Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe Ethandia.pl

Quentis.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pliki mają item_proto i mob_proto w navi czy txt ?

txt, ale to nie problem pobrać source i zrobić w navi. Mi osobiście było wygodniej robić w txt i dlatego tak zostało.

Problem rozwiązany, dziękuję użytkownikowi Sheila^^

Nie ma sprawy. W końcu to są moje pliki i wiem o nich najwięcej.. ale jakby nie patrzeć to błędy są wszędzie takie same (to samo znaczą).

Opublikowano

txt, ale to nie problem pobrać source i zrobić w navi. 

I przenosić całą strukturę klienta na nową, gz.

Wystarczy lib który jest na mpc.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

@Crime.

Tak zmiana item proto/mob proto, locale i rootów to jest tak dużo roboty że lepiej libami się babrać..

Podpięcie liba do pliku startowego tak bardzo trudne. :v

Opublikowano

@Crime.

Jeśli dla ciebie pisanie liba dla każdej rzeczy jest wygodne to siedź na game 34k/2089. Ja wolę poświęcić 10min na kompilację.

Przecież ja z tych plików nawet nie korzystam bo to dla mnie syf, mowa tu o innych.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy porty pod te pliki wyglądają tak?

CH1- 23121
CH2- 23122
CH3- 23123
CH4- 23124

Jaki jest port logowania? Co z port map? Posiada go ktoś lub wie jak skonfigurować pod te pliki? Jakąś komendę w maszynie wpisać przy wgrywaniu bazy MySQL w FileZilli (i jak ją wgrać skoro jest w formacie .rar a nie .tgz)?

Opublikowano

Jeżeli nie wiesz jakie są porty danego channelu bądź logowania to co to za problem sprawdzić?

/usr/home/mt2/chs/ch1 -> CONFIG -> PORT:

/usr/home/mt2/auth -> CONFIG -> PORT:

Rozpakuj bazę danych na pulpicie i przenieść poszczególne foldery do /var/db/mysql i nadaj prawa 777?

use-your-brain-graffiti-27093501.jpg

Opublikowano

Jeżeli nie wiesz jakie są porty danego channelu bądź logowania to co to za problem sprawdzić?

/usr/home/mt2/chs/ch1 -> CONFIG -> PORT:

/usr/home/mt2/auth -> CONFIG -> PORT:

Rozpakuj bazę danych na pulpicie i przenieść poszczególne foldery do /var/db/mysql i nadaj prawa 777?

use-your-brain-graffiti-27093501.jpg

Problem w tym, że nie wiem dokładnie o jakie liczby chodzi w pliku CONFIG. Dodatkowo pierwszy raz tworzę serwer więc to jest dla mnie problem, raczej to jest normalne - dlatego pytam i wciąż nie dostaje odpowiedzi tylko kolejne wskazówki. Do zalogowania się do gry należy mieć odblokowane porty w programie port map. Dlatego pytam: pobrałem port map (nie pamiętam z czego) w OutIP dałem swoje IP hamachi z końcówką sto i w programie dodałem te porty, jednak nie wiem czy to wystarczy. Bazy MySQL przypadkiem nie trzeba wgrać w maszynie? Tak samo jak z plikami serwerowymi - wgrywało się plik z rozszerzeniem .tgz do /usr/home i w maszynie wpisywało się komendę.

Jakie jest hasło do MySQL? Albo jak wymienić tą tabelkę 'user'?

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jaki masz problem ?  :)

1. Po odpaleniu klienta automatycznie mam wybrane jako domyślne ip Ethandii. Muszę kliknąć np. CH1 żeby dopiero połączyło się z moim IP.

2. Jakiś spis komend jest ?

Opublikowano

1. Po odpaleniu klienta automatycznie mam wybrane jako domyślne ip Ethandii. Muszę kliknąć np. CH1 żeby dopiero połączyło się z moim IP.

1.logiczne ze musisz wybrać ch

2. na c**j ci ? masz baze

Opublikowano

1.Musiałbyś edytować lekko kod abyś nie musiał klikać ciągle na "ch1" ... 

2.Po co ci komendy jak masz bazę danych ??

Lubie cię XDDDDDDDDDD

­

PandoraMT2[*]

Opublikowano

­

Nie każdy ma taką cierpliwość jak ty superbohaterze i może 10 minut szukać 1 komendy

A spróbuj pomyśleć zanim coś napiszesz. Umiesz czytać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...