Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty, darmowy szablon HTML/CSS dla serwerów Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

komu to potrzebne? można napisac też ze mógł użyć Ruby on Rails, który ma "wbudowany" routing i tzw. "ładne linki"

Nie lepiej jest uzywac czegos co zostalo stworzone od podstaw z mysla o aplikacjach webowych?

Ruby on rail to tylko framework :)

Warto takze przypomniec ze jezyk ruby nie zostal stworzony z mysla o aplikacjach webowych, tak samo jezyk java oraz inne ktore maja "frameworki" ktore na to pozwalaja :)

Opublikowano

Nie lepiej jest uzywac czegos co zostalo stworzone od podstaw z mysla o aplikacjach webowych?

Warto takze przypomniec ze jezyk ruby nie zostal stworzony z mysla o aplikacjach webowych, tak samo jezyk java oraz inne ktore maja "frameworki" ktore na to pozwalaja :)

może nie są po to stworzone, ale lepiej się w nich pisze i są w wielu przypadkach szybsze niż php.

Opublikowano

Skoro php nie ma nawet typow zmiennych wiec wole napisac cos w java ee i aby kod mial rece i nogi niz w tym php sie meczyc ;)

Podobaja mi sie strony @GotoFinal ;_;

@TOPIC

Szablon moze ladny ale kodowanie nie zachwyca

Opublikowano

Skoro php nie ma nawet typow zmiennych wiec wole napisac cos w java ee i aby kod mial rece i nogi niz w tym php sie meczyc ;)

Podobaja mi sie strony @GotoFinal ;_;

@topic

Szablon moze ladny ale kodowanie nie zachwyca

Ale PHP to raczej ma automatyczne wykrywanie typu zmiennej ale nic nie stoi na przeszkodzie by dodać to ręcznie a przynajmniej tak w książce pisało z 2k13 (chyba) roku.

Btw. Doczekamy się tej wersji mobilnej czy projekt porzucony?

Opublikowano

Ale PHP to raczej ma automatyczne wykrywanie typu zmiennej ale nic nie stoi na przeszkodzie by dodać to ręcznie a przynajmniej tak w książce pisało z 2k13 (chyba) roku.

Btw. Doczekamy się tej wersji mobilnej czy projekt porzucony?

Hej, raczej projekt nie będzie dalej aktualizowany, chciałbym zrobić coś nowego.

/Jak jest ktoś chętny z pomysłem na projekt - jestem otwarty na propozycje, służę projektem graficznym, pozdrawiam :)

Opublikowano

może nie są po to stworzone, ale lepiej się w nich pisze i są w wielu przypadkach szybsze niż php.

Jezeli nie umiesz programowac w php to bedzie wolno pracowal, tak samo jest z kazdym innym jezykiem.

Dlatego wordpress laczy tyle osobnych plikow tzw. moduly. Kazdy z nich posiada osobna funkcje oraz jest innym objektem lecz wszystkie dzialaja razem aby tworzyc jedna aplikacje :)

Opublikowano

Jezeli nie umiesz programowac w php to bedzie wolno pracowal, tak samo jest z kazdym innym jezykiem.

Dlatego wordpress laczy tyle osobnych plikow tzw. moduly. Kazdy z nich posiada osobna funkcje oraz jest innym objektem lecz wszystkie dzialaja razem aby tworzyc jedna aplikacje :)

chodzi mi o porównania, które są w internecie - ta sama pętla wykonuje się szybciej np. w pythonie

Opublikowano

chodzi mi o porównania, które są w internecie - ta sama pętla wykonuje się szybciej np. w pythonie

Nie mozesz porownywac tak mocno obiektowo zorientowanych jezykow z php ktory jest tylko w polowie obiektowy :)

Wysztkie takie porowniania nie prowadza do niczego innego niz "hejtu" oraz "glupiego gadania" na temat ktory jezyk jest najlepszy.

Opublikowano

Nie mozesz porownywac tak mocno obiektowo zorientowanych jezykow z php ktory jest tylko w polowie obiektowy :)

Wysztkie takie porowniania nie prowadza do niczego innego niz "hejtu" oraz "glupiego gadania" na temat ktory jezyk jest najlepszy.

to jest racja, każdy pisze w czym mu wygodniej. ale i tak zdecydowanie odradzam wszystkim początkującym php ;)

Opublikowano

to jest racja, każdy pisze w czym mu wygodniej. ale i tak zdecydowanie odradzam wszystkim początkującym php ;)

Ja bym polecil poczatkujacym php, moze dla tego ze nie trzeba uzywac objektow aby tworzyc aplikacje :D

• 2 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...