Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Kto pamięta te czasy ?

siewkaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamięta ktoś jak to wtedy się grało w metina,nie to co teraz kiedyś wszyscy biegali w eq +4,CH full były :) to była gra.

cc5e6885c6c8.jpg

3956540c1977.jpg

8bdbd68cd5c3.jpg

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli chodzi o temat: Te czasy były świetnymi, administracja nie była tak walnięta za przeproszeniem. Stronę można oglądać w archiwum stron, więc to nie taka strata. Naprawdę, ta gra miała w sobie "coś" w tamtych latach.

Ja jestem w trakcie tworzenia takiego serwera, na razie na hamachi. Szukam właśnie takiego tła, jak na pierwszym obrazku. Ale jak wiadomo, questów nie odtworzymy.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

łezka się kręci szkoda że dzisiejsi gracze są tak wybredni za tamtych czasów nikt nawet nie myślał o 4 stronach w eq zmiany ch etc etc kiedyś liczyła się gra mimo bugów a teraz 1 bug i serwer syf...

1912513.jpeg

Opublikowano

łezka się kręci szkoda że dzisiejsi gracze są tak wybredni za tamtych czasów nikt nawet nie myślał o 4 stronach w eq zmiany ch etc etc kiedyś liczyła się gra mimo bugów a teraz 1 bug i serwer syf...

każdy w eq +4 do tego skille po trochu w aure  8 pkt w berka 3 w wirka i wszyscy zadowoleni byli :D

Teraz  nieskonczonych pele,pot itp 800 stron eq 100kkk 3k staki i wgl te całe nie metinowe rzeczy.

To zabiło ten klimat.

@Edit

tak sie dawało skille :D

e4a72b886617.jpg

Opublikowano

Dziwi cie to? Bo mnie wcale.

Ahh to expienie w pt na BO ;f

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Jeśli chodzi o temat: Te czasy były świetnymi, administracja nie była tak walnięta za przeproszeniem. Stronę można oglądać w archiwum stron, więc to nie taka strata. Naprawdę, ta gra miała w sobie "coś" w tamtych latach.

Ja jestem w trakcie tworzenia takiego serwera, na razie na hamachi. Szukam właśnie takiego tła, jak na pierwszym obrazku. Ale jak wiadomo, questów nie odtworzymy.

Wszystko można bez problemu odtworzyć, ale napiszę jedno, zamkniesz serwer po miesiącu. To wszystko się przeżarło, a nowi, młodzi gracze nie są przyzwyczajeni do tak trudnych serwerów i zwyczajnie nie zagrają. Jak chce się młodych zdobyć, bo jednak to oni głównie tworzą tą społeczność, to trzeba nawalić nowości, nawet tandetnych, naje*ać tego i już. Niektórzy ludzie nie patrzą na jakość, a żeby np. był fajny kolorowy smok, albo nowe wyglądy petów/wierzchowców. Metin jest już stary i wielu osobom zwyczajnie się znudził. Wam też by się znudziła gra po jednym dniu na takim serwerze bez nowości. Skończcie pisać o tych wspaniałych czasach. Cześć.

Opublikowano

Bony PŻ miały wartość po np. 300, a nie 1,5k, bicie metina solo to rzadkość, na każdym dużym spocie pt złożone z kilku osób, walki o spoty, szukanie lura na wszystko, ekipa na bojowca za 50k, masowe chodzenie na ezoty, posiadanie broni na 30 lvl lub 25/32/36+7 czyniło cię koxem itd. 

Opublikowano

Wtedy ta gra miała sens :)

Zaraz do tematu wbija jakiś idiota i się zapyta czy nie chcemy serwera bez nowości jak stary PL...

Już odpowiem że teraz nie ma sensu.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Pamięta ktoś lv up tego pana :D pamiętam wrzawa w m1 była i nie widziałem o co chodzi wtedy :D 

d1f70b7f666c.jpg

Opublikowano

Ale mi stary przypomniałeś :D

Mogę się pochwalić, że miałem GTS'a(GoToSleep) i SMP(SirMamutPOL) w znajomych :D

Ja takiego sukcesu nie miałem. Za to pamiętam dobry kontakt na Twierdzy z OJCI3C i Fr4nS. Swojego czasu sura i woj walczący o top1. :)

Opublikowano

a po co? I tak by nikt nie zawitał, nic nigdy nie jest już takie samo.

Co? Nikt by nie zawitał? Jaja sobie robisz? Wiesz ile ludzi co grało właśnie na początkach z chęcią by zagrało :P?

Opublikowano

Co? Nikt by nie zawitał? Jaja sobie robisz? Wiesz ile ludzi co grało właśnie na początkach z chęcią by zagrało :P?

Pierwsze dwa dni.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Pierwsze dwa dni.

Hmmm jakby to był serwer gameforgu, do tego jakby zrobili kampanie reklamową to uwierz grali by... Może nie jakieś tłumy, ale ludzi by było ;)...

Opublikowano

Hmmm jakby to był serwer gameforgu, do tego jakby zrobili kampanie reklamową to uwierz grali by... Może nie jakieś tłumy, ale ludzi by było ;)...

Nie grali by i daruj sobie już ten temat.

Nie masz o tym pojęcia to się nie wypowiadaj.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie grali by i daruj sobie już ten temat.

Nie masz o tym pojęcia to się nie wypowiadaj.

nie mów za kogoś :D ja bym grał.

Dlatego właśnie pobieram SG bo jest to legalny global i do tego zadbany i cały czas swietny.

Szkoda ze PL serwera takiego brak.

Opublikowano

A prawda jest taka, że nawet jeśli jest odtworzony starszy serwer to gracze są, ale tak jak @Bambus3k™ pisał, przez pierwsze dwa dni, ludzie teraz stawiają na jak najlepszą rozgrywkę, a starsze serwery przecież jeszcze są, dlaczego na nich nikt nie gra? Mówicie łatwo "serwer bez nastawienia na item shop" a przeciętny serwer to jest masa wydatków szczególnie jak samemu siebie sponsorujesz, już nie mówiąc o reklamie bo na pewno musiałaby być, spójrzcie na inne gry, nie stoją w miejscu a robią jeszcze większe przeskoki i nikt nie narzeka, każdy update globalnego serwera to jest krok ku lepszemu bo gdyby nadal żyli rokiem 2007 to większość by odeszła - przez co? - Nude.

Wyobraźcie sobie ile globalne serwery muszą wydawać pieniędzy chociażby na zabezpieczenia. :)

Piękne czasy łza się w oku kręci jak pierwszy raz wbiłem na metina to wiedziałem że długooooo będe w to grał 2009 :D

To tylko gra..

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Pany a kto pamięta tą aurę miecza? Bardzo się wkurzyłem jak włączyłem następnego dnia Metka a tam ten nowy szit ;/

post-797014-0-90900100-1436277832.jpg

Opublikowano

Kiedyś to było fajnie ^^. Miało sie miecz na 1 lvl +3 i już było się koksem hahah :D szkoda, szkoda że to wszystko minęło. Teraz to ciężko trafić na dobry serwer. Hack-ów nie było nic xDD

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...