Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bleach OTS

rafaeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pare pytań.

Jak myślicie czy Bleach jest na tyle popularny aby robić projekt ots związany z jego tematyką ?

Jeśli tak czego byście chcieli się spodziewać po takim serwerze ?

Jaki typ serwera preferujecie ?

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rafałku, mówiłem ci już na gg.

1. Nie, ze względu na to, że dla większości naruto/dragonball to po prostu pierwsze i jedyne anime jakie oglądali. Za małego puszczali to w TV i później mogli dokończyć sobie serie na internecie :).

2. Brak itemów dających przewagę w is, zbalansowane profesje (nie tak jak w anime).

3. Evo/zedytowana real mapa ze średnim expem (nie x999).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

1. jest sens, moi kumple mają pomysł i chcą robić ^^

2. znam co najmniej 70 osób które poszukują dobrego ,zbalansowanego servera bleach, w którym trzeba expić ale żeby bylo fajne pvp (coś ala wono, tylko z balansem i umairkowaniem...)­

3. exp && pvp

Opublikowano

W anime otsach zauwazylem, ze ostatnio roi sie od db, a bleach? tego nikt nie ogladal, a jesli juz to malo osob i swiezaki z fandomow jak sie o takiej grze dowiedza to zrezygnuja, bo na bazie tibii robiona, juz to przerabialem.

Myslales nad evo takie 4fun ofc pod 8.6 bo elfbot? wykonac swoj layout, stworzyl 2-3 wieksze eventy. Zreszta pomysly na zabawy dla graczy mozna sciagnac z real tibii takie jak podpalanie jakichs 5 pochodni, aby odebrac skrzynke, rise of devovorga (oczywiscie podszkolic moby na planszy, aby ten raid zajmowal o wiele wiecej czasu i byl nieco trudniejszy niz zwykly exp) Pomyslow na takie eventy jest masa, wystarczy checi i mozna zrobic cos dobrego.

Tej strony to juz chyba nie aktualizuja, ale nadal istnieje spis z swiatowymi eventami http://tibia.pl/strona/eventy

Opublikowano

tylko ze ja to robie dla zajawki nie po to zeby bylo nie wiadomo ilu graczy.

Unique Spells:
207madl.jpg
29kqhcj.jpg
Tasks:
2rz48kw.jpg
Transforms:
j64keg.jpg

A lot of interactive elements:

20apfg9.jpg
Client:
28tfk7n.jpg

Advanced Pet System:

e9xjqe.jpg

Opublikowano

Bleach moim zdaniem nie zaoferuje Ci wielu graczy. Najpopularniejsze to wiadomo Pokemon/Dragon Ball.

Miałem obydwa projekty lecz bez dopracowanego/innowacyjnego PokeOTS'a to online w granicach ~20/30

Zaś DB Otsie ~120/140.

Również widziałem wiele "BleachOT" które miały pełno nowych "systemów" innych pierdół ,ale niestety nie miały najważniejszego ,graczy online :< dlatego radzę zmienić kierunek w coś popularniejszego. No chyba ,że masz dobrą ekipę która zna się na rzeczy, to możesz zdziałać coś dobrego.

Opublikowano

Pisałem już wcześniej, serwer nie robię dla kasy a co za tym idzie spodziewam się słabej frekwencji.

Robiąc ten serwer nauczyłem się lua i szlifuje C++ pod kątem ots'ów.

Wszystko robię dla przyjemności a nie na siłę.

Większość bleach ots idzie w kierunku RPG

Ja postaram się zrobić war bleach ots gdzie będzie po prostu frajda z pkowania czy warowania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatnie poprawki spelli Ichigo

nhap5x.jpg

qy6qqs.jpg

Dla informacji:

Każda profesja będzie miała (jak na razie) po 8 unikalnych spelli + parę wspólnych typu haste, leczenie, jakieś targety.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...