Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miganie ekranu przy wyborze postaci

michal52368

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam nowego laptopa no i oczywiście problem. Odpalam metina(testowane również na innych), loguję się na postać i właśnie w tym momencie miga mi ekran i nie da się nic zrobić.

Mam w nim x2 karty graficzne: inetla i GeForce 920M. Dodam że mam wszystko zmienione żeby włączało przez GeForce. Ale po 2minutach system wyświetla że "Karta graficzna Intel.... została zatrzymana ale odzyskała poprawność" No ale to w niczym nie pomaga.

Jest ktoś w stanie pomóc?

PS. Windows 8 i wszelkie najnowsze sterowniki są zainstalowane. 

Opublikowano

tak wlasnie myslalem..

nie ma starszych sterownikow do intal 5500 i poki co nikt na forum nie zna rozwiazania.

Przypominam ze metin odpala sie na zintegrowanej grafice a nie dedykowanej.

w intelu 4600 rozwiazaniem sa starsze sterowniki ale do 5500 takowych nie ma.

Opublikowano

tak wlasnie myslalem..

nie ma starszych sterownikow do intal 5500 i poki co nikt na forum nie zna rozwiazania.

Przypominam ze metin odpala sie na zintegrowanej grafice a nie dedykowanej.

w intelu 4600 rozwiazaniem sa starsze sterowniki ale do 5500 takowych nie ma.

Czyli po prostu już nie zagram w metina? :/

Opublikowano

Zainstaluj 1 lepsze stery intela  do zintegrowanej karty z 2014 roku

OQqSOv4.png

Opublikowano

Weź sobie wyłącz oszczędzanie energii.

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

pobierz program typu edrive i on ci zainstaluje

Drive easy np.

Driver Scanner tez polecam.

fuommv.png

"Wiesz, gdy­by pieniądze nie miały znacze­nia, gdy­by nie było pieniędzy i gdy­by wszys­tko za­leżało od naszej pos­ta­wy mo­ral­nej, nasze­go zacho­wania i postępo­wania z ludźmi, by­libyśmy mi­lione­rami. By­libyśmy bogaci." - Tupac Amaru Shakur.

Opublikowano

Heh, mam dokładnie ten sam problem z intel hd 5500. Szukałem starszych sterów niż te z 2015 roku ale nie znalazłem :\

Opublikowano

­Przyłączam się do problemu !

Niestety intel hd graphics 5500 nie pozwala na odpalenie metina2. Na forum gry jest temat gdzie kilka osób na ten sam problem. Z obecnych informacji "Karta jest zbyt nowa" trzeba poczekać może z rok, aż się stanie stara i zrobią..

Opublikowano

Potwierdzam słowa przedmówcy. Zgłaszałem około 3 miesiące temu ten sam problem do support Metin. Dostałem odpowiedź, że GF ma problem z kartami Intel HD 5500 i nowszymi, a chodzi o problem ze zgodnością, kompatybilnością czy coś w ten deseń. Następnie otrzymałem informację, że rozpoczęcie prac nad tym błędem jest równoznaczne z ilością zgłoszonych problemów tej samej tematyki czyli owych w.w. kart. 2 miesiące później po wypytywaniu support'u otrzymałem odpowiedź, że JAKIEŚ prace w kierunku tego problemu zostały rozpoczęte (trwają dwa tygodnie). Także najlepiej aby osoby które mają tą samą grafikę co ja i autor postu zgłaszały czym prędzej problem do supportu polskiego metina. Im więcej zgłoszeń i graczy natrętnie wypytujących o rozwiązanie problemu tym szybciej powinny iść prace.

W końcu to ta gra internetowa Metin ma być dopasowana do sprzętu a nie sprzęt do gry :)

Polecam śledzić również mój temat. http://www.mpcforum.pl/topic/1424717-problem-z-klientem-metin2-pl-na-laptopie/#entry12082255

Dobrze opisany problem ze screen'ami (tak mi się wydaje). Będę na bieżąco informował o efektach prac nad problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...