Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Redakcja Lineage 2

Thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wpadłem na pomysł założenia redakcji w dziale lineage 2. Migloby to pomóc w rozruszaniu działu i być może zachęciłoby to do gry nowe osoby. Praca takiej redakcji polegałaby na tłumaczeniu newsów i ogłaszaniu eventów na obu oficjalnych serwerach.

Opublikowano

­Generalnie dobrze wiesz, jeżeli się interesujesz, że globale zeszły na psy i prawie nikt na nich nie gra, co nie zmienia, że co chwilę są jakieś upy i newsy.

Nie wiem czy jest sens, moim zdaniem nikt by tego nie czytał.

W dziale ledwo co jest ruch, tematy 1-2 na tydzień, robienie redakcji, która pewnie jeszcze nie byłaby zdyscyplinowana ze względu na małą popularność działu i chęć ludzi (zaangażowanie) do takiego projektu.

Pomysł fajny, ale nie wiem czy byłoby zainteresowanie.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

­Generalnie dobrze wiesz, jeżeli się interesujesz, że globale zeszły na psy i prawie nikt na nich nie gra, co nie zmienia, że co chwilę są jakieś upy i newsy.

Nie wiem czy jest sens, moim zdaniem nikt by tego nie czytał.

W dziale ledwo co jest ruch, tematy 1-2 na tydzień, robienie redakcji, która pewnie jeszcze nie byłaby zdyscyplinowana ze względu na małą popularność działu i chęć ludzi (zaangażowanie) do takiego projektu.

Ze stwierdzeniem, że na globalach prawie nikt nie gra nie mogę się zgodzić, bo ludzi nie brakuje, w tym polaków. Możliwe, że nikt by nie czytał, lecz początki zawsze są trudne, a spróbować nic nie szkodzi.

Opublikowano

­

Ze stwierdzeniem, że na globalach prawie nikt nie gra nie mogę się zgodzić, bo ludzi nie brakuje, w tym polaków. Możliwe, że nikt by nie czytał, lecz początki zawsze są trudne, a spróbować nic nie szkodzi.

Nie napisałam, że nikt nie gra, a jedynie, że zeszły na psy.

Jeżeli od dawna nie ma ruchu w tym dziale, to wątpię, że nagle po latach dział ruszy pełną parą.

Wszelkie próby nic nie dawały.

­

Opublikowano

Na tak, skoro redakcję są w innych działach to czemu również nie i w lineage? Trzeba dać się wykazać, może jednak cos ruszy ;).

@Upss

Ilość ludzi w grze != ilość ludzi w dziale

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

­

Jestem na tak. Każda inicjatywa rozruszania działu jest dobra ;)

Opublikowano

­Dobra, chcę tę redakcję i mam nadzieję, że będzie jakiekolwiek zainteresowanie i dział troszkę ruszy, jeżeli jakiś GM/Admin mógłby tu zerknąć i przemyśleć, to proszę o PW/konferencję również z Thunderem.

­

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiście uważam, że każda redakcja, która została utworzona, dostarcza wiele pozytywów. W szczególności jest to rozwój dla samych jej członków, bo dzięki takim teamom ludzi dzielą się wiedzą i umiejętnościami.

Jeżeli kreatywna osoba zajmie się prowadzeniem takowej grupy i opracuje np. jakiś oryginalny styl, który przyciągnie "tłumy", to może to bardzo pomóc w rozwoju działu. 

Ostatecznie jestem jak najbardziej za i życzę powodzenia. 

Opublikowano

Każde pobudzenie działu uważam za dobre! Nie zaglądam, ale jeżeli miało by to zwiększyć popularność to jestem na Tak. Tylko żeby było zauważalne, ponieważ na górze forum żadko zerkam na te wiadomości, tygodniki, miesięczniki, ponieważ jest to mało zauważalne.

Opublikowano

Można spróbować i zobaczyć jak to z tym będzie ;)

­

Opublikowano

Jeżeli macie chęci oraz o czym pisać, to czemu nie, spróbować nie zaszkodzi :)

Opublikowano

@panty 
Nie masz pojęcia ile osób gra w lineage ;) Najlepiej wypowiadać się nic nie wiedząc.

@panty

Gra mnóstwo ludzi. Nie wziąłeś pod uwagę tego, że nie każdy wie o MPCforum i ma tu konto/aktywnie się udziela oraz tego, że w lineage nie grają tylko polacy.

Opublikowano

@Panty 

Nie masz pojęcia ile osób gra w lineage ;) Najlepiej wypowiadać się nic nie wiedząc.

>badz kidem danego dzialu

>badz obiektywny

co z tego ze gra skoro gra nie jest rozwijana, wejdzie l2 classic moze w europie i tyle co ciekawego do napisania

skoro tyle ludzi gra tam to czemu nie ma ruchu w dziale? dziwne, co nie?

ps: ;)

­

Opublikowano

Ogólnie jestem przeciwny takim tworom jak "Redakcja xxx", bo zazwyczaj składa się to z pierdyliarda osób, które nic nie robią. Członków jest nie wiadomo ilu, a newsów po 2-3 miesięcznie.

NEUTRAL

106071453484304291456.jpeg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...