i inne. Są odpowiednikami filmów aktorskich i tak samo jak tamte są bardziej lub mniej ambitne.

Ale takich bredni nie pisz. Skoro TY oglądasz baje to twoja sprawa, ale MY oglądamy anime. Dotarło?
Opublikowano

Nie rozumiesz? Anime to obiektywnie rzecz biorąc najlepsze seriale i filmy animowane na świecie. Jeszcze się dziwisz, że są tak popularne i tyle osób to ogląda?

Forma przekazu (animacja) nie jest gorsza od filmów aktorskich, a nawet lepsza pod wieloma względami. Tutaj postacie nikogo nie udają, ale są jakie są bo wszystko zostało stworzone od początku do końcu. Anime są wielogatunkowe jak horrory, komedie, fantasy, S-F, romanse, dramaty i inne. Są odpowiednikami filmów aktorskich i tak samo jak tamte są bardziej lub mniej ambitne.

Ale takich bredni nie pisz. Skoro TY oglądasz baje to twoja sprawa, ale MY oglądamy anime. Dotarło?

Tylko, że anime to bajki

@top

Co do tematu anime nie są dla mnie tylko zabijaczem czasu, nie o to mi chodzi oglądając anime. Oglądając anime chodzi mi o niesamowite doznania, orgazm metaforyczny bym wręcz powiedziała. emocje jakie odczuwałam przy anime, ktore ocenilam na 10/10 są po prostu nie do opisania. 

Opublikowano

Anime to anime. Zastępuje większości TV, bo po co przesiadać się na wiecznie zajęty telewizor :)

Tylko, że anime to bajki

@top

Co do tematu anime nie są dla mnie tylko zabijaczem czasu, nie o to mi chodzi oglądając anime. Oglądając anime chodzi mi o niesamowite doznania, orgazm metaforyczny bym wręcz powiedziała. emocje jakie odczuwałam przy anime, ktore ocenilam na 10/10 są po prostu nie do opisania.

Ardina (royal/golden/kaanashi) po co ci nowe konto?

Opublikowano

Anime to anime. Zastępuje większości TV, bo po co przesiadać się na wiecznie zajęty telewizor :)

Ardina (royal/golden/kaanashi) po co ci nowe konto?

O czym mówisz?  :O

Opublikowano

O czym mówisz?   :O

Podaj nam swojego MAL'a. Dal Ci go Kaanashi ktorego nie znasz?

@top

Chcialem tez dodac, ze ogladam anime ze wzgledu na to, ze niektore produkcje so o niebo lepsze fabularnie od zwyklej bajki czy serialu.

Opublikowano

Ja oglądam, bo interesuje mnie kultura japońska, a anime jest jej częścią. Również można złapać parę japońskich słów. Anime potrafi targać twoje uczucia, możesz się z tego śmiać, płakać etc.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Podaj nam swojego MAL'a. Dal Ci go Kaanashi ktorego nie znasz?

@top

Chcialem tez dodac, ze ogladam anime ze wzgledu na to, ze niektore produkcje so o niebo lepsze fabularnie od zwyklej bajki czy serialu.

prosze, moj mal:

http://myanimelist.net/animelist/Shanya1989PL

A kaanashi to moj brat, dlatego mialam z nim takie samo ip i dostalam bana na poprzednim koncie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...