Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Summer 2015 Anime.

VellG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak wiecie kończy się już wiosenny sezon i witają nas wakacyjne produkcje ;P.

Macie już swoje Anime/Ovki czy też filmy kinowe które dodaliście do swojej listy czy też na swojego Mal-a :D?

Jeżeli ktoś nie wie, to może zobaczyć jakie nowe produkcje , ovki czy też właśnie Movies wychodzą na dniach czy też w wakacyjnym okresie:

https://www.livechart.me/summer-2015/tv

Może wybierzecie coś dla siebie, macie tam takie rzeczy jak:

Gatunki danego anime,  krótki opis fabuły oraz studia które odpowiadają za produkcje.

Opublikowano

Zahaczę, a później prawdopodobnie  poczekam, aż wyjdzie cały sezon:

- Gangsta.

- Ushio to Tora (2015)

- God Eater

- Overlord

- Kangoku Gakuen (tego tytułu to się jednak trochę obawiam)

- Chu Feng: BEE

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

­Zahaczę :

Gangsta.

God Eater

Overlord

Rokka no Yuusha

może jeszcze z 2-3 jakieś anime :)

Prison School - trochę się obawiam tego anime xD Może z ciekawości, jak się będę naprawdę bardzo nudził to obejrzę 1,2 odcinki 

Opublikowano

jak co sezon - oglądał będę wszystko

wyjątek to jakieś yaoi i inne gejostwa

a bajki na które najbardziej czekam:

dragon ball super

gangsta

god eater

kangoku gakuen / prison school

monster musume

­

Prison School - trochę się obawiam tego anime xD Może z ciekawości, jak się będę naprawdę bardzo nudził to obejrzę 1,2 odcinki 

ja się obawiam, że będzie za bardzo ocenzurowane i trzeba będzie na wersję bluray czekać :(

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Nie chciałem być niemiły ale do tej pory nikt tego nie zlinkował :(

http://www.mpcforum.pl/topic/1415571-anime-sezon-letni/
No ale jak każdy to każdy, po oględzinach stawiam na:

- Gate Jietai

- Gangsta.

Oraz liczę na to, że efekty 3D niezbyt zepsują nam oglądanie Rokka no Yuusha i Overlord'a. A co do samego Overlorda, j**** madhouse. W sumie to i j**** ogólnie rysunki, pomyśleć że te z novelki wyglądają lepiej niż te mangowe i animowe.

Na resztę tytułów w sumie wyjebane. Prędzej czy później większość spotka dropped.

Opublikowano

Serie Tv są nieciekawe ale zobaczę:

• Aquarion Logos
  • GodEater
  • Ranpo Kitan: Game of Laplace
  • Chu Feng: BEE

Za to kinówki te:

• Ghost in the Shell (2015) 
  • Shingeki no Kyojin Movie 2: Jiyuu no Tsubasa
  • Code Geass: Boukoku no Akito 4 - Nikushimi no Kioku Kara
  • Psycho-Pass Movie

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Serie Tv są nieciekawe ale zobaczę:

• Aquarion Logos
  • GodEater
  • Ranpo Kitan: Game of Laplace
  • Chu Feng: BEE

Za to kinówki te:

• Ghost in the Shell (2015) 
  • Shingeki no Kyojin Movie 2: Jiyuu no Tsubasa
  • Code Geass: Boukoku no Akito 4 - Nikushimi no Kioku Kara
  • Psycho-Pass Movie

Bądź Lolkiem. Pieprz logikę. Mów, że serie TV będą ssały. Ale czekaj na durne, nic nie wnoszące do serii, kinówki, które zrobiono, żeby wycisnąć hajs z fanów oryginałów.

Ja będę oglądał:

- God Eater,

- Gatchaman Crowds,

- kolejny split Drrr!,

- Szarlotkę.

Reszta to moekupa. 

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Bądź Lolkiem. Pieprz logikę. Mów, że serie TV będą ssały. Ale czekaj na durne, nic nie wnoszące do serii, kinówki, które zrobiono, żeby wycisnąć hajs z fanów oryginałów.

Ja będę oglądał:

- God Eater,

- Gatchaman Crowds,

- kolejny split Drrr!,

- Szarlotkę.

Reszta to moekupa. 

Bardziej chodziło mi o to że są same komedie co mnie mało interesuje.

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widzieliście opening Gatchaman Crowds Insight? Jeden z najlepszych, jakie do tej pory obejrzałem, a na pewno najlepszy w tym sezonie. Co prawda niedane nam jest jeszcze ujrzeć czołówek God Eatera i Szarlotki, ale wątpię, by były choćby równe z tym Gatchamana.

https://www.youtube.com/watch?v=iYaAWRTnyC8

Co sądzicie?

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Gangsta juz pierwszy odcinek zaliczony, ale byl dosc sredni, mam nadzieje, ze cala seria nie zawiedzie.

God Eatera sprawdze na pewno. Ogolnie wszystko co warte uwagi na pewno zobacze minimum 2 odcinki.

Rokka no Yuusha przypomina na pierwszy rzut oka Nanatsu no Taizai ;)

Opublikowano

Póki co z tych co wyszły (dopiero dzisiaj obejrzałem wszystko), to jakoś nie ma za bardzo nad czym się zastanawiać. Gate Jietai zekranizowane bardzo dobrze, więc jak dla mnie to jest wielki sukces. Rokka no Yuusha również nie gorzej, z czego jestem zadowolony jako że sam kiedyś novelki nie kontynuowałem bo nie było nawet materiału poza 1szy tom po eng, a to co pokazali do teraz jest dość przyzwoite. Dodać jeszcze Charlotte i Game of Laplace, o których dotąd nie słyszałem/unikałem a które prezentują się całkiem nieźle. Gangsta. w sumie też nie odstępuje wiele mandze, ale tak naprawdę poza naszym głuchym mc nie jest czymś specjalnym. Z muzyki to jeszcze jakoś zbytnio żadna mi do ucha nie wpadła, "żwawej" kreski też jeszcze nie widzę.

Opublikowano

Zobaczmy, co ciekawego...

Gangsta, Ranpo Kitan: Game of Laplace, Charlotte, Rokka no Yuusha, Gatchaman Crowds Insight, Akagami no Shirayuki-hime, Danchigai, God Eater, Meiji Tokyo Renka: Gengetsu no Sayokyoku, Hana to Alice: Satsujin Jiken, Hinata no Aoshigure, Taifuu no Naruda, Code Geass: Boukoku no Akito 3 - Kagayaku Mono Ten yori Otsu.

Tak dużo oglądania O(≧∇≦)O

Opublikowano

Po obejrzeniu pierwszego odcinka Gangsty jaram sie strasznie. Brakowalo mi takich klimatow.

Opublikowano

Wbrew pozorom Charlotte mimo swojego tytułu ma badassowego bohatera, co prawda wolałbym aby był kontynuowany wątek z pierwszych kilka minut no ale cóż, polecam mimo wszystko.

Overlord kolejne SAO jak będzie dobre to będę dalej oglądał.

Mam jeszcze w planach:

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan

Gangsta.

Jitsu wa Watashi wa

Ushio to Tora

NJxbd4x.png

Opublikowano

Na pewno zobaczę God Eater i Ushio to Tora, z kinówek Naruto: The Last i Shingeki no Kyojin Movie 2. Średnio wygląda ten sezon :/

Opublikowano

Pozwolę sobie stworzyć nowego posta, zamiast edytować wcześniejsze ^^

Wyszło na to, że będę oglądał ( i raczej nie porzucę, chociaż nigdy nic nie wiadomo ) : 

Gangsta.

Rokka no Yuusha

Charlotte - Fajnie, że główny bohater ma głos Yoshino ( z Zetsuen no Tempest ) Za to anime jest odpowiedzialne to samo studio co przy Angel Beats, Another itp. Podobno główny bohater ma charakter podobny do Lelouch'a ( z Code Geass ) lub Kiry ( z Death Note ) Code Geass nie widziałem, ale DN - no faktycznie może mieć ^^ ... chociaż jest coś takiego w tym anime, że trochę mnie odrzuca. Pożyjemy, zobaczymy

Overlord - Już były podobne anime o utknięciu w grze. Twórcy muszą się na prawdę postarać. Za to anime jest odpowiedzialne studio Madhouse także liczę na coś dobrego 

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri

Gakkou Gurashi! - Z początku zwykła komedia, ale.... Pewnie będzie lepsze od HOTD pod tym względem, że tutaj nie ma ecchi. Tam tego było w nadmiarze 

Aoharu x Kikanjuu - Bohaterka, która wygląda jak chłopak ( twardzielka ) trochę może zalatywać gejozą ( inni myślą, że to chłopak ) ale anime wydaje się fajne. Kreska, animacja są okej. Świat ASG - miło zobaczyć coś nowego. 

Jakby ktoś chciał - krótkie AMV : https://www.youtube.com/watch?v=nNULUQUprl4 ( pierwsze jakie znalazłem )

Ranpo Kitan: Game of Laplace  - tutaj zaś główny bohater bardzo przypomina dziewczynę. Detektywistyczne. Tak wygląda morderstwo

Kreska ładna. Niektóre postacie szare ( nie widać ich ) trochę to wkurza

Dragon Ball Super - opisałem już w innym temacie

Jitsu wa Watashi wa

Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan

Prison School - jeszcze nie widziałem. Opisałem UP

Czekam na God Eater. Oblukam Chu Feng: BEE ale to dopiero wyjdzie za 34d 20h

To chyba na tyle. Sezon może nie genialny, ale dobry :)

Opublikowano

Pozwolę sobie stworzyć nowego posta, zamiast edytować wcześniejsze ^^

Overlord - Już były podobne anime o utknięciu w grze. Twórcy muszą się na prawdę postarać. Za to anime jest odpowiedzialne studio Madhouse także liczę na coś dobrego

W kwestii anime to nie było, bo nigdzie nie widziałem żeby

torturowali, odcinali głowy czy mordowali/zabijali, nawet nie tyle co wątkowych wrogów, ale i wątkowych bohaterów/pobocznych, i to nie tyle co strona przeciwna a nawet strona mc tak bez przyczyny.. mc to już nie człowiek nie zapominajmy o tym

. Więc co najwyżej ciekawe jak to zekranizują, jeszcze nawet nie widziałem 1szego epa ale bodajże było jakieś 3d i szkielet słabo wygląda.

Ja swoją listę też albo wsadzę tutaj albo w jakimś następnym poście, póki co zbyt leniwy by obejrzeć te co wyszły w ostatnie 2-3 dni :P

1szy @Edit

polecam Gakkou Gurashi! cytuję komentarz:

1bohaterka to psychopatka, druga to dziewczyna, która udaje, że nie zauważa że ona jest psychopatką, trzecia to zabija zombie łopatą, a czwarta jest miła ale każdy się jej może wystraszyć. fajnie to wygląda, może będzie interesujące, zobaczy się.

Autorzy bardzo fajnie hmmm wstawili komedię szkolną gdzie cały świat jest rozpierdolony z zombiakami, szkoła szyby porozwalane barykady i wgl :DD czyżby pierwszy czarny koń tego rankingowego wyścigu xD

Gate Jietai dalej ładnie, ale dopiero za tydzień poznamy nasze superowe bohatereczki :P

@Edit2

No wracając do overlorda, nie najgorzej zekranizowali, w końcu sama novelka jest dobra. Jedynie bolą te wykrzywiane ryje bo nawet rysunki były lepsze z novelki, ale niech będzie. Za 2 tygodnie będę słyszał jakie to z*******e anime, jakie to do sao niepodobne, bo dość szybko nawet idzie fabuła i dzieci w te nastepne 2 epy będą na hypie bo się tam, jak już pisałem w spojlerze nawet, najpierw mordowanie, a później ubijanie..

@Edit3

Ee dobra, napisze się za kilka tygodni jak mało co zostanie xD

Opublikowano

Ja zahaczę hunter x hunter.

No to rzeczywiscie Summer 2015... jakies 4 lata za pozno.

Opublikowano

Na 100%

Gangsta (coś więcej trzeba dopowiedzieć ?)

Charlotte (animacja i kreska :D)

Gate (ciekawie się zaczyna, bohater jak z NHK)

Joukamachi no Dandelion ( Lubię Akane :P )

Prison school (czekam i czekam)

Drrr ten ( oby był lepszy od pierwszej części...)

Akagami no Shirayuki-hime (manga fajna)

Gakkou Gurashi!

The IDOLM@STER 

Yuru Yuri

Kiedyś/w międzyczasie

Rokka no Yuusha

God Eater

Shimoneta

Ranpo Kitan (trap...)

Aoharu x Kikanjuu (trap...)

Non non Biyori

Porzucone po 1 odcinku:

Chaos Dragon

Classroom crisis

Overlord

chciałbym dodać taką moją uwagę/spostrzeżenie

Zauważyliście że wszystkie kontynuacje z 2015 roku to same porażki ? .-.

gfgdf

Opublikowano

HEHe Oglądam sobie Gakkou, takie niby yuri yuri

Nagle WTF?! :D

Będzie co oglądać na wakacjach

PS. dobrze że nie mam w zwyczaju czytać o czym będzie seria...

Opublikowano

HEHe Oglądam sobie Gakkou, takie niby yuri yuri

Nagle WTF?! :D

Będzie co oglądać na wakacjach

PS. dobrze że nie mam w zwyczaju czytać o czym będzie seria...

co nie? co nie? <skacze jak loli widząc lollipop'a>. Ta seria jest najciekawsza jak dotąd i pełna niespodzianek, taki czarny konik z którego nie wiadomo co się wykluje bo manga koślawa i mało kto widział jej content na oczy :D

Opublikowano

O, a gangstę ja czytałem mangę, ale kompletnie nic nie pamiętam (ps. anime wygląda słabo)

Czytałem razem z Sun Ken Rock i mi się bardziej utrwalił, bo było dużo bardziej ciekawiej :P

Over lord może będzie ciekawy. Ale jak tam będą tylko NPC to trochę lipa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...