Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brąz - nie przesadzacie?

Niki1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej . zakładam ten temat bo mam już dosyć sytuacji jaka się dzieje w grze . W League of legends gram od wielu lat . Ale ostatnio dotknęła mnie bardzo poważna sytuacja . Co chwile zostaje obrażona / powyzywana przez innych graczy za bycie w Bronzie V ...

i tu nie chodzi o to ze gram słabo bo wiele osób które znam mówi ze gram na poziomie diamentu , sama dochodzę już do prawie 2 tys gier , ale chodzi o to ze już za samo bycie w jakiejś słabej lidze wiele osób ze mną nie gra , tylko dzisiaj spotkałam się z prawie 20 przypadkami wyrzucenia mnie z drużyny oraz z coraz większa liczba sytuacji gdzie juz na początku gry gracze mnie wyzywali albo wychodzili z gry z powodu ze gra z nimi Bronz V .  przykładowo chodzę do gry , jest 0:30 gry , 2 graczy wyzywa mnie już na czacie , 1 gracz odchodzi wlasnie z tego powodu ze gra Bronz V. Nie przesadzacie czasem? To ze ktoś jest w Bronzie to nie powod do wyzywania. Pewnie teraz czesc graczy powie do mnie to skoro gram dobrze bo napisałam ze gracze co mnie znają mówią ze gram jak gold czasem diament to czemu nie wejdę i nie bede walczyla w lidze o miejsce? Odpowiedz jest prosta . Jest to gra przy której chce odpocząć i nie zależy mi na jakimś miejscu w jakiejś lidze tylko na dobrze spędzonym czasie . od około 2 lat zagrałam tylko 7 rankedów i więcej nie chce , jestem dziewczyna i dla mnie walka o pozycje jest bezsensu i to ze ktos jest na jakiejś lidzie  mało mnie interesuje ... a wole gre normalna od rankingowych z tych powodów ze nie muszę czekac 6-10 minut na zablokowanie i wybór bohaterów.  Ale wkurza mnie to ze wszyscy gracze patrzą własnie przez pryzmat rankingu . Przykładowo ktoś mnie zaprasza do gry 5 vs 5 , wchodzę i zaraz mnie wyrzucają , wyzywają i pisza abym usunęła grę bo grac nie umie... To tylko gra a większość graczy przezywa gre jak by to bylo zycie . A ja naprawdę nie mam zamiaru grac rankedow tylko dla jakiejś pozycji bo dla mnie jest to bezsens...

Dodam jeszcze to ze w grudniu 2014r. spotkała mnie dość przykra sytuacja z strony pewnego klanu w grze która skończyła sie sprawa w sądzie. o toż w grudniu zgłosiłam sie  do pewnego klanu w league of legends , przeszłam rekrutacje pomyślnie itd. az do czasu kiedy  podałam nazwę konta , osoby w klanie zobaczyły ze jestem w bronzie i zaczęło sie wyzywanie mnie itd. malo tego w celu rekrutacji musiałam tam podac skype ( jako podstawowa formę kontaktu ) i telefon ( na wypadek informacji o jakiś turniejach )  i jak sie dowiedzieli ze jestem w bronzie V mimo ze wcześniej mówiłam ze wiele osób ocenia moja gre na gold/diament to poza tym ze mnie powyzywali na ts3 to zaczęły na mój telefon dochodzić sms przykładowo " skasuj gre bo nie umiesz grac" oraz inne nieprzyzwoite treści . te wiadomości dochodziły do mnie juz jakis czas w koncu zgłosiłam sprawę do sadu ,  odbyła sie juz 1 rozprawa w sądzie, 2 rozprawa  będzie w ciagu 2-3 miesiecy. Wydawać by sie mogło ze klan jest fajny bo ma nawet własna stronę internetowa , własny ts3 itd. wiec 100% profesjonalizm ale to ze traktują gre jak zycie i wszystko wyzywają skończyło sie tak jak sie skończyło.

Ale do czego zmierzam? a do tego aby pokazać ze sa tu osoby które dobrze graja ale sa w bronzie gdyz tak jak mi nie zalezy na rankingu , League of Legends jest to gra , a gra ma za zadanie rozluźnić atmosfere , uspokoic , a przede wszystkim zagwarantować dobra zabawe . ale patrzac na zachowanie 99% graczy którym zależy tylko by wygrać jakis mecz  i wszystkich na około powyzywać to się az odechciewa grac.

Nie przesadzacie czasem?

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja pamiętam, że gdy po placementach w nowym sezonie dostałem brąz 3 miałem to samo. Niestety, mentalności ludzi nie zmienisz i dalej będą wyzywali tylko ze względu na to, że ktoś jest w niższej dywizji. Nie ma się co przejmować, a jedynie wyciszyć i grać w spokoju.

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście grasz dobrze, to po placementach będziesz w wysokim srebrze/goldzie, na pewno nie brązie 5.

Opublikowano

zeby wyladowac w brazie 5 musisz byc powaznie chory dlatego ludzie tam sa wysmiewani..

Opublikowano

Jeśli rzeczywiście grasz dobrze, to po placementach będziesz w wysokim srebrze/goldzie, na pewno nie brązie 5.

napisze to jeszcze raz , ja nawet nie chce byc gdzies wyzej w rankingu bo mnie to wogóle nie interesuje gdzie jestem, ranking mnie wogóle nie interesuje bo gram aby sobie spedzic czas i nawet nie chce wyzszej dywizji , bo po co? pisze tylko o nastawieniu graczy ...

Opublikowano

A nie możesz wbić do tego diamentu skoro grasz na jego poziomie i zulżyć tym, którzy Cię wyzywają? kappa.png

Nie rozumiem spiny, zagraj te pare rankedów, wbij diament albo chociaż tą nędzną platynę i opluj swych oprawców...

@down

No skoro gra na poziomie diamentu to gdzie jest przeszkoda w zdobyciu nędznej platyny? kappa.png

Opublikowano

a dobra jestes trollem typku nie mialem co robic i przeczytalem calosc.

Dodam jeszcze to ze w grudniu 2014r. spotkała mnie dość przykra sytuacja z strony pewnego klanu w grze która skończyła sie sprawa w sądzie. o toż w grudniu zgłosiłam sie  do pewnego klanu w league of legends , przeszłam rekrutacje pomyślnie itd. az do czasu kiedy  podałam nazwę konta , osoby w klanie zobaczyły ze jestem w bronzie i zaczęło sie wyzywanie mnie itd. malo tego w celu rekrutacji musiałam tam podac skype ( jako podstawowa formę kontaktu ) i telefon ( na wypadek informacji o jakiś turniejach )  i jak sie dowiedzieli ze jestem w bronzie V mimo ze wcześniej mówiłam ze wiele osób ocenia moja gre na gold/diament to poza tym ze mnie powyzywali na ts3 to zaczęły na mój telefon dochodzić sms przykładowo " skasuj gre bo nie umiesz grac" oraz inne nieprzyzwoite treści . te wiadomości dochodziły do mnie juz jakis czas w koncu zgłosiłam sprawę do sadu ,  odbyła sie juz 1 rozprawa w sądzie, 2 rozprawa  będzie w ciagu 2-3 miesiecy. Wydawać by sie mogło ze klan jest fajny bo ma nawet własna stronę internetowa , własny ts3 itd. wiec 100% profesjonalizm ale to ze traktują gre jak zycie i wszystko wyzywają skończyło sie tak jak sie skończyło.
Opublikowano

Po to są dywizje aby klasyfikować graczy ze względu na umiejętności, c**j ludzi obchodzi za jaki poziom się uważasz - Twoja dywizja mówi wszystko.

vlRm1nY.png

Opublikowano

A nie możesz wbić do tego diamentu skoro grasz na jego poziomie i zulżyć tym, którzy Cię wyzywają? kappa.png

Nie rozumiem spiny, zagraj te pare rankedów, wbij diament albo chociaż tą nędzną platynę i opluj swych oprawców...

pisałam juz po co mam wbijac? ja nie rozumie tego po co byc na wyzszej pozycji w jakims rankingu? po co?   gra to gra , mi nie zalezy na zadnym rankingu.

Wiem ze wy mezczyzni potrzebujecie rywalizacji ale dla mnie taka rywalizacja o lepszy ranking obchodzi mnie tyle co nic.  i nawet nie mam zamiaru w blizszej przyszlosci grac rankedów

Opublikowano

Ja to samo, gram dla czystej przyjemności i zabicia czasu, a nie po to, żeby się spinać z jakimiś gimbusami w jakiej to lidze oni nie są xD

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

Chce przemówic do razsadku graczy , aby przestali sie zachowywac tak jak sie zachowuja i nie mówie tylko o wyzywaniu z powodu rangi ale tez w grach jest pelno graczy którzy potrafią sie wyzywac cała gre z powodu 1 ukradnietego killa albo 1 smierci...

i nie rozumie dlaczego ktoś ma mi współczuć , czy ja sie na cos żale ? nie , chce tylko przemówic do rozsadku graczy

Opublikowano

Moje main konto jest w niskiej platynie, ale jak mam być szczery to chciałbym mieć 2-gie konto z brązu piątego i grać tam dla beki.

Miałem okazję rozegrać kilka gierek na koncie kolegi z brązu IV, żeby wyjść mu troszeczkę wyżej i na prawdę był ubaw po pachy :D 

A wracając do tematu. Jak ktoś Cię celowo drażni na czacie to mute i report to grze. Tyle.

giphy.gif

Opublikowano

To muszę Ci pogratulować i życzyć powodzenia !! Skoro chcesz zmienić te kilkanaście tysięcy (jak nie wiecej) osób które wyzywają itp

Spinacze mają gdzieś takie tematy czy ludzi którym to przeszkadza. Nie zmieni ich żaden temat, ban czy cokolwiek innego. Tacy ludzie byli, są i zawsze będą. Nabierz trochę dystansu do siebie i po prostu to olej.

Opublikowano

Wiesz co ja bym se zrobił na twoim miejscu ? wziął tego golda silvera dawał z nim 1 na 1 a później screena wrzucasz że ich ojebałaś jak jesteś w brąz 5 :DD wtedy będą mieć szacuneczek :D

Opublikowano

Wiesz co ja bym se zrobił na twoim miejscu ? wziął tego golda silvera dawał z nim 1 na 1 a później screena wrzucasz że ich ojebałaś jak jesteś w brąz 5 :DD wtedy będą mieć szacuneczek :D

w sumie dobry plan :D

Opublikowano

Również spotykam się z masą nieprzyjemnych sytuacji w Lolu. Gram od początku tego sezonu i gram dla przyjemności, głównie aramy. Nie obchodzi mnie kto jaką ma dywizję, a niestety wiele osób nie wiem dlaczego naciska na mnie bym grałą rankedy. Zagrałam może ze 3 i więcej nie chce, bo po co? Nie czuję się po pierwsze na siłach, nie sądzę bym umiała na tyle grać by lecieć na te rankedy z wywieszonym jezykiem, poza tym się stresuje przy tym, na co mi to? Lol to gra, a gra to zabawa. Nie liczą sie dla mnie dywizje, dlatego jestem dumna z tego że nie mam rangi póki co, nie obchodzi mnie ten wyścig szczurów, nie prowadzący do niczego innego jak do wyzwisk. Niestety też się spotykam z wyzwiskami, najazdami na matkę, etc. Mimo to próbuję zachować spokój i dojrzałość i nie zniżać się do poziomu tych ludzi. Nie mniej jednak często nie daję sobie rady i po meczu zdarza mi się wściec, uronić łze czy coś, jestem dosyć wrażliwa i od czasu do czasu jak ktoś za mocno po mnie pojedzie, pomimo tego ze ja nie robię tego wobec niego to już wysiadam. ;_; Dzisiaj nawet byłam na pewnym czacie zwiazanym z ARAMem, napisałam 'inv me', a już jakiś polak pisał żeby mnie nie zapraszali bo nie jestem dobra, że to on wycarruje gre. I oceniał tylko dlatego, że nie miałam dywizji... Nawet ze mną jednego meczu nie zagrał a ocenia po tym, że widzi tylko 'lvl 30'. Niestety, w lolu są okropni ludzie. Może dlatego właśnie wolę społeczność BF'a i innych gier gdzie nie spotkałam się z takimi ludźmi, a raczej potworami widzącymi własną dupę.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

W jakim celu założyłaś ten temat? Chcesz się wypłakać bo ludzie cie obrażają za bycie w B5? Masz proste rozwiązanie tej sytuacji, zacznij grać rankedy i wbij dobrą dywizje a ludzie przestaną cie obrażać. Nie wiesz jak działa community w lolu? Im mniejsza dywizja tym z mniejszym szacunkiem ludzie cię w tej grze traktują. Dodatkowo takie rzeczy spotykają tylko ludzi z brązu, nie spotkałem się jeszcze żeby jakiegoś silvera czy golda wyzywali za samo bycie w tej dywizji. Przecież wiadomo że brąz to najgorsza dywizja a ludzie myślą, że jak jesteś w najgorszej dywizji to jednakowo musisz być słaby. Kto by chciał taką osobę w drużynie? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...