Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] MicroVPS.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maszyny dobre jeżeli patrzymy na testy z webhostingtalk,ale zabezpieczenia to zwykły BlackHoling, który nie ochroni twojego ts3.

Radziłbym BlazingFast.io, pakiet za 5 euro oraz prośbe w supporcie o dodatkowy fw dla tsw(ta operacja jest darmowa).

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Na dwa dni przed końcem wykupienia vps zaczą STRASZNIE zamulać nic się nie dało zrobić. Miałem music bota na ich vps to co ok 4h wywalało i było trzeba przez pulpit zdalny od nowa go włączać. Hostingu NIE polecam. A jeśli chcesz vps tylko pod ts3 to mogę ci udostępnić bo mam od innej firmy na testy vps do konca wakacji a na nim sa tylko serwery cs go i mc. Jeśli chesz to PW.

Opublikowano

Nie polecam ;)
Miałem serwer TS3, wykładał się przy małym ataku.
Czasami padała mi cała maszyna lub lubiła przymulić.

Lepiej już zainwestować w coś lepszego ;)
Bo w MicroVPS antyddosa nie znajdziesz.

;-) ;-)

Opublikowano

Podepne się do tematu czy server uciagnie prywatny server (40os) ddosa sie niespodziewam xD??

Ts to nie jest jakaś wyimaginowana pod względem technicznym aplikacja(server). Sam serwer uciągnie na lajcie. 

Opublikowano

niebedzie jakis pakietów 50% czy czegoś xD ?

Ogólnie MicroVPS powinno dać radę :P

Ale często im się zdarza że pakiety są na 30% i to nie przez ddosy na twój serwer (monitorowałem TCPDump).

;-) ;-)

Opublikowano

Miałem tam vps pod boty , ciągłe ataki ddos a support twierdził że się nic nie dzieje :/

Beznadzieja nie polecam.

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Aktualnie posiadam od nich serwer pod TS3 i nie narzekam, jeżeli coś jest nie tak support pomaga jak tylko może. Mam nadzieję, że kiedyś będzie lepsza ochrona ddos. :D

Coś wątpię w to, maszyny mają w SDC i chyba tego nie zmienią.

Serwer idzie wyłożyć darmowym stresserem w 5 sekund.

Nie polecam, miałem 2 miesiące :)

;-) ;-)

Opublikowano

Coś wątpię w to, maszyny mają w SDC i chyba tego nie zmienią.

Serwer idzie wyłożyć darmowym stresserem w 5 sekund.

Nie polecam, miałem 2 miesiące :)

Wiesz, zawsze można napisać coś własnego albo zmienić usługodawcę, nigdy nie wiadomo :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Wiesz, zawsze można napisać coś własnego albo zmienić usługodawcę, nigdy nie wiadomo :D

Najlepiej jak by zmienili na hosteam lub serwery w atmanie ;)

;-) ;-)

Opublikowano

Na dwa dni przed końcem wykupienia vps zaczą STRASZNIE zamulać nic się nie dało zrobić. Miałem music bota na ich vps to co ok 4h wywalało i było trzeba przez pulpit zdalny od nowa go włączać. Hostingu NIE polecam. A jeśli chcesz vps tylko pod ts3 to mogę ci udostępnić bo mam od innej firmy na testy vps do konca wakacji a na nim sa tylko serwery cs go i mc. Jeśli chesz to PW.

Stawiałeś Music Bota na zdalnym pulpicie, więc co się dziwisz...

@topic

Nie polecam tego hostingu. Raczej radzę omijać szerokim łukiem. Miałem u nich wykupioną maszynę (Dokładnie pakiet "PLAY") przez 3 miesiące. Postawiony był tam serwer TS3. Niby jest 3gb ram, 2x2,5 GHz ale gó*no prawda. Serwer przy 150 osobach miał ping 87.. Hosting 0 zabezpieczeń. Pierwszy lepszy stresser i serwera nie ma...  STRASZNE zżranie CPU. Pusty serwer TS3, 1 bot włączony (JTs3) i co? 45% zużycia... Support u nich jest bardzo dobry. Prosisz o pomoc - dostajesz w ciągu 5-10 minut. Mimo, że niby praca do 19 - A zdażało się, że dostawałem pomoc po 2 w nocy :)

Podsumowując - Należy unikać tego hostingu.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

Dodam też coś od siebie, bo widzę że niektórzy oczekują koksów za taką cenę. Hosting jest dobry o ile nie przesadza się z obciążeniem. VPSy są w wirtualizacji OpenVZ, a to oznacza że nie macie tam gwarantowanych zasobów, co z tego że jest napisane 3gb ramu jak faktycznie czasami może być 70% mniej, podobnie jest z procesorem. Dodatkowo pewnie instalujecie system razem z apache i innymi badziewiami więc nie ma co się dziwić że brakuje wam mocy, przy instalacjach bez żadnych dodatków jest na końcu dopisek -min.

Tylko nie jest fajne to, że przy dużym obciążeniu serwer wyłączany jest na 5 minut, podobnie jest przy większych atakach.

Opublikowano

Dodam też coś od siebie, bo widzę że niektórzy oczekują koksów za taką cenę. Hosting jest dobry o ile nie przesadza się z obciążeniem. VPSy są w wirtualizacji OpenVZ, a to oznacza że nie macie tam gwarantowanych zasobów, co z tego że jest napisane 3gb ramu jak faktycznie czasami może być 70% mniej, podobnie jest z procesorem. Dodatkowo pewnie instalujecie system razem z apache i innymi badziewiami więc nie ma co się dziwić że brakuje wam mocy, przy instalacjach bez żadnych dodatków jest na końcu dopisek -min.

Tylko nie jest fajne to, że przy dużym obciążeniu serwer wyłączany jest na 5 minut, podobnie jest przy większych atakach.

Za inne pakiety we większej cenie też nie dostaniesz ochrony antyddos ani nic z tego.

Dlatego ten hosting ssie ;)

;-) ;-)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Posiadałem u nich serwerek ale pod boty także miałem ataki na owy serwer Administracja hostingu twierdziła że nic się nie dzieje ogólnie nie polecam 0 zabezpieczeń :).

owner.png

Opublikowano

Posiadałem u nich serwerek ale pod boty także miałem ataki na owy serwer Administracja hostingu twierdziła że nic się nie dzieje ogólnie nie polecam 0 zabezpieczeń :).

Nazywają to tak "Nie wykryliśmy żadnych anomalii na łączach" :)

Również nie polecam.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak jak up piszą ­olewają na boku + problemy z łączeniem się z ssh. A na dodatek ostatnio dostali po dupie tak się dowiedziałem od znajomego

oDYVDfv.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...