Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież psc 100zł, policja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jednym fp na facebooku koleś oferował mi skina za psc 100zł, wszystko wygladalo realnie wyslal ssy itp, mialem mu podac kod a on mi wyslac oferte,

podalem mu kod gdzie bylo 100zł a on mi dał bloka i tyle :) 

Czy jesli poszedlbym na policje z tym paragonem to mogliby cos zrobic? jak mam im udowodnic ze mial mi cos za to dac ? wydrukowac mam ssa naszej rozmowy czy moze zalogowac sie na ich pc na fb i pokazac ta konfe ? xD czy wgl takim psc 100zl to oni sie przejma ? bo slyszalem ze dopiero od 200 czy tam 250zl.

nawet jesli sie podejma to czy jest wgl taka opcja zeby go znalezli przez fejsa ? mial on fanpejdz, teraz juz usunal wiec nie wiem ?

nie zalezy mi nawet tak bardzo na tym 100zl tylko o sam fakt ze to chamstwo i czy wgl sa szanse na ukaranie go

Opublikowano

psy zajmują się sprawami od 250 PLN +

ponadto nie podpisywaliscie żadnej umowy handlowej także kasa przepadła

pozdro dla tych co wysyłają 100zł nieznajomym.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

jak to mozliwe ze od 250? i co kazdy tak sobie moze chodzic i krasc ? rownie dobrze moglbym wejsc do sklepu i wziac perfumy za 240zl i nic mi nie zrobia ? jakies wykroczenie to musi byc

Opublikowano

Dostaniesz wtedy upomnienie tylko. Za drugim razem chyba Ci coś zrobią. Na FB nie ma czasem zakazu handlu ? Odpuść sobie, bo polskie prawo jeszcze zrobi, że to ty będziesz bulił.

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

Policja nie będzie sobie zaprzątała tym głowy - to Polska. 

Będziesz miał przynajmniej przestrogę na przyszłość by nie ufać nieznajomym. 

~ ~

Opublikowano

Nie daje się kasę w taki sposób innym, jest zakaz handlu na facebook'u, wykroczenie od 250zł.

Nic nie zrobią.

Opublikowano

Policja nie będzie sobie zaprzątała tym głowy - to Polska. 

Będziesz miał przynajmniej przestrogę na przyszłość by nie ufać nieznajomym. 

xD

psy zajmują się sprawami od 250 PLN +

ponadto nie podpisywaliscie żadnej umowy handlowej także kasa przepadła

pozdro dla tych co wysyłają 100zł nieznajomym.

Bym ci powiedział czyja matka nie zaprząta sobie rzeczy sprawami, które są warte mniej niż 250zł.

Nie musieli podpisywać żadnej umowy. 

Jasne, że możesz iść na policję. Łatwe statystyki dla milicji, a tobie 100zł wpadnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

xD

Bym ci powiedział czyja matka nie zaprząta sobie rzeczy sprawami, które są warte mniej niż 250zł.

Nie musieli podpisywać żadnej umowy. 

Jasne, że możesz iść na policję. Łatwe statystyki dla milicji, a tobie 100zł wpadnie.

Ty chyba nie masz żadnego pojęcia o takich sprawach, na allegro jest więcej takich oszustów i kradną dużo więcej, policja co najwyżej rozpocznie sprawę, jeśli to w ogóle zrobi bo kwota poniżej 250zł, a po jakimś czasie ją zamknie.

Opublikowano

Na jednym fp na facebooku koleś oferował mi skina za psc 100zł, wszystko wygladalo realnie wyslal ssy itp, mialem mu podac kod a on mi wyslac oferte,

podalem mu kod gdzie bylo 100zł a on mi dał bloka i tyle :)

Czy jesli poszedlbym na policje z tym paragonem to mogliby cos zrobic? jak mam im udowodnic ze mial mi cos za to dac ? wydrukowac mam ssa naszej rozmowy czy moze zalogowac sie na ich pc na fb i pokazac ta konfe ? xD czy wgl takim psc 100zl to oni sie przejma ? bo slyszalem ze dopiero od 200 czy tam 250zl.

nawet jesli sie podejma to czy jest wgl taka opcja zeby go znalezli przez fejsa ? mial on fanpejdz, teraz juz usunal wiec nie wiem ?

nie zalezy mi nawet tak bardzo na tym 100zl tylko o sam fakt ze to chamstwo i czy wgl sa szanse na ukaranie go

Oczywiście ,że możesz iść z tym na policję, bo to NIE KRADZIEŻ TYLKO OSZUSTWO, więc niema żadnych wytycznych ,ze min 250 zł.

Opublikowano

Oczywiście ,że możesz iść z tym na policję, bo to NIE KRADZIEŻ TYLKO OSZUSTWO, więc niema żadnych wytycznych ,ze min 250 zł.

Pójdzie i powie, że go jakiś cebulak na FB okradł to go oleją, bo jest tam zakaz handlu.

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

Gdyby wymiana została dokonana za pomocą jakiegoś serwisu aukcyjnego (np: allegro) to pieniądze pewnie byś odzyskał. Spróbuj go postraszyć policją, może zmięknie i zwróci kase.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Jak można dać komuś kod bez żadnego zabezpieczenia?

To było pewne, że gość od razu da Ci bloka.

Nawet nie masz na co iść na komendę bo zrobisz z siebie tylko pajaca.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja kiedyś chciałem kupić konto w lolu też za 100zł koleś jednak okazał się oszustem i nie odzywał się. Zgłosiłem sprawę na policje żeby sobie nie myślał że jest bezkarny no ale jednak złodzieje w Polsce mogą spać bezpiecznie... Dostałem list po uwaga 3 miesiącach w których napisali tylko tyle że nic z tym nei zrobią bo niska szkodliwość społeczna XDDD

Opublikowano

O ile nie podał realnych danych to policja nawet nie poznałaby jego tożsamości. Facebook nie ma w Polsce oddziału, więc amerykańska prokuratura musiałaby zażądać logów na prośbę/wniosek polskiej.

Nie sądzę, żeby podejmowali takie działania przy kwocie 100zł.

Opublikowano

jak to mozliwe ze od 250? i co kazdy tak sobie moze chodzic i krasc ? rownie dobrze moglbym wejsc do sklepu i wziac perfumy za 240zl i nic mi nie zrobia ? jakies wykroczenie to musi byc

Możesz, ochroniarz ma prawo Ciebie poprosić, by przeszukać kiedy ma 100% pewności, kiedy nie ma żadnej wątpliwości, że ukradłeś. Jak ma 99%, czyli przypuszcza minimalną, na prawdę malutką szansę, że jednak to pomyłka, już nie ma prawa Cię poprosić, bo potem Ty możesz go tam o moralne sądzić (wiem, bo znajomy jest ochroniarzem w sklepie). Tak czy inaczej, jak Ci by te perfumy znalazł, to on dostaje premię do wypłaty w postaci 10% ceny perfum, a Ty zostajesz spisany i chyba masz obowiązek kupić tą rzecz, w sensie, nie możesz jej na sklep odłożyć. W przypadku nieletnich, to wiadomo, wezwania rodziców etc. by pouczyć, nastraszyć i takie tam.

Oczywiście we odbierz tego, że Cię zachęcam do kradzieży, absolutnie, ale pokazuje to idiotyzm polskiego prawa. Tak na prawdę jak by ktoś stworzył temat o nazwie "Polskie prawo" i wrzucił tam konstytucję, prawo etc. to temat by się cały do idiotyzmów nadawał, bo większej kpiny nie znajdziesz. Zobacz jak działają parabanki? Proste, wyszukiwanie luk w Polskim systemie prawnym.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Możesz, ochroniarz ma prawo Ciebie poprosić, by przeszukać kiedy ma 100% pewności, kiedy nie ma żadnej wątpliwości, że ukradłeś. Jak ma 99%, czyli przypuszcza minimalną, na prawdę malutką szansę, że jednak to pomyłka, już nie ma prawa Cię poprosić, bo potem Ty możesz go tam o moralne sądzić (wiem, bo znajomy jest ochroniarzem w sklepie). Tak czy inaczej, jak Ci by te perfumy znalazł, to on dostaje premię do wypłaty w postaci 10% ceny perfum, a Ty zostajesz spisany i chyba masz obowiązek kupić tą rzecz, w sensie, nie możesz jej na sklep odłożyć. W przypadku nieletnich, to wiadomo, wezwania rodziców etc. by pouczyć, nastraszyć i takie tam.

Oczywiście we odbierz tego, że Cię zachęcam do kradzieży, absolutnie, ale pokazuje to idiotyzm polskiego prawa. Tak na prawdę jak by ktoś stworzył temat o nazwie "Polskie prawo" i wrzucił tam konstytucję, prawo etc. to temat by się cały do idiotyzmów nadawał, bo większej kpiny nie znajdziesz. Zobacz jak działają parabanki? Proste, wyszukiwanie luk w Polskim systemie prawnym.

Nie wiem skąd bierzesz te mądrości, ale ochroniarz zawsze ma prawo poprosić do kanciapy na przeszukanie, lecz ty zawsze możesz odmówić. Wtedy wzywana jest policja. Ochroniarz nie ma prawa nikogo przeszukać bez jego zgody.

Opublikowano

­Jak czytam wypowiedzi, że policja nic z tym nie zrobi bo od 250 to mnie krew zalewa. Po 1, zgłosić możesz kradzież nawet 10zł i policja musi się tym zając, jednak sprawa w sądzie dopiero jest od 250zł.

Po 2, jeżeli posiadasz archiwum rozmowy to zgłoś na policje, a najlepiej pokaż typowi kwitek, że zgłosiłeś przestępstwo (z pewnością dostaniesz takie) na facebooku, wtedy zmięknie i po sprawie.

A zakaz handlu na facebooku nie działa tak, jak myslicie. Prawdo serwisu nie działa nad prawo państwa.

Opublikowano

Nie wiem skąd bierzesz te mądrości, ale ochroniarz zawsze ma prawo poprosić do kanciapy na przeszukanie, lecz ty zawsze możesz odmówić. Wtedy wzywana jest policja. Ochroniarz nie ma prawa nikogo przeszukać bez jego zgody.

Przeczytaj jeszcze raz. Mam znajomego ochroniarza, co w sklepie pracuje. Stąd te moje jak to nazwałeś "mądrości" po prostu nie siedzę 24/7 przed kompem i znam życie. Poprosić ma prawo zawsze, ale powinien mieć 100% pewności, bo potem on może mieć kłopoty.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

to masz dobra nauczcke na przyszlosc, nigdy nie handluj z ludzmi przez neta na zasadzie najpierw daje ja potem ty choćby nie wiem jak przekonujący byli, bo 90% to jebane gimbusy, ktore tylko czekaja zeby znalesc naiwnego, ktory da im sie ojebac. mozesz zglosic na policje, ale znajac zycie i tak z tym nic nie zrobią, szkoda czasu.

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz. Mam znajomego ochroniarza, co w sklepie pracuje. Stąd te moje jak to nazwałeś "mądrości" po prostu nie siedzę 24/7 przed kompem i znam życie. Poprosić ma prawo zawsze, ale powinien mieć 100% pewności, bo potem on może mieć kłopoty.

Koles ma racje a ty jeszcze sie próbujesz z tego wytlumaczyc tym, ze "znasz zycie" ja p******e. jest tak jak napisał solmyr, jak chcesz mozesz odmowic przeszukania i wtedy musza wzywac bagiety, ale jak sie okaze, ze nic nie zajebales to beda mieli klopoty, tak to działa. sami bez twojego pozwolenia nie moga cie przeszukac bo to k***a ingeruje w twoje prawa, a jak to zrobia to mimo braku twojego przyzwolenia mozesz sie na policje zglosic, bo zlamali prawo. A 100% pewności w życiu masz tylko na to, ze umrzesz, na nic więcej. Mozesz dobrowolnie dac sie przeszukac ale nie musisz

"Przeszukanie – może zostać dokonane tylko przez policję, w miarę możliwości funkcjonariusza tej samej płci. Jest to przeszukanie odzieży i podręcznych przedmiotów, opiera się na kodeksie karnym i odbywa się w ramach toczącego się postępowania karnego (art. 219 KK). "

Opublikowano

To dziwne bo ja siedzę 24/7, a chyba znam lepiej. Oficjalnie nie będzie mieć żadnych problemów bo to jego praca, a to czy szef go opierdoli za bezzasadne wezwanie policji czy nie, to już inna sprawa.

Opublikowano

Przestępstwo jest dopiero od 437,5 zł, a nie jak wszyscy tu obecni specjaliści piszą - 250 zł.

Zgłoś na policję, koleś wyroku za to nie dostanie, ale zwrócić będzie musiał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...