Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oszukać zabezpieczenia mchc, czyli jak wejść z własnym clientem!

GotoFinal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@dawid53435
Nie będzie. Wystarczy przeczytać pierwszy post.

Nie działa już, a mi się nie chce poprawiać, ani też nie chce za bardzo wspierać czitów  
Chodziło tylko o ukazanie że take zabezpieczenia to tylko bardzo mała nic nie znacząca przeszkoda, którą każdy kto naprawdę chce, pokona.
Opublikowano

sprobuje naprawic go :D

dzieci to sie nie robi w notepad ++

Powodzenia :P

Sam sprawdzałem kod i trzeba się trochę namęczyć aby obejść zabezpieczenia. Nie jest to niemożliwe, ale jednak nie takie proste. Mi już nie chce się nad tym siedzieć, ale jeśli mam coś podpowiedzieć to instrumentalizacja została już zablokowana całkiem sprytnie. 

signature%20-%20Kopia.PNG

Opublikowano

A ja myslalem, ze nie da sie tego oszukac, a tu taka niespodzianka. Dovrze wiedziec, ale pewnie, gdy ti teraz pisze oni juz to naprawili. Ladnie zrobiles ten poradnik.

I już jest kolejna luka, ale wczoraj podesłałem Derpeuszowi, więc pewnie załatane. Ale ogólnie zabezpieczenia client-side nie są po to aby zwalczyć cheaty. Chodzi bardziej o konkretne utrudnienie ich stworzenia. Czyli np ktoś będzie siedział tydzień nad złamaniem zabezpieczeń a wtedy zrobi się szybką łatkę i już ktoś musi siedzieć kolejny tydzień, aż się w końcu znudzi komuś tak jak mi xD

Opublikowano

zaczną od tego że postawią na to że 1.9 będzie nowiutkie i będzie tego syfu mało. nie sądzę że będą robić podobną paczkę.

ale cieszę się że to ja zapoczątkowałem modę na paczki, inaczej nikt by dupska w tym kierunku nie ruszył przez następne kilka miesięcy a już na pewno nie na taką skalę.

Ooo gdzie się tak spieszysz. Poczekałbyś 4 miesiące i by był pierwszy serwer z własnym launcherem. Te plany mialem od poprzedniego roku.
Opublikowano

Ooo gdzie się tak spieszysz. Poczekałbyś 4 miesiące i by był pierwszy serwer z własnym launcherem. Te plany mialem od poprzedniego roku.

Spóźniłeś się :p Jest już serwer z własnym launcherem i ja go pisałem. Kojarzysz skyland? :D

Opublikowano

Spóźniłeś się :p Jest już serwer z własnym launcherem i ja go pisałem. Kojarzysz skyland? :D

Wy wszyscy sie spozniliscie

Ja launchery pisalem 2 lata temu

Opublikowano

HE HE bardzo dobry sposób po prostu genialny działa mi polecam.

Lecz to będzie znowu takie coś, że MCHC wróci do 50-80 graczy

zrób takie same coś np. na serwer xCrafters

Pozdrawiam

4.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ta jasne a można bylo tylko nimi wejść na serwery? Myślę że NIE.

Tak 2 lata temu widzialem launcher ktory robil polaczenie z dedykiem a z normalnego launchera te ip "nie istnialo"

Taki launcher w c++ mysle ze bylby problemem dla wiekszosci ludzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...