Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamykam, bo nie umiecie dyskutować

Dragon33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozdajemy warnów za darmo, jeżeli jakiś post dostał ostrzeżenie, to na to zasłużył, a skoro widzisz nieregulaminowe posty, to je zgłaszaj.

To niby jak Twoim zdaniem miałbym zatrzymać falę narastającego spamu? To jest post moderacyjny, którym upominałem użytkowników, jestem moderatorem i mam prawo pisać takie posty, zwłaszcza, że były konsultowane z Makinem.

Stary, wyjdź na dwór, wychilluj się, weź parę głębszych wdechów, bo życie nie kręci się tylko na mpcforum, więc nie ma co tego tak przeżywać ;)

Jakie nie? Raz nawet Dekoder dał warna w ,, czym jeździsz '' powód - ktoś wkleił zdjęcie drogiego auta, ale pomijając to, że były tam zdjęcia samolotów, hulajnóg i wielu innych ,, absurdalnych '' środkach transportów i one są spoko, bo (UWAGA)... nie pokazują auta, którego nawet nie testowano. Nie wiem co o tym sądzić, ale to może być jakieś leczenie kompleksów.

Zamiast ich upominać to daj im bana, albo warna - proste. Wolisz jednak pół-środki i jesteś na tyle leniwy, by nie zbanować kilku userów (bo przecież ich tam jest tak dużo!) - jak, by były co chwile głupie komentarze i nie możecie wyrobić to rozumiem, ale nie przy każdej większej dyskusji.

Słaba prowokacja.

To kicha, czego się po nim spodziewać?

Co do redaktorów to sami jesteście nie lepsi.

pyhvh7E.png

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakie nie? Raz nawet Dekoder dał warna w ,, czym jeździsz '' powód - ktoś wkleił zdjęcie drogiego auta, ale pomijając to, że były tam zdjęcia samolotów, hulajnóg i wielu innych ,, absurdalnych '' środkach transportów i one są spoko, bo (UWAGA)... nie pokazują auta, którego nawet nie testowano. Nie wiem co o tym sądzić, ale to może być jakieś leczenie kompleksów.

Zamiast ich upominać to daj im bana, albo warna - proste. Wolisz jednak pół-środki i jesteś na tyle leniwy, by nie zbanować kilku userów (bo przecież ich tam jest tak dużo!) - jak, by były co chwile głupie komentarze i nie możecie wyrobić to rozumiem, ale nie przy każdej większej dyskusji.

Nad tamtym tematem też ubolewałem, ale dostałem restrykcje od jednego z GM'ów, aby nie dawać więcej warnów w tamtym temacie.

Opublikowano

Można wiedzieć jaki moderator dał taką notkę w informacjach Kicha?

Co do tego moderacja + 'elita' [nie chodzi o rangę] jest całościowo bezkarnie, chyba, że podpadnie 'większemu'

Nie ma równouprawnienia, dlatego polecam nie zadzierać z nimi i też nie wdawać się w kontakty, znajomość to pierwszy krok do nie lubienia kogoś. 

Polecam od razu pisać do zaufanych globali i Makina, do moderatorów nie ma sensu, ponieważ będą się upierać oni w 90 procentach przypadkach, że warn/ban/perm został nadany słusznie.

Tyle w temacie, mam nadzieję, że nie zostanę zwarnowany za to, że odpowiadam na powyższą dyskusję, a nie na sam temat.

--=~~=--

Co do zamknięcia tematu nie dziwię się jak było tam z 15 postów ubliżającym osobom mającym odmienne zdanie.

Opublikowano

Moim zdaniem na forum panuje "syndrom wywyższania się" i moderatorzy uważają że użytkownicy to murzyni którzy jeśli odmówią bądź wyrażą swoje zdanie na dany temat, a te im się nie spodoba to zostaną zbesztani i oczywiście ukarani warnem. Osobiście uważam że połowa moderatorów to dzieci w trakcie dojrzewania gdy hormony im buzują przez co swoje kompleksy i złość wylewają na tym forum. Oczywiście są dobre osoby ale to nieliczna grupa, niestety tak myślę ale władze wyższe chyba lubią branie byle kogo na moderatora, bo po co brać kogoś odpowiedniego jak wystarczy byle gimbus byle by na forum nie było samych userów. Przytocze pewna sytuację która mnie dotknęła, mianowicie w pewnym temacie w którym została prowadzona dyskusja wyrazilem swoje zdanie na ten temat, kilka minut później dostałem warna za offtop. Oczywiście pomyślałem pomyłka - każdemu się zdarza więc napisałem do tego który mnie ukarał, twardo twierdził ze warn był słuszny, niestety po pokazaniu dowodów przytaczając regulamin na to ze warn byl nie słuszny zostałem olany a moderator opuścił konwersację. Oczywiście nie mam o to żalu gdyż mam 0% na pasku, ale to ukazuje jaki poziom inteligencji reprezentują moderatorzy na tym forum (nie wszyscy). Uważam że powinna zostać przeprowadzona solidna selekcja, ale po co moje zdanie brać pod uwagę, przecież jestem tylko userem.. nie kompetencja i debilizm niektórych osób jest wręcz nie śmieszny a żałosny. Gdyby zdegradowano kilku ludzi (oczywiście nie mogę powiedzieć kogo bo dostane perma) to forum miałoby poziom, a nie byłoby wyspą gdzie bez lizania dupy panu nie przeżyjesz.

Pewnie dostane warna za wyrażenie swojego zdania w tej dyskusji ;)

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Nie rozdajemy warnów za darmo, jeżeli jakiś post dostał ostrzeżenie, to na to zasłużył, a skoro widzisz nieregulaminowe posty, to je zgłaszaj.

To niby jak Twoim zdaniem miałbym zatrzymać falę narastającego spamu? To jest post moderacyjny, którym upominałem użytkowników, jestem moderatorem i mam prawo pisać takie posty, zwłaszcza, że były konsultowane z Makinem.

Stary, wyjdź na dwór, wychilluj się, weź parę głębszych wdechów, bo życie nie kręci się tylko na mpcforum, więc nie ma co tego tak przeżywać ;)

Zgłoszony post nie równa się nieregulaminowym postem młodziaku.

Ostatnio coraz częściej widzę warny za normalne posty bo ktoś dla żartu sobie je zreportował a wy jako moderatorzy zamiast to sprawdzić to macie to w chuju i warnujecie jak leci..

btw. Patrząc na czas online Twoje życie kręci się wokół forum więc nie praw morałów bo wygląda to śmiesznie i żałośnie zarazem

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ostatnio coraz częściej widzę warny za normalne posty bo ktoś dla żartu sobie je zreportował a wy jako moderatorzy zamiast to sprawdzić to macie to w chuju i warnujecie jak leci..

btw. Patrząc na czas online Twoje życie kręci się wokół forum więc nie praw morałów bo wygląda to śmiesznie i żałośnie zarazem

To zgłoś to do GMa. Co jak co, ale akurat większość GMów jest obiektywna i niesłusznego warna ściągnie.

Moderatorzy nie dostają nic za to, ile warnów rozdadzą więc wątpię, żeby któryś "warnował jak leci"

Opublikowano

@Missbułgaria

To gimbusie czy mlodziaku? :D

Z gimnazjum już podobno wyszedł ale gimnazjum z niego nie więc zmieniłem.

To zgłoś to do GMa? Co jak co, ale akurat większość GMów jest obiektywna i niesłusznego warna ściągnie.

Moderatorzy nie dostają nic za to, ile warnów rozdadzą więc wątpię, żeby któryś "warnował jak leci"

No jasne, że tak i takowe warny zdejmują ale denerwuje mnie przewózka moderatorów którzy się wywyższają tak jakby byli adminami tego forum.

Moderator ma służyć pomocą i ma być przewodnikiem po forum dla szarych użytkowników a moderatorami zazwyczaj zostają tu dzieciaki żeby mieć okazje do wywyższenia się przy innych a innego miejsca niż internet dla nich nie ma.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Przecież tak nie jest, więc skąd ta dedukcja? Każdy raport jest sprawdzany, nawet nie wiesz ile raportów zostaje odznaczonych z powodu ich niesłuszności, więc serio "nie wiem to się wypowiem".

Stary tak mi dogryzłeś, że chyba wyjdę w końcu z domu :(

Opublikowano

Valze, Twój post dałem za przykład takiego spamu jaki robią moderatorzy. Ja, exModerator, moderatorem byłem zaledwie 1 miesiąc i mam uczyć osobę, która w tym samym czasie co ja startowała, a jest moderatorem do dziś? Ok, masz np. zablokowanie pisania na jakiś czas, opcję ukryj post, zwiększyć karę podwójnie co ich zniechęci, dać bana na 3 dni za nagminne łamanie regulaminu, nawet po konsultacji z makinem, bo nawet jako moderator roczny nie umiesz sam konsekwentnie karać nieregulaminowych działań. Skoro twierdzisz, że karacie tylko te nieregulaminowe, to daj przykłady z moich postów, wyjaśnię dlaczego moim zdaniem warn nadany nieregulaminowo, oraz spróbuj mi proszę uzasadnić, dlaczego pisząc podane o -%, zostaję zlany przez moderatora, który odczytał tą wiadomość?

http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwiksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/?p=12113261- nadany przez Zaraxa, wstawiłem do idiotyzmów wypowiedź Miszcza, a jako że z tego samego tematu, to zacytowałem, zamiast screena. Ostatecznie wzięto to też jako obrazę...

http://prntscr.com/7ot0lktutaj 2 warny za posty, których nawet nie ma już. Co do warna od miszcza, to nie pamiętam dokładnie, ale Valze Twój mnie rozwalił. Piszesz, że publikuję swoje żale w temacie z idiotyzmamy, a wstawiłem warna, którego dostałem i jego treść. Po 1. Jak mogę mieć żal o coś skoro mnie nie interesuje czy mam 0 czy 100% na pasku, czy nawet 100000000000 jak kiedyś BR3ND miał, za prawdo - mówienie. Po 2. dla mnie ten warn był idiotyczny dlatego do idiotyzmów trafił. Proste? Proste. Nie, dla Pana Valzego nie proste.

Y2rPdYB.png

Mam mieć do siebie pretensję? Czemu? Przecież to nie ja uczyłem moderatorów jak mają moderować, więc mogę mieć do Ciebie, albo do Antixa czy tam Majkela, nie pamiętam kto miał kidów wtedy, o to, że Ciebie nie douczyli czym jest żal a czym jest beka.

Aa, zwrócę uwagę na jedną z wypowiedzi.

M5xgKt0.png

DHoGAo3.png

Odnosząc się do tej wypowiedzi, pierw ją przemyśl, bo w tym momencie powinna ona trafić do idiotyzmów, ale wiem, że bym dostał od jakże wielce oburzonego moderatora, warna, bo znów miałem rację i publikuję nieprzyjemną prawdę. Co ciekawe, jak ktoś pisze post na Ciebie, to wiesz o nim praktycznie od razu i od razu odpisujesz. Ja od Twojej wypowiedzi która była przed 18, odczekałem ok. 3 godzin, bo mnie w domu nie było. Więc pytanie Panie Moderatorze, kogo życie tutaj bardziej kręci się wokół MPCforum? Osoby, która odpisze o każdej godzinie dnia i nocy, która ma dziennie kilkadziesiąt postów? Czy kogoś kto tylko bierze udział w dyskusjach, odpowiadając kiedy ma czas?

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

jak widze spinające osoby aka valze czy też miss rumunów po prostu dostaje raka

co wy k***a, zycia nie macie? cale dnie przed pc siedzicie? matka was w pokoju zamknela?

wyjdzcie na dwor, zapalcie sobie szluga, napijcie sie piwka z kumplami, idzcie na dupy i cos zrobcie

jak czytam ten temat, to naprawde mi jest was zal, pozdrawiam idac na dziwki, cya

Opublikowano

jak widze spinające osoby aka valze czy też miss rumunów po prostu dostaje raka

co wy k***a, zycia nie macie? cale dnie przed pc siedzicie? matka was w pokoju zamknela?

wyjdzcie na dwor, zapalcie sobie szluga, napijcie sie piwka z kumplami, idzcie na dupy i cos zrobcie

jak czytam ten temat, to naprawde mi jest was zal, pozdrawiam idac na dziwki, cya

kolego nie zapominaj o eits albo hiv .. przecież dostajesz w zestawie ziom uważaj..

Valze nołlajf i i chce aby inni wyszli na dwór xD

@topic

Sądzę że każda dyskusja na tym forum jest zamykana bo "zdarzają się " xD kłótnie hahahahahahahahahahahahahah dobre k***a tu nic nie można napisać bo warny lecą, a władza trzyma sztamę tylko z sobą..

Reasumując tą krótką ale jakże rzetelną wypowiedź to w dyskusjach są różne poglądy i każdy będzie raczej chciał przekonywać do swojej racji(tak sądzę)..

Opublikowano

kolego nie zapominaj o eits albo hiv .. przecież dostajesz w zestawie ziom uważaj..

Valze nołlajf i i chce aby inni wyszli na dwór xD

@topic

Sądzę że każda dyskusja na tym forum jest zamykana bo "zdarzają się " xD kłótnie hahahahahahahahahahahahahah dobre k***a tu nic nie można napisać bo warny lecą, a władza trzyma sztamę tylko z sobą..

Reasumując tą krótką ale jakże rzetelną wypowiedź to w dyskusjach są różne poglądy i każdy będzie raczej chciał przekonywać do swojej racji(tak sądzę)..

od czego są prezerwatywy :)))

Opublikowano

od czego są prezerwatywy :)))

żeby ptaszek w zime zamarznął .. 

Opublikowano

Valze, Twój post dałem za przykład takiego spamu jaki robią moderatorzy. Ja, exModerator, moderatorem byłem zaledwie 1 miesiąc i mam uczyć osobę, która w tym samym czasie co ja startowała, a jest moderatorem do dziś? Ok, masz np. zablokowanie pisania na jakiś czas, opcję ukryj post, zwiększyć karę podwójnie co ich zniechęci, dać bana na 3 dni za nagminne łamanie regulaminu, nawet po konsultacji z makinem, bo nawet jako moderator roczny nie umiesz sam konsekwentnie karać nieregulaminowych działań. Skoro twierdzisz, że karacie tylko te nieregulaminowe, to daj przykłady z moich postów, wyjaśnię dlaczego moim zdaniem warn nadany nieregulaminowo, oraz spróbuj mi proszę uzasadnić, dlaczego pisząc podane o -%, zostaję zlany przez moderatora, który odczytał tą wiadomość?

Ciekawe kto po tym miesiącu moderowania został zdegradowany ze swojego stanowiska...  :ninja: O konsultacje z Makinem chodziło o wprowadzenie nowego punktu w regulaminie, który został wcielony w życie, bo sam na własną rękę nie będę tego robił, bo nie mam uprawnień.

http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwiksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/?p=12113261- nadany przez Zaraxa, wstawiłem do idiotyzmów wypowiedź Miszcza, a jako że z tego samego tematu, to zacytowałem, zamiast screena. Ostatecznie wzięto to też jako obrazę...

Najwyraźniej Miszczu poczuł się urażony :(

http://prntscr.com/7ot0lktutaj 2 warny za posty, których nawet nie ma już. Co do warna od miszcza, to nie pamiętam dokładnie, ale Valze Twój mnie rozwalił. Piszesz, że publikuję swoje żale w temacie z idiotyzmamy, a wstawiłem warna, którego dostałem i jego treść. Po 1. Jak mogę mieć żal o coś skoro mnie nie interesuje czy mam 0 czy 100% na pasku, czy nawet 100000000000 jak kiedyś BR3ND miał, za prawdo - mówienie. Po 2. dla mnie ten warn był idiotyczny dlatego do idiotyzmów trafił. Proste? Proste. Nie, dla Pana Valzego nie proste.

Takie posty mijają się z ideą tego tematu, bojownicy islamu też myślą, że dobrze robią, choć wcale tak nie jest.

M5xgKt0.png

DHoGAo3.png

Odnosząc się do tej wypowiedzi, pierw ją przemyśl, bo w tym momencie powinna ona trafić do idiotyzmów, ale wiem, że bym dostał od jakże wielce oburzonego moderatora, warna, bo znów miałem rację i publikuję nieprzyjemną prawdę. Co ciekawe, jak ktoś pisze post na Ciebie, to wiesz o nim praktycznie od razu i od razu odpisujesz. Ja od Twojej wypowiedzi która była przed 18, odczekałem ok. 3 godzin, bo mnie w domu nie było. Więc pytanie Panie Moderatorze, kogo życie tutaj bardziej kręci się wokół MPCforum? Osoby, która odpisze o każdej godzinie dnia i nocy, która ma dziennie kilkadziesiąt postów? Czy kogoś kto tylko bierze udział w dyskusjach, odpowiadając kiedy ma czas?

To słabo robiłeś te wdechy. Pamiętaj wdychamy nosem, a wypuszczamy buzią, do osiągnięcia pełnego relaksu. MPC jest dla mnie hobby, czymś co działam w wolnym czasie, więc nie będziesz mi mówił jak mam żyć, haha. :D

Okej, coś jeszcze? Bo zaraz będzie pora zamknąć ten temat, spamujecie niemiłosiernie :v

Opublikowano

Ciekawe kto po tym miesiącu moderowania został zdegradowany ze swojego stanowiska...  :ninja: O konsultacje z Makinem chodziło o wprowadzenie nowego punktu w regulaminie, który został wcielony w życie, bo sam na własną rękę nie będę tego robił, bo nie mam uprawnień.

Takie posty mijają się z ideą tego tematu, bojownicy islamu też myślą, że dobrze robią, choć wcale tak nie jest.

To słabo robiłeś te wdechy. Pamiętaj wdychamy nosem, a wypuszczamy buzią, do osiągnięcia pełnego relaksu. MPC jest dla mnie hobby, czymś co działam w wolnym czasie, więc nie będziesz mi mówił jak mam żyć, haha. :D

Okej, coś jeszcze? Bo zaraz będzie pora zamknąć ten temat, spamujecie niemiłosiernie :v

skoro chcesz zamknac ten temat bo gadamy nie na temat, to o czym on k***a jest

Opublikowano

skoro chcesz zamknac ten temat bo gadamy nie na temat, to o czym on k***a jest

Nie oto chodzi. Skargi i zażalenia kierujemy na PW, najlepiej do GMów, więc ten temat stoi tutaj trochę nieregulaminowo ;) 

Macie zaszczyt, że wchodzę z Wami w dyskusję :P

Opublikowano

Przeczytaj czemu przytoczyłem to, że byłem msc moderatorem. Najwyraźniej skoro zostałeś, to powinieneś być lepszym.

Miszczu, kompleks wyższości i tyle, wiem, że cokolwiek złego się o nim napisze, to jak nie on, to kogoś poprosi o nadanie warna.

Idiotyzm do idiotyzmów. Proste? Proste.

Pokazałeś sens tego tematu pisząc czy coś jeszcze bo zamykasz go :D Prowadzimy dyskusje wszyscy nie tylko ty i ja. Jak dla mnie każda osoba wyczerpuje odpowiednio temat, z tych co do tej pory dodali odpowiedź. O dziwo nawet Ty Valze wyczerpujesz temat, co rzadko robisz :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie oto chodzi. Skargi i zażalenia kierujemy na PW, najlepiej do GMów, więc ten temat stoi tutaj trochę nieregulaminowo ;)

Macie zaszczyt, że wchodzę z Wami w dyskusję :P

czuje sie zaszczycony wielki ksiaze ze raczysz z nami pisac

tl;dr spierdalaj

Opublikowano

get a life typki siedzicie na tyhm mpc forum jakby to bylo wasze drugie zycie wyjdźcie piekna pogoda jes piwko se wypijcie itp.

Opublikowano

Przeczytaj czemu przytoczyłem to, że byłem msc moderatorem. Najwyraźniej skoro zostałeś, to powinieneś być lepszym.

Miszczu, kompleks wyższości i tyle, wiem, że cokolwiek złego się o nim napisze, to jak nie on, to kogoś poprosi o nadanie warna.

Idiotyzm do idiotyzmów. Proste? Proste.

Pokazałeś sens tego tematu pisząc czy coś jeszcze bo zamykasz go :D Prowadzimy dyskusje wszyscy nie tylko ty i ja. Jak dla mnie każda osoba wyczerpuje odpowiednio temat, z tych co do tej pory dodali odpowiedź. O dziwo nawet Ty Valze wyczerpujesz temat, co rzadko robisz :)

Nie Tobie oceniać kto jest lepszy, a kto gorszy, mnie też nie, ale akurat się składa, że to ja jestem moderatorem, a Ty nie. Już wyjaśniłem wyżej dlaczego ta dyskusja nie powinna mieć miejsca ;)

Opublikowano

Sam mogłem nadać ci ostrzeżenie, po prostu ktoś był szybszy. W każdym razie podziwiam, że chciało ci się wypisywać swoje żale do wszystkich po kolei z powodu 5 punktów ostrzeżeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...