Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt serwera-pomysly na best serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-Najważniejsze, wywal koxa, albo zmień jego efekt.

np. kox będzie dodawał kolejne życie po śmierci, przez co gracz nie dostanie bana. (w postaci złotego serduszka, nad tymi czerwonymi)

-trochę nowych dropów z mobów,

-czat oczywiście bez zbędnych rang, kolory w zupełności wystarczą,

-nie wgrywaj plugin'u clearlagg, zamiast niego wgraj spigot'a,

-kopiuj patenty z innych serwerów, nie ma czegoś takiego jak oryginalny serwer.

-postaw serwer na 1.7, bo pvp lepiej działa.

-brak komend na serwerze, świadczy o jego wyższości. tzn. spanelizuj wszystko do GUI.

-nie rób dropu ze stone, chyba że jesteś pewien swojego ekonomicznego zmysłu. Większość serwerów przez takie pseudo zabiegi, typu drop ze stone 1%, zwyczajnie nie nadaje się do grania.

-nie rób adminshopu, zrób bardziej przyjazny graczom system handlu wymiennego.

-Wywal auto wiadomości na czacie, ten pasek Bar u góry i te statystyki po prawej, to wszystko jest zwyczajnie nie potrzebne, tylko zajmuje ekran,

-viev-distance możliwie jak największy.

-mapa, jakiś generator typu terrine control mile widziany, ale tylko wtedy jeśli dobrze zrobione.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

-Najważniejsze, wywal koxa, albo zmień jego efekt.

np. kox będzie dodawał kolejne życie po śmierci, przez co gracz nie dostanie bana. (w postaci złotego serduszka, nad tymi czerwonymi)

-trochę nowych dropów z mobów,

-czat oczywiście bez zbędnych rang, kolory w zupełności wystarczą,

-nie wgrywaj plugin'u clearlagg, zamiast niego wgraj spigot'a,

-kopiuj patenty z innych serwerów, nie ma czegoś takiego jak oryginalny serwer.

-postaw serwer na 1.7, bo pvp lepiej działa.

-brak komend na serwerze, świadczy o jego wyższości. tzn. spanelizuj wszystko do GUI.

-nie rób dropu ze stone, chyba że jesteś pewien swojego ekonomicznego zmysłu. Większość serwerów przez takie pseudo zabiegi, typu drop ze stone 1%, zwyczajnie nie nadaje się do grania.

-nie rób adminshopu, zrób bardziej przyjazny graczom system handlu wymiennego.

-Wywal auto wiadomości na czacie, ten pasek Bar u góry i te statystyki po prawej, to wszystko jest zwyczajnie nie potrzebne, tylko zajmuje ekran,

-viev-distance możliwie jak największy.

-mapa, jakiś generator typu terrine control mile widziany, ale tylko wtedy jeśli dobrze zrobione.

1) Czyli, że EasyHC ma być bez koxów? Hmmm, powiem szczerze, że jest to nie ciekawy pomysł. Co do twojego przykladu, to mozna to zrobić z tym koxem, ciekawie się to będzie uzupełniało. Zobaczymy co da się zrobić :D

2) Nowy drop z mobów. W tym to żadnego problemu nie ma, ale musisz tutaj podać przykład,  bo kompletnie nie mam pomysłu co tutaj dodać :D

3) Tak jak wspomniałeś chat jest przejrzysty, bez żadnych prefixów, tylko z kolorowymi nickami u osób, które posiadają jakieś wyższe permisje, vip, yt etc.

4) Nie mamy clearlag wgranego na serwer :)

5) Mamy większość patentów, jak z innych serwerów, lecz po wgraniu dodatków, które zaproponowaliście, możemy mieć i wiele oryginalnych, unikalnych

6) Wersja serwera jest na silniku 1.7.2 do 1.7.10

7) Troche myślałem nad tym, by wprowadzić wszystkie komendy w gui, nie wiem czemu, ale wyskakują błędy. Dalej nad tym pracuję i myślę, że to wprowadzimy, gdyż ładnie to całkiem wygląda ;)

8) Drop aktualnie jest jaki jest, 4-5% dropu diax. Drop zostanie nie długo przedstawiony. Jednak, przy dropie ze stone'a zostaniemy, gdyż może być fala x-ray'owców (o ile serwer będzie miał graczy)

9)Auto-wiadomości raczej zostaną, gdyż przedstawiają nowym graczom komendy i w sumie ułatwia im, jak czegoś nie wiedzą. Pasku BAR tak jak ScoreBoard'a nie ma i nie będzie.

10) Nad Terrain Control mamy problemy, gdyz nadzwyczajnie silnik na to nie pozwala :D Przy zakupie silnie, co nastąpi jutro, bądź w środę, silnik będzie inny.

Dzięki za tyle propozycji, wszystkie je jutro przejrzę i zacznę nad nimi pracować!

Opublikowano

Hmmm ale bossy beda to po prostu giany ktore maja duzo hp? Czy bedzie eto cos bardziej unikalnego? np jakies spider ktory spowalnia zatruwa itd? :) Na jaka wersje bedzie serwer? A i co do propozycji to z tymi gildiami to moglbys poprosic kilku ludzi o pomoc albo wynajac jakichs programistow czy cos ;) Lepiej zeby serwer wystartowal odrazu z wszystkim niz ciagle updejty/nowe edycje i dodawanie czegos poniewaz to jest bez sensu..... Jesli chodzi jeszcze o te gildie moglo by to dzialac na zasadzie ze np powiekszanie kosztuje ale nie jakies marne 32 diaxy tylko np powiekszenie o 1 kratke kosztuje okolo 16 blokow :) Postawienie klocka tez by kosztowalo cyz cos w ten desen by nie bylo to po prostu /gildia zaloz i zrobienie gowna z obsydianu oblanego woda tylko jakies ladne ubdowle oraz podbijanie gildii :) nie wszystko z obsa tylko jakies pulapki,mechanizmy,armaty itd :)

EDIT:Aaa i jeszcze jesli chodzi o walke dodaj jakies zatrucia skleczenia złamanie nogi itd :) Bardziej realistycznie i trudniej :P

Nie zauważyłem twojej wypowiedzi, przepraszam i juz pisze :D

To tak:

Odnośnie bossów to tak, będą to gianty, ale zrobiliśmy tak, ze bijąc jego samemu, nie damy po prostu rady, gdyż ma on sporo hp :D Postaramy sie dodać, ze zabiera on hp, uderzając kogoś.

Co do wersji serwera, będzie to 1.7.2 do 1.7.10.

Z tymi gildiami to będzie problem :D kiepsko z programistami, którzy znają sie na tym co robią. Może są tacy, co ogarniają, ale cenią sie strasznie wysoko, ale nie ukrywając, wolimy przygotować cos, co umiemy i zainwestować w lepsza maszynę + paru YT. Myślę, ze z tymi gildiami to spoko pomysł, ale na kolejne rdycje, jak juz wszystko sie unormuję i będziemy miec trochę więcej czasu, bo nie ukrywam, ze chcielibyśmy wystartować nie długo :D

Z kosztem powiększenia cuboida to pomyślimy, a co do tego drugiego, jestem na nie :D

I końcówka, takie rzeczy jak złamanie to jest raczej nie możliwe :D

Opublikowano

Klepy bez reloga, nowy system gildi, nowy system bossow, życia (3) jak wszystkie stracisz dostaniesz bana ale życie będzie mógł ci ktoś oddać

Opublikowano

Klepy bez reloga, nowy system gildi, nowy system bossow, życia (3) jak wszystkie stracisz dostaniesz bana ale życie będzie mógł ci ktoś oddać

Co do banów, to osoba posiada 3życia, po utracie ich, gracz otrzymuje bana na 30minut, dlaczego? Dlatego, ze to nie ma być aż tak trudno, tym bardziej, że to nie hc, tylko medium. Tak, można oddać życie uleczając kolegę, ale tylko wtedy, gdy dana osoba nie posiada juz zyc. Co do nowego systemu gildii, to tak jak wspomnialem z tym będzie już trochę trudniej :D Myślę, że z gildiami wystartujemy chwilowo standardowo :)

@matixd3:

myślę, że nie opłaca się robić takiego serwego na 1.8, chyba że jest to minigames :D Klepy sa strasznie lipne, sam coś o tym wiem, bo grałem na sk.. i klepy były nudne :D Postaramy się o dobrego Anty Cheata i myślę, że będzie okej :)

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak easyhc, easy hardcore? Łatwo-trudny? To wiesz ustaw bany na sekundę bo to trudny serwer ma być, drop no to po 100% żeby trudno było, bossy? Ok ale żeby jak gracz podejdzie do bossa on umierał bo przecież to ma być łatwy hardcore nie? A i może gm1 dla każdego +fly ... A tak na serio nawet się za to nie bierz bo to nie wypali

r9wfFzB.png

Opublikowano

Maszyna zakupiona, od wczoraj ciężko pracujemy, by przygotować serwer w 100% bez żadnych problemów! Myślę, że moderator może zamknąć ten temat, gdyż poznałem wiele propozycji, które postaramy się wprowadzić! :) Dzięki za poświęcony czas i już teraz gorąco zapraszam was na start naszego Serwera -MedHC. Przeglądajcie Dział-Publikacje Serwerów Minecraft, gdyż tam ukaże się zwiastun Serwera! :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...