Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamykam, bo nie umiecie dyskutować

Dragon33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze myślałem że dyskusja polega na wymianie własnych poglądów. Jeżeli z kimkolwiek się nie zgadzamy, to możemy wymienić się własnymi spostrzeżeniami, dlatego też warto zadać sobie pytanie, DLACZEGO moderatorzy z tegoż forum zamykają tematy do tego przeznaczone, w podforum o nazwie "Pogaduszki"? Jak można "nie umieć" dyskutować, wymiana zdań i konstruktywna krytyka są jakże wskazane. Nawet jeżeli ktokolwiek z użytkowników prowokuje swoimi poglądami, to drodzy moderatorzy, nie macie prawa powiedzieć że "nie umiemy" dyskutować. Elo, nie będę was uczył podstaw forumingu xdd

http://www.mpcforum.pl/topic/1433977-dominik-szyma%C5%84ski-czyli-ofiara-spo%C5%82ecze%C5%84stwa/page-5

Pomogę z matematyki, PW.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak to jest jak się daje bezbeka do pogaduszek i wszystkie tematy które nie zgadzają się z jego poglądami są zamykane

Tak samo będzie z tym tematem

Opublikowano

Tak to jest jak się daje bezbeka do pogaduszek i wszystkie tematy które nie zgadzają się z jego poglądami są zamykane

Tak samo będzie z tym tematem

Zgniłem z nazi moderacji. xD Zamknęli thread na 2 dni, myślałem najpierw że usunęli bo nie można było w niego wejść, a teraz widzę że znowu działa. Widzę że na MPC bez zmian, nic się nie zmieniło od kiedy wyłapałem bana za nic chyba w 2011, chociaż nie, jedna rzecz się zmieniła - dzieciaki w moderacji.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Zgniłem z nazi moderacji. xD Zamknęli thread na 2 dni, myślałem najpierw że usunęli bo nie można było w niego wejść, a teraz widzę że znowu działa. Widzę że na MPC bez zmian, nic się nie zmieniło od kiedy wyłapałem bana za nic chyba w 2011, chociaż nie, jedna rzecz się zmieniła - dzieciaki w moderacji.

http://www.mpcforum.pl/topic/1434417-ma%C5%9B%C4%87-nam-nie-wystarcza/#entry12160485 xD

jeszcze niektorzy maja dystans do forum, ale wiekszosc moderacji juz nie

captacha: keep calm

Opublikowano

Taka jest prawda, jak się wyzywacie jak na serwerach w cs;go ' ty k***o, zjem ci siostrę ', ' dobrze, że zdechł ' to się nie dziwcie.

Niemniej jednak wystarczyłyby 1 dniowe bany % za prowo do flamewar.

Opublikowano

Taka jest prawda, jak się wyzywacie jak na serwerach w cs;go ' ty k***o, zjem ci siostrę ', ' dobrze, że zdechł ' to się nie dziwcie.

Niemniej jednak wystarczyłyby 1 dniowe bany % za prowo do flamewar.

w8, ale co ma to wspolnego z tematem XDD

co jak co ale wyzwisk nie bylo zbytnio, dyskusja jak na to forum byla i jest na dosyc wysokim poziomie 

Opublikowano

w8, ale co ma to wspolnego z tematem XDD

co jak co ale wyzwisk nie bylo zbytnio, dyskusja jak na to forum byla i jest na dosyc wysokim poziomie 

1.  Po c**j z nimi dyskutujesz, jak sami żyją w dżungli i dla nich np. to normalne, że moją mamę tata bije patelnią, bo to selekcja naturalna, albo są tak głupi, że nie wiedzą o co dokładnie chodzi w temacie.

2.  Popieram zmniejszanie ilości słabych jednostek. Selekcja naturalna [ pisane z 10 razy w temacie ]

3. Idiotow takich jak ty tez powinni wybić, niestety byłoby to zbyt destrukcyjne dla ludzkości. 

4. Serduszko w tytule, emogejowski avatar i jakiś niedojebany kot w profilu. Wiele się nie różnisz od Dominika, może jakiś challenge?

5. Szkoda ze na mpc jest taka banda wiesniakow

6. Co ty pierdolisz człowieku? 

7. Czekamy, mogę ci nawet sznurówki podrzucić. [ do powieszenia się ]

8. Mam tyle par butów, że z tych sznurówek to mogłaby się cała twoja rodzina powiesić, więc luźno. [ odp. do powieszenia się ]

9. prawie smutłem, a raczej nie bo jebie mnie ta sprawa, nie dotyka mnie wiec wyjebane [ to po co on się wypowiada? ]

10. Co może k***a powiesz że to co napisałem to nie prawda?

11. Dobrze ze zdechł, selekcja naturalna. 

12. [ porównywanie samobójstwa do stada murzynów ]

13. Mógł skoczyć jeszcze to byłby sławny jak pewien znany raper, a tak to szkoda 

14. To wina mamy bo mu nie kupiła butów na rzepy.

15. jesteś żałosnym idiotą.

Wymieniałbym dalej, ale szkoda mi czasu cytować 1/4 tematu.

Opublikowano

1. Po c**j z nimi dyskutujesz, jak sami żyją w dżungli i dla nich np. to normalne, że moją mamę tata bije patelnią, bo to selekcja naturalna, albo są tak głupi, że nie wiedzą o co dokładnie chodzi w temacie.

2. Popieram zmniejszanie ilości słabych jednostek. Selekcja naturalna [ pisane z 10 razy w temacie ]

3. Idiotow takich jak ty tez powinni wybić, niestety byłoby to zbyt destrukcyjne dla ludzkości.

4. Serduszko w tytule, emogejowski avatar i jakiś niedojebany kot w profilu. Wiele się nie różnisz od Dominika, może jakiś challenge?

5. Szkoda ze na mpc jest taka banda wiesniakow

6. Co ty pierdolisz człowieku?

7. Czekamy, mogę ci nawet sznurówki podrzucić. [ do powieszenia się ]

8. Mam tyle par butów, że z tych sznurówek to mogłaby się cała twoja rodzina powiesić, więc luźno. [ odp. do powieszenia się ]

9. prawie smutłem, a raczej nie bo jebie mnie ta sprawa, nie dotyka mnie wiec wyjebane [ to po co on się wypowiada? ]

10. Co może k***a powiesz że to co napisałem to nie prawda?

11. Dobrze ze zdechł, selekcja naturalna.

13. Mógł skoczyć jeszcze to byłby sławny jak pewien znany raper, a tak to szkoda

14. To wina mamy bo mu nie kupiła butów na rzepy.

15. jesteś żałosnym idiotą.

nie wiem co takiego jest w 2,6,7,9. a za wyzwiska jest przeciez warn lub ban a nie zamkniecie tematu
Opublikowano

1.  Po c**j z nimi dyskutujesz, jak sami żyją w dżungli i dla nich np. to normalne, że moją mamę tata bije patelnią, bo to selekcja naturalna, albo są tak głupi, że nie wiedzą o co dokładnie chodzi w temacie.

2.  Popieram zmniejszanie ilości słabych jednostek. Selekcja naturalna [ pisane z 10 razy w temacie ]

3. Idiotow takich jak ty tez powinni wybić, niestety byłoby to zbyt destrukcyjne dla ludzkości. 

4. Serduszko w tytule, emogejowski avatar i jakiś niedojebany kot w profilu. Wiele się nie różnisz od Dominika, może jakiś challenge?

8. Mam tyle par butów, że z tych sznurówek to mogłaby się cała twoja rodzina powiesić, więc luźno. [ odp. do powieszenia się ]

9. prawie smutłem, a raczej nie bo jebie mnie ta sprawa, nie dotyka mnie wiec wyjebane [ to po co on się wypowiada? ]

13. Mógł skoczyć jeszcze to byłby sławny jak pewien znany raper, a tak to szkoda 

szkoda ze nie czytales innych dyskusji przed wyborami albo o chlopakach w rurkach, polowa z tego co wymieniles jest ok i nie wiem co w tym zlego widzisz

Opublikowano

Jak dla was to jest dyskusja to nie pytam nawet co jest 'nie dyskusją'

@4up

2. Zostało to napisane kilkanaście razy, nic nie wnosi poza o homofobii lub braku tolerancji tej osoby, to tylko wyzywanie zmarłej osoby.

6. To brak kultury, można tym zastąpić '' Mógłbyś napisać to jaśniej? ''

7. Zostało to napisane w kontekście takim, że osoba napisała kolejny post aka '' selekcja naturalna '', a następnie ktoś odpisał jej '' czekamy, mogę ci sznurówki podrzucić '', a potem znowu ta pierwsza odpisała, że może dla całej rodziny jej podrzucić, napisał teoretycznie, że cała jego rodzina jest słaba.

9. Nic nie wnosi do tematu, tylko nabija post, dyskusja to WYMIANA POGLĄDÓW, a nie pisanie o jednym argumencie milion razy.

Opublikowano

monarchia absolutna 

raczej konstytucyjna, w końcu jest regulamin

nie mam pojęcia dlaczego jeszcze tu jestem. forum już dawno temu się skończyło. forum kierują dzieci

Opublikowano

Widzę że dyskusja przenosi się na inny temat. @Dragon33 i dlatego stworzyłeś ten temat ? Żeby wylać ze swojej dupy swoją gorycz ? Nie mogłeś zrobić tego tam ? Aha i chyba mało to kogo obchodzi ale jednak administracja na mpc forum jest jakby zlepkiem byle dobranych osób.

Opublikowano

Widzę że dyskusja przenosi się na inny temat. @Dragon33 i dlatego stworzyłeś ten temat ? Żeby wylać ze swojej dupy swoją gorycz ? Nie mogłeś zrobić tego tam ? Aha i chyba mało to kogo obchodzi ale jednak administracja na mpc forum jest jakby zlepkiem byle dobranych osób.

ten temat zostal napisany ze wzgledu ze poprzedni zostal zamkniety od tak bez powodu pomimo ze w miare wyzwisk nie bylo i jakas dyskusja byla poparta lepszymi czy tez gorszymi argumentami

wiec gdzie mial wylac swoj bol?

Opublikowano

Serio niektóre dla Ciebie są, aż takim przegięciem? Nie wiem jak długo jesteś, ale w niektórych dyskusji to nie czytałeś i to w porównaniu z nimi jest lekka kłótnia. Co do niektórych to część jest odpowiedzią na te debilne komentarze, ale najlepiej wrzucić wszystko do jednego wora. Szkoda, że jak np. jakiś troll robi sobie jaja to jakoś nikt tego nie widzi - dziwne.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Prawda, działem tym zarządzają niewłaściwe osoby, ale pomyślcie inaczej, może najlepsze z tych co są dostępne? Weźmy pod uwagę, że większość moderatorów tego forum, przy czym wszyscy moderatorzy zajmujący się pogaduszkami, nie znają regulaminu, ani lokalnego ani globalnego. Natomiast wszyscy moderatorzy mają przyzwolenie, oczywiście nie formalne, bo jak to tak można, do łamania regulaminu i wyżywaniu się w sieci, bo w realu nie dadzą sobie rady. Dużo razy widzę warn za nic, a tam gdzie się przyda, puściutko. Moderator to osoba także, która powinna dawać przykład, nie tylko treścią, jaką pisze, ale tematyką. Przykład:81vEZWs.png

Treść tematu to "Największe idiotyzmy na MPCforum.pl" Odpowiedź Pana Moderatora? Upomnienie w poście. Do tego użytkownicy wyżej zostali ukarani warnem, gdzie treść przypuszczam wraz z powodem, było OFF TOP i informacja, że to nie miejsce do dyskusji. Ale co tam +1 post, teraz to na wagę złota, a sam się nie nie będę karać, kumple warna też mi nie dadzą, a użytkownik dla moderacji nic nie znaczy, zwłaszcza to co mówią na nasz temat, więc dodam tego posta.

Ja wrzuciłem idiotyzm, który znalazł się w idiotyzmach, jako komentarz do idiotyzmu, który wstawiła ta osoba. Wrzuciłem i dostałem warna jako, że nawiązanie do dyskusji. Jak na PW napisałem moderatorowi wyjaśnienie, to tak do dziś już odpowiedzi nie otrzymałem, pisząc do innego moderatora, to kolega twardo murem stoi. Nie mówiąc, że Makin nazwał obrazą, że stwierdziłem iż ktoś jest przykładem braku inteligencji na forum, bo już się odwołałem do najwyższych.

Kolejny ewidentny przykład niesłusznego warna w pogaduszkach to wstawienie do idiotyzmów screena z warna. W końcu to zakwestionowanie decyzji jego ekscelencji, wielkiego pana moderatora, a także jego zdania i poglądów na np. offtopic, w sensie jak wygląda. Duży przykład, ale okiem regulaminu, jednak warn został nadany nieregulaminowo.

http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwiksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/?p=12072839

Ogólnie polecam sobie całość tej akcji poczytać, bo ciekawa. Ja jako osoba co zna regulamin, bo czytałem go dużo razy, mam 15%, wiem, że niektóre z warnów są jak najbardziej słuszne, bo mnie nerwy też ponoszą i odpisując komuś zahaczam o offtopic, czy nawet flamewar, ale część z nich jest kompletnie nieuzasadniona. Próba rozwiązania kończy się na braku odpowiedzi ze strony moderatorów, nie tylko w pogaduszkach.

aa i przepraszam, wstawienie bekowego warna do idiotyzmów traktują jako nasz żal o tego warna frustracja i tego typu dziecinne zachowanie. Podejrzewam, że nawet jak by warn wyglądał w ten sposób:

i9dMByd.png

to za wstawienie go byłby na 100% perm :D Oczywiście nie dostałem takiego warna, zmieniłem tylko treść byle jakiego warna.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Moderatorzy mają rację zamykając tematy, w których rozpoczyna się tak zwany shitstorm, bo od czytania większości wypowiedzi można dostać raka z przerzutami. Szczególnie uderzające jest pisanie głupot z przekonaniem, że pozjadało się wszystkie rozumy jest się najmądrzejszym i trzeba wierzyć, brać ze mnie przykład :) Wybaczcie, ale 13letni chłopiec nie jest autorytetem. Oddycham z ulgą gdy znikają tematy typu: technikum czy zawodówka? czy facet powinien golić nogi? homo? kasia śpicie?

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Prawda, działem tym zarządzają niewłaściwe osoby, ale pomyślcie inaczej, może najlepsze z tych co są dostępne? Weźmy pod uwagę, że większość moderatorów tego forum, przy czym wszyscy moderatorzy zajmujący się pogaduszkami, nie znają regulaminu, ani lokalnego ani globalnego. Natomiast wszyscy moderatorzy mają przyzwolenie, oczywiście nie formalne, bo jak to tak można, do łamania regulaminu i wyżywaniu się w sieci, bo w realu nie dadzą sobie rady. Dużo razy widzę warn za nic, a tam gdzie się przyda, puściutko. Moderator to osoba także, która powinna dawać przykład, nie tylko treścią, jaką pisze, ale tematyką. 

Nie rozdajemy warnów za darmo, jeżeli jakiś post dostał ostrzeżenie, to na to zasłużył, a skoro widzisz nieregulaminowe posty, to je zgłaszaj.

81vEZWs.png

Treść tematu to "Największe idiotyzmy na MPCforum.pl" Odpowiedź Pana Moderatora? Upomnienie w poście. Do tego użytkownicy wyżej zostali ukarani warnem, gdzie treść przypuszczam wraz z powodem, było OFF TOP i informacja, że to nie miejsce do dyskusji. Ale co tam +1 post, teraz to na wagę złota, a sam się nie nie będę karać, kumple warna też mi nie dadzą, a użytkownik dla moderacji nic nie znaczy, zwłaszcza to co mówią na nasz temat, więc dodam tego posta.

To niby jak Twoim zdaniem miałbym zatrzymać falę narastającego spamu? To jest post moderacyjny, którym upominałem użytkowników, jestem moderatorem i mam prawo pisać takie posty, zwłaszcza, że były konsultowane z Makinem.

Ja wrzuciłem idiotyzm, który znalazł się w idiotyzmach, jako komentarz do idiotyzmu, który wstawiła ta osoba. Wrzuciłem i dostałem warna jako, że nawiązanie do dyskusji. Jak na PW napisałem moderatorowi wyjaśnienie, to tak do dziś już odpowiedzi nie otrzymałem, pisząc do innego moderatora, to kolega twardo murem stoi. Nie mówiąc, że Makin nazwał obrazą, że stwierdziłem iż ktoś jest przykładem braku inteligencji na forum, bo już się odwołałem do najwyższych.

Publikowanie swoich żalów w temacie z idiotyzmami czy zakładanie dedykowanego temu tematu również będziemy uznawać za OFFTOPIC, który dodatkowo usuniemy.

Kolejny ewidentny przykład niesłusznego warna w pogaduszkach to wstawienie do idiotyzmów screena z warna. W końcu to zakwestionowanie decyzji jego ekscelencji, wielkiego pana moderatora, a także jego zdania i poglądów na np. offtopic, w sensie jak wygląda. Duży przykład, ale okiem regulaminu, jednak warn został nadany nieregulaminowo.

http://www.mpcforum.pl/topic/11214-najwiksze-idiotyzmy-na-mpcforumpl/?p=12072839

Ogólnie polecam sobie całość tej akcji poczytać, bo ciekawa. Ja jako osoba co zna regulamin, bo czytałem go dużo razy, mam 15%, wiem, że niektóre z warnów są jak najbardziej słuszne, bo mnie nerwy też ponoszą i odpisując komuś zahaczam o offtopic, czy nawet flamewar, ale część z nich jest kompletnie nieuzasadniona. Próba rozwiązania kończy się na braku odpowiedzi ze strony moderatorów, nie tylko w pogaduszkach.

Publikowanie swoich żalów w temacie z idiotyzmami czy zakładanie dedykowanego temu tematu również będziemy uznawać za OFFTOPIC, który dodatkowo usuniemy.

Stary, wyjdź na dwór, wychilluj się, weź parę głębszych wdechów, bo życie nie kręci się tylko na mpcforum, więc nie ma co tego tak przeżywać ;)

Opublikowano

Nie rozdajemy warnów za darmo, jeżeli jakiś post dostał ostrzeżenie, to na to zasłużył, a skoro widzisz nieregulaminowe posty, to je zgłaszaj.

To niby jak Twoim zdaniem miałbym zatrzymać falę narastającego spamu? To jest post moderacyjny, którym upominałem użytkowników, jestem moderatorem i mam prawo pisać takie posty, zwłaszcza, że były konsultowane z Makinem.

Stary, wyjdź na dwór, wychilluj się, weź parę głębszych wdechów, bo życie nie kręci się tylko na mpcforum, więc nie ma co tego tak przeżywać ;)

To kicha, czego się po nim spodziewać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...