Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt serwera-pomysly na best serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, z tej strony kopyciaak, jak po tytule można zauważyć, chciałbym poruszyć pewien temat. Posiadałem swój własny serwer minecraft (easyhc) ale ze wzgledu na slabo przygotowane pliki serwerowe, nikt praktycznie na nim nie grał. Spiąłem się teraz i postanowiłem zrobić może nie jeden z lepszych serwerów, ale dobrze przygotowany pod względem technicznym. Chciałbym poznać wasze propozycje odnośnie serwera easyhc, może hardcore? . Wiem, że jest ich sporo, ale w większości są one źle dopracowane, przez co rozgrywka się kończy po paru dniach. Chciałbym utworzyć serwer, który będzie miał duże parcie, ze strony wielu graczy, by zobaczyli oni, jak na prawdę powinień być przygotowany serwer, nie żadeń podrabianiec :D Proszę na prawdę nie hejtować ,,eee, kolejny hc,, , obiecuję że się nie zawiedziecie :) Także reasumując chciałbym poznać wasze propozycje odnośnie serwer easyhc, bądź hardcore, co by wprowadzić, aby rozgrywka była lepsza :D Z mojej strony to wszystko i dziękuje, za to, że to przeczytaliście.

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Może jakiś autorski system gildii lub ich podbijania?

Po co Ci coś "autorskiego" skoro masz kilka dobrze działających pluginów publicznych i będą one bardziej optymalne niż te autorskie?

Co do serwera wolałbym żeby był to stary survival z darmowymi gildiami i ewentualnie opłatami za claim na nowy teren. Inne propozycje to:

• losowo pojawiające się bossy, z których będzie wypadać lepszy ekwipunek,
  • drop głów, które można wymienić na nagrody,
  • bany za śmierć (albo po utracie wszystkich żyć),
  • brak dodatków typu nieskończone mięso,
  • brak wypadania expa z kamienia,
  • drop z rudy, ewentualnie jakiś niski z kamienia,
  • nowe, trudniejsze craftingi podstawowych przedmiotów,
  • zatrucie się przy jedzeniu surowego mięsa, spowolnienie przy upadku z wysokości.

Opublikowano

Po co Ci coś "autorskiego" skoro masz kilka dobrze działających pluginów publicznych i będą one bardziej optymalne niż te autorskie?

Co do serwera wolałbym żeby był to stary survival z darmowymi gildiami i ewentualnie opłatami za claim na nowy teren. Inne propozycje to:

• losowo pojawiające się bossy, z których będzie wypadać lepszy ekwipunek,
  • drop głów, które można wymienić na nagrody,
  • bany za śmierć (albo po utracie wszystkich żyć),
  • brak dodatków typu nieskończone mięso,
  • brak wypadania expa z kamienia,
  • drop z rudy, ewentualnie jakiś niski z kamienia,
  • nowe, trudniejsze craftingi podstawowych przedmiotów,
  • zatrucie się przy jedzeniu surowego mięsa, spowolnienie przy upadku z wysokości.

1.Odnośnie bossów, nie ma żadnego problemu, a drop zawsze można pozmieniać w configu :D

2.Drop głów, hmmm możemy nad tym pomyśleć, ciekawy pomysł :)

3.Bany za śmierć - Może być, ale maks. na 10-30m :) Bo przeważnie trwa tyle klepa :)

4.Nie bawimy się w takie dodatki, które wymieniłeś w pkt.IV :)

5.Exp z kamienia raczej będzie, tak samo drop, tylko mniejszy, po 1-2%. Drop jest już napisany przeze mnie i wyszedł on na prawdę nieźle :) Drop 1-2%+fortunka I-III. 

6.Nowe, trudniejsze craftingi podstawowych przedmiotów, hmm.. wszystko okej, ale jakich :D Jak napiszesz jakich, to możemy nad tym pomyśleć :)

7.Spowolnienie przy upadku z wysokosci raczej jest, ale trwa to 1-2sec. można nad tym pomyśleć :D

@DyLon:

nie jestem ciekaw, co do tego, ale mogę pogadać z kolegą, który przy tym pomaga :)

@ALL:

czekamy na więcej propozycji :)

@ref

Opublikowano

Hmm , easy hc? Tego jest sporo ale może twój się wybije . Moje Propozycje : 

-Questy

-Spawn duży (Jakies 3 wioski gdzie można robić questy)

-Bossy

-Klany zamiast gildie

-Effecty z strzał

-TexturePack autorski np na . zbroje z emeraldów i wgl ...

-Drop sredni , żeby tak łatwo nie było ;)

Opublikowano

Hmm , easy hc? Tego jest sporo ale może twój się wybije . Moje Propozycje :

-Questy

-Spawn duży (Jakies 3 wioski gdzie można robić questy)

-Bossy

-Klany zamiast gildie

-Effecty z strzał

-TexturePack autorski np na . zbroje z emeraldów i wgl ...

-Drop sredni , żeby tak łatwo nie było ;)

1.Questy, hmm ciekawie brzmi, tylko musisz to bardziej sprecyzować :)

2.Ze spawnem to nie problem, jutro w godzinach porannych napiszę w odpowiednim dziale, ze poszukuje budowniczych :D

3.Bossy juz byly wymienione. Widzę, ze maja duże parcie. Myślę, ze zostaną one wprowadzone.

4.Effect ze strzał, hmm. okej spoko, ale jakie? Cos np. Dzwieki, czy piorun etc.?

5.Nad TxT pomyślimy. Musze tylko pogadać z kolega, gdyż nigdy tego nie robiłem :D

6.Drop myślę, ze będzie w granicach 1-2% z fortunką 1-3 :)

@All:

Czekam na więcej propozycji!

Opublikowano

@kopyciaak

Questy - zadania , rozmowy , nagrody o to mi chodzi jak by co :)

Effecty - Dzwieki jak najbardziej , plomien + piorun itp xD

Opublikowano

@kopyciaak

Questy - zadania , rozmowy , nagrody o to mi chodzi jak by co :)

Effecty - Dzwieki jak najbardziej , plomien + piorun itp xD

Drogi Kolego z effectami problemu nie powinno być, chciałbym poznać ocenę innnych graczy co do nich. A wracając do Questow, to tu zaczyna się poprzeczka, myślę, ze na I edycje serwera, to za wcześnie. W trakcie, gdy dana edycja by trwala, administracja myślałaby nad tym, czy rzeczywiście je wprowadzić :)

Opublikowano

Roleplay. miedzy innymi:

- Możliwość założenia firmy

- Wynajem/sprzedaż działek,hoteli 

- np samochody ;D

Jeszcze takiego serwera na rynku nie widziałem ;p

Pojazdy dodaj, jak samochody, samoloty łodzie

To ma być easyhc, bądź hardcore ;d

Mimo wszystko dziękuję za wasze propozycje i czekam na ich więcej :)

Opublikowano

Witam wszystkich, z tej strony kopyciaak, jak po tytule można zauważyć, chciałbym poruszyć pewien temat. Posiadałem swój własny serwer minecraft (easyhc) ale ze wzgledu na slabo przygotowane pliki serwerowe, nikt praktycznie na nim nie grał. Spiąłem się teraz i postanowiłem zrobić może nie jeden z lepszych serwerów, ale dobrze przygotowany pod względem technicznym. Chciałbym poznać wasze propozycje odnośnie serwera easyhc, może hardcore? . Wiem, że jest ich sporo, ale w większości są one źle dopracowane, przez co rozgrywka się kończy po paru dniach. Chciałbym utworzyć serwer, który będzie miał duże parcie, ze strony wielu graczy, by zobaczyli oni, jak na prawdę powinień być przygotowany serwer, nie żadeń podrabianiec :D Proszę na prawdę nie hejtować ,,eee, kolejny hc,, , obiecuję że się nie zawiedziecie :) Także reasumując chciałbym poznać wasze propozycje odnośnie serwer easyhc, bądź hardcore, co by wprowadzić, aby rozgrywka była lepsza :D Z mojej strony to wszystko i dziękuje, za to, że to przeczytaliście.

Pozdrawiam! :)

Potrzebujesz czegoś nowego, innowacyjnego co zachęci ludzi.

Polecam jakiś nowy system podbijania gildii, skarbiec, efekty, itp. czy może jakieś boyfarmery auto-regenerujące się? Z*******e to by było ;d

@kopyciaak

Napisz na pw, mogę ci coś fajnego ogarnąć :P

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Potrzebujesz czegoś nowego, innowacyjnego co zachęci ludzi.

Polecam jakiś nowy system podbijania gildii, skarbiec, efekty, itp. czy może jakieś boyfarmery auto-regenerujące się? Z*******e to by było ;d

@kopyciaak

Napisz na pw, mogę ci coś fajnego ogarnąć :P

­

1.Nowy system podbijania gildii, hmm, ale jaki? :D Rozmawiałem z kolegą, który może przy tym pomóc i powiedział, że nie ma problemu, ale musi znać cały projekt owego systemu.

2.efekty  mam, dość dobrze rozbudowane :) Tylko teraz się zastanawiam, czy EasyHC, czy HC. Drop, który aktualnie kończę pisać, jest już gotowy na HC :D

3.BoyFarmery mam zrobione, autorskie. Tylko, czy na HC to dobry wybór?

@All:

Czekam na więcej propozycji :)

Opublikowano

Dynamiczna walka, dużo efektów...

Nie ma problemu :) Co do Trybu, razem z kolegą pomyśleliśmy, że jednak spróbujemy EasyHC, ale mega dopracowany, na prawie wszystkich autorskich pluginach :) Na serwerze możecie spotkać parę rzeczy, których nie zobaczycie na żadnych innych ;) 

Opublikowano

Błagam nie Easyhc wole hardcore.... ale skoro juz wybraliscie to dam pomysly na to i na to.

Jesli chodzi o ten pomysl na podbijanie gildii i ogolnie gildie mogloby to wyglodac tak ze masz tam ten swoj cuboid okolo 50x50 i zeby podbic wroga gildie musisz kliknac ppm na swojego withera wtedy idzie za toba i musisz wbi cise nim do wrogiej gildii i zniszczyc wrogiego withera :) i zeby te withery mozna bylo upgreadowac itd wedlug mnie jest to fjany sposob po prostu kazda gildia ma swojego "bossa" ktorego upgreaduje sie i walczy :) Oczywiscie ty mozesz pomoc w walce z wrogim witherem. Oczywiscie drop nie moze byc az taki duzy cos typu diaxy 4% itd. A i ulepszanie go mialoby byc wlasnie na zasadzie takiego "skarbca" do ktorego wplaca sie money za sprzedane itemki itd :) oczywiscie nie beda to poprostu tabliczki buy i sell tylko bylo by to cos bardziej rozbudowanego to akurat musisz wymyslec sam :) Jesli pomysl jest okej to czekam na serwerek :D

EDIT: Jesli chodzi o takie jeszcze mniejsze rzeczy to np bossy ale nie takie bossy ze idzie 1 osoba i go sobie zabija tylko cala gildia musi isc na 1 bossa :) Jakies bany po smierci czy cos,specjalne efekty i umiejetnosci oraz jak napisal kolega wlasnie trudniejsze craftingi np ze jak chcesz zrobic diaxowa zbroje to jej se od tak nie craftujesz tylko w np srodek musisz dac nether stara ktory dropil by z bossow i w ten sposob masz odrazu klate prot 4 czy cos takiego :) Wedlug mnie sa to fajne pomysly wiec sproboj nad nimi posiedziec i je zrealizuj to na tyle z mojej strony jak narazie :)

baner.png

Opublikowano

@Q3nix:

Odnośnie podbijania gildii, to z tym będzie klopot. Aktualnie nie posiadamy autorskiego pluginu na gildie (nie ukrywam), ale nad kolejnymi edycjami to można pomyśleć, gdyż napisanie takiego pluginu może zająć kupę czasu, a nie ukrywam, ze chcemy otworzyc serwer za jakies 1,5tygodnia :)

Odnośnie drugie części twojej wypowiedzi to tak:

1)Bossy mamy gotowe, autorskie :) ciekawa będzie z nimi zabawa :D maja dużo hp, wiec zabicie ich będzie wielkim problemem :D Mysle, że bossy te, będą rozrywka tylko na eventy, których będzie na prawdę sporo! :)

2)Efekty standard na szybsze kopanie, lecz drop będzie jak na medium hc :) wiec nie obawiajcie sie, ze gracze będą łazić ze statkiem koxow. Odnośnie dropu, jest on do przedyskutowania, tak samo jak te efekty. Może dodamy jakies unikalne, których nigdzie nie ma. Nie chcemy wprowadzać zbyt wiele, bo może to sie zamienić w coś innego, niż easyhc.

3)odnośnie dropu z tych bossów, to ciekawy pomysl, drogi mi nether star, badz cos podobnego, co rzadko drogi. Używając go do craftingu, może nam wyjść, np. Enchantowana klata prot 3/4. Do przedyskutowania:D

Odnośnie trybu :

Nad wyborem trybu zastanawialiśmy się troche dlugo. Najpierw miał być hardcore, potem medium, a zostalo na easyhc. Dlaczego? Otóż dlatego, ze osoba, ktora pomaga mi przy serwerze, byla właścicielem na serwerze, który nie dawno upadl. Na serwerze tym grali po 100-300osob. (kiedys). Wie on l tym, ze tych serwerów jest multum, ale jest bardziej przekonany do tego serwera, niż hc, medium. Co o tym sądzicie, może jednak pozostawić na medium? :)

@all:

Czekam na dalsze propozycje jak i na wybór trybu serwera! :)

Opublikowano

Hmmm ale bossy beda to po prostu giany ktore maja duzo hp? Czy bedzie eto cos bardziej unikalnego? np jakies spider ktory spowalnia zatruwa itd? :) Na jaka wersje bedzie serwer? A i co do propozycji to z tymi gildiami to moglbys poprosic kilku ludzi o pomoc albo wynajac jakichs programistow czy cos ;) Lepiej zeby serwer wystartowal odrazu z wszystkim niz ciagle updejty/nowe edycje i dodawanie czegos poniewaz to jest bez sensu..... Jesli chodzi jeszcze o te gildie moglo by to dzialac na zasadzie ze np powiekszanie kosztuje ale nie jakies marne 32 diaxy tylko np powiekszenie o 1 kratke kosztuje okolo 16 blokow :) Postawienie klocka tez by kosztowalo cyz cos w ten desen by nie bylo to po prostu /gildia zaloz i zrobienie gowna z obsydianu oblanego woda tylko jakies ladne ubdowle oraz podbijanie gildii :) nie wszystko z obsa tylko jakies pulapki,mechanizmy,armaty itd :)

EDIT:Aaa i jeszcze jesli chodzi o walke dodaj jakies zatrucia skleczenia złamanie nogi itd :) Bardziej realistycznie i trudniej :P

baner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...