Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PandoraMT2 reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mówisz że padnie a to ciekawe bo grałem już na paru serwerach i wiele osób mówi że chciało by powrotu pandory ale z aktywnym Gm a nie na święta jak to było...
Pandorze dużo nie trzeba...
Lekkie odświeżenie dodanie mapek i np biżu by sie nie kończyła na diaxowym...
a skoro zapraszasz do kościoła to  pewnie ministrant się trafił  :)

Błąd :D ostatnio w kościele bylem 7-9 lat temu  :D.Wiele osob ta? ile z 500 osob wejdzie beda grać wyślą tego marnego smsa raz na rok i  server sie nawet nie utrzyma :D

na tym właśnie polega problem reaktywacji pandory.
ona potrzebuje gm dla serwa a nie dla is.
popatrzcie się na inne serwery wszędzie jest jedno wszystko kręci się wokół is.
może i nie te lata dla pandory ale wiele pandorze nie brakuje by wrócić na szczyt.
Tylko trochę pracy, zaangażowania i co najważniejsze OPIEKI
bo właśnie przez BRAK OPIEKI na serwer wbiły mody...

A co ty myślisz ze oni stawiają te servery  dla zabawy :D? zeby inni mieli radość z grania  :D?.Wszystko sie kręci na isie bo maszyna sama nie bedzie na siebie zarabiać.Myślisz ze wszystko łatwo zrobić idz sam zrób ta pandore v2 bez isa maszyne bedziesz opłacał powietrzem zobaczymy ile ustoi :)

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przecież na forum jest tyle plików, że w tydzień macie klona pandory.

Tylko ciekawe kto na to wróci, bo serwer miał klimat, owszem, ale tam tylko grały osoby mające do serwera sentyment.

Opublikowano

Pandora to serwer na którym były najlepsze Wojny i bijatyki na spotach nie bedzie juz takiego serwera nigdy.

Teraz wszystkie serwery robione sa pod itemshop nic wiecej. Admin pandory mial wyje.. na serwer a gralo i tak 2.5k graczy to wiecej niz teraz na jakims innym serwerze.

Jedyna osoba ktora mogla by zrobic reaktywacje jest sam Admin pandory. Tyle w temacie

Opublikowano

Proponuję aby ktoś się postarał i zrobił pandore s2 bo stara pandora jest zamknięta bo miała chujowego admina attachicon.gif0527_195025.jpg

Właścicielem Pandory i Elite była jedna osoba, więc nie taki c*****y skoro były to przez długie lata dwa najbardziej zaludnione serwery.

Opublikowano

Wy wszyskich serverow chcecie reaktywacje przyjdzie co do czego pogracie 2 miechy max i zostaje 100 graczy;P

hahah dokładnie, zgadzam się w 200% albo 300..

Dajcie spokój, pora na nowe projekty, pandora już stała tyle lat.. większość zna ją już na pamięć ile można..

Poza, nawet jeżeli powstała by reaktywacja, to by było mało graczy ponieważ mało osób by zaufało nowemu projektowi który miałby rzekomo zastąpić stary serwer..

To tak jakby firma chipsów lays zrezygnowała z ich produkcji a jakiś marniak z biedronki wpadł na pomysł aby zrobić marną podróbę podbierając tym samym nazwę.. rezultat taki sam jak przy pandorze xD..

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Co jak co, ale na reaktywacjach serwerów o wiele mniej wbija.

Serwer miał swoje grono stałych graczy tylko dlatego że dużo osiągnęli i poświęcili na to dużo czasu, tylko dlatego mieli graczy.

Postawić od zera taki prosty serwer nie ma sensu, będzie narzekanie że mało nowości itd a dodasz coś to inni będą płakali "to już nie ten sam serwer" :D

Opublikowano

Ja jestem za, grałem tam ponad 3 lata, chciałbym wrócić na taki serwer, dzisiejsze serwery są do bani, tylko eq robić i misje, ja chce czegoś więcej . Wojny o spoty/wypady na inne królestwa , te serwery co stoją, czasem się zastanawiam czy nie powinni padnąć pierwsze ... Pandora najlepszy serwer jaki grałem, szkoda trochę , przed końcem miałem krótką przerwę , później się dowiedziałem, że pada ;( A przydałoby się tylko dodać BS legalnego jak na innych, i zablokować wszystkie haki wtedy ludzi byłoby sporo na pewno sety wszystkiego mi się podobały, jak wróci stara Pandora na 100 a nawet 1000000% wrócę , jeśli będzie trzeba dorzucę się do interesu, aby Pandora powstała od nowa. Pozdrawiam i życzę Powodzenia. 

Opublikowano

Serio ?? Masz pliki na mpcforum wystarczy popatrzeć co na pandorze było, zrobienie ulepek i mapek to kwestia jednego dnia. Broni też. Ja rozumiem gdyby był na source i miał jakieś skomplikowane systemy to by to dłużej trwało. Postawienie od zera takiego serwera bez SF nie jest trudne kwestia tylko bugów, ale po to się przecież robi się bety by je wyłapywać.

To postaw w jeden dzień taki serwer cwaniaczku.

Opublikowano

jak tak czytam wasze komentarze to mi się wydaje że jesteście tu by tylko "Hejtować"

A co do Pandory :
- Tak chodzi mi o wykorzystanie starych plików
- engine bez source ? na tym polega właśnie "rework" postawić coś starego na nowym silniku
- Bez Is ? kolejny błąd chodziło mi o to by był IS ale wszystko z niego było do zdobycia podczas gry
(chce ktoś iść na łatwiznę wiadomo ładuje kasę inni cierpliwie dropią)
- Idealna kopia pandory ?? może tylko jeśli chodzi o postacie eq oraz system ulepszania.
wiem na pandorze były 2 zestawy Bizu troche mało więc myślałem o 3-4
- nie, nie jestem informatykiem i nie będę nawet próbował robić coś bo i tak nie pyknie ze względu na to że nie poprawię sam błędów  :)
- i ostatnie PANDORAMT2 to przeszłość na starych plikach potrzebny jest source z dobrymi zabezpieczeniami
jedyne czego pandorze brakowało by nie upadła to właśnie nowości, odświeżeń, dodatków...
teraz te serwery to śmiech na sali każdy sobie zrobi perf eq w 2-3 dni przez bs a sentyment mam do pandory bo tam robiłem full eq ręcznie czasami cały dzień stojąc w m1.
swoją drogą każdy wiele mówi że padnie itd
może i tak jest bo ludzie przestają "kochać" tą grę.
popatrzcie na forum ile serwerów co chwile nowych powstaje.
przez to że ktoś idzie na nowo otwarty bo został zamknięty jego stary serwer.

to nie dlatego że nie ma co robić lecz szuka czegoś co go wciągnie.
a nie w chwile wbije lvl, BS za niego zrobi eq pobije sie z 2 -3 dni na serwie i idzie dalej
tu tkwi problem po wbiciu lvl i zrobieniu eq zostaje się tylko tłuc
a potem się dziwicie jak zawitacie na nowy serwer ze majac 30 lvl was 200 napier....
ruszcie głową to nie dlatego że chciał lecz dlatego że się nudzi
ile serwerów jest ??
na ilu już byłem od czasu zamknięcia pandory ??
wszędzie to samo - mianowicie po wbiciu LVL gra się kończy
Możecie mówić co chcecie ale i tak jestem za Reworkiem Pandy.
Nie dlatego że mam sentyment lecz dlatego że 50 lvl z eq mógł się postawić cymbałowi z 100 któremu sie nie chce expić i myśli że ma eq

NA KONIEC MAM DO WAS PYTANIE :

ILU Z WAS NIE UŻYŁO ANI NIE WESZŁO NAWET NA MODA ??
 (zapewne policzył by was na palcach ktoś bez rąk)

czekam na Hejty :*

Błąd :D ostatnio w kościele bylem 7-9 lat temu  :D.Wiele osob ta? ile z 500 osob wejdzie beda grać wyślą tego marnego smsa raz na rok i  server sie nawet nie utrzyma :D

A co ty myślisz ze oni stawiają te servery  dla zabawy :D? zeby inni mieli radość z grania   :D?.Wszystko sie kręci na isie bo maszyna sama nie bedzie na siebie zarabiać.Myślisz ze wszystko łatwo zrobić idz sam zrób ta pandore v2 bez isa maszyne bedziesz opłacał powietrzem zobaczymy ile ustoi :)

a TY lepiej wróć do bajek i kucyków nawet określić nie potrafisz ile w kościele nie byłeś.
a te 7 lat temu to ty chyba komunie miałeś albo chrzest kto wie :>
hejtujesz ładnie :) ale i tak mnie to nie rusza.
jak to mówią :p
" Palec Dzidziusia na mnie nie siusia "

Opublikowano

Nigdy nie będzie reaktywacji serwerów takich jak Pandora, Elite, Tiveria, Diamond... Ci którzy robią 'podobne' serwery to robią to pod hajs, nikt mądry nie zrobi serwera, który dawniej był popularny. A jak zrobi, to po tygodniu padnie. 

Opublikowano

Jak dla mnie postawienie tego samego serwera co niegdyś był popularny to samobójstwo. Już nawet nie chodzi o to, że ludzie nie lubią grać na reworkach. Niemniej jednak przydałby się w końcu serwer, który postoi dłużej oraz nie będzie miał nawrzucanych milion nowych rzeczy typu bossy z innej gry mmo.

Opublikowano

Jak dla mnie postawienie tego samego serwera co niegdyś był popularny to samobójstwo. Już nawet nie chodzi o to, że ludzie nie lubią grać na reworkach. Niemniej jednak przydałby się w końcu serwer, który postoi dłużej oraz nie będzie miał nawrzucanych milion nowych rzeczy typu bossy z innej gry mmo.

Jakie samobójstwo wystarczy wypieprzyć 6-7 i sam tam k***a zagram. Małe kosmetyczne poprawki. Ludzie nie szanowali tego serwera przez 6-7 i administracje która nic nie robiła. Przez k***y i złodziei takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Szkoda czasu nerwow i pienidzy. ;) reaktywacje sa bez sensu lepiej zrobic nowy serwer ale porzadny nie z takim naciskiem na IS i bedzie mial duzo graczy i sie podobal. Nawet czyste pliki pla bez tak duzego IS mialy by szanse sie wybic.

Opublikowano

Szkoda czasu nerwow i pienidzy. ;) reaktywacje sa bez sensu lepiej zrobic nowy serwer ale porzadny nie z takim naciskiem na IS i bedzie mial duzo graczy i sie podobal. Nawet czyste pliki pla bez tak duzego IS mialy by szanse sie wybic.

Czy ty na pandorce w ogóle grałes ? :) Tam IS był zbędny bo dawał GÓWNO chyba ze go chciales dla szpanu to kupiłeś ;)

"Nieważne gdzie, nawet gdy będziesz sam 

Trzymaj gardę wysoko i po prostu walcz, walcz, walcz ...

Nawet gdy czujesz strach, albo już nie masz sił 

Musisz dotrwać do końca, choćbyś miał tu paść na ryj ."

Opublikowano

W sumie to jestem na nie, ale jak przypomniałem sobie o tym, jacy ludzie tam grają pomyślałem, że warto zrobić reaktywację. Niech cała ta banda ludzi bez mózgu gra na jednym serwie, niż ma latać po innych.

Opublikowano

­Reaktywacja? Prawda jest taka że nikt nie zrobi takiego serwera jak był wcześniej, żadna reaktywacja nie dorówna temu co było, tym bardziej że ADMIN (taki miał nick założyciel serwera) nie podejmie się reaktywacji a ktoś inny z tymi plikami tylko zepsuje renomę serwera jaką kiedyś miał. Prostym przykładem jest 'Divine World s3'. W obecnej chwili ma mniej graczy niż dawniej s2 w chwili upadku.

Także moje zdanie jest takie że reaktywacje serwerów są nieopłacalne :).

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Czy ty na pandorce w ogóle grałes ? :) Tam IS był zbędny bo dawał G****O chyba ze go chciales dla szpanu to kupiłeś ;)

Na pandorze kasy sie nie wydawalo ale kazda reaktywacja jest z naciskiem na IS ;) bo dlugo nie stoi

Opublikowano

Servery legendarne gdzie zostało pozakładane 2mln kont, niech pozostaną legendami, trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny, wiele się przeszło na tym serverze. Wiele też nauczyło od znajomych. ;) ­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Servery legendarne gdzie zostało pozakładane 2mln kont, niech pozostaną legendami, trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny, wiele się przeszło na tym serverze. Wiele też nauczyło od znajomych. ;) ­

Przed wyłączeniem serwera było jakieś 700-800 online , dziennie przez serwer przechodziło kilka tysięcy osób więc pandora mogła jeszcze stać. Administracja a właściwie to sam admin, nie wprowadzał aktualizacji ani nie uczestniczył w zyciu serwera od ładnych kilku lat więc nawet gdyby chciał to zmienić nie wiedziałby jak się do tego zabrać.

Srij9JT.png

Opublikowano

To postaw w jeden dzień taki serwer cwaniaczku.

1. Itemki i system ulepszen 2 minuty roboty (Skonwertowanie item_proto client pandory do sql)

2. Wgranie 4 nowe mapy 10 minut

3. Zrobienie biologa i questy 20+ minut

Podliczajac wychodzi ~40 minut + postawienie sf np. terenzo (5-10 minut)

Czyli spokojnie w 1-2 dni zrobiłbys pandore :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...