Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe Ethandia.pl

Quentis.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Quentis.

Pliki te są najbardziej odbugowanymi plikami w sieci, serwer stał na nich 7 miesięcy bez problemu :)

Tak, pliki jak najbardziej nadają się na podstawkę, rzeknę nawet, że są lepsze o wiele niż Terenza :)

Shaggy posłuchaj, on jest tak mało inteligentny, że nie wpadł na pomysł, że ktoś jest bardziej inteligentny od niego i też potrafi zmienić datę pliku.

@QOSA Co do tego, że "miał je" co z tego że miałeś je jak serwer działał przez 7 miesięcy i nikt ich nie miał? Dopiero jak sprzedałem pliki 2-3, 4 osobom to nagle każdy je miał, jak jesteś taki dobry to trzeba było mi się wpier*olić na maszynę i zabrać je - Życzyłbym Ci powodzenia, specjalnie kupiłbym cole, popcorn i patrzył jak się męczysz bez korzyści ;)

tak z ciekawosci spytam co sie dzieje z serwerem Evalis.pl? usunoles go bez porotnie czy masz kopie zminiasz cos na nim planujesz porwrót ze starymi kontami?

Jak tak to kiedy?

Dzieki za odp.

ab6c462d0abe0af0.jpg

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Quentis.

tak z ciekawosci spytam co sie dzieje z serwerem Evalis.pl? usunoles go bez porotnie czy masz kopie zminiasz cos na nim planujesz porwrót ze starymi kontami?

Jak tak to kiedy?

Dzieki za odp.

Evalis to był nie wypał z powodu brak reklamy, a po mnie startowało 5 innych serwerów w krótkich odstępach czasowych, to było przeznaczone na porażkę

Opublikowano

SFTP/SSH - Sam ustalasz w BSD

MYSQL - Ci nie powiem (było jakieś randomowe), wymień sobie tabelkę "user" w databases MYSQL

dzieki

ab6c462d0abe0af0.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy pliki są godne uwagi ? 

Nie , nie są , sprawdz sam i sie przekonaj ! 

╔═▣◎▣═══ SILENCE ═══▣◎▣═╗
» Cień ostrza. Cisza przed burzą. «
☯ Wojownik starego świata ☯

⛩️Droga bushido ⛩️

Szept nocy... znikam, zanim mnie zauważysz.

════════════════════════

1.gif

Opublikowano

Witam, mam pewien problem z postawieniem serwera, nigdy nie stawiałem na plikach spakowanych do .tgz

Mogę prosić o jakiegoś tuta?

Pozdrawiam.

@Edit

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/
nada się?

Wrzuć folder do /usr/home i wpisz w maszynie: cd /usr/home && tar zxvf ethandia.tgz np cd /usr/home && tar zxvf i nazwa pliku spakowanego i ci rozpakuję potem dajesz chmod -R 777 /usr/home/mt2 i gitara. :)

53594961070274399019.png

Opublikowano

SFTP/SSH - Sam ustalasz w BSD

MYSQL - Ci nie powiem (było jakieś randomowe), wymień sobie tabelkę "user" w databases MYSQL

Mógłbyś wytłumaczyć jak wymienić tą tabelkę "user"? 

Oraz czy serwer włącza sie jakąś komendą typu /start czy wystarczy że maszyna jest odpalona?

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Mógłbyś wytłumaczyć jak wymienić tą tabelkę "user"? 

Oraz czy serwer włącza sie jakąś komendą typu /start czy wystarczy że maszyna jest odpalona?

Pozdrawiam ;)

serwer odpalasz 

ścieżka do plików serwerowych (/usr/home/nazwakatalogu sh start.sh

:D

a co do user to nie wiem ale chce powalczyć z plikami dziś

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Jakie game?

Poda ktoś link do aktualnej prezki plików co w nich jest zawarte bo jest och kilka.

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Podczas próby logowania jest napisane "zostaniesz połączony z serwerem..."

rooty zrobione, jakiś launcher? mam z głowa sury.

Mysql i FTP działa, o co chodzi?

Proszę o pomoc.

EDIT.

Jeżeli ktoś mi pomoże i UDA mi się zalogować do gry, to wrzuce gotową maszyne na hosting mega.nz i podrzuce linka w edicie tego posta.

z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Lajk jest moim dobrym kolegą, ale nie polecam korzystać z jego klienta jeszcze.

Klient nie jest dobry, nie jest dobrze zrobiony. Zachowaj mojego oryginalnego klienta i wszystko będzie działać.

Jeżeli nie działa Wam coś to:

• Sprawdź czy w intrologin zostało zmienione IP hamachi na .100
  • Zobacz czy w CONFIG są takie same dane do logowania MySQL
  • Sprawdź czy game ma prawa 755/777 - konieczne do odpalenia się serwera
  • Sprawdź czy kanały gry mają pliki ../chs/ch1     ../chs/ch1_1
  • Sprawdź czy porty są zgodne z tymi w pliku CONFIG w kanałach gry oraz auth
  • Jeżeli nie działa luncher hamachi usuń oryginalne metin2.bin skopiuj ethandia.exe i zmień nazwę na metin2.bin sprawdź 2x czy nazwa pliku nie jest taka metin2.exe.bin

Wszystko powinno działać, jeżeli nie zapraszam na PW, na tamtym koncie mam bana bo wolałem korzystać z tego, moje gadu jest takie same jak w profilu tamtego konta, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...