Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Haha :P weź stary ogarnij sie... W samym pierwszym słowie w zdaniu jest błąd a reszty mi sie nie chce czytać .. :P

Omg na pw pisałeś że nie masz czasu zrobić poradnika a na daremne posty masz czas.

Daremne posty po co to nie umie pisać i tyle raz wystarczy a nie bez przerwy czepiacie  się, żaden z was nie jest mądry we wszystkim jak byście byli mądrzejsi od niego to dalibyście se spokój i nie pisali zbędnych postów co nie są w temacie. 

Co ten admin robi miała być kultura itp a tu olewka w dziale cs go dostałem po 10 min ostrzeżenie za 2 razem bana na tydzień na innym koncie ale to szczegół i zrezygnowałem z tamtego konta. 

Edytowane przez MrFiiSK

• Odpowiedzi 473
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Postawiłem serwer, wchodze na strone wyskakuje 1 ramka a reszta czarny ekran. Czemu?

Na jakim hoście robisz serwer ?

Jeśli na 5v.pl to tak ja czekałem na stronę coś około 10h aż sie jakieś napisy i logo hostingu wyświetli  i dopiero po tym można stawiać serwer.

To jest prezka przykładowego serwera, pamiętaj że dane wszystkie przychodzą ci na email.

Witaj, mrfiisk

Serwer: koko.5v.pl     strona naszego serwera 

Twój login to: ftp-user10165        to login do ftp czyli do programu przez który wysyłasz pliki (ja używam WINscp)i do panelu admina jeśli jest w plikach 

Twoje hasło to: 5pdodhvks9         a to hasło do ftp do tego samego programu(ja używam WINscp)i do panelu admina jeśli jest w plikach 

Link do bazy danych: http://sql.5v.pl/       to link do phpmyadmin tam mamy naszą bazę danych  i to podajemy w programie ftp (ja używam WINscp) w w pasku nazwa hosta  tylko bez tego htt:// i /,podajemy w tym pasku same to  sql.5v.pl  i tyle.

Login do bazy danych: user10165     to login do bazy danych która się znajduje  pot linkiem  tym wyżej, i ten login wpisujemy w linijkach które się znajdują w plikach reg.php i w system.php ( prezka niżej tego).

Hasło do bazy danych: liitwkksznkje6bv    to hasło do bazy danych która się znajduje  pot linkiem  tym wyżej, i to hasło wpisujemy w linijkach które się znajdują w plikach reg.php i w system.php ( prezka niżej tego).

Pozdrawiamy,

Zespół 5v.pl

Ta linijka znajduje się w pliku reg.php  pozycja tej linijki to 9639

try {                                                                                                      

$db = new PDO('mysql:host=sql.5v.pl.;dbname=koko;charset=utf8', 'user10165', 'liitwkksznkje6bv' );

(link do bazy)       ( nazwa bazy)          (login do bazy) (hasło do bazy)

Ta linijka znajduje się w pliku system.php  zaraz na początku w pliku

function dbc() {

mysql_connect("sql.5v.pl", "user10165", " liitwkksznkje6bv") or die(mysql_error());

mysql_select_db("koko") or die(mysql_error());

}                                    

Tak robimy na plikach by gilu.

Pamiętaj że ty wpisujesz dane takie jakie ci przyślą na email.

Nazwa bazy czyli tutaj (koko) to na tym hostingu zawsze nazwa naszej strony na której robimy serwer bez www,htt:// i bez 5v.pl sama nazwa jaką wpisujemy w zakładaniu strony,na innych hostingach na email ci przysyłają nazwę bazy danych  lub sam robisz bazę danych. 

Na plikach zeusa jest instalka i tam robimy tak.

pierwsza linijka  ( sql.5v.pl ) tu jest nazwa hostingu to wpisujemy w programie do wgrywania plików na serwer (np WINscp) w linijce nazwa hosta 

druga linijka     ( user10165 ) to jest login do bazy wy wpisujecie swój login           

trzecia linijka   ( liitwkksznkie6bv ) to  jest hasło do bazy wy pisujecie swoje hasło  

czwarta linijka ( koko.5v.pl )  to nazwa naszego serwera i strony na której zakładamy serwer 

piąta linijka    ( ftp-user10165 ) to login do ftp wy podajecie swój }

szusta linijka ( 5pdodhvks9 ) to hasło do ftp wy podajecie swoje } ten login i hasło wpisujemy w programie np ( WINscp) 

Edytowane przez MrFiiSK

Opublikowano

Dobra rozwiązałem problem lecz teraz się pokazuje czarna strona  sfire.net23.net

1.Zaloguj się na bazę

2.Wybierz tabelę o nazwie server_config i edytuj HOST i tam wprowadź adres swojego serwera ;>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mogę udostępnić Alexandrine, Attessi i chyba tyle. Mam je na dysku więc nie problem. To od Was zależy, jak będzie zainteresowanie to oddam za free.

@GILUxDILU

Nadal możesz udostępnić? :)

baner4.gif

Opublikowano (edytowane)

Czy ma ktoś jakiś pomysł jak zażegnać ten problem? Host: xampp (localhost)

po wejściu na STRONĘ (po poprawnym dodaniu tabel do bazy, konfiguracji plików)

To jest ukryta treść, proszę

Po usunięcia całej trzeciej linijki, wyskakuje kolejny błąd, a potem kolejny i kolejny, więc to niekończąca się historia. Będę wdzięczny za wszelaką pomoc :)

Edytowane przez WengorzDesign
Opublikowano

@WengorzDesign

Masz system.php? Ustaw tam swoje dane do bazy danych.

Czy nie wyraziłem się jasno? Zrobiłem wszystko tak jak na filmiku, a w instrukcji jest mowa o pliku system.php, mylę się? Wszystko działa, wszystko podpięte pod bazę, problem leży gdzie indziej, pliki eytowane pod local host z domyślnymi wartościami

Opublikowano

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function dbc() in C:\xampp\htdocs\index.php:3 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\index.php on line 3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy da sie zrobic tak abym mogl na takim serwerze grac np z kuzynem ktory gra na innym kompie?

Sieć domowa. Jeśli kuzyn nie jest podłączony do tej samej sieci co Ty, to hamachi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czarny ekran mam. req i system poprawnie skonfigurowane. Połączenie mysql również.

Wyskakuje mi czarny ekran. Jakieś propozycje?

VPS linux - wirtualizacja debian 7 amd64