Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - problem z grafiką (?)

WengorzDesign

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z tej strony Rataj (niegdyś Wengorz),

Dzisiaj zwracam się do Was - użytkowników MPC - z problemem z grą Metin2.

Mój problem polega na tym, że Metin się "mrozi", buguje już w pierwszej sekundzie gdy go odpalę.

Filmik :)

Specyfikacja komputera jest "potężna" bo uciąga niejeden nowy tytuł.

komputer posiadam od roku, z czego był niedawno po wymianie dysku (raptem zmiana z HDD na SSD) co wiązało się z kompletnym formatem. Wcześniej metin śmigał wyśmienicie i teraz po powrocie z naprawy występuje w/w problem.

Sterowniki aktualizowałem, czyściłem rejestr, skanowałem dyski...

Z góry dziękuję za pomoc, mam nadzieję, że pomożecie :D
Pozdrawiam, Rataj.

Opublikowano

Któregoś dnia miałem tak samo dokładnie przy zmianie karty graficznej instalowałem sterowniki do niej i też nic nie dawało dopiero po zrobieniu formata problem znikną

Tak samo pytałem się użytkowników MPC forum ale to jak czekać na spadającą gwiazdę ...

Dodam że mi czasami error wyskakiwał tylko nie za bardzo pamiętam jego treść to było coś takiego

Za mało pamięci 8 bitowej. Aby zwiększyć pamięć edytuj zawartość pliku  XXXX

Tam gdzie XXX tam była nazwa tego pliku ale jej nie pamiętam ...

Ja szukałem tego pliku ale nie znalazłem go a odpowiedzi konkretnej z MPC nie było więc zrobiłem formata i działa ...

Jak to mówią format dobry na wszystko :>

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

Któregoś dnia miałem tak samo dokładnie przy zmianie karty graficznej instalowałem sterowniki do niej i też nic nie dawało dopiero po zrobieniu formata problem znikną

Tak samo pytałem się użytkowników MPC forum ale to jak czekać na spadającą gwiazdę ...

Dodam że mi czasami error wyskakiwał tylko nie za bardzo pamiętam jego treść to było coś takiego

Za mało pamięci 8 bitowej. Aby zwiększyć pamięć edytuj zawartość pliku  XXXX

Tam gdzie XXX tam była nazwa tego pliku ale jej nie pamiętam ...

Ja szukałem tego pliku ale nie znalazłem go a odpowiedzi konkretnej z MPC nie było więc zrobiłem formata i działa ...

Jak to mówią format dobry na wszystko :>

Formacik chciałem zostawić na sam koniec, gdy wszystko zawiedzie. Komputer dopiero wrócił z wymiany dysku, już zdążyłem pościągać gry ze steama, kilka z płytek (no z 60 GB będzie), a neta nie mam za szybkiego i pobieranie tego od nowa wcale mi się nie widzi :unsure:

­Zainstauj starsze sterowniki.

Pytanie tylko czy na Intel HD Graphics czy na AMD, bo mam dwie karty :|

Opublikowano

Formacik chciałem zostawić na sam koniec, gdy wszystko zawiedzie. Komputer dopiero wrócił z wymiany dysku, już zdążyłem pościągać gry ze steama, kilka z płytek (no z 60 GB będzie), a neta nie mam za szybkiego i pobieranie tego od nowa wcale mi się nie widzi :unsure:

A nie masz dysku C i D żeby na D przekopiować wszystko a C gdzie system z formatować ...

Słyszałem kiedyś jak jakiś ziomek dodawał sobie pamięć  z dysku D do C jakimś programem mówił że strasznie długo to trwa ale działało niby.

Może poszukaj program który podzieli ci partycje bez formatowania ...

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

A nie masz dysku C i D żeby na D przekopiować wszystko a C gdzie system z formatować ...

Słyszałem kiedyś jak jakiś ziomek dodawał sobie pamięć  z dysku D do C jakimś programem mówił że strasznie długo to trwa ale działało niby.

Może poszukaj program który podzieli ci partycje bez formatowania ...

omh6at.jpg

Opublikowano

starsze sterowniki do intela bo metin odpala sie na zintegrowanej grafice.

A czy jesteś w stanie powiedzieć mi jakie? Bo w menadżerze urządzeń "przywróciłem poprzednią aktualizację" i nic. Jakiś konkretny build, coś? :)

Opublikowano

podaj model tego intelka?

4600

Przywracałem stare sterowniki, aktualizowałem do nowych przez menadżer, nawet ściągnąłem jakiś "syfiasty" program, który aktualizuje wszystkie sterowniki na bieżąco i dalej to samo... Zgodność z systemem X nic nie pomaga, próbowałem każdej opcji. Uruchamiam jako administrator itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...